Episoder

  • הפרק הוקלט בשלישי בערב.
    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות
    מנה עיקרית: 4:32
    פינת המכפילים: 9:30

    עם גיא מני, מנהל השקעות בכיר במיטב
    נבחן את הדוחות הכספיים של חמש מתוך שבע הגדולות שכבר הספיקו לפרסם את הדוחות שלהם לרבעון השלישי ונעמיק את ההבנה איך התוצאות המסתמנות בבחירות לנשיאות ארצות הברית קשורות גם הן לדוחות של שבע המופלאות.


    חמש חברות מתוך שבע המופלאות פרסמו את דוחותיהן הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2024 - אמזון, מטה, אפל, אלפבית ומיקרוסופט ואלו הציגו תוצאות מגוונות המשפיעות על המדד באופן ישיר. ניכר כי ישנה עלייה בביקושים לשירותי ענן ופתרונות מבוססי בינה מלאכותית במקביל למחסור בשבבים והצורך בהשקעה לתשתיות. Apple דיווחה על הכנסות של 94.9 מיליארד דולר, מעט מעל לצפי. Microsoft הציגה צמיחה של 16% בהכנסות הכלליות עם הכנסה של כ-24 מיליארד דולר ממגזר שירותי הענן.


    Amazon דיווחה על הכנסות בגובה של 158.9 מיליארד דולר והכתה את התחזיות כשגם כאן הדגש הוא על מגזר שירותי הענן. ו-Meta (Facebook) עקפה את התחזיות עם צמיחה של 19% בהכנסות עם גידול בשימוש בשירותי הבינה המלאכותית שלה. Alphabet (Google) עקפה גם היא את התחזיות עם צמיחה בהכנסות של 15% בהכנסות הכלליות, בעיקר בזכות עלייה מהכנסות שירותי הענן.


    מה בנוגע לטסלה ואינבידיה? אלו אמורות להגיע בהמשך החודש. אבל עד אז אנחנו לקראת סערה מתקרבת, לא במזג האוויר, אלא בבחירות לארצות הברית
  • פינת המכפילים: 1:51 המנה העיקרית: 7:57
    החודשים האחרונים, בעיקר כתוצאה מהוצאות המלחמה הרבות והורדת דירוגי האשראי של ישראל, מובילים את ישראל לאי וודאות כלכלית שמתבטאת בגירעון בתקציב עמידה שעומד כיום על כ-8.5%. במסגרת הטיפול בגירעון זה, ובמטרה להגיע ליעד שהציב משרד האוצר על 4% בשנה הבאה, הודיע משרד האוצר לפני מספר שבועות על מספר גזירות כלכליות שאמורות לצאת לפועל כבר בתקציב המדינה לשנה הבאה.
    אותן הגזרות שכוללות בין היתר: ביטול הטבות מס בקרנות השתלמות, קיצוץ בפנסיות של הציבור, מס חברות, מס יסף, הקפאת מדרגות המס ועוד, נראה בניהול הכספים בבנקים ישראליים וזרים, פיקדונות, מכשירים שדוחים מס ובעוד מקומות נוספים.
    לאור זאת הערב בסטפק-רבינוביץ' נארח את קרין ווילר, כלכלנית, מתכננת פיננסית (CFP) בעלת רישיון פנסיוני ממשרד האוצר בפודקאסט חשוב וביחד נעשה סדר בבלאגן ונבין יותר לעומק איך הגזרות הצפויות בעולם המס ישפיעו על התיקים של כולנו ואיזה צעדים פרקטים שווה לכל אחד מאיתנו לנקוט כבר היום.

  • Mangler du episoder?

    Klikk her for å oppdatere manuelt.

  • פינת המכפילים: 3:16המנה העיקרית: 11:08
    השקעה באג"ח ישראלי מציבה עצמה במרכז המסלול הפיננסי למשקיעים המחפשים ביטחון יחסי ותשואה סבירה. נכון לתחילת חודש אוקטובר 2024, תשואות האג"ח הממשלתיות לטווח של 10 שנים נעות סביב ה-5%, כאשר באוקטובר אשתקד, לאחר פרוץ המלחמה ותקופה מאתגרת בישראל לפני כן, עמדה תשואה זו סביב ה-3.5% לשנה. מדובר בתשואה יחסית יציבה בהשוואה להשקעות בשוק המניות התנודתי יותר, אך עדיין קיים סיכון לא מבוטל.
    נתון מעניין נוסף הוא ההיקף החודשי של הנפקות האג"ח הממשלתיות, העומד על קרוב ל-5 מיליארד שקלים - נתון המעיד על ביקוש יציב להשקעה זו, אך גם על חובות גוברים למדינה.
    לקראת החלטת הריבית ביום רביעי הקרוב ע"י בנק ישראל, האם ישנו סיכוי לעליית ריבית שמשמעותה ירידה בערך השוק של האג"ח הקיימות? הערב בסטפק-רבינוביץ' נבחן האם השקעה באגרות חוב ישראליות היא הזדמנות או שמא היא מלכודת? משקיעים רבים מתמודדים עם השאלה הזו, כשהם מנסים לאמוד את התשואות הצפויות אל מול הסיכונים האפשריים.

