Episoder
-
תהליכי שימור זרע לאחר המוות מוכרים ומבוצעים בעולם מקרים מאוד חריגים וספציפיים. גם בישראל נשמר עד כה סטאטוס קוו בכל הנוגע להנצלת זרע והשימוש בו, אולם מאז ה-7.10 נרשמה עלייה משמעותית במספר שאיבות הזרע לאחר המוות, המבוצעות בחיילים שנהרגו בשדה הקרב.הפרק עוסק בסוגיה רגישה זו: באילו תנאים הופך התהליך לאפשרי, מה נדרש כדי שיסתיים בהצלחה, מהם החסמים המשפטיים והבירוקרטיים, מהן הבעיות האתיות הקשורות לתהליך הזה, כיצד בפועל הוא מתרחש ומהם אחוזי השימוש בזרע לאחר המוות. הפרק עוסק גם בהבדלים בין שימור לשימוש בזרע, מדוע הצבא מציע לכל משפחה שכולה את האפשרות לשימור, למרות שהשימוש כרגע בלתי אפשרי ומהן אחוזי המשפחות שבאמת מבקשות לקיים תהליך לא פשוט זה.בנוסף, הפרק עוסק גם במודל המשפחה החדשה שנוצרת מתהליכים אלו: עד כמה זה נכון, מהם ההבדלים בין תהליכים רגישים המתקיימים בבנקי זרע בישראל לבין תהליך כזה ועד כמה מודל המשפחה החדשה הזאת הוא מודל שונה.יש לציין כי הפרק לא תמיד פשוט להאזנה, בגלל הסוגיה הרגישה בה הוא עוסק.
-
Mangler du episoder?
-
בפרק הנוכחי של פודקאסט "זמן בריאות" אירחנו את ד"ר איתי גת, מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). שוחחנו עם ד"ר איתי גת על התחום של תרומת הזרע בישראל ובעולם , על השינוי המשמעותי שנעשה בעשורים האחרונים - רפואית אבל גם תדמיתית, מה שהיה מיועד פעם בעיקר לזוגות הטרוסקסואלים ונעשה בהיחבא,הפך לתחום פופולארי מאוד בקרב הורים יחידניים וזוגות חד מיניים המבקשים לעצמם משפחה.כמו כן, דיברנו על העלייה בביקוש לתרומות זרע בגלל שינויים דמוגרפיים ושבירת המסורת של המשפחה המסורתית הרגילה.סקרו את התהליך עצמו שעוברות המטופלות ועל ההחלטות בבחירת זרע אם מישראל או מחו"ל ועל החששות מנישואים בתוך המשפחה.ולסיכום ד"ר גת פירט על הייחודיות של המכון במרכז הרפואי.אני רוצה לעלות ביום שלישי הבא.
-
בפרק זה אירחנו את ד"ר אפרת דנינו, מנהלת בית הספר לסיעוד במרכז הרפואי שמיר, שסיפרה על המסלולים השונים שמציע בית הספר ומה מאפיין אותם, על הרכב הסטודנטים ומה השתנה בעשורים האחרונים, על המקומות אליהם יכולים הסטודנטים להגיע עם סיום הלימודים ובכלל, על המסלולים שהם בוחרים.
כמו כן, עסקנו גם בחשיבות המוטיבציה הפנימית של הסטודנטים, כיצד מתמודד בית הספר עם אחוזי הנשירה הגבוהים, מה מושך גברים למקצוע שהוא ברובו נשי ומהו הפתרון היצירתי שהגו בבית הספר להתמודדות עם בעיית האלימות בבתי החולים בישראל.
