Episoder
-
Ohjaaja-näyttelijä Lauri Nurkse sai lapsena isältään lahjaksi videokameran, jolla hän kuvasi vantaalaisissa metsissä. Tänä kesänä hän ohjaa Vantaalla lasten tv-sarjan. Mikä on muuttunut tässä välissä kameran takana - mikä on taas säilynyt ennallaan? Nurkse kertoo jaksossa miksi hänestä on tullut ohjaaja, minkälainen oli ensikohtaaminen Vesa-Matti Loirin kanssa, millä tavoin ohjaajuus näkyy hänessä näyttelijänä, ja millä tavoin taas näyttelijyys ohjaajana. Hän puntaroi myös mikä vaikutus erilaisilla elokuvan tekemiseen liittyvillä rajoitteilla on - miltä osin ne vaikeuttavat tekemistä, miltä osin taasen ruokkivat luovuutta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Muusikko ja kirjoittaja Mariska sanoo kadottaneensa sellaisen ylenpalttisen tarpeen provokaatioon, ja pitäneensä muinoin "tarinaa" vain markkinamiesten hölynpölykeksintönä. Hän kertoo kokeneensa itsensä aiemmin puutteelliseksi ja rumaksi, ja ettei ole mikään laulaja, vaan henkilö, joka kirjoittaa biisejä ja lyriikoita ja esittää niitä. Nyt hän paljastaa mitä tapahtui, ettei enää koe niin. Mariska puhuu jaksossa myös punkista elämänsä suuntaviittana, sekä rumuuden estetiikasta, jonka hän sanoo kiehtovan itseään tosi paljon.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Mangler du episoder?
-
Vesa Vierikko istuu kahvikuppi kädessä kotisohvallaan ja pohtii näyttelijän ammatin saattavan olla kaikista ammateista lähinnä Jumalaa. Hän kertoo minkä yksinkertaisen oivalluksen sai Heikki Kinnuselta, ja harjoittelevansa niin, että tietää ennen esitystä oman hengitysrytminsäkin. Vierikko kertoo myös miksi tekisi Vladimir Putinista aivan äärettömän mukavan ja antaisi tälle mäyräkoiran, mikäli pääsisi tätä esittämään.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Helsingin kaupunginteatterin Fanny ja Alexander -näytelmässä esiintyvä Anna-Maija Tuokko istahti kalliolaiseen keittiöön kertomaan mitä samoja, ja mitä eri asioita näyttelemisestä, laulamisesta ja tanssimisesta saa. Hän kertoo kuinka syvälle hän näytellessään itsensä vie, millä hän suojaa itseään kaikkein voimakkaimmilta tarinoilta, ja että pyrkii aina väittämään roolihenkilöillään jotain.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Tämä ei ole tv-sarja -kirjan julkaissut Riikka Ala-Harja kertoo miltä kaikelta kirjoittaminen hänestä tuntuu, ja että eniten kirjoittamisessa on kyse siitä, miltä jokin lause maistuu, minkälainen saundi siinä on, tai millaisen maailman se kieli luo. Riikka puhuu jaksossa myös nimistä: hänen onnistuneimmasta roolihenkilön nimestä, päähenkilön nimestä, jota hän ei tiennyt vielä silloinkaan, kun kirja oli jo valmis, sekä omasta sukunimestään, josta keksityt muunnokset kehittyivät teatterikoulussa huomattavasti ala- ja yläkouluaikoja mielikuvituksellisemmiksi.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Kultakala-sarjan tuottanut Essi Hellén kertoo miksi kokee, ettei näytteleminen sopinut välttämättä niin hyvin hänen persoonalleen, mutta tuottaminen sopii. Hän puhuu intohimosta, sen kohteista ja siitä, mikä keskeinen suunnanmuutos hänen tavoitteissaan tapahtui, kun hänestä tuli tuottaja. Häpeästä Hellén sanoo tykkäävänsä ja näkee jollain lailla lahjakkuuden olevan harjoittelun tulosta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Näyttelijä Mikko Penttilä toivoisi tekevänsä jonkin yhtä nerokkaan havainnon maailmasta, kuin mitä hänen omat sankarinsa ovat tehneet. Hän uskoo Shakespearen suosion perustuvan osittain hänen sanan säilänsä terävyyteen, ja että nauravan ihmisen kanssa on mahdollista sukeltaa syvemmälle, koska nauru vapauttaa ja kuljettaa turvalliseen paikkaan, jossa on helpompaa olla vastaanottavainen. Penttilä kertoo myös mistä hänen Taika-Pasi -hahmonsa on saanut vaikutteensa ja miksi hänellä on tapana miettiä seinän läpi hyppiviä ninjoja.