Episoder
-
בהמשך לשיחה האישית בפרק הקודם, בפרק זה נעמיק בנושא האבהות כמרכיב מרכזי בזהות האישית של גברים. נדבר על מסע ההתפתחות האישית שגברים עוברים בדרך לאבהות ובתוכה - מהציפייה והפחדים, דרך השינויים העמוקים שמביאה איתה האבהות בכל היבטי החיים והזהות, תוך התמקדות באתגרים של האבהות בעידן הנוכחי. הפרק משלב תובנות מהעבודה הקלינית, סיפורים אישים של אבות וממצאי מחקרים עדכניים שמאירים את החשיבות של תפקיד האב בחייו שלו עצמו, לא פחות מאשר בחיי ילדיו.
-
יובל מאואר פישמן, בן הזוג של אבי, ואבא גאה לתאומים בני שנה וארבעה חודשים, מאמן להתפתחות אישית בשיטת סאטיה ויוצר הפודקאסט שיחות של מאמנים.
בשיחה שלנו, הוא משתף בכנות במסע האבהות שלו ובאופן שבו מתגבשת הזהות שלו מאז שהוסיף לעצמו את התואר - אבא. יובל מספר על החוויה של ההיריון מרחוק, על אף הקשר הקרוב והעמוק שנוצר עם הפונדקאית, כשהם בישראל והיא בארה"ב. על חווית הלידה ועל הקשר המתפתח עם שני ילדים בו זמנית, כשהתחושה הפנימית של היותו אבא, מתהווה תוך כדי תנועה ורק עכשיו הוא מרגיש את מלוא המשמעות שבדבר.
שוחחנו גם על האופן שבו הזהות המקצועית כמי שמגיע מתחום טיפולי והכלים שבהם עוסק בעבודתו, משתלבים בחיי ההורות היומיומיים. ובעיקר הפרק עוסק בתהליכי הלמידה, ההתפתחות והצמיחה המתמדת - של יובל עצמו כגבר וכאבא, של ילדיו, של הזוגיות ושל מערכות היחסים המשמעותיות בחייו.
לדף הפייסבוק של יובל מאואר פישמן
https://www.facebook.com/share/153DXaPG9Y/?mibextid=JRoKGi -
Mangler du episoder?
-
נתי עשור, בזוגיות עם אורן ואבא גאה לשני בנים קטנים. בשיחה שלנו הוא מספר בגילוי לב את סיפור האבהות האישי שלו, מהכמיהה בגיל צעיר להיות אבא, שהתממשה עם לידת בנו רון, בלידה מוקדמת בתהליך פונדקאות בארה"ב.
נתי מדבר על הבחירה האמיצה להתגורר בעיר "מחוץ לבועה", שאין בה נוכחות משמעותית של קהילה גאה, ועל הדרך שבה הוא ובן זוגו מצליחים לייצר עבור ילדיהם סביבה תומכת ומקבלת, למרות החששות מפני דעות קדומות של החברה כלפי הורות להט"בית.
עוד בפרק, נתי משתף בהתמודדויות המוכרות לכל אב - המעבר המאתגר מילד אחד לשניים, הקשר המיוחד שמתהווה בין אב לבן והשפעת ההורות על הזוגיות.
-
בהמשך לשיחה האישית בפרק הקודם, בפרק זה נרחיב את המבט לגבי חוויית האב במצבי אובדן הריון בקרב אבות להט"ב, כאשר ההיריון מתקיים מרחוק, מחוץ למרחב הזוגי, או בכלל מחוץ למדינה. נתייחס לאתגרים הייחודיים, להשפעה הרגשית העמוקה, לדרכי התמודדות אפשריות ולחוויית הריון הקשת - ההריון שאחרי האובדן.
-
פבי שליט רייטמן, נשוי לעמרי ויחד הם אבא'ז גאים של יאיר, עוד מעט בן 5, שנולד בהליך פונדקאות בארה"ב.
פבי פותח את הלב ומשתף על הדרך הארוכה (מאד) שעבר עד שהפך לאבא. על הכמיהה לאבהות שהתחילה עוד בילדות, והצעדים שעשה להגשמת החלום - ביורוקרטיה אינסופית, אובדן ההריון המיוחל בשבוע מתקדם והשבר הזוגי שבא אחריו, הריון הקשת - ההריון שבא אחרי האובדן, עם האתגרים של ליווי ההריון מרחוק, ועד הלידה של יאיר, שבה סוף סוף התחיל את תפקיד חייו.
לקהילת "משפחה מודרנית" שפבי מנהל בפייסבוק: https://www.facebook.com/share/g/qaASUQueqcx6jbyT/
-
בהמשך לשיחה האישית בפרק הקודם, בפרק הזה אתמקד בנושא של אבא ברילוקיישן. נדבר על חוויית הרילוקיישן עבור אבות, על המעבר למדינה אחרת, ברמה האישית, המשפחתית, החברתית והתרבותית. נדבר על הקשיים והאתגרים, וכמובן גם על הרווחים והיתרונות של המעבר למדינה אחרת, עבור האבות והמשפחה בכלל.
-
עידן קימל יצא עם משפחתו לרילוקיישן באנגליה, במהלך תקופת פוסט דוקטורט של אשתו. לאחרונה הם החלו את השנה השלישית, זו שלא הייתה מתוכננת, ובשלב הזה של התקופה, עידן מתארח (בפעם השנייה!) והפעם כדי לשתף על החוויה שלו כאבא ברילוקיישן, על ייחודיות הסיטואציה בהיותו בן הזוג שמתלווה לאשתו, על האופן ההתאקלמות שלהם כמשפחה ושלו באופן אישי, במדינה חדשה, בעיר חדשה ובתרבות חדשה. הוא מדבר בפתיחות על האתגרים וההזדמנויות שהוא מזהה בחוויה האישית שלו, ומשתף בתובנות מעשיות לאבות לקראת או בתחילת רילוקיישן.
-
לרגל חודש המודעות לאובדני הריון ולידות שקטות, הפרק הזה מוקדש (שוב) לחוויה של אבא בהתמודדות אחרי לידה שקטה.
עילם עבר יחד עם אשתו לידה שקטה לפני קצת יותר מארבע שנים. הם היו אז הורים לפעוט ואחרי האובדן, עילם נדרש לחזור מהר לשגרת החיים, והוא שיתף רק את הקרובים ביותר ומעט מאד בכאב שאיתו התמודד. ואז באו ההפלות. אחרי שעברו שני אובדני הריון בשלב מוקדם, עילם הבין שהוא מתמודד עם פוסט טראומה, ושהוא זקוק לעזרה. בפרק הזה, עילם מספר על הנסיבות שהובילו ללידה השקטה, על כאב האובדן וההתמודדות הקשה שאחריו, על מה שקרה לו בעקבותיו, על האופן שבו למד לדבר ולשתף אחרים ועל המשמעות שיש מבחינתו, להעביר את המסר הזה לגברים נוספים. הוא משתף גם על הריון הקשת, שגם הוא לא היה נטול דאגות, אבל למרבה ההתרגשות הסתיים בלידת תינוקת בריאה ומתוקה.
-
אביתר סממה דניאל גויס אחרי ה 7 באוקטובר למילואים בחזית הצפונית. בחזית הביתית, הוא ואשתו ציפו ללידת בתם הבכורה, והמלחמה תפסה אותם בחודש השישי להריון. מה שהתחיל כבדיחה, מה אם יהיה במילואים עד הלידה, הפך למציאות ורק זמן קצר לפני הלידה שוחרר אביתר לביתו.
בפרק זה אנחנו מדברים על החוויה האישית של אביתר במלחמה, שהגיעה בשלב כל כך ייחודי בחיים של הציפייה ללידה והמעבר לאבהות, על הניתוק הפיזי והנפשי מבת הזוג והבית, והמעבר חזרה ממלחמה, אל שגרת החיים החדשה, כאבא.