-
הפרק שלנו הפעם יעסוק בעולם הכירורגיה בכלל ובכירורגיה של דרכי העיכול התחתונות בפרט. סקרנו עם פרופ' עודד זמורה, מנהל החטיבה הכירורגית, במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) את כל השינויים שעבר עולם הכירורגיה בעשורים האחרונים וכיצד הם השפיעו על החטיבה הכירורגית במרכז הרפואי.דיברנו על כירורגיה קולורקטלית, על הניתוחים השונים בתחום הזה ועל המחקרים החדשים שמתקיימים בתחום במרכז הרפואי שלנו.הרחבנו על עבודתם של המנתחים ונלמד על הפערים בין כירורגיה דחופה לכירורגיה יזומה וגם במה שטומן העתיד למקצוע ודיברנו על המחקר פורץ הדרך שפרופ' זמורה כבר חוקר 15 שנה, על הקשר בין התפשטות גרורות אצל חולי סרטן לבין סטרסט סביב הניתוח להסרת הגידול.
-
בפרק הנוכחי סקרנו עם ד"ר שולמית קורן את מחלת הסכרת שהינה גורם התמותה הרביעי בעולם המערבי ועל המצב בישראל שכל אדם שלישי מעל גיל 65 מאובחן כחולה סכרת. על ההבדלים בין סכרת TYPE 1 ו TYPE 2—ועל הסיבות לעליה בתחלואה,על הסיבוכים שיכולים להיגרם כתוצאה מהמחלה כגון: עיוורון, פצע קשה ריפוי, בעיות קרדיולוגיות ועוד.על הפריצות הדרך המשמעותיות שקרו בשנים האחרונות שכוללות זריקות שעוזרות גם להתמודדות עם השמנה ועל החידושים הטכנולוגיים במכשירים שמודדים את הסוכר.כמו כן, דיברנו על הגישות הטיפוליות אם במתן כדורים בהתאמה לכל מטופל ועל חשיבות שילוב תזונה וספורט.
-
לרגל חג הפסח, התיישבנו לשיחה עם ד"ר אסנת לבציון-קורח, מנהלת המרכז הרפואי שמיר, על השינויים והאתגרים שעברה המרכז הרפואי בניהולה בשנים האחרונות.
שוחחנו על הצמיחה המאסיבית שעובר המרכז הרפואי שמיר מבחינת הבינוי של מבנים חדשים: על הקמת מבנה המלר"ד החדש, הקמת בניין אונקולוגיה, מכון הריאות החדש, הרחבת המכון לאלרגיה, הקמת חדר ניתוח עיניים ועוד פרויקטים מסקרנים שעל הפרק.
שוחחנו גם על השירותים החדשים שהתווספו למרכז הרפואי שמיר בשנתיים האחרונות: שירותי הכירורגיה האנדוסקופית, ניתוחי HOlep, מרפאת Melas, מרפאת BRCA, המרפאה האסתטית המתחדשת, המרפאה לאבחון מהיר ועוד
שוחחנו על מרכזי המצוינות הרבים הקיימים בארגון, על תנופת המחקרים והצורך לשמר ולחזק אותם, על ההישגים ועל כוח האדם הצעיר שהתווסף לכוח האדם הוותיק והאיכותי וכמובן גם על הבחירה של המרכז הרפואי שמיר לאחד מ-300 המרכזים הרפואיים המובילים בעולם.
וכמובן שאי אפשר לשבת לשיחה עם ד"ר לבציון-קורח מבלי לדבר על ספורט ועל העצמה נשית, והיא סיפרה גם על ההתנדבות המבורכת שלה בפרויקט מסיל"ה, על תחרויות הספורט הרבות בהן היא נוטלת חלק וגם האם היא תסכים לעשות מתישהוא גם תחרות IronMan.
מוזמנים ומוזמנות להאזין, חג שמח!
-
פרק 15: פרופ' סיגל טל, מנהלת מערך הדימותשוחחנו עם פרופ' טל על כמות הבדיקות שרק הולכת וגדלה, על תחומים כמו דימות עובר, דימות שד ודימות עצבים פריפריאליים, על העבודה המדהימה מול המכון לרפוא משפטית באבו כביר ועל מחקרים חדשים שיצאו מהמכון לאחרונה.
