Episoder
-
אורי תובל, עורך משנה של כתב העת 'תלם', בשיחה על איך עשויה להיראות מלחמת אזרחים בישראל, הקמת יישובים בעזה על חשבון קיבוצי העוטף, וגם על רון דרמר, מה אנחנו יודעים עליו, מה ההשפעה שלו על בנימין נתניהו והאם הוא בכלל יודע עברית?
-
פרופ' אלי פודה מהחוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון באוניברסיטה העברית וחוקר וחבר ועד מנהל במכון מיתווים, בשיחה על 30 שנה לשלום עם ירדן, הקשר בין חמאס לאחים המוסלמים, הממלכה הסעודית החדשה של מוחמד בן סלמאן והדור הצעיר בעולם הערבי.
-
Mangler du episoder?
-
זיו שטהל, מנכ"לית ארגון 'יש דין' בשיחה על הדו"ח שהוציאו הבודק איך הצבא חוקר את עצמו, עלייה באירועי האלימות בגדה, "תקופה של נס" בחסות המלחמה וגם על החוויות בממ"ד בכפר עזה בשבעה באוקטובר.
-
עו"ד יאיר נהוראי, מחבר הספר "המהפכה השלישית" בשיחה על המכינה בעלי ששינתה את המדינה, הגאולה על פי חזון הרב קוק, מלחמת דת שכבר התחילה בכסות מאבק על משילות והעיוורון של המחנה הליברלי למול ההתיישבות המתבססת בעזה.
הפרק צולם לפני יום כיפור.
-
פרופ' יגיל לוי, ראש מכון האוניברסיטה הפתוחה ליחסי חברה וצבא, בשיחה נוספת על שנה למלחמה שלא תיגמר בקרוב, הערכותיו שהתממשו ומה בכל זאת הפתיע אותו, המחירים שהשכבה השבעה בישראל מוכנה לשלם, והאסון המוסרי ששינה וישנה את החברה כולה.
הפרק צולם ב-1.10. -
פרופ' יובל פיינשטיין מהחוג לסוציולוגיה מאוניברסיטת חיפה בשיחה על הסיבות שהוציאו המונים להפגין על סוגיות כמו פסקת ההתגברות, ההבדלים ההגדרתיים בימין הישראלי, התופעה של עלייה בפופולריות של מנהיגים בתקופות מלחמה והאם תמיד יש התכנסות סביב הדגל ברגעים כאלה?
-
ד"ר ארנון דגני, היסטוריון של הסכסוך הישראלי-פלסטיני מהמכון ליהדות בת זמננו באוניברסיטה העברית וממכון מולד, בשיחה על הדחייה המיידית של ההנהגה הישראלית בשילוב הרשות הפלסטינית בפיתרון לעזה, על התפיסה של הסכמי אוסלו ככישלון טוטאלי גם בצד הפלסטיני, הסתירות באישיותו של עראפת וההתעקשות של רבין שלא יהיו שתי מדינות גם זמן קצר לפני הרצח.
-
ד"ר עידן ירון, סוציולוג ואנתרופולוג שחקר את תנועות הימין הרחוק (Far Right) בישראל, בשיחה נוספת על נוער הגבעות, חוסר הארגון שלהם שמבטיח את המשכיות התופעה, הישיבות ביצהר שיצרו את פעולות תג מחיר והמטרות המוצהרות במשבר מול המדינה ובידוד בינלאומי.
-
ד"ר עידן ירון, סוציולוג ואנתרופולוג שחקר את תנועות הימין הרחוק (Far Right) בישראל, בשיחה על עלייתה של התנועה הכהניסטית, ההבדלים בין מפלגות רדיקליות לבין קיצוניות, משנתו האידאולוגית של הרב כהנא וכמה ממנה עברה ליורשו איתמר בן גביר.
-
ד״ר לימור יהודה מהאוניברסיטה העברית ומכון ון ליר בשיחה על חוסר ההתכנות בהיפרדות מהפלסטינים, למה שוחרי השלום לא טעו בשבעה באוקטובר, הלקחים ממדינות יוגוסלביה ואין אפשר לפתור את הקיטוב הפנימי שלנו?
