Episoder

  • בפרק החדש שיכלול בו בסך הכל שבועיים, נתכונן עם הביטלס למסע להודו.

    ההכנות הללו כוללות בהן הקלטה של לא פחות מארבעה שירים שמתוכם יבחרו שניים לסינגל החדש של הביטלס שישתחרר כשהם כבר יהיו אי שם ברישקש.

    ליידי מדונה, הביא שוב את הכתיבה הנוסטלגית של פול אבל גם המשיך את קו הגעגוע שלו לאימו מרי כשהוא החליט לפאר אותה בשיר שיוקדש לה ולכל האמהות והנשים.

    ג'ון החל לכתוב את 'מסביב ליקום' כשיר שלילי, אבל סיים עם שיר קוסמי שהיה שיר הלל לתורת המהרישי.

    ג'ורג' השלים בעידודו של פול את הקלטת 'האור הפנימי' שלו שהחלה בבומביי.

    לבסוף, כדי להשלים את ההכנות, נתבקש ג'ון להביא שיר נוסף עבור פסקול הסרט 'צוללת צהובה' והביא שיר נבחני במיוחד - היי בולדוג.

  • 1968 הייתה שנה שבה הביטלס עברו שינויי עומק – אישי ויצירתי – שהשפיעו על הדרך שבה ראו את העולם ואת המוזיקה שלהם.

    הפרק הראשון בסדרה, מתמקד בחודש ינואר 1968 - חודש מעניין, מורכב ושונה עבור הביטלס

    ג'ורג' עבד על פסקול הסרט וונדרוול והקליט את מה שיהיה The Inner Light בבומביי עם מוזיקאים הודים, שיר שהפך לאחת היצירות הייחודיות שנרשם תחת הביטלס.

    ג'ון התמודד עם מתחים אישיים – מערכת היחסים שלו עם סינת'יה וחידוש הקשר עם אביו פרדי לנון לאחר שנים של נתק.

    בחודש הזה, הביטלס קידמו את להקת Grapefruit, שג'ון ופול חשבו שתהיה הבטחה גדולה בשוק הפופ הבריטי ולראשונה התנסו שניהם יחד בהפקה.

    במקביל, ריחפה מעל כולם נסיעתם להודו, צעד ששינה לא רק את חייהם אלא גם את המוזיקה שלהם.

  • Mangler du episoder?

    Klikk her for å oppdatere manuelt.

  • איזה כיף זה להתחיל סדרה חדשה בביטלמניקס!

    ביום שני הקרוב אני אפצח בסדרה על שנת 1968 של הביטלס.שנת 1968 הייתה שנה שונה מאוד בנופך של הביטלס. שנה מאוד יצירתית אבל גם שנה של אי שקט וכאוטיות.

    הביטלס, פוסט 'מסע הקסם המסתורי', התכוננו בתחילת השנה למסע להודו.המטרה היתה ללמוד מדיטציה טרנסצנדנטלית אצל המהארישי, חוויה שהשפיעה על חלק גדול מכתיבתם באותה תקופה. באותה השנה הם הקימו את חברת אפל, שהפכה למוקד לניסיונות יצירתיים אבל גם לאתגרים ניהוליים.

    בסופה של השנה, הם הוציאו את האלבום הלבן הכפול שהיה האלבום הכי ארוך והכי מגוון שראה אור תחת ידי הביטלס והציג את הפנים השונות של כל אחד מחברי הלהקה, ועל הדרך חשף גם מתחים וקונפליקטים שהלכו וגברו ביניהם. אלבום בארבעה גוונים של לבן.

    הצטרפו אלי לסדרה על שנת 1968 של הביטלס בביטלמניקס.

  • בפרק החדש של ביטלמניקס אני מתעמק באלבום מיינד גיימז של ג'ון לנון.

    אלבום שנוצר בתקופה מורכבת בחייו של לנון, במיוחד מהפן האישי-זוגי אבל לא רק. איום מוחשי ומהותי היה קיים מצד רשויות ההגירה של ארה"ב שאיימו לגרשו מהמדינה בכל עת.

