Episoder
-
נטלי מרכוס ואסף בייזר הם היוצרים של ״היהודים הבאים״. הם זוג יצירתי. בשיחה עם לוטוס אתרוג וגל פרידמן הם לוקחים אותנו אל תוך חדר הכותבים של אחת מתוכניות הסאטירה הטובות שהיו בטלויזיה בישראל. אין להם מנגנון לניהול אי הסכמות, היחס בין הזמן שמבלים בחדר סגור לזמן שהם בחוץ והעירוב, הבלתי נמנע, בין המקצועי לאישי ״אנחנו מדברים בבוקר על מה חלמנו בלילה״ ועל האגו ״אנחנו לא אנשי אגו, אבל זה לא שאין לנו אגו בכלל״.
-
לסתיו שפיר יש סיפור אישי שהביא אותה לחיים הציבוריים. אחותה המיוחדת שיר ״מיישרת אותה על השביל״, כדבריה. על המרכז שהקימה לשילוב בעלי מוגבלויות בעולם התעסוקה, העבודה בוועדת הכספים של הכנסת ״התחלנו לצלם״, ושיתוף הפעולה שלה עם חברי הכנסת החרדים ״היה אינטרס משותף״.
-
Mangler du episoder?
-
איתן סטיבה הוא טייס קרב, איש עסקים, פילנתרופ והאסטרונאוט הישראלי השני. בדרך למשימת ״רקיע״, הוא עבר אימוני גיבוש מפרכים בין היתר גם באלסקה (עם שקי שינה רטובים וכל מה שצריך) כדי ללמוד ולהכיר מקרוב את הצוות שאיתו. מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחד. חוצמזה, יש לו גם חוויות מיוחדות מאוד לחלוק איתנו: איך חיים כשיש כל 45 דק׳ זריחה או שקיעה? ולאיזה צוות שלחו במיוחד עוגות וסוכרים אחרים כדי שיוכלו לחגוג חג?
-
אבי כהן הוא במאי קולנוע וטלוויזיה, כותב סאטירי ויוצר "החרצופים" המיתולוגית. בשיחה עם חברי ציפורלה לוטוס אתרוג ותומר פלטוק, הוא נזכר איך זה היה לכתוב סאטירה אז לעומת היום, על תפקידו של האמן בחברה (אם בכלל יש לו כזה) ומה הוא עושה עם רעיונות שקיבל עליהם "לא".
-
שי אהרון הוא המנהל המקצועי של הפועל ירושלים בכדורגל. בשיחה עם חברי ציפורלה גל פרידמן ותמרה קלינגון, הוא מספר על היכולת שפיתח עם השנים לקבלת ביקורת, על הדרך שלו להבין את הדור החדש של בני ה-20, איך לבחור שחקנים ואיפה הכי כדאי להשקיע כשהמשאבים מוגבלים
-
רננה רז היא רקדנית, שחקנית ואמנית. בשיחה עם חברי ציפורלה לוטוס אתרוג וגל פרידמן, רננה מספרת מהי בשבילה משמעות היצירה ("להביא אותנו לטריטוריות חדשות"), על כוחה של יצירה ("כמו מים, ימצאו דרך לזרום גם אם יתקלו במכשול") וגם למה, לדעתה, הכל פוליטי
-
המוזיקאי אלון אולארצ'יק היה חלק מהקבוצה המוזיקאלית הכי פופולרית בישראל - כוורת. אחרי שהתפרקו, התנסה לראשונה ביצירת סולו. בשיחה עם חברי ציפורלה תמרה קלינגון ועמרי דורון, הוא נזכר במכניקה של הקבוצה ומגלה מה הוא עושה כשאין לו השראה: קונה דג ומכניס לתנור
-
פיני גרשון הוא המאמן המעוטר ביותר בספורט הישראלי, אחד ממאמני הכדורסל המעוטרים באירופה ואחראי לאחד מרגעי האושר של גל: הגביע ההיסטורי של הפועל ירושלים ב1995.
פיני איש מצחיק והוא משתמש בהומור כדי לנהל שחקנים וגם כדי לבחון אותם בראיון הקבלה לצוות שלו. פיני מעיד על עצמו שאם הוא לא יכול לצחוק על עצמו, הוא לא יכול לנהל שחקנים ושהוא נמצא במסע מתמיד של למידה והתמקצעות בכדורסל גם כשהוא לא מאמן פעיל כבר כמה שנים ״אני לא יודע מספיק״ ומאמין גדול, בניגוד לתדמית, שעבודה קשה היא המתכון להצלחה ״אף אחד לא נתן לגל מקל סיכוי להיות שחקן והוא הגיע לNBA בזכות עבודה״. -
הראפרית אקו היא כוכבת עולה בשמי ההיפ הופ הישראלי. בשיחה עם חברות ציפורלה אפרת אביב ולוטוס אתרוג, משתפת אקו בתהליך שהיא עוברת מהרגע שעולה בה רעיון ועד שהוא הופך ליצירה - ועל מה שקורה אחרי שהוא יוצא לאוויר העולם: "התנגשות חזיתית בין פנטזיה למציאות". נדבר גם על איך הפכה מילדה סוליסטית ללידרית, על כתיבת המוזיקה ל"מפקדת" ומדוע אף פעם אסור לחשוש מניסיון ראשון.
-
מוני מושונוב הוא שחקן ותיק ומוערך עם רפרטואר מפואר. ובכל זאת, בפודקאסט עדיין לא יצא לו התארח – עד עכשיו. בשיחה ראשונה מסוגה עם חברי ציפורלה בן פרי ותמרה קלינגון, מושונוב מספר על הקריירה רצופת הקבוצות שלו: מקבוצת המשחק של נלה צ'לטון ועד זהו זה, "גולת הכותרת", לדבריו. נדבר על מקומו של האינדיבידואל ביצירה משותפת, מאין מגיעים הרעיונות הגדולים בקבוצה ומה קורה בחוויה כזאת לאגו.