  • פינת המכפילים - 9:04מנה עיקרית - 18:47
    כשהבחירות בארצות הברית מתקרבות והעימותים בין המועמדים מחריפים, השפעות דרמטיות מתעוררות בשוק ההון האמריקאי. כל מועמד מציע תוכניות כלכליות שיכולות לשנות את פני השווקים המקומיים והגלובליים. נושאים כמו מדיניות מס חדשה שיכולה להוביל לשינויים משמעותיים ברווחיות של חברות שונות ולהשפיע על מחירי המניות שלהן, מדיניות הסחר הבינלאומי, הגבלות על ייבוא ויצוא, וגם השקעות ממשלתיות בתשתיות ובטכנולוגיה ונושאים כלכליים נוספים יעמדו במוקד הדיונים וישפיעו במידה רבה על מגזרים מסוימים בשוק.
    בתוך כל זאת, החלטת הפד להוריד את שיעור הריבית ב-0.5% לאחר ארבע שנים מעוררת גלים של אופטימיות וזהירות גם יחד. עם שיעור ריבית נוכחי של 5%, ההורדה מעודדת צמיחה כלכלית והשקעות חדשות, אך גם מעלה חששות לגבי האינפלציה המסתמנת. השפעות אלו כבר ניכרות: מדד ה-S&P 500 קפץ ב-1.7% בשבוע שלאחר ההודעה, ושערי האג"ח הממשלתיות ירדו, מה שמצביע על תיאבון גובר להשקעות סיכוניות.
    אז בשיאו של המרוץ לנשיאות ארצות הברית ולקראת רגעי ההכרעה שצפויים להגיע אלינו בעוד מספר שבועות ובעיקר לקראת אי וודאות על תגובת השווקים לאירועים האלו, הערב בסטפק-רבינוביץ' נבחן את השפעת המרוץ על שוק ההון האמריקאי וננסה להבין טוב יותר לאן שוק ההון האמריקאי הולך בחודשים הקרובים.

  • פינת המכפילים - 4:27מנה עיקרית - 13:40
    מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט הראה עלייה משמעותית של 0.9%, הרבה מעבר לתחזיות שציפו לעלייה של 0.5% או 0.6%. עלייה זו העלתה את קצב האינפלציה השנתי ל-3.6%, לעומת 3.2% בחודש הקודם. העליות הבולטות ביותר נרשמו במחירי ירקות טריים, שהזנקו ב-13%, ובתחבורה, שהתייקרה ב-2.8%. התוצאות החריגות הללו מגדילות את הסיכוי לכך שהריבית תישאר גבוהה זמן רב יותר מהצפוי, ומחזקות את ההערכה שנגיד בנק ישראל לא יוכל להוריד את הריבית לפני אמצע 2025.
    בתחום הנדל"ן, מחירי הדירות המשיכו לעלות גם בחודשים יוני-יולי, עם עלייה נוספת של 0.9% אחרי עלייה של 0.7% בחודשיים הקודמים. זאת לאחר שהמדד השנתי למחירי הדירות טיפס ל-5.8% (יוני-יולי 2024 לעומת יוני-יולי 2023), בהשוואה ל-4.7% במדד הקודם. התייקרות זו, לצד הביקושים המוגברים, מצביעה על שוק נדל"ן לוהט ועשויה להוות אתגר נוסף למדיניות הכלכלית של המדינה.
    הערב בסטפק-רבינוביץ' נבחן את מצב הכלכלה הישראלית וננסה לראות לאן התפתחויות אלה ישפיעו על התחזיות של הכלכלה הישראלית בעתיד הקרוב.

  • בשנים האחרונות, הביקוש להשקעות נדל"ן בארה"ב של משקיעים ישראלים גדל משמעותית - הון עצמי נמוך יותר ממה שנדרש בישראל ופוטנציאל לתשואה גבוהה יותר מובילים משקיעים ישראליים לבחון את האפיק הזה לעומק. גם למשבר הכלכלי של 2008 יש השפעה על ירידת מחירי הנדל"ן בארה"ב ויצירת הזדמנויות השקעה רבות, שחלקן עדיין רלוונטיות היום.היום בפרק, אנחנו נתמקד ב 2 אפיקי השקעה מרכזיים: השקעה בנדל"ן למגורים והשקעה בנדל"ן מסחרי. נדל"ן למגורים כולל השקעה בנכסים המושכרים לפרטיים. לעומת זאת, נדל"ן מסחרי כולל השקעה בנכסים המושכרים עבור מרכזים מסחריים, משרדים ומחסנים ובדרך כלל מוצעים עבורם חוזים ארוכי טווח עם שוכרים עסקיים, דבר שמביא ליציבות גבוהה יותר בהכנסות, אך גם כרוך במורכבות ניהולית גבוהה יותר ודרישות השקעה ראשונית גבוהות יותר.תיזמון הפרק הוא לא מקרי, לאחר האיתות של יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול להורדת הריבית בזמן הקרוב, כלכלנים צופים כי הפד עשוי להוריד את הריבית שלו במועד ההחלטה הקרוב, ב-18 בספטמבר, הערב בסטפק-רבינוביץ' נארח את אורי צרור, סגן נשיא בכיר, פיתוח עסקי, בוליגו קפיטל נדבר על נדל"ן מסחרי ונדל"ן סינגל פאמלי ונבין מהו חלון ההזדמנויות להשקעות נדל״ן בארה"ב ואיך הורדת הריבית בארצות הברית תשפיע על שוק הנדל"ן האמריקאי וההזדמנויות שבו.

  • פינת המכפילים - 11:12מנה עיקרית - 16:05
    השבוע השוק הישראלי נכנס לשבוע האחרון של חודש אוגוסט ושל עונת דוחות הרבעון השני כאשר עונה זו צפויה להגיעה לסיומה בשבת בערב, לקראת החלטת הריבית מחר של בנק ישראל ולאחר שחברות רבות פרסמו במהלך השבועות האחרונים את תוצאותיהן הכלכליות בשבועות לרבעון האחרון. אחת מהן היא אלקטרה שפרסמה מחצית ראשונה מוצלחת יחסית לשנת 2024 עם גידול של כ-4% ברווח הנקי שלה למרות השפעת המלחמה על ענף הבנייה הסובל ממחסור בכוח אדם. במקביל לחשיפת התוצאות הרבעוניות של חברות רבות במשק, לאחר שארגון חיזבאללה איים בנקמה על החיסולים האחרונים של בכירים בארגון, ביום ראשון האחרון ראינו גם התחממות בגבול הצפון עם מתקפת המנע של צה"ל על מתקנים של חיזבאללה, דבר שמשפיע גם כן על תחושת הביטחון של המשקיעים בשוק הישראלי.אירוע נוסף שישפיע גם על השווקים בישראל הוא הצהרת יו"ר הבנק המרכזי של ארה"ב, ג'רום פאוול בשבוע שעבר, כי הוא מתכוון להוריד את שיעור הריבית, שעומד כעת על 5.5%, אך לא ציין בכמה, דבר שמשאיר את המשקיעים עם אי וודאות משמעותית. מרבית האנליטסטים בארה"ב מעריכים כי הריבית תרד בכ-0.25% אך יש כאלה אופטימיים שהריבית תופחת אפילו ב0.5%.לקראת החלטת הריבית של בנק ישראל מחר, בנק ישראל צופה בדריכות אחר המהלכים של הבנקים המרכזיים בעולם ולעיתים אף פועל בעקבותיהם, כך שייתכן ונראה גם את השפעת ההצהרה של פאוול על החלטת הריבית במשק הישראלי.אז הערב בסטפק-רבינוביץ' נסקור את עונת הדוחות בישראל, נתכונן להחלטת הריבית של בנק הישראל מחר ונבין איך האירועים האחרונים בגזרה הצפונית יכולים להשפיע על השוק הישראלי בהמשך הדרך.