פרק זה הוא פרק נוסף בסדרת הפרקים שעוסקת בחווית האבות במילואים, ואם תרצו לספר גם את הסיפור שלכם, אשמח מאד שתצרו איתי קשר.
-
צבי בן מאיר משתף בכנות בסיפור הייחודי שלו, בהיותו בחור דתי, הומו, שידע זאת מגיל צעיר ובכל זאת בחר להתחתן עם אישה, שידעה על נטייתו המינית, מתוך הרצון העמוק להקים משפחה. לאחר שנולדו שני ילדיהם, הם חוו משבר זוגי והחליטו להיפרד, אז צבי גם עזב את הדת ויצא מהארון. כיום הוא מגדל את ילדיו בשותפות עם גרושתו, וחי כחילוני עם בן זוגו ושני התינוקות שהם מגדלים יחד. בהתבסס על הסיפור האישי שלו, הוא כתב את ספר הביכורים שלו (המקסים!) "מי שסוכתו נופלת". בשיחה האישית שלנו, באופן שונה מאשר בספר, אנו מתמקדים בחוויה שלו כאבא לאורך השנים, לאור הבחירות והשינויים בחייו
-
בהמשך לשיחה האישית בפרק הקודם, בפרק זה אתמקד בנושא של משבר גיל 40, במה בדיוק מדובר, איך הוא עשוי לבוא לידי ביטוי אצל גברים ואבות, ואיך אפשר להתמודד איתו בדרך יעילה ומקדמת
-
נמרוד פישלר, אבא לשניים, מתארח לשיחה אישית ומספר על המשבר שחווה סביב גיל 40, הוא מספר בכנות על ההתמודדות האישית שלו, הקשיים שפגש בדרך, המקום של האבהות בתוך המשבר והתובנות והשינויים שהתקופה הזו הביאה איתה עבורו, כולל הספר שהוציא לאור כחלק מהתהליך האישי שעבר - "40 - משבר בכריכה רכה".
קישור לספר של נמרוד פישלר:
https://www.nimrodfishler.com/book/
-
ליאור פרנקל יוזם, כותב, מדבר, מרצה, יועץ ועוסק ללא הרף בעולם החדש. עולם הקריירה שמשתנה ומעדכן את החוקים בתדירות גבוהה, ודורש מאיתנו להסתגל אליהם ובעצם להסתגל לחיות בשינוי מתמיד. הפודקאסט שלו "פופקורן" הוא אחד הפופולריים בישראל.
בפרק הנוכחי, ליאור, שהוא גם אבא לשתי בנות קטנות, הגיע להתארח לשיחה אישית בה עסקנו בעולם החדש ובקריירה, אבל הפעם ממקום שעליו הוא פחות מדבר, בינתיים, מתוך הפרספקטיבה של האבהות שלו. גם האבהות בדור הזה עוברת תהליכי שינוי. גם הורות בפני עצמה היא עולם שלם של שינויים בחוקי המשחק.
דיברנו על מה זה אומר להיות אבא בעולם החדש? איך הוא משלב את העיסוק המקצועי שלו עם האבהות? איך הוא עצמו התמודד עם השינויים שהאבהות הביאה וממשיכה להביא לחייו? איזה מין אבא הוא ואיך הוא חווה את האבהות שלו?
-
בהמשך לשיחה האישית בפרק הקודם, בפרק זה אתמקד בנושא של חרדה כלכלית, תת סוג של הפרעת חרדה. נדבר על הגורמים לה, האופן שבו היא משפיעה על אנשים, ובפרט על גברים ועל אבות, על האלמנטים המגדריים הייחודיים שלה וגם על דרכים לזהות אותה ולהתמודד איתה בצורה מיטיבה.