    אחרי האפיזודה הפוליטית באלבום הקודם, ג'ון הוריד הילוך באקטיביזם הפוליטי שלו ובעזרת עורך הדין ליאון וויילדס, התמקד במאבק לקבל את הגרין קארד הנכסף.

    כשלון האלבום הפוליטי, הביא אותו לפרישה קצרה מעשיית מוזיקה והתמקדות בקריירה של יוקו. לאט לאט התעורר בו התאבון והמשבר הזוגי ביניהם הביא לכתיבה של שירים אפולוגטים מאוד ששיקפו הן את הבעיות הזוגיות, אבל גם את המשבר עם רשויות ההגירה, את הורדת ההילוך מהאקטיביזם הפוליטי שלא הניב עבורו פרי, את הצד הרוחני של ג'ון שתמיד היה קיים שם אבל הרים שוב את ראשו וכמובן את החיבה הגדולה לרוקנרול הישן והטוב.

  • הפרק החדש יעסוק בתקופה שבאה אחרי הקלטת האלבום אימג'ן שבו עסקתי בפרק הקודם. ג'ון לנון ויוקו אונו העתיקו את חייהם לניו יורק סיטי.

    היו סיבות רבות לכך והסיבה העיקרית היתה קיוקו, בתה של יוקו מנישואיה לטוני קוקס שהקפיד להעלם עם קיוקו ולמנוע ממנה להפגש עם אימה.המאבק עבר לבתי המשפט בארה"ב כשטוני ויוקו מגישים בקשות שונות למשמורת על קיוקו ויוקו מקבלת סוף סוף את המשמורת המיוחלת. האם זה היה סוף הפסוק לפרשה הזו? בד בבד ג'ון התחבר לחוגי האקטיבסטים הפוליטים בניו יורק - ג'רי רובין ואבי הופמן, מייסדי ה 'ייפיז'. יחד עם המוזיקאי דיויד פיל והלהקה שלו ה'לואר איסט סייד באנד', ג'ון ויוקו החלו לנדוד בין עצרות שונות: ממישגן עבור ג'ון סינקלייר ועד הארלם עבור אסירי כלא ה'אטיקה סטייט'. התוצאה היא שירים סלוגנים, פוליטים שהלכו והתערמו. כשג'ון שמע על להקת פאבים בשם ה'אלפנטס ממורי' הוא נדלק והחליט להקליט אלבום שלם מתוך השירים הפוליטים הללו.על הרקע לאלבום, המעבר של ג'ון ויוקו לניו יורק, האקטיביזים הפוליטי, הקלטת האלבום ועל עוד המון דברים בפרק החדש בביטלמניקס - 'רוקנרול בניו יורק סיטי'.

  • לאחר אלבום ה'פלסטיק אונו באנד' המטלטל של ג'ון לנון, זה נראה היה כמו משימה בלתי אפשרית לצור אלבום המשך שיוכל להשתוות לו יצירתית.

    בפועל ג'ון יצר אלבום המשך שנשמע פנטסטי ומלא חיים ולרוב יש בו גם שירים טובים ומגובשים. אלבום שהתעלה על קודמו בהצלחה ובמכירות, אבל האמירה בו התפזרה לכל הכיוונים ובעיקר השאירה טעם רע כשהיא שיקפה באופן שקשה היה להתעלם ממנו את הריב המתוקשר בין ג'ון ופול בתקופה הזו.האלבום שהוקלט לראשונה באולפני אסקוט החדשים שהקים ג'ון באחוזת טיטנהארסט, רצה להשיג בו הכל: קצת מההצלחה של ג'ורג' עם האלבום המשולש שלו, אמירות פוליטיות שיתכתבו עם הפעילים איתם הוא החל להתרועע, אבל בעיקר להביא לתוכו את פול מקרטני כמו לומר - גם אני יכול לעשות את מה שהוא עושה.ההתכתבות שהחלה באלבום הקודם עם שנת 1968 ותקופת הודו והאלבום הלבן העלתה הילוך והתוצאה היא מישמש של שירים וסגנונות בהפקה נוצצת שדיברו מיד לקהל הרחב שאותו הוא רצה לכבוש.הפרק החדש יעסוק בתקופת צומת הדרכים של ג'ון ב 1971 שהניבה את האלבום הזה והסתיימה בגלות בניו יורק.