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Goddess-singlen julkaissut Robin Packalen kertoo miten ja miksi päätyi räppäämään, vaikkei ole tehnyt sitä koskaan aiemmin, ja että hänen tavoitteenaan on olla maailman suurin artisti. Hän sanoo lähtevänsä tekemään uusia biisejä sillä ajatuksella, miltä ne kuulostaisivat stadionilla, ja nousevansa yöllä sängystä saadessaan hyvän idean, koska se on hänen duuninsa. Robin myös laulaa pienen pätkän Frontside Ollien englanninkielistä versiota kertoessaan esiintymisestään Oslon Telenor-areenalla.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Halo-albumin julkaisseen Amorphiksen laulaja Tomi Joutsen kokee pystyvänsä elämään hommansa kautta jonkinlaista kulkurin romanttista maailmaa, jota ei välttämättä ole enää edes olemassa. Hän sanoo olevansa visuaalinen ihminen, joka nauttii siitä miltä treenikämpässä näyttää, ja pitää omaa ääntään studio-olosuhteissa ystävänä, mutta monessa kohtaa myös vihollisena. Joutsen pitää tärkeänä sitä, että on antanut itselleen luvan myös epäonnistua, ja sanoo parhaiden keikkojen olevan sellaisia, joissa viha on läsnä ilman, että kukaan on vihainen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Elena Leeve kertoo millä tavalla Maria Kallion rooli lähti rakentumaan, ja kuinka hän nautti Täydellinen Joulu -elokuvan Outin näyttelemisestä, koska tämä oli rasittava ja ärsyttävä tyyppi. Hän kertoo pyrkivänsä näytellessään eroon tietoisuudesta oman tekemisensä suhteen ja sanoo sen tuntuvan vapauttavalta ja kiehtovalta, kun pääsee oman roolihenkilönsä pään sisälle. Leeve kertoo jaksossa myös nolouden, häpeän, jännityksen ja jännittämisen olevan hänen työssään alati läsnä.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Näyttelijä Mikko Penttilä toivoisi tekevänsä jonkin yhtä nerokkaan havainnon maailmasta kuin mitä hänen omat sankarinsa ovat tehneet. Hän uskoo Shakespearen suosion perustuvan osittain tämän sanan säilän terävyyteen, ja että nauravan ihmisen kanssa on mahdollista sukeltaa syvemmälle, koska nauru vapauttaa ja kuljettaa turvalliseen paikkaan, jossa on helpompaa olla vastaanottavainen. Penttilä kertoo myös mistä Taika-Pasi on saanut vaikutteensa ja miksi hänellä on tapana miettiä seinän läpi hyppiviä ninjoja.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Valmentaja ja entinen jääkiekkoilija Sami Helenius ei tiennyt vielä Yhdysvaltoihin lähtiessään, että hänestä olisi tulossa pelaaja, jonka yhtenä keskeisenä tehtävänä olisi puolustaa omia joukkuekavereitaan nyrkein, ja että tämä kyseinen rooli tulisi olemaan myös hyvin tärkeänä juonteena hänen NHL-taipaleellaan. Ensimmäisenä fiiliksenä ennen jokaista tappelua Helenius sanoo olleen pelon, joka sitten piti vain osata kanavoida oikein. Helenius myös kertoo mistä perustellusta syystä Hannu Jortikka saattoi toimia Jokerien valmentajana hetkittäin hieman "haastavan persoonan" tavoin, ja minkälaisia pohdintoja hänellä pyöri mielessä MM-kotikisoissa 2003, kun Ruotsi oli voittanut ottelun, jota Suomi kerkesi johtaa jo 5-1.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Sooloalbumia parhaillaan valmisteleva Knipi kertoo miksi kokee tarvetta julkaista musiikkia myös omalla nimellään, ja millä tavalla Egotripissä valikoituu se, kuka kappaleen laulaa. Hän sanoo musiikin tekemisen voivan kuljettaa hänet niin Berliiniin kuin takaisin viisitoistavuotiaaksikin, ja että monesti jonkin asian sanomatta jättäminen alkaakin merkitä paljon enemmän kuin asian sanominen. Knipi myös kertoo tietävänsä yleensä puolenpäivän maissa, syntyykö kyseisenä päivänä jotain, vai onko biisinkirjoittajan päivä pulkassa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