  • פינת המכפילים - 8:14 מנה עיקרית - 9:32
    עולם מוזר. למרות שישראל נמצאת באחת המלחמות הקשות בתולדותיה, מדדי ת״א נותנים תשואות יפות מאז תחילת השנה, ממוצע של כ 7.5% למדדים המובילים. למרות הורדת הדירוגים, למרות הגירעון התקציבי, למרות שאין עדיין תקציב מאושר לשנת 2025 השקל התחזק מעט מאז השבעה באוקטובר.היום, בתכנית נבחן את הכלכלה הריאלית בישראל ברבעון השני, שהתאפיינה בעליות מחירים במוצרי צריכה, עליה במחירי הנדל״ן ומיעוט יציאות מהארץ של הישראלים מה שהוביא להגברת מכירות בסופרים ומותגי אופנה. היום יתארח אצלנו אבירם נאה, ראש תחום מניות, חיסכון ארוך טווח במיטב. יחד איתו נעבור על הסקטורים השונים ונעשה בדיקת דופק לכלכלה הישראלית והשווקים הישראליים.

  • פינת המכפילים - 01:32מנה עיקרית - 14:36

    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות


    בדרך כלל הפודקאסט שלנו מתמקד בצד אחד של עולם ההשקעות - איך להשקיע ומה חשוב לקחת בחשבון בהשקעה. היום נתמקד בצד אחר ולא פחות חשוב ומשמעותי - הסכנות הקיימות בשוק ההון, ממה חשוב להיזהר וממי להיזהר כשאנחנו רוצים להשקיע.בשנים האחרונות, המשקיעים הישראלים נתקלים בלא מעט הונאות ותרמיות בכל אפיקי ההשקעה הקיימים ובעיקר בתחומי ההשקעה האלטרנטיביות ובתחום ההשקעה בנדל"ן.ישראלים רבים המשקיעים את הונם במטרה להניב רווחים מהשקעות אלו, נופלים בפח ככה שבמקרה הטוב יותר, ההשקעות מתבררות כגרועות בלבד ובמקרה הגרוע ביותר, השקעה ב"שיווק נכלולי" המתברר כהונאה מוחלטת שממנה כבר לא נראה את ההשקעה שלנו.אז היום בסטפק-רבינוביץ' ניתן כללי אצבע ונזהה את אותם תמרורים אדומים שירחיקו אתכם מאותם הסכנות, תרמיות והונאות.
  • פינת המכפילים - 15:12מנה עיקרית - 20:24

    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות

    כאשר שבע הגדולות עולות ה S&P עולה וכשהן יורדות הוא יורד יחד איתו. החברות Apple, Microsoft, Amazon, Meta, Alphabet, Tesla ו-Nvidia מהוות חלק ניכר מהשווי הכולל של המדד (כשליש ממנו!). ההשפעה הגדולה שיש למעט חברות על המדד מעלה שאלות לגבי הסיכונים והיתרונות של מצב זה בזמנים של תנודתיות גבוהה.עם פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השני של שנת 2024, שבעת המופלאות הציגו תוצאות מגוונות. אפל רשמה עלייה של כ-5% בהכנסות אך עם ירידה קלה ברווחיות בשל עלויות ייצור גבוהות. מיקרוסופט הציגה צמיחה יציבה ברווחים, בעיקר בתחום הענן. אמזון דיווחה על עלייה של כ-10% במכירות ברבעון, עם שיפור בתפעול. מטא (פייסבוק) מנצחת את התחזיות ורושמת הכנסות ברבעון השני של 2024 של 39.07 מיליארד דולר. גוגל (אלפבית) גם היא עקפה את התחזיות ורשמה הכנסות של 84.74 מיליארד דולר לרבעון השני עם גידול בהכנסות מפרסום. טסלה דיווחה על עלייה בהכנסות אבל ירידה של 40% ברווחים לעומת הרבעון המקביל שנה שעברה והמניה שלה הגיבה בהתאם. אנבידיה המשיכה להציג תוצאות פיננסיות חזקות עם עלייה בביקוש לשבבים, בעיקר מתחום הבינה המלאכותית. תוצאות אלו מצביעות על המשך הצמיחה והאתגרים שכל חברה מציגה בתחומה.
  • פינת המכפילים - 8:30
    מנה עיקרית - 11:51

    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות

    בשנים האחרונות שוק הנדל"ן בישראל חווה עליות ומורדות משמעותיות ולאחר תקופה ארוכה שבנק ישראל השאיר את ריבית בנק ישראל במצב יציב, ענף המשכנתאות החל גם הוא להתייצב ושוק הנדל"ן החל להתאושש.