-
שוחחנו עם פרופ' הלר על הטרנדים הכי לוהטים של עולם הכירורגיה הפלסטית: מדוע נשים בברזיל מעדיפות חזה קטן וטוסיק גדול, בעוד שבישראל ההעדפה היא דווקא הפוכה, מה מקורו של טרנד הוצאת השתלים בשנים האחרונות ומהם ההבדלים בין השתלים של אז לאלו של היום, מהם הניתוחים הפופולאריים ביותר בעולם הכירורגיה הפלסטית, כיצד מתחלקות הבקשות לניתוחים פלסטיים לפי גילים ומדוע חשוב לעשות את הניתוחים הלו במרכזים רפואיים. -
שוחחנו עם פרופ' מנחה על מושגים כמו טרשת, סטנט, צנתור וירטואלי, על ההבדל בין צנתור דחוף ובין צנתורים אחרים ועל הטכנולוגיות החדשות והמתקדמות שנכנסו לשימוש לאחרונה. ניסינו להבין מדוע נראה כי כמות הצנתורים בישראל נמצאת בשנים האחרונות בעלייה, שוחחנו גם על צנתור טיפולי, על קבלת החלטות בחירום וגם על תחום ההדמיה התוך קולית (IVUS), בו משמש המרכז הרפואי שמיר כמודל מצויינות בכל הארץ. האזנה נעימה.
-
שוחחנו עם פרופ' אפרתי על התחום החדש-ישן שנקרא תאי לחץ - על המחקרים פורצי הדרך בתחום השבץ המוחי, הירידה הקוגניטיבית וה-PTSD ששינו את האופן בו העולם מסתכל על הטיפולים הללו, על מרכז סגול לרפואה היפרברית והשירותים הרבים שהוא מציע כיום, על המחקר האחרון ופורץ הדרך שלו, שקבע כי טיפול בתא לחץ יעיל גם כנגד תסמיני פוסט קורונה וכמובן גם ההשפעות של המחקרים הרבים שבוצעו במרכז סגול בשנים האחרונות ואשר השפיעו על מטופלים רבים בארץ ובעולם.
-
שוחחנו עם ד"ר לי שגב, רופאה בכירה במחלקת נשים ויולדות על השינויים הרבים במרכז הרפואי שלנו וכמות היולדות שנמצאת בעלייה מתמדת, על השיטות הייחודיות בהן אנו עושים שימוש, לרבות ניתוחים קיסריים-צרפתיים, על מאפייני היולדת הישראלית והחשיבות של הצוות התמוך וכמובן, מדוע כדאי ללדת אצלנו, במרכז הרפואי שמיר
-
שוחחנו עם פרופ' אריאל הורביץ, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית, על פוריות, על הסיכויים של נשים להיכנס להריון והבעיות עימן מתמודדים זוגות רבים, על שיטות הטיפול השונות ועל מספר דברים חשובים שכל אישה שמתכננת הריון צריכה לדעת.
-
שיחה עם פרופ' אילן יונגסטר, מנהל היחידה למחלות זיהומיות בילדים, מומחה למחלות זיהומיות ומנהל מעבדת המחקר בנושא המיקרוביום על התרומה של חיידקים לגוף שלנו, על אנטיביוטיקה ועל השתלות צואה.
-
בפרק החדש בפודקאסט זמן בריאות אנו שמחים לארח את פרופ' רייש אורית, מנהלת מכון הגנטיקה במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).שוחחנו עם פרופ' רייש על מה זה ממצא גנטי, מה הן מחלות גנטית, חשיבות סקר גנטי לקראת הריון. על תגליות גנטיות ואיך הן משפרות את איכות ותוחלת החיים.כמו כן, תוכלו לשמוע STUDY CASE על חולה בן 30 שעבר דום לב ובזכות אבחון גנטי ידעו איך לטפל בו. ומצאנו את הגן שאחראי על חלוקת הצדדים של האברים בגוף, תגלית בינלאומית.
-
יחד עם פרופ' ארנה טל, ד"ר אדי אלגייב וד"ר סיון פרל, סיכמנו שנתיים מלאות אירועים ומשברים מאז פרוץ הקורונה לחיינו. שוחחנו על מאפייני המטופלים שהשתנו, מאפייני הטיפול החדשים, הדילמות האתיות והאופן בו התמודדו הצוותים הרפואיים עם המגיפה.
- Se mer