  • פרק 7, האחרון בסדרה על מסע הקסם המסתורי של הביטלס, יסגור סופית את התקופה הקצרה של הביטלס שבה לאחר מותו של בריאן, הם הימרו על פרויקט שונה מאוד ממה שהם עשו עד כה. בפרק הזה כל הקצוות יתחברו יחדיו: סינגל חדש וראשון לביטלס מאז מותו של בריאן, הסרט 'המג'יקל מיסטרי טור' יגיע לקו הסיום וישודר בטלוויזיה וחברת Apple Corps קרמה עור וגידים והוקמה כשהביטלס התפזרו איתה לכל עבר ומינו את מקורביהם למנהלים בה. בפרק הזה מתארח אלי פיכמן האחד והיחיד, אספן התקליטים המקסים ומומחה לתקליטי הביטלס בעל אוסף תקליטי הביטלס הישראלי המושלם.

    אלי הגיע לשוחח איתי על הוצאות התקליטים הישראליות עבור תקליטי הביטלס ובהתמקדות בהוצאות הייחודיות עבור פרויקט 'מסע הקסם המסתורי'. אני מזהיר מראש, זו שיחה מרתקת מאוד.

  • איך זה נראה כששירים מתעוררים לחיים והופכים מצלילים ודמיון למשהו מוחשי, צבעוני, סוריאליסטי ונפלא?

    הפרק החדש ינסה לענות על השאלה ויעסוק בפעם הראשונה בה הביטלס בוראים לבדם (ובעזרת אנשי צוות נבחרים), עולם של ויז'ואל שמשלים את עולם הצלילים שהם יצרו באולפן ההקלטות.

    הפרק יעסוק במסע הצילום עבור הסרט שהם מעקשים לעשות לבדם. שישה עשר ימים של צילומים מבולגנים, לא מתוכננים, סצנות שנגנזות ושחקנים מקצועיים שמקטרים.

    גם הערכת חסר יוצאת דופן של עריכת הסרט, מובילה לעריכה קשה וסיזיפית וארוכה פי עשרה ממה שהם תכננו עבור הסרט.

    התוצאה בעיניי נפלאה, אבל מה חשבו על המוצר המוגמר אנשי חברת NEMS כשפול הציג להם את הסרט?

    על הכל כולל הכל ועוד, אדבר בפרק החדש.

  • בפרק החדש נשמע על צד אחר של הביטלס. צד שבעצם לא שמענו עד לפרויקט מסע הקסם המסתורי. צד שהוציא מהביטלס את אותו האוונגרד שהתגלה להם במהלך שנת 1966 ותחילתה של 1967.

    זו לא היתה הפעם הראשונה בה שולבו בסרטים של הביטלס יצירות שלא היו קשורות באופן ישיר למוזיקה של הביטלס אלא נעשו על מנת להדגיש סצנות בסרטים, אבל הפעם לצד השירים ה'רגילים' בסרט, הקליטו הביטלס בעצמם את אותן יצירות קטנות ושונות. חלקן נכנס לסרט עליו הם עמלו וחלקם נשאר בחוץ: קטעים שקיבלו שמות מוזרים ברוח הפרויקט המוזר הזה: 'מסע אווירי אינסטרומנטלי' - יצירה אוונגרדית ארוכה ממנה זוקק הקטע Flying, 'החלום של ג'סי' שליווה את אחת הסצנות המפורסמות מהסרט, ו'האקורדיון הפראי של שירלי' שאמור היה ללוות את 'החלום של נאט', סצנה שצולמה ונגנזה בסופו של דבר.

    בנוסף שולבה בסרט מוזיקה נוספת אותה הביטלס לא יצרו אבל חלקה היה עיבודים שונים למוזיקה שלהם וחלקה שימש כחיזוק לסצנות המוזרות.