    באוקטובר האחרון, עם פרוץ המלחמה, גורמים כמו המחסור בכוח אדם משמעותי בעקבות עזיבת פועלים זרים רבים את הארץ, הצורך בשיקום האזורים שנפגעו מהמלחמה והאי וודאות הכללית המרחפת במדינה בעקבות המלחמה יוצרים אתגרים ואי וודאות בשוק הנדל"ן.מאז החודש הראשון למלחמה עלו מחירי הדירות ב 5%, כשאת מרבית העלייה יש לזקוף לדירות יד שנייה. המלחמה קטעה רצף של שמונה חודשי ירידות מחירים, ומהחודש השני שלה השוק התעורר מההלם של תחילתה, והמחירים החלו לעלות.בתיזת ירידת המחירים - אי הודאות בעקבות הקיטוב הפוליטי, הריבית הגבוהה וכוח הקניה המוגבל של הישראלים שמתבקשים לשלם הכי הרבה משכורות ממוצעות בכדי לרכוש דירה.בתיזת עליית המחירים - ההאטה בבניה, ההיצע המוגבל, העלייה מרוסיה ואוקראינה .הגידול הדמוגרפי והריבית שנראה שהגיעה לשיא. כמו תמיד בהשקעות יש שתי מגמות סותרות והמציאות תקבע איזו אחת מהן חזקה יותר.
  • אקטואליה - 00:00
    פינת מכפילים 9:28
    מנה עיקרית - 17:16

    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות

    בשנים האחרונות אנו עדים למגמה ההולכת וגוברת של כניסת גופים מוסדיים לתחום האשראי. גופים אלו פעילים בעיקר בעסקאות למימון פרויקטים גדולים מול חברות בתעשיות השונות אך לרוב אינם נותנים אשראי למשקי בית, שם פועלות חברות האשראי החוץ בנקאי כמו מימון ישיר, טריא, נאוי גרופ בלנדר ועוד.


    מה זה אשראי צרכני?
    אשראי/חוב צרכני, הוא חוב אישי הנלקח לרכישת מוצרים ושירותים. למרות שניתן לתייג כל סוג של הלוואה אישית אשראי צרכני, בדרך כלל הוא מתאר חוב לא מובטח בסכומים קטנים יותר. אשראי צרכני נפוץ מאוד הוא כרטיס האשראי, אך לעומתו, משכנתא אינה נחשבת לאשראי צרכני מכיוון שהיא מגובה בנכס כבטוחה.


    הערב בסטפק-רבינוביץ', נארח את ד״ר גל אביב, מנכ"ל בלנדר ונדבר על כל מה שצריך לדעת על אשראי חוץ בנקאי כהזדמנות השקעה בחברות הבורסאיות שעוסקות בו, ועל הסיכון-סיכוי בהשקעה במוצרי השקעה של חוב

  • סוף אקטואליה ומעבר לנושא הפרק בכותרת - 23:08; פינת המכפילים - 9:12

    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות


    הרשת רועשת וגועשת מהדיווחים סביב רכישת WIZ ע״י גוגל. שאם אכן תצא לפועל, תהיה האקזיט הגדול ביותר שהיה בישראל שמזכיר לעולם שישראל היא עדיין מעצמת הייטק, בטח ובטח בתחום הסייבר, בחצי השנה האחרונה היו עם 14 אקזיטים בעולם בתחום הסייבר, 13 מתוכם כאן אצלנו בישראל. וויז, מהסטארט-אפים הישראליים המדוברים ביותר בתחום אבטחת הסייבר, אמורה להירכש בכ-23 מיליארד דולר. עסקה זו היא גם אחת מהרכישות הגדולות ביותר של גוגל אי פעם ותעצים את עסקי מחשוב הענן שלה בעיצומה של "קרב הענן" מול אמזון ומיקרוסופט ותגביר התחרות מול אבטחת הסייבר.נא להכיר - Wiz!וויז, נוסדה רק לפני 4 שנים, בשנת 2020, מציעה ללקוחותיה פלטפורמת אבטחה המאפשרת למשתמשים בה לזהות את נקודות התורפה במערכות שלהן ובסביבת הענן שלהן ולקבל תמונה אבטחה מקיפה של סביבות הענן שלהן. הפלטפורמה אינה דורשת התקנה פיזית על מערכות החברה ואינה דורשת תהליכי הטמעה ארוכים ומסורבלים כמו אצל חלק מהמוצרים המתחרים, כחלק ממגמת ה״פלטורמיזציה״ שמובילה פאלו אלטו נטוורקס בתחום הסייבר, מציעה החברה סט רחב של מוצרים ושירותים. באקלים הטכנולוגי הנוכחי שלאחר ״המעבר לענן״, שרק מתעצם עם השימוש הגובר בבינה מלאכותית, התחום של אבטחת ענן הופך למהותי יותר.בתכנית היום נדבר על הערך המשולב של גוגל ווייז, על שיגעון הרכישות בסייבר באחרונה וגם נבחן מספר מדדי דופק בכלכלה הישראלית.
  • פינת המכפילים בסוף הפרק - 56:10

