Episoder
-
הפעם היה לי את הכבוד לארח את פרופ' שלמה דובנוב – בוגר מחזור ב׳, ופרופ׳ למוזיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת סן דייגו, קליפורניה.
שוחחנו על האהבה למוזיקה ולטכנולוגיה והדרך שבה הצליח לשלב בין שתי אלה.
דיברנו על עולם יצירת המוזיקה באמצעות בינה מלאכותית, שהיה ממש בחיתוליו כשהתחיל את המחקר, וכיום נמצא בנקודת פריצה בתעשייה. חקרנו איך אלגוריתמים מצליחים ליצירת מוזיקה עובדים והעלינו שאלות על יצירתיות בעידן הבינה המלאכותית – מיהו באמת האמן כשהמכונה מייצרת את היצירה? -
בפרק זה אני מארח את ניר מינרבי, בוגר מחזור ל״א בתלפיות, שותף מייסד ומנכ"ל חברת Classiq, המפתחת פלטפורמת תוכנה למחשוב קוונטי.
במהלך השיחה דיברנו על המוטיבציה שמאחורי מחשוב קוונטי ועקרונות הפעולה שלו. העמקנו באלגוריתמים קוונטיים ובמצב הנוכחי של התעשייה. לסיום, שוחחנו (קצת!) גם על Classiq עצמה ועל התפקיד הייחודי שלה באקוסיסטם.
הפרק מתפרסם בעיתוי מעניין, ימים ספורים לאחר ש-Google הכריזו על Willow, השבב הקוונטי החדש שלהם, שמציע הרבה יותר קיוביטים ופחות שגיאות מדגמים קודמים. למרות שהפרק הוקלט לפני ההכרזה, אני מקווה שהוא יוסיף הקשר ותובנות על התחום המרתק הזה.
-
Mangler du episoder?
-
בפרק הזה היה לי את הכבוד לארח את פרופ' אבי לייב, בוגר מחזור ב' בתלפיות, ואחד מהאסטרופיזיקאים המובילים בעולם. פרופ׳ לייב כיהן כראש המחלקה לאסטרונומיה של אוניברסיטת הארוורד, כיום מנהל את המכון לתיאוריה וחישוביות בהרווארד, והקים מספר יוזמות מחקר ייחודיות, כולל Harvard Black Hole Initiative ופרויקט גלילאו לחיפוש סימנים לציוויליזציות חוצניות.
דיברנו על הדרך שעבר מהילדות במושב בית חנן ועד לעשייה המדעית הבולטת אותה מוביל היום, על הבחירה באסטרופיזיקה, על המחקר סביב אומואמואה ועל ההתמודדות עם ביקורת על עמדות שהינן מחוץ לקונצנזוס האקדמי.
בנוסף, פרופ' לייב שיתף אנקדוטות מרתקות, כמו אירוח של סטיבן הוקינג לליל הסדר וכתיבת תוכנית למסע בין כוכבים בין-כוכביים מחוות עיזים בנגב. לבסוף דיברנו על השאלות המדעיות החשובות ביותר לדעתו לעשור הקרוב.
-
הפעם עם ד"ר אורי רוקני – בוגר מחזור י"ב.
אחרי תלפיות, אורי המשיך לפוסט-דוקטורט ב-MIT ובהרווארד, אבל עיקר השיחה שלנו התמקדה ביזמות חברתית ֿ(ֿ\תחביב) שהוא מוביל.
אורי פיתח שיטה לשיח בין אנשים ממחנות פוליטיים שונים, אותה הוא מלמד בסדנאות ברחבי הארץ.השיטה משלבת רגש ושכל: הרגש מסייע לזהות ערכים חשובים, והשכל מאפשר לבחון אותם לעומק ולנהל עליהם דיון.
בעיני הגישה רלוונטית לשיפור התקשורת גם בתחומים נוספים – בעבודה, במשפחה ובין חברים. -
בפרק הזה היה לי את הכבוד לארח את ד״ר איל חולתא, בוגר מחזור ט״ז של תוכנית תלפיות.
איל מילא שורה של תפקידים בכירים במוסד, שימש כראש המטה לביטחון לאומי (מל״ל), וכיום הוא עמית מחקר במכון FDD בוושינגטון. בנוסף לקריירה הביטחונית המרשימה, איל השלים דוקטורט בפיזיקה ותואר שני במדיניות ציבורית ב-Harvard Kennedy School.
במהלך השיחה, דיברנו על הדרך שעשה מתלפיות ועד לתפקידו כראש המל״ל הצעיר ביותר בגיל 45, על ההבדלים המהותיים בין שירות במוסד לבין הובלת המל״ל, ההשפעות של בינה מלאכותית (AI) על מדיניות ביטחון לאומי, ועל ההתמודדות עם הגרעין האיראני – האם כבר עברנו את נקודת ה״אל חזור״ והאם יש עוד מה לעשות.
אהבתי במיוחד את התובנות של איל על מיצוי פוטנציאל אישי, השילוב בין קריירה לחיים פרטיים, וההשקפה הייחודית שלו על מנהיגות, שירות ציבורי, וחדשנות טכנולוגית.
-
בפרק זה אני מארח את ניר סעד, בוגר מחזור י״ח בתלפיות.
במהלך השיחה ניר, אל״מ, משתף בהחלטות שהובילו אותו לקריירה צבאית ארוכה באמ״ן, מתאר את אתגרי ההקמה של תוכנית המצוינות "חבצלות" להכשרת קציני מודיעין, ומספר על תפקידו כמוביל מרכז המידע והידע הלאומי למלחמה בקורונה בזמן המגפה. דיברנו גם על התובנות המקצועיות שלו לגבי עולם המודיעין והלקחים מהכשלון המודיעיני של 7.10.בימים אלו ניר מתחיל לעבוד על הדבר הבא, שחייב לעמוד ב "מבחן האמא הכפול" -עוד פרטים בדקה 34 של הפרק...
אהבתי במיוחד את הטיפ של ניר לחיים: "הדבר המרכזי שמונע ניצול הזדמנויות הוא התוכניות שלנו." -
טל הוא שותף מנהל בקרן StageOne,
בפרק דיברנו על הבחירה לעבור מעולם הפיתוח לעולם העסקי, הלימודים ב Wharton התקופה בקרן ההשקעות של Cisco, ועל העשור האחרון בקרן Stage One.
מסר מקסים שעלה מהשיחה הוא פשוט - ״לעשות את מה שאוהבים״.
-
ראיון עם יובל נבו
יובל נבו פיקד על תוכנית תלפיות וכיום עוסק כיום בתחום החינוך. בשיחה דיברנו על הקמת בית ספר מהיסוד וניהולו במשך שש שנים, על איך ניתן לחדש בתוך מערכת חינוך שמרנית, על התפקיד החדש שלו בקידום מצוינות בשדרות, על הספרים שכתב, ועל החשיבות של אנשים מצוינים במערכת החינוך. -
מיכאל מספר על המסע המרתק של הקמת Aidoc,
חברה עם למעלה מ-450 עובדים שגייסה מעל רבע מיליארד דולר.
Aidoc עוזרת לרופאים לתעדף סריקות רפואיות,
ולעיתים אף משפרת את היכולת לזהות בעיות רפואיות – ובכך מצילה חיים.
בשיחה, דיברנו על האתגרים בעבודה עם בתי חולים,
קבלת אישורי FDA, והחזון הנועז של החברה לעתיד, מחברת אלגוריתמים, לחברת פלטפורמה. -
מה זה ״שיחת בוגר״, ולמה כדאי להאזין