  • זו היתה תקופת ביניים מוזרה עבור ג'ורג'. האלבום סרג'נט פפר השאיר אותו כשהוא חצוי לגבי הביטלס, מעמדו ככותב שירים היה לוט בערפל והוא היה רגל פה רגל שם בין העולם המערבי לזה המזרחי.
    קביעת היתד בפפר עם Within You Without You היתה צעד אחד בכיוון שג'ורג' רצה לצעוד אליו. לאחר סיום ההקלטות הוא הלך ושקע במה שלמד במסע להודו בשנה הקודמת.
    בהזדמנות הראשונה הוא טס יחד אם פאטי, מג'יק אלכס וניל אספינל לחוף המערבי של ארצות הברית כדי לגמול טובה לראבי שאנקר ולצפות בו מופיע.

    הביקור בלוס אנג'לס וסן פרנסיסקו חידד לו עד כמה הכיוון הפסיכדלי של הביטלס לא היה עבורו. הוא כתב שיר שנראה שבפשטות היה על איחור של דרק טיילור להגיע לבית ששכרו בני הזוג ב LA, אבל זה היה שיר קינה על תקופה שהסתיימה ועל דור מבולבל שריחף בחלל ללא שום מטרה.


    במידה מסויימת השיר Blue Jay Way היה אנטיתזה לפרויקט שהגה פול - מסע הקסם המסתורי וראה בו את איבוד דרכה של הלהקה במיוחד עכשיו לאחר מותו של בריאן אפשטיין ולכן מה יותר טוב מלשלב אותו בפרויקט הזה?

  • אחרי הפרק השני בסדרה על I am the Walrus המוזר והנפלא של ג'ון שהיה תלוש מרעיון מרכזי ועמוס באסוציאציות, מגיע מקרטני עם שני שירים אישים וביוגרפים שעוסקים בנושאים הקרובים לליבו, משפחה והביטלס שגם היא היתה סוג של משפחה עבורו.ב The Fool on the Hill פול שפך את תסכולו על המעמד החדש שאותו הוא קיבל בלהקה בעל כורחו, המחליף של בריאן. ב Your Mother Should Know, פול מתרפק על המשפחה הגרעינית שלו ועל ערבי השירה ליד הפסנתר ומצדיע למוזיקה הישנה ועוסק גם בפער הדורות בין הדור הישן לדור החדש, משהו שהטריד את מנוחתו אז כשהיה בסך הכל בן 25.שני השירים המקסימים הללו של פול ישמשו עבור הפרויקט החדש של הביטלס ויעניקו לו את המימד הישן והמהורהר לצד הצד פסיכדלי שיביאו איתם ג'ון וג'ורג'.מי היה הגורו שעליו חשב פול שכתב את 'השוטה על הגבעה', איך קשור המלך ליר לשיר, איזה סרט השפיע על הכותרת של Your Mother Should Know ?על הכל ועוד אדבר בפרק החדש.

  • האלבום השלישי של הביטלס עמד בסימן סרט הבכורה של הלהקה שלכד בו את תופעת הביטלמניה כשהוא מעניק אופי לכל אחד מחברי הלהקה, אבל האלבום העניק אופי חדש לצליל של הביטלס שבשני האלבומים הקודמים עדיין חיפשו אותו. באלבום הזה שהוא היצירה השלמה הראשונה שראתה אור תחת ידי הלהקה, נוצר צליל חדש, מקורי, מרענן שהראה שמוזיקה פופלארית יכולה להשמע אחרת. בנוסף זה היה הזמן של ג'ון לזרוח ולהביא שירים אישים יותר ליצירה של הביטלס.

    בפרק החדש נראה איך מתפתח האלבום הזה מתחילתה של שנת 1964. מסיבוב ההופעות בפריז ועד להגעה לאמריקה כשמעל הכל עומד הדד ליין הקשיח שהתוותה חברת יונייטד ארטיסטס, חברת ההפקות של הסרט שחששה מאוד שתופעת הביטלס היא דבר חולף ושעדיף לשחרר את הסרט כמה שיותר מהר.

    ימים ספורים לפני תחילת הצילומים, הביטלס כבר הקליטו 8 שירים כפי שהתחייבו עבור חברת ההפקות. לקראת סופם של הצילומים, התברר ששם עדיין אין לסרט. ג'ון ופול הציעו משפט אלמותי של רינגו וג'ון התנדב לספק את שיר הנושא על בסיסו שאותו הוא הביא כבר למחרת היום.