    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות

    בשבועות האחרונים מאות אלפי אנשים קיבלו בשורה חשובה של רשות שוק ההון על רפורמה במסלולי ההשקעה במוצרי החיסכון השונים. מטרות הרפורמה, שיצאה לדרך ממש לאחרונה, בתחילת החודש היא ליצור אחידות בין מסלולי החיסכון השונים הקיימים בחברות השונות ולאפשר למשקיעים להשוות בין המסלולים הקיימים כדי לצמצם עלויות שונות כמו דמי ניהול ובכך להגדיל את החיסכון הפנסיוני, קצת יותר.

    איך זה מתבצע בפועל? בואו נעשה סדר:הרפורמה תתבצע על ידי הסדרה של רשימת האשכולות ומסלולי ההשקעות הכלולים בהם ויצירת היצע אחיד בין החברות השונות. האשכולות הן קבוצות של מסלולי השקעה שאותם רשאים הגופים המוסדיים השונים לנהל. בתוך כל אשכול נכללים כמה מסלולים, כאשר כל אחד מהם מייצג תמהיל השקעות שונה. כתוצאה מהרפורמה החדשה, יידרשו קרנות הפנסיה, קרנות ההשתלמות וקופות הגמל למזג בין מסלולים מסוימים או לפתוח מסלולים חדשים כך שיתאימו לחמשת האשכולות האחידים והחדשים שנקבעו על ידי רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון. חמשת האשכולות הם:1. מסלולי השקעה עוקבי מדדים – מסלולים אלו עוקבים אחר מדדים מסוימים. כאלו אחר אגרות חוב וכאלו אחר מניות.2. מסלולים השקעה סחירים – בדומה למסלול הראשון, השקעה במדדים אך לא רק, אלא גם ניתן להשקיע בכל השקעה סחירה.3. מסלולי השקעה בניהול אקטיבי – מסלול המאפשר השקעה גם בנכסים בלתי סחירים.4. מסלולי השקעה אקטיביים עם דמי ניהול משתנים, על בסיס הצלחה – מסלולי השקעה חדשים שצפויים להיפתח בעתיד.5. מסלולי אמונה וקיימות – מסלולים אלו עוצבו בהתאם לכללי הלכה דתית או תפיסת "הקיימות".כתוצאה מהרפורמה נוצרו מסלולי השקעה חדשים ומסלולים ישנים יבוטלו.אז איך הרפורמה יכולה להשפיע על החיסכונות הפנסיונים שלנו בפועל? האם אנחנו צריכים לעדכן את תיק ההשקעות שלנו? חגי אורן, מנכ"ל מיטב גמל ופנסיה ותומר שלו, מנהל הידע המקצועי של חטיבת הלקוחות במיטב יגיעו לעשות לנו סדר
  • סוף אקטואליה ומעבר לנושא הפרק בכותרת - 03:48

    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות

    הבינה מלאכותית משנה לעומק את חיי היומיום שלנו. מעוזרים דיגיטליים מותאמים אישית כמו סירי של אפל או אלכסה של אמזון ועד מערכות המלצות מתקדמות בשירותי סטרימינג ופלטפורמות מסחר אלקטרוני. בינה מלאכותית בין היתר מאפשרת לחברות המשכילות להשתמש בה, להתייעל בכח אדם, להגביר תפוקה ולהגדיל את שולי הרווח וכפועל יוצא גם להגדיל את המכפילים שלהם.

    אז בפרק של היום נעשה סדר בעולם המכפילים, נדבר על המכפילים הנפוצים בעולם ההשקעות ועל האם הבינה המלאכותית משנה את המכפילים אותם התרגלנו לראות היסטורית. מה הם המכפילים הנפוצים שעליהם נדבר בפרק?מכפיל הרווח – יחס זה מוגדר כיחס שבין שווי השוק של חברה מסוימת לבין הרווח הנקי שהחברה השיגה בשנת המס האחרונה. מכפיל זה הוא אחד המושגים הנפוצים בקרב משקיעים ואנליסטים בעת הערכת שווי של חברה.מכפיל ההון – יחס המוגדר כחלוקה של שווי השוק של החברה להון של החברה. מכפיל זה משמעותי בעיקר בענפים הפועלים סביב ההון העצמי כמו בנקים וחברות ביטוח והוא, כמו מכפיל הרווח, בין הנפוצים ביותר לשימוש ומהווה אינדיקציה לתשואה על ההון העצמי של החברה.מכפיל EBITDA - יחס זה משווה את שווי הארגון של חברה לרווחיה לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות. היחס שימושי להשוואת חברות בעלות מבני הון שונים על ידי התמקדות בביצועים תפעוליים ולא ברווח נקי.נדבר גם על ריטים ועל המכפיל החשוב בתחום - מכפיל FFO – מוגדר כיחס בין מחיר המניה של החברה לבין ה-FFO (Funds From Operations) למניה שלה. בהתבסס על מחירי המניות הנצפים בשוק ההון של חברות ציבוריות בענף.אז איך הבינה המלאכותית יכולה להשפיע על פוטנציאל הצמיחה והרווחיות של החברות בשווקים השונים?
  • סוף אקטואליה ומעבר לנושא הפרק בכותרת - 17:23

    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות

    השבוע נתעסק בהבנת הליבה של ההשקעה בשוק ההון ע"י דיון בשאלה – איך מנתחים מניה?


    נתמקד בשלוש מניות, מעניינות מאוד, שהרבה מכם מושקעים בהן שיכולות לעזור לנו להבין טוב יותר מה הדגשים שאותם נרצה לראות בניתוח מניות והבנת הפרמטרים שיכולים לתרום להבנת כדאיות ההשקעה. ננתח את המניות דרך הבנת המודל העסקי שלהן, מצב השוק בו הן פועלות והאתגרים העומדים בפניהן.
    המנייה הראשונה של NVIDIA, אחת החברות המובילות בעולם בתחום השבבים הגרפיים, מעבדי מחשב, וטכנולוגיות בינה מלאכותית. החברה הייתה ידועה בעיקר בזכות כרטיסי המסך שלה המשמשים לגיימינג, אך בשנים האחרונות הרחיבה את פעילותה לתחומים כמו מרכזי נתונים, רכבים אוטונומיים, ובינה מלאכותית.
    המנייה השנייה היא של FVRR (פייבר), חברה ישראלית המפעילה פלטפורמה מקוונת גלובלית המאפשרת פרילנסרים להציע את שירותיהם בתחומים מגוונים כמו עיצוב גרפי, כתיבה, תכנות, שיווק דיגיטלי ועוד. הפלטפורמה מאפשרת ללקוחות מכל העולם להזמין שירותים אלה בקלות ובמחירים נוחים.
    נמשיך לבחון את המנייה הבאה -Interactive Brokers (IBKR) , חברת ברוקראז' מקוונת אמריקאית המציעה פלטפורמת מסחר אלקטרונית למשקיעים פרטיים, יועצי השקעות, קרנות גידור, וסוחרים מקצועיים. החברה מציעה מגוון רחב של מוצרים ושירותים פיננסיים, כולל מסחר במניות, אופציות, חוזים עתידיים, מט"ח, אג"ח, וקרנות נאמנות.
  • למעקב אחר התכנית ״עושים שוק״
    1. למשתמשי אפל מיוזיק - לחצו עוקב2. למשמשי ספוטיפיי - לחצו עוקב

    3. למשתמשי האפליקציות האחרות, אתרו את האפליקציה שלכם ולחצו עוקב

    השבוע אבנר בחו״ל ואל עומר יחברו אורן ברסקי ועמי ארביב לתוכנית אקטואליה שסוקרת את האירועים האחרונים בשווקים בשבוע האחרון. נדבר על הבחירות לפרלמנט האירופי שמערערות עוד יותר את היבשת, על הורדת המטבע הראשונה באירו, על הקדמת הבחירות בצרפת שגוררת את הורדת הדירוג במדינה מ AA ל AA- (לא רק אצלנו) ועל החרם הצרפתי על ה״יוניקורנים״ של השנה האחרונה שמגיעים מישראל - חברות התעשיות הביטחוניות שמשגשות בצל המלחמה. נתעמק בסקטור הביטחוני ונדבר על המשמעויות הרחבות של מחירי הסחורות שעולים בחודשים האחרונים וגם על המניות בארה״ב שרובכם מושקעים בהן בדרך כזו או אחרת.

  • סוף אקטואליה ומעבר לנושא הפרק בכותרת - 13:23

    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות

    כל החברות בישראל כבר דיווחו ואנחנו ממשיכים לסכם את המצב האמיתי של הכלכלה והשווקים בבורסה בת״א. המדדים הגדולים של ת״א 35,90,125, וה-SME 60 עושים ביצועים לא רעים בכלל, בין 6 ל-9 אחוז, בעיקר בהתחשב במלחמה ובאי יציבות הפוליטית. אבל אין אחידות בין הסקטורים השונים. לדוגמא סקטור השבבים עושה ביצועים מופלאים מתחילת השנה כך גם סקטור הטכנולוגיה ושירותי מידע ובכלל, חברות הטכנולוגיה הישראליות הנסחרות בתל אביב רושמות שנה מעולה, כשהסקטור הביטחוני מטבע הדברים מוביל מעל כולם לעומתן חברות התקשורת הגדולות (בזק, סלקום ופרטנר) וחברות הנדל״ן המניב בשנה של ירידות

  • סוף פינת המכפילים: 18:55
    לתיאום בדיקת צ׳קאפ פיננסי ללא עלות

    הזדמנות גדולה או המשך דישדוש בשווקים בתקופת המלחמה? לאחר התיקון של החודשים הראשונים של המלחמה השוק בישראל מדשדש ברבעון האחרון. ת״א 90 ירד כמעט ב6%, ת״א 125 ללא שינוי ות״א 35 בהובלת טבע שמשלימה עלייה של כמעט 70% בחצי שנה האחרונה עולה ב3%. חברות הדירוג הורידו את דירוג האג״ח של ישראל, לא בשורה דרמטית בהתחשב בכך שהשווקים מתמחרים את אגרות החוב של המדינה בתשואה נמוכה משמעותית מחברות הדירוג. אם כן? לאן הולך השוק שמתמוחר במחירים נמוכים?

  • סוף פינת המכפילים - 11:30

    49% מאזרחי העולם ילכו להצביע במהלך 2024, השנה שבה הכי הרבה אנשים בהיסטוריה הלכו לקלפי אי פעם. היסטורית, השווקים מגיבים טוב לבחירות, האזרחים מבטאים את רצונם בהנהגה שמתאימה לתפיסה הפוליטית שלהם, זמן לתקוות חדשות ונרטיבים חיוביים. ומה קורה בחודשים שלפני הבחירות? בתקווה להיבחר שוב, הממשלות המכהנות לרוב מקלות במדיניות הפיסקאילית והמוניטרית שלהן, יותר הוצאות ממשלתיות (על תשתיות והשקת פרוייקטים שמייטיבים עם האזרחים) ופחות הכנסות (מורידות את נטל המסים) אם כי הדבר הדבר בולט פחות במדינות כמו ארה"ב עם בנקים מרכזיים אוטונומיים. במהלך שנת הבחירות עצמה יש אי ודאות בנוגע למדיניות רגולציה, ביטחון, ומסחר שמשפיעים על השוק לרעה. נתוני גולדמן זאקס מצביעים על השפעה מתונה על צמיחת התמ"ג השנתית (בסביבות 0.2-0.3 נקודות אחוז) ברבעונים סביב הבחירות, עם השפעה קטנה יותר על צמיחת התמ"ג לשנה כולה (0.1-0.2 נקודות אחוז). עם זאת, לרווחים ולמדיניות הפדרל ריזרב תפקיד משמעותי יותר בביצועי שוק המניות במהלך מחזורי בחירות. לדוגמא אפשר לבחון את המצע הכלכלי של שני הנשיאים האחרונים בארה״ב - הגישה הכלכלית של ביידן כרוכה בהוצאות ממשלתיות והשקעות מוגברות וטראמפ מתכוון להצמיח את הכלכלה על ידי הפחתת מסים ורגולציה כאשר הוא מתנגד לחקיקה נוקשה בנוגע למשבר. הגישות השונות בסוגיות הנ״ל ובסוגיות היסוד כדוגמת חינוך והתערבות המדינה ביחסי החוץ יוצרות אי ודאות אך לאחר בחירת הנשיא, היסטורית, השוק מגיב בעליות. למה לצפות ועד כמה השוק מגיב לבחירות?