-
רפאלה גויכמן, כתבת טכנולוגיה ורשתות חברתיות בעיתון TheMarker, בשיחה על מבצעי ההשפעה ברשתות של גורמים זרים, פלטפורמות ליצירת פייקים, השחתת השיח ע"י אילון מאסק ואיך הרחש בחש מסתיר את המהות?
-
פרופ׳ אורי בר יוסף, מומחה לביטחון ויחסים בינלאומיים, בשיחה על האיום הצבאי הגדול מחיזבאללה, האם אפשר להניח שהעליונות הצבאית הישראלית היא עדיין עובדה מוגמרת, ההכרח הביטחוני בברית אזורית וביציאה מהשטחים ואחריות מנהיגי האופוזיציה ברידוד השיח.
-
ההיסטוריון ד"ר אבי-רם צורף, עמית מחקר מכון ון ליר בשיחה על הדמות הדתית שקראה למרחב דו-לאומי עוד לפני מאה שנה, ההתנגדות העיקשת של התנועה הציונית, הכחשת האויבות, מה המשמעות של הניתוק של עזה מישראל, ולמה למען הכבוד הלאומי הציונות הדתית לא תתן לעסקת חטופים לקרות?
-
עורך הדין מיכאל ספרד, מומחה למשפט בינלאומי וזכויות אדם בשיחה על שינויי המדיניות הישראלית שהובילו לחוות הדעת בהאג, מעמדה הריבוני של עזה עוד לפני תחילת המלחמה, הקריטריונים לבחינת כוונות סיפוח השטחים והצונאמי המדיני שעוד בדרך אלינו.
-
ד"ר סבסטיאן בן דניאל, מומחה לחישוביות הפעיל ברשתות כג'ון בראון בשיחה על מערכות בינה מלאכותית במלחמה, הויתור של הישראלים על הפרטיות שלהם, האם אפשר לסמוך על היגיון בריא של מכונה, איך המערכת מזהה חשודים ואיך היא מחשבת נזק אגבי בפגיעה בהם?
*הפרק הוקלט לפני החיסולים ביממה האחרונה
-
פרופ' ניר קידר, משפטן, היסטוריון ונשיא המכללה האקדמית ספיר בשיחה על תקופתו כמתמחה של אהרן ברק בימי המהפכה החוקתית, מה המניעים של יריב לוין ושמחה רוטמן, מתי הגיע לחיינו הביטוי "מדינה יהודית ודמוקרטית" ובמה התנועה הציונית החליטה לא להחליט.
-
ד"ר מירה צורף, מרצה בכירה בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה בשיחה על המחויבות של מצרים להסכם השלום עם ישראל, המאבק על הדומיננטיות במזרח התיכון מול מדינות המפרץ, הפחד של א-סיסי מהדור הצעיר וההצעות ההומניטריות שלו למשבר בעזה.
-
ד״ר אמיר פאח׳ורי ממכון ון ליר והפורום לחשיבה אזורית בשיחה על איך הפלסטינים אזרחי ישראל יכולים להציל את המצב, המבוכה מול חולשתה הנוכחית של מדינת ישראל, יצירת הקולקטיב היהודי מול מחיקת זה הערבי ולמה למרות הכל חשוב להתמיד בעשייה הפוליטית.
-
ד״ר אדם קלין אורון ממכון ון ליר בשיחה על תיאוריות קונספירציה, ההשלכות האישיות הפוליטיות שלהן, החלוקה הדיכוטומית לרעים וטובים, מהם מבצעי דגל כוזב ולמה קשה לטפול על צה״ל האשמות של בגידה מבפנים.
-
פרופ׳ נעם גדרון מהמחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית בשיחה על שנת 2024 כשנה מכוננת לדמוקרטיה, הבחירות בהודו ובאיחוד האירופי שהיו ובצרפת, בריטניה וארה״ב שעוד לפנינו, האם עליית הימין הפופוליסטי היא רק שינוי פנימי בתוך גבולות הימין והאם דווקא הליברלים התחילו את מלחמת התרבות?
- Se mer