    לאחר סיום הצילומים, משימה נוספת חשובה עמדה לנגד עיניהם: סיום הקלטת האלבום השלישי שברגע הזה היה נדמה שיורכב מקאברים שהוקלטו לצד השירים המקוריים. תוך כדי תהליך ההקלטה, דחף ג'ורג' מרטין ליצירה שלמה ומקורית של הביטלס והקאברים עשו דרכם אל EP.

  • לאחר שבביתו של פול, נפלה ההחלטה ב-1 בספטמבר 1967 שהביטלס יתחילו לעבוד על פרויקט חדש, הראשון ללא בריאן אפשטיין. העבודה על הפרויקט נפתחה ב-5 בספטמבר עם תחילת עבודת ההקלטה על שיר חדש שהשלים ג'ון - I am the Walrus.

    זה לא היה שיר רגיל. ג'ון החל לעשות שימוש בשיטת כתיבה יחודית - הוא אגר משפטים ומילים שלא היה בניהם קשר, אבל יכלו לשמש אותו ליום פקודה בו הוא יצטרך להביא שיר חדש. יום הפקודה הזה הגיע מהר מהצפוי כשפול הטיל עליו לכתוב שיר חדש לפרויקט החדש של הביטלס- 'מסע הקסם המסתורי'.

    הכתיבה הייחודית, האסוציאטיבית שהגיעה היישר מתת המודע של ג'ון, יצרה את אחד הקטעים היחודיים של הביטלס, הן מבחינת הכתיבה, והן בעבודת ההקלטה שהחלה אמנם ברגל שמאל, אבל הלכה ותפסה תאוצה ושיאה היה בכתיבת התזמור המופלא והחדשני של ג'ורג' מרטין עבורו יחד עם ניצוח על הרכב ווקאלי שביצע משפטים תלושים שג'ון המציא עבורם.

    מהיכן הגיע ה'וולרס'? מי הוא ה'אג-מן?', מהיכן שאב ג'ון את ההשראה לשורה I'm Crying ואיך קשור המלך ליר של שיקספייר לשיר?

    על הכל ועוד בפרק החדש, פרק 2 בסדרה על 'מסע הקסם המסתורי'.

  • בימים הראשונים לאחר מותו של בריאן אפשטיין, היתה תחושה קשה במחנה הביטלס. הם היו אבודים וחיפשו את דרכם. פול מקרטני שהניע את גלגלי התאגיד החדש שלהם יחד עם בריאן, הבין שאם הלהקה הזו לו תעבוד עכשיו יחד, יש סכנה ברורה ומיידית שהיא לעולם לא תחזור לעבוד כלהקה. בישיבה שנערכה בביתו של פול, הוא הוביל את הביטלס לפרויקט חדש ומסקרן. משהו שהם לא עשו עד כה בקריירה שלהם - סרט שהם יוצרים בעצמם!מהיכן הגיע הרעיון לסרט שיזם פול?מהיכן הוא שאב את ההשראה לסרט ייחודי שבו אין קו מנחה או תסריט קוהרנטי?האם בכל זאת היתה מחשבה כלשהי מאחורי הסרט שנראה שנחשב בעיניי רבים לאנדרלמוסי ומבולגן?איך הגיבו שאר חברי הלהקה לרעיון של פול? על הכל ועוד בפרק הראשון על תקופת ה'טריפ' הרע שעברה על הביטלס, תקופת 'מסע הקסם המסתורי'.

  • ביום שני הקרוב ה-27 במאי, תתחיל סדרה חדשה בביטלמניקס שתעסוק בתקופה הראשונה של הביטלס לאחר מותו של בריאן
    אפשטיין.

    בתקופה הזו הביטלס עשו את פרויקט מסע הקסם המסתורי
    שהניב סרט טלוויזיה אחד שנוי במחלוקת שנחשב לכשלון הראשון של הביטלס ו EP כפול מופלא שהיה המשך ישיר לאלבום סרג'נט
    פפר.בתקופת הדשדוש הראשונה הזו של הביטלס אני אעסוק
    בסדרה החדשה על ה Magical Mystery Tour.יום שני הקרוב! ,פרק חדש, בסדרה חדשה!