-
עומר ברק, סופר שכתב רבי מכר, תסריטאי וכמובן גם אבא, מתארח הפעם בפרק לשיחה אישית על ההתמודדות שלו עם חרדה כלכלית. דיברנו על האופן שבו גבריות ואבהות משפיעים ומושפעים מחרדה כלכלית, על רוח התקופה ואיך היא תורמת לחרדה כלכלית ובעיקר על הדרך שעומר עובר ועבר עם החרדה הפרטית שלו לאורך השנים, עד לנקודה הזו בזמן, כשבקרוב ישיק את ספרו החדש "חף משפע" שעוסק בנושא זה ממש.
-
בהמשך לשיחה האישית בפרק הקודם, בפרק הזה אתמקד בנושא של דיכאון גברי אחרי לידה, נדבר על החוויה האישית של האדם שמתמודד עם הדיכאון, המאפיינים הייחודיים של דיכאון אצל גברים, איך אפשר לזהות על עצמך או על מישהו בסביבתך שמדובר בדיכאון גברי אחרי לידה וגם עצות פרקטיות עבור אדם והסביבה שלו לשיפור המצב.
-
כשאשתו הייתה בהריון עם ילדם השני, ברק חווה תחושות אחרות לגמרי מאלו שאפיינו את האבהות שלו עד לנקודת זמן זו. במקום ציפייה ושמחה, הוא התמלא בתחושות קשות שהלכו והתעצמו לאחר הלידה. לקח זמן עד שהבין שמדובר בדיכאון אחרי לידה. לא של אשתו, שלו. ידעתם שגם גברים סובלים מדיכאון אחרי לידה? בפרק זה ברק, נשוי ואבא לשני ,קטנטנים, חושף את ההתמודדות האישית שלו עם דיכאון גברי אחרי לידה, איך הוא בא לידי ביטוי בחוויה שלו ומה עזר לו לשפר את מצבו.
-
כשרועי הפך לאבא, הוא התחיל לכתוב פוסטים הומוריסטיים על חוויות האבהות שלו, שהפכו בהמשך לספר "אבוק" ומאז למותג של ממש. היום הוא גם יוצר ומגיש את הפודקאסט שלו "אבוקאסט" וגם מרצה וממשיך לכתוב על אבהות, בנוסף לעיסוק המרכזי שלו בתחום הפרסום. ישבנו לשיחה אישית שעוסקת באבהות הפרטית שלו בבית של נשים - אשתו ושתי הבנות שלהם. דיברנו על הזהות שלו כאבא, השילוב בין אבהות לקריירה, קשיים שהוא עצמו חווה במהלך השנים ואיך התמודד איתם וגם על האופן שבו הוא תופס אבות ואבהות בחברה שבה אנחנו חיים.
-
פרק נוסף בסדרת הפרקים על אבות שחזרו הביתה משירות מילואים ממושך.
והפעם, אורי שרמן, אבא לחמישה ילדים, עו"ס ומטפל בשדה הטראומה, המנהל מרכז טיפולי לנערים שנפגעו מינית, שעזב הכל ב 7 לאוקטובר ויצא למילואים בשטח.
אחרי 111 ימי מילואים, אורי חזר אל הבית, אל המשפחה, אל הצוות והמטופלים במקום העבודה. מספר שבועות לאחר השחרור, שוחחנו על תקופת המלחמה ועל החזרה ממנה, עם ההתמודדויות והאתגרים שמלווים אותה.
-
אבא קטוע ילד, במילים מצמררות אלו מתאר ארז את התחושה לאחר אובדן בנו הבכור, שחר, שנפל בעזה בחודש נובמבר 2023. בן 22, בחופשת השחרור מצה"ל, עם הפנים לעתיד, נקרא חזרה למלחמה שממנה לא שב.
וארז התחיל לכתוב, בעיקר בפייסבוק, כמעט מדי יום, לציבור קוראים שהולך וגדל, על ההתמודדות הכואבת שלו עם האבל והאובדן של שחר, על הנצחה וזיכרון, מספר על שחר ועל חייו וגם על החיים שלו ושל משפחתו שממשיכים לצד האובדן. בשיחה האישית שלנו דיברנו על האבהות שלו לשחר, בחייו ובמותו. - Se mer