West Side Story -musikaalissa esiintyvä Chike Ohanwe kokee, että teatterin lavalla on huomattavasti filminäyttelemistä enemmän vaikutusvaltaa siihen todellisuuteen, jonka katsoja siinä hetkessä näkee. Hän puhuu sen todellisuuden todellisuudesta, jonka hän näyttelijänä katsojalle luo ja kertoo kuinka soittimien soittaminen on helpompaa, jos on ensin opetellut näytelemään sen soittamista. Ohanwe myös kertoo minkälaista suurta hyötyä brexitistä on suomalaiselle elokuvalle.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Keihäänheiton olympiakultaa Soulissa vuonna 1988 voittanut Tapio Korjus kertoo miltä tuntui seistä korkeimmalla korokkeella ja kuunnella Maamme-laulua. Hän paljastaa luopuneensa haaveestaan kehittyä uudeksi Juha Miedoksi vasta parikymppisenä, kun hän oli voittanut keihäänheiton Suomen mestaruuden ja kukistanut piirinmestaruuskisoissa oman idolinsa. Korjus tunnustaa olleensa aktiiviuransa aikana harjoittelukaverina melko hankalakin persoona, ja kertoo urheilijan flow-tilan saaneen joskus jopa sellaisia piirteitä, että epäili voivansa vetää halutessaan vaikka taivaalla loistaneen kuun omaan autoonsa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Laura Malmivaara puhuu jaksossa tahdonvoimasta. Siitä, mitä kaikea hän on saanut elämässään tahdonvoimalla. Siitä, ettei ilman tahtoa jää jäljelle mitään, ja kuinka hän on iän myötä yrittänyt päästää irti sellaisesta jatkuvasta tsempistä ja oppia ymmärtämään paremmin joutilaisuutta. Hän kertoo, ettei voi jäädä koskaan eläkkeelle, ja ettei näyttelijän identiteetti ole ollut hänelle koskaan se kaikkein määrittävin. Hollannin jalkapallomaajoukkuetta Laura Malmivaara sanoo kannattavansa Jari Litmasen takia.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Steve Stevensin kanssa White Rabbit -kappaleen julkaissut Jyrki 69 kertoo homman lähteneen liikkeelle siitä, että Stevens kelpuutti hänet, jonka jälkeen Jyrki piti keskeneräisen yhteistyön salassa jopa bändikavereiltaan. Hän kertoo parasta rokkia olevan sen, joka tulee ihmisestä ulos ensimmäisenä, ja että kirjoittaa musiikkia itselleen, jonka kautta hän on myös lopulta ikään kuin itse oma faninsa. Jyrki 69 niin ikään paljastaa kirjoittavansa elokuvakäsikirjoitusta ja pitävänsä tärkeänä saada nähdä sekä kurkien kevät- että syysmuutot.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Rikinkeltaisessa taivaassa näyttelevä Nicke Lignell muistelee kuinka innostui näyttelemisestä, miten hänen enonsa asiaan suhtautui ja minkälaisessa kielikylvyssä Nicke oppi suomea. Hän sanoo olevansa lahjakkaampi innostumaan muiden ideoista, kuin luomaan niitä itse, ja näkevänsä hyväksi sen, että kriittisyyden rinnalle löytyisi myös lempeyttä. Lignell myös kertoo miksi pitää itseään maailman rikkaimpana miehenä ja miltä tuntuu hyväksyä se, että on kohta vanha.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vesku Jokinen kertoo vanhoista hc-bändeistään, joissa systeemi oli paska ja sota tappoi, muttei ei koe olevansa kovinkaan kapinallinen, vaan ennemminkin jääräpäisesti minuudestaan kiinni pitävä ikääntyvä ukko. Klamydian Jokinen sanoo perustuvan siihen, ettei tehdä mitään liian vaikeaa, vaikka kitaristi ajoittain soittaakin melko hurjia sooloja. Hän myös sanoo, ettei Klamydia tule lopettamaan koskaan, vaikka telakalle saattaisikin siirtyä. Mahdoton ajatus ei ole sekään, etteikö bändi voisi periytyä heidän lapsilleen, mikäli nämä sattuisivat asiasta jonain päivänä innostumaan.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Seitsenvuotiaana ensimmäisen bändinsä perustanut Samy Elbanna sanoo uusien kitaratekniikoiden tai laulujen oppimisen olevan niitä sellaisia pieniä voittoja, joista pitää olla aina ylpeä. Hän sanoo todellisen muusikkouden määrittyvän sillä, kuