Episoder
-
לחץ הוא חלק בלתי נפרד מחיינו, אבל כמה מאיתנו באמת יודעים איך להתמודד איתו? תום פלד, מאמן נשימה ומדריך צלילה חופשית, מסביר מה ניתן לעשות כדי להתכונן לאירוע חשוב ומהן ההשפעות השונות על אירועים אלו על הגוף והמנטליות.
-
אולימפיאדת בייג'ינג, שנת 2008, ד"ר לאוניד קאופמן, מאמן השחייה של נבחרת ישראל מקבל שיחת טלפון דרמטית לגבי שחיין שלו, ימים בודדים לפני הזינוק. מה קרה באותה השיחה ואיך זה קשור למחיר שצריכים לשלם שחיינים על שחייה תחרותית? בפרק הזה אורי סלע מארח את ד"ר ליאוניד קאופמן, מגדולי מאמני השחיינים בישראל, על ההבדלים בין שחייה תחרותית לשחיית ווסט. החל מהמטרות ועד הדקויות הטכניקות של כל שיטה.
-
Mangler du episoder?
-
יונתן קופלב, ספרינטר, שיאן ישראל ואלוף אירופה, התחיל את דרכו בכלל כשחיין מרחקים. בשנת 2012 הוא קבע קריטריון לאולימפיאדת לונדון אלא שאז הגיע אירוע שטרף את כל הקלפים והוא נאלץ לוותר על החלום. מה בדיוק קרה שם? איך האירוע הזה קשור לגישה של קופלב כשחיין וכמאמן? מה ההבדל בין שחייני ספרינט, מידל ומרחקים ואיך ניתן לזהות את אופי השחיין כבר מגיל צעיר?
-
כל שחיין ושחיינית יודעים שנשימה היא כלי חשוב מאוד בדרך להצלחה. בפרק הזה, תום פלד, מדריך צלילה חופשית ומאמן נשימה, מסביר לנו איך נושמים נכון, באיזה אופן נוכל להתכונן עוד לפני האימון ואילו טכניקות מתאימות למשחים השונים.
-
כשאמיר עופר, מאמן נבחרת ישראל למים פתוחים, רק נכנס לתפקיד אולמפיאדת 2020 הייתה בפתח ואיתה גם מגפת הקורונה. איך אמיר הכין את מתן רודיטי לאולמפיאדה? עם אילו אתגרים הוא נאלץ להתמודד? ובאיזה אופן הפתיע רודיטי בהישגים והתוצאות במשחה הגורלי?
-
איך שוחים בנהרות, אגמים, מפרצים ובים הפתוח? מה המשמעויות של שחייה במרחבים פתוחים משתנים? ואיך כל האתגרים האלו הפכו לענף אולימפי? בפרק הזה אורי סלע מארח את אמיר עופר, מאמן נבחרת ישראל למים הפתוחים.
-
שוב הילד לא מוכן להיכנס לשחות, שוב הילדה "מבזבזת" זמן מהשיעור ובוחרת לשחק מחוץ למים- למה חשוב שהילדים שלנו ילמדו לשחות? איך נכון ללמד שחייה? מה אתם בתור הורים יכולים לעשות כדי לעזור להם ללמוד ומה כדאי לא לעשות? הפעם בן סלע מארח את אורי סלע על כל מה שצריך לדעת על שחייה לפני הקיץ הקרוב.
-
האם ייתכן שפיזיותרפיסט שעשה 5 פעמים איירון מן נפצע? בפרק זה אורי סלע מארח את ערן מנגל, פיזיותרפיסט מומחה והבעלים של מדיקס, על כל מה שאתם צריכים לדעת על פציעות ספורט. החל מהפציעות הנפוצות ביותר עבור שחיינים ועד דרך הטיפול בהן- מה הטיפ ל"נפצעים סדרתיים"? כיצד ניתן לסייע לספורטאי פצוע לחזור להתאמן? ולמה לומר למטופל פצוע "אתה צריך לנוח" מכווץ לערן ולאורי את הבטן?
-
שי ברייטנר, שוחה במי קרח ומנהל סכסוכים למחייתו. למה הוא מציב את עצמו כל פעם מחדש במצבי קיצון? הפעם הוא יסביר לנו למה חשוב להגיע לקיצון, איך חוזרים לאיזון, למה חשוב לטפח לוח זמנים שנוח לנו, איך שומרים על הגוף במצבי לחץ ומה הקשר בין ניהול סכסוכים לשחייה.
-
האם חלמתם לשחות, לצלול או אפילו רק להיכנס למים ולא הצלחתם להשתחרר מהפחד? הפעם אורי סלע מארח את קרן סלע, פסיכולוגית קלינית ומנחת קבוצות לגוף ונפש, בשיח על פחד מים וההתמודדות עימו. מסתבר שלא מעט אנשים שמנסים לעשות את הצעד, רוכשים קורס על התמודדות עם פחד מים ולא מגיעים. אז אילו כלים יש להתמודדות מפחד המים? איך ניתן להימנע מהעברת הטראומות לילדים שלנו? מה זה "טאפינג" ואיך בליעת רוק יכולה לעזור לנו?
-
מה גרם ליונתן קופלב, שחיין שקבע קריטריון אולימפי, לא להשתתף באולימפיאדה ואיך זה יכול היה להימנע?
בפרק זה נשוחח עם יונתן קופלב, מאמן, שיאן ישראל ואלוף אירופה, על אימון יתר. הוא יסביר איך מאזנים בין האימונים לשגרת החיים, איך זה קשור לאופי של המתאמן, מה ההבדל בין גברים ונשים ומה עושים עם שחיינים שמבקשים להעמיס על עצמם יותר? -
ד"ר לאוניד קאופמן גדל בברית המועצות, עלה לישראל וגידל את דור השחיינים האולימפיים בארץ. הוא מספר למה עלה ארצה למרות שלא סבל בברית המועצות, על המורכבות בהסתגלות בארץ ועל הדרך בה פילס את דרכו המקצועית כאחד המאמנים המשפיעים ביותר בישראל בתחום השחייה. בנוסף, הוא מסביר באיזה גיל צריך להתחיל לשחות ומה הוא צריך לעשות כדי לגדול להיות שחיין מקצועי.
-
כמה מכם חשבתם לנסות לשחות במי קרח? שי ברייטנר, מנכ"ל BICI, חברה לניהול סכסוכים עסקיים, גילה את השחייה במי קרח בטעות ומאז לא יכול להפסיק. למה בכלל לשחות במי קרח? למי זה מתאים? וממה צריך להיזהר?