  • לאחר הפרק הקודם, חלק א על הרקע לפרויקט האנתולוגיה של הביטלס, בפרק החדש, חלק ב, נגיע סוף סוף לדבר האמיתי. הדוקומנטרי הגדול שנעשה על הביטלס יצא אל הפועל בתחילת שנות ה-90 וכלל בו אירוע טלוויזיוני אדיר ונדיר, אלבומים עם כל טוב בהם, ספר עב כרס ואיחוד אחד חשוב.האיחוד של הביטלס אמנם לא היה שלם ללא ג'ון, אבל רעיון סנסציוני חדשני ונועז הציע לקחת שירים שג'ון כתב והקליט להם דוגמאות בסוף שנות ה-70 ולסיים אותם על ידי שאר חברי הלהקה כשקולו של ג'ון משולב בהם. התוצאה היתה התכנסות של שלושת חברי הביטלס באולפן ההקלטות יחד ב1994 ו ב 1995 - הפעם הראשונה מאז ינואר 1970.המפגשים הללו התחילו בחריקות, אבל חוץ מהשלמת השירים של ג'ון, חברי הלהקה ובמיוחד פול וג'ורג', השכילו לסגור יחד מעגלים.ג'ורג' הבין שחוץ מהצד הכדאיות הכלכלית של הפרויקט, זו תהיה ההזדמנות האחרונה ליישר את ההדורים ולסגור את סיפור הביטלס באופן הכי מכובד והכי יפה שאפשר לאור הנסיבות.בפרק החדש נעבור את סיפור פרויקט האנתולוגיה והאיחוד המרגש מההתהוות בתחילת שנות ה-90 ועד להשלמתו.

  • באמצע שנות ה-90 הביטלס הנותרים ללא ג'ון לנון התאחדו ועשו מוזיקה חדשה. זו כותרת בומבסטית שיש בה שמחה ועצב בו זמנית. עצב על כך שג'ון לא זכה להיות שותף לכך, ושמחה על היכולת של שלושת חברי הלהקה להתעלות מעל הכעסים והאגו ולסגור את הסיפור של הביטלס באופן מכובד לאחר שני עשורים של רכבת הרים עסקית ודם רע.עוד לפני הרעיון לאחד את הביטלס, היה רעיון אחר שליווה את הביטלס עוד מ 1968, שנתיים לפני הפירוק הפיזי של הלהקה: סרט דוקומנטרי שיסקור את ההיסטוריה של הלהקה מתחילת העשור של שנות ה-60 ועד לסוף העשור. ב 1968 הוקם ארכיון הקטעים המצולמים של הביטלס וניל אספינל שהוביל את חברת אפל, החל לקדם את הרעיון הזה של סרט דוקומנטרי. בכל פעם שזה נראה שהרעיון הולך ותופס תאוצה, קרה משהו לא צפוי והרעיון נידחק הצידה. ככה עברו להם שני עשורים במהלכן נרצח ג'ון וחברי הביטלס הנותרים, פול, ג'ורג' ורינגו עברו תלאות ועשור אחד קשה עבור כולם - שנות ה-80. בסופן הכוכבים החלו להסתדר וכל ארבעת הצלעות של ריבוע האיחוד החלו להסגר יחדיו. הצלע האחרונה של ג'ורג' הריסון היתה העקשנית והסרבנית ביותר אבל סיבה לא צפויה דחקה בג'ורג' לסגור את הריבוע הזה.על הרקע לפרויקט האנתולוגיה אספר בחלק א' ב'תחייה מחודשת' - שני פרקים שיספרו את כל הסיפור של פרויקט האנתולוגיה של הביטלס שהדור שלי ודורות נוספים 'התחנכו' על ברכיו ולמדו על הסיפור של הביטלס לעומק.

  • בפרק השביעי במיני הסדרה על בריאן בביטלמניקס אספר על השנה האחרונה בחייו של בריאן - 1967.

    בפרק נראה כיצד בריאן מנסה לחזור לשורשים ולהיות המנהל הבלעדי של הביטלס. הוא מיזג בין החברה שלו Nems Enterprises לבין החברה של רוברט סטיגווד - מהלך שנעשה על דעתו ללא התייעצות עם מנהלי החברה שלו.

