Episoder
-
דמיינו שאתם נולדים לתוך עולם חדש לגמרי – הכל זר, מלא גירויים ולא מוכר. איך בכלל מתחילים להסתגל לכל זה? בפרק הזה נדבר על תהליך האדפטציה שעל הפעוט לעבור. נדבר על הכוח המדהים שיש לבני אדם להתרגל ולהתאים את עצמם לכל סביבה מהרגע הראשון שהם נולדים. נעמיק בתהליכים שתינוקות עוברים, וביכולת שלהם לקחת עולם זר ולהפוך אותו לבית.
האזנה נעימה
-
״המוח הסופג״ הוא העיקרון המרכזי בגישה המונטסורית, ואחד הגילויים המסעירים בעולם החקר על ילדים. אם נבין את מה שקורה בתקופת החיים של ילדים עד גיל 6, נוכל לעזור להם להוציא את המרב מהתקופה הזו (שאחריה המוח לא חוזר להיות אותו הדבר), ואפילו למנוע סטיה אפשרית מהנורמה.
הפרק הזה מציע ידע קריטי (!) שיכול לשנות לא רק את הדרך שבה אתם תומכים בילדים, אלא גם לשנות את העולם. כן, כן, שמעתם נכון.
האזנה נעימה!
-
Mangler du episoder?
-
בפרק זה נבין מהן תקופות רגישות, אילו תקופות רגישות קיימות, מה קורה אם לא מנצלים את ההזדמנות בזמן? ומה אם הילד לא הגיע להישג התפתחותי בזמן תקופת הרגישות?
נגלה כיצד תקופות רגישות מאפשרות לילדים להתמקד בפעילויות מסוימות, ואיך זה משפיע על צמיחתם.
והכי חשוב - איך אנחנו המבוגרים יכולים לתמוך במימוש הפוטנציאל של תקופות אלו ואיך ניתן לזהות באיזו תקופה רגישות הילד שלנו נמצא?
-
מה באמת קורה במוח של ילדים בגילאי 6-12 כשהם מתחילים לשאול "למה" על כל דבר? למה החברויות שלהם בגילאים האלו פתאום כל כך קריטיות?
איך הדמיון שלהם מתפתח ופותח בפניהם עולמות חדשים? ואיך אפשר לנצל את התקופה הזו כדי להצית את דמיונם ולהכין אותם לעולם הגדול?
האזנה נעימה!
-
לפעמים אנחנו מצפים מהמתבגרים שלנו להתנהג כמו בני 30, וזה כנראה נובע מכך שאנחנו לא באמת מבינים אותם לעומק.
בפרק הזה נצלול לעולמם הפנימי, נלמד איך המוח שלהם פועל, נפתח חמלה כלפי עצמנו וכלפיהם, ונגלה שאנחנו כבר בחצי הדרך לעזור להם להתמודד עם התקופה הסוערת הזו שהם עוברים דרכה.
בפרק נדבר על גיל ההתבגרות (12-18) ועל הבגרות המוקדמת (18-24).
ונראה איך הצעירים בגיל הזה עוברים מעצמאות חלקית לבגרות מלאה, מתמודדים עם האתגרים של השגת עצמאות כלכלית, קבלת החלטות אישיות, ובניית עתידם המקצועי והאישי.
את הפרק הכנו בשיתוף עם מיתר סלע, סגנית מנהל בבית הספר "דרך הילד" ומדריכה מוסמכת בשיטת מונטסורי לגיל הנעורים (12-18) מאוהיו, ארה"ב, שהקימה את חטיבת הביניים המונטסורית הראשונה והיחידה בישראל.
-
בפרק הזה אנחנו מדברות על השלב ההתפתחותי הראשון - שלב הינקות 0-6, ודנות בשאלות:
- מה כל הורה לילדים מתחת לגיל 6 חייב לדעת?
- מה קורה במוחם של ילדים מתחת לגיל 6?
- איך המוח שלהם שונה משלנו?
- איך הנטיות הטבעיות שלהם באות לידי ביטוי בשלב הזה?
- מה הקשר בין שלבי התפתחות של האדם לבין זה של הפרפר?
- מה הצרכים של הילדים שלנו בשלב הזה?
- באיזה גיל רוב האישיות שלנו נבנית?
- מה ההבדל בין גיל לידה עד שלוש לגיל שלוש עד שש?
- ואיך אנחנו המבוגרים יכולים לתמוך בהתפתחות של הילדים ב3 השנים הראשונות?
על כל אלו ועוד אנחנו מדברות בפרק מגה מעניין וקריטי על השלב ההתפתחותי הראשון של החיים, שמעצב את האישיות שלנו ומהווה חלון הזדמנות שלא חוזר.
-
מאז ומתמיד, שילוב המדע והרוח ריתק אותנו.
הפרק שלפנינו מתמקד בהרמוניה שבה פועלים החיים - הטבע משרת את האדם והאדם משרת את הטבע. מריה מונטסורי מציגה את הטבע והמדע כשני גורמים הפועלים יחד בהרמוניה.
בעלי החיים נולדים עם אינסטינקטים המסייעים להם לשרוד, ואילו הפעוט נולד עם נטיות טבעיות וכוחות חבויים המאפשרים לו להסתגל לעולם החדש. המופלאות והיסודיות של הבריאה והעיקרון של לסמוך על הילד ולתמוך בו כדי שיגשים את מלוא הפוטנציאל שלו הם הבסיס לשילוב המרתק של הגישה המונטסורית.
בפרק זה נחקור את המשמעות של נטייה טבעית, נעמיק ב-12 הנטיות הטבעיות של האדם, ונבין מה אנחנו כמבוגרים צריכים לדעת על מנת למצות את הנטיות באופן המיטבי ביותר.
האזנה נעימה!
-
בפרק זה נצלול לעומק חייה של ד״ר מריה מונטסורי, שחרתה על דגלה את טובת הילדים ושילבה בין מדע לחינוך באופן שלא נראה כמותו קודם לכן.
הפרק שלפנינו עשיר במידע על החיים שלה, וכל מה שנציין כאן ישפיע על ההבנה הכללית שלכם לגבי הגישה ויהווה בסיס משמעותי לפרקים הבאים.
האזנה נעימה !
האינסטגרם של עדן
האינסטגרם של שירי
-
אז.. סורי, מה זה מונטסורי? בפרק הזה אנחנו מדברות בדיוק על זה!
את הפרק נתחיל עם הסבר קטן על - מה פתאום פודקאסט?! מאיפה הגיע הרעיון שלנו ליצור את הפלטפורמה הזאת לתאוריית מונטסורי?
נמשיך למיתוסים הגדולים ביותר: מונטסורי זה רק לעשירים, זה הדבר הזה עם הרהיטים היפים, זה רק לילדים שקטים וכו׳.
וכמובן שנענה על השאלה הנשאלת מכל - סורי, מה זה מונטסורי?
נסביר קצת על היתרונות של הגישה, וההבדלים בינה לבין הגישה המסורתית.
האזנה נעימה!
האינסטגרם של עדן
האינסטגרם של שירי