Episoder
-
Uzun zaman oldu, sahalarda yoktuk. Haziranda çekmeye başladık bu kaydı fakat edit edemedik. Sorunlar bitti, yaz da bitiyor :) Ama bu yayınımızı paylaşmadan olmazdı!
Son düzlükte yazı birlikte uğurlayalım bari!
-
Tatlandırıcıların tarihinin taa Antik Çağlara dayandığını biliyor muydunuz? Şeker var oldukça, tatlandırıcıların da var olması kaçınılmaz son. Peki gerçekten sanıldığı gibi tatlandırıcıların bir zararı yok mu? Çeşitleri neler? Hepsi bu kayıtta!
-
Mangler du episoder?
-
Bu bölümümüzde yüzyıllardır sofralarımızdan eksik olmayan, yemeklerimize tat veren baharatlardan konuştuk. Hangi baharat ne işe yarar, nasıl kullanılır? Hepsini öğreneceğiz?
-
Google Trends'e göre “kolajen” dünya çapında en popüler arama terimlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Bu kadar popüler olan bir takviyeyi es geçmek olmazdı. A'dan Z'e kolajen ile ilgili bilmeniz gereken ne varsa anlattık! Uzun araştırmalar sonucu yaptığımız bu yayını umarım beğenirsiniz.
İyi dinlemeeler! -
Su içsem yarıyor diyenlerden misin? Yoksa kilo değil o, ödem ödem diye kendini avutanlardan mısın?
Sürekli bir şişkinliğin, bir rahatsızlık hissin mi var? Nasıl geçer, nedir bu mu diyorsun?
İşte cevabı burada:) -
Sevgili anneler, babalar, anneanneler, babaanneler!
Çocuğunu, torununu, yeğenini okula gönderecek olan ebeveynler! Bu kayıt sizler için!
Çocuğunuz okulda ne yemeli? Okuldaki sağlıksız atıştırmalıklardan onları nasıl uzak tutabiliriz? Ders başarısı için neler yapabiliriz?
Hepsi ve daha fazlası bu kayıtta!
-
Yeme alışkanlıkları ve yeme düzenimizin büyük bir kısmı aileden miras. Gördüğümüz, içine doğduğumuz düzeni kendi rutinlermizle de harmanlayıp bir beslenme planı yaratıyoruz kendimize. Yani aslında içinde bizden çok, ailemiz yakınlarımız var.
Bir nevi zeytin ağacı hikayesi gibi:) Büyüdükçe de organizasyonlar, gezmeler, düğünler, dernekler, tatiller derken yine ilişkiler yeme düzenimizde büyük rol oynuyor.
Bu kaydımızda bizim aile ve eşlerimizin beslenme düzenimize etkisini konuştuk, biraz fazla konuştuk ama geniş bir konuydu. Annelerimiz, eşlerimiz bol bol çekiştirildi.
Seveceğinize eminiz! İyi dinlemeler! -
Bu bölümde yok yok! Karpuzdan da konuştuk, sütten de, patatesten de....
Diyetlerin düşmanı olarak görülen ya da kilo vermenin kahramanı olarak görülen sebzeleri yorumladık. Bakalım her şey gerçekten sandığınız gibi?
Sesiii son ses açın ve besinlerin gerçeğiyle yüzleşmeye hazır olun!
-
Uzuuun bir bölüm başlığı oldu, ama işin özü gerçekten bu. Diyet demiyoruz, ama sağlıklı beslenme, sağlıklı olma halini de tatilde unutmayalım diyoruz. Açık büfe tatillerde ne yapacaksınız, nelere dikkat etmeniz lazım, biz neler yapıyoruz bol bol konuştuk. Hatta biraz kendimizi ifşa etmiş de olabiliriz:) Tatil için yolda giderken son ses bizi dinlemeyi unutmayın!
İyi tatiller, iyi bayramlar!
-
Tartılarla aranız nasil? Her gün görüşüyor musunuz? Yoksa aranız mesafeli mi? Peki bu işim doğrusu nedir? Hepsi bu yayında!