    המהלך הזה הקנה לסטיגווד את האפשרות לרכוש שליטה ב Nems בינואר 1968 ולקבל גם את הדבר היקר ביותר לבריאן, את הביטלס.

    הביטלס כמובן התקוממו על המהלך הזה והחל תהליך מנוגד אליו - יציאה של הביטלס לעצמאות עסקית עם חברה שתאגד את הפעילות שלהם תחת קורת גג אחת. בריאן שיתף עם כך פעולה למרות שהוא חשב שזה היה רעיון לא טוב עבורם.

    מצבי הרוח המשתנים של בריאן המשיכו בשנה הזו ביתר שאת. הוא נכנס ויצא מבית החולים ה'פריורי' וניסה למצוא עניין בקידום הקריירה שלו עצמו.

    הסוף הטראגי הגיע ב-27 באוגוסט 1967 - בריאן נמצא מת בביתו.

    מה הוביל לשם? מדוע זה קרה? מה היה קורה אילולא זה היה נגמר ככה?

    על הכל דיברתי וניסיתי לחשוב ולתהות בפרק החדש והאחרון בסדרה 'אתה חייב להסתיר את אהבתך' על חייו של בריאן אפשטיין.


  • הפרק החדש הוא החלק השישי במיני הסדרה שמספרת את סיפורו של מנהל הביטלס הדגול בריאן אפשטיין.

    בחלק הקודם במיני הסדרה, בריאן ניסה לצאת לייצר לעצמו פרסונה עצמאית כאיש המצליח שהקים תאגיד לניהול אמנים מצליחים ובראשם הביטלס.

    הוא פרסם ביוגרפיה, והחל להתראיין לכלי תקשורת.

    על הדרך הוא מגשים חלום ישן ושוכר את תיאטרון הסאביל על מנת להעמיד הפקות תיאטרון.

    למרות הכל הדיכאון משתלט עליו כשהוא מבין שהביטלס הולכים ומתנתקים מהתלות בו.בפרק החדש נראה את תחילתו של תהליך הנפילה של בריאן בשנת 1966 שמנוגד לתהליך המהפכני-התפתחותי שעובר על הביטלס.

    בריאן מתמכר לסמים, מאבד את השליטה על חייו וקרע נוצר בינו לבין הביטלס שהולך ומעמיק.

    לצד בריאן המסודר והפדנט נוצר בריאן שלא שם לב לפרטים, פוחד ומהסס.

    לראשונה מופיע אדם שמערער על תפקידו כמנהל הכל יכול של הביטלס, אדם שמאז ומעולם לטש עיניים אל הביטלס ורצה לנהל אותם - אלן קליין.

  • זה כל כך מרגש להגיע לנקודת הציון הזו בביטלמניקס ואני רוצה קודם כל להודות לכן ולכם המאזינים והמאזינות. תודה לכולכם על ההאזנה, הפידבקים, התמיכה והמילים הטובות.עבור הפרק החגיגי ערכתי שיחה מרתקת עם מר קנת' וומאק, שכתב כל כך הרבה ספרים על הביטלס. בניהם צמד הכרכים על חייו של ג'ורג' מרטין, הספר הנהדר על השנה האחרונה של ג'ון לנון, סיפורו של האלבום 'אבי רואד' ועכשיו, בנובמבר האחרון, הספר שאני כל כך חיכיתי לו: Living The Beatles Legend על חייו של הרואדי והעוזר של הביטלס, מאל אוונס.בשיחה הנהדרת הזו, קנת' המקסים שיתף על התהליך הארוך שהוביל ליציאת הספר החדש ועל העבודה עם גארי בנו של מאל. דיברנו על תפקידו של מאל במערך של הביטלס ועל תפקיד הרואדי שהלך והשתנה כשהביטלס הפסיקו להופיע ובין שלל יתר הדברים המעניינים שדיברנו עליהם, קנת' נתן לי בין היתר עיצה לגבי הספר שאני כותב על הביטלס שמתוכנן לצאת בארץ והעבודה עליו נמצאת בעיצומה.