-
Ramazan doneminde beslenmenizde nelere dikkat etmelisiniz? Nerelerde hata yapiliyor? Hatalar nasil duzeltilir? Hepsi bu yayinda!
-
Sporu ne icin yapiyorsunuz? Saglikli olmak icin mi, zayiflamak icin mi? Sizce sporun gercekten amaci nedir? Dogru mu spor yapiyoruz? Zayiflarken spor sart mi? Tum sorularin cevabi bu kayitta!
-
Kabizlik herkesin derdi! Ama cok konusulmayan dertler! Biz de bu derdinize derman olmak istedik! Keyifli dinlemeler!
-
Eskiden gazete küpürlerine yazılırdı şok diyetler. Annelerimiz buzdolabına asarlardı, 2-3 gün uygulanıp, sonra böreklerle bozulurdu.
Tıpkı haşır huşur poşetle yürüyen, ama eve dönüş yolunda poğaça almayı unutmayan teyzelerimiz gibi:)
Detoxlar bozulmaya mahkumdu...
Peki detox nedir? Bu akıllı vücut, gerçekten de toksifikasyon yapmayı akıl edememiş olabilir mi?? Hayır sadece soruyorum:)
Tüm cevaplar bu yayında!
Keyifli dinlemeler!
-
Motivasyon nedir? Kacan bir sey midir? Neden kacar? Neden kovalanir? Bir insanin bir olaya surekli motive olmasi mumkun mudur? Kacan motivasyonu nasil yakalariz? Siz de surekli “Eyvah motivasyonum dustu” diyorsaniz bu yayin tam da sizin icin!
-
Yüksek kiloda olan biri dışarda salata yediğinde; ''Aman sen bu salatayı yesen ne olur?'' denir, yine aynı kişi oturup bir fast food yese ''Yediğini yemişsin hala doymadın mı?'' denir? Yani kilo problemi olan bireyler hakkında toplumun hep söyleyeceği ''olumsuz''bir yargı vardır. Ne kadar günümüzde beden olumlama akımıyla azalmaya başlasa da hala belli yaş gruplarında bu mobing mevcut.
Bu podcastte kendi yaşadıklarımızdan, çevreden gördüklerimizden ve bunları nasıl eliminize edeceğimizden bahsettik!
Kilona sen karar ver! Toplum değil! İyi dinlemeler! -
Günümüzün modası ''Gluten yememek''. Sohbetlerin bir yerinde mutlaka sağlıklı beslenmeyle ilişkili, son modayı takip eden bir arkadaş çıkıp ''Canım ben gluteni kestim!'' deyip ortamlarda fark yaratıyor. ''Nasıl kestin, ne yiyorsun'' gibi merak cümleleriyle sohbet alıyor başını gidiyor.
Gluten nedir? Elektrik midir? Neden kesilir? Kim kesmelidir? Kesince gerçekten kilo verilir mi? Bizi şişiren 1 dilim zavallı ekmek midir, yenilen pastalar börekler midir?
Hepsinin cevabı son kayıtta! -
Efenndiim, ayrı gayrı kayıtlarımızın sonuncusu geldi. Bundan sonra anca beraber kanca beraber. Bugün siz sordunuz Pınar cevapladı! Keyifli güzel bir soru cevap sizleri bekliyor!
-
Merhabalaaar!
Covid'i atlattım yettim, geldim! Bu kayıt benim için çok enteresandı, Pınarsız bir kayıt oldu. Malum hem hava şartları hem hastalık bir türlü kavuşamadık!
Biz de sizi kayıtsız bırakmamak için böyle bir çözüm bulduk. Bana instagramdan sorduğunuz tüüüm sorulara cevap verdiğim bir yayın oldu. Kah kilom, kah yağ oranım, kah beslenme, kah eşim salkım her şeyi konuştuk!
İyi dinlemeler!:) -
Yeni yılda hangimiz yeni kararlar almıyoruz ki! Bence yeni yılın en güzel tarafı da bu, taze bir başlangıç:)
Ama gelin bu sefer aldığımız kararları sürdürülebilir, koyduğumuz hedefleri gerçekçi kılalım!Nasıl mı? Cevabı için dinleyin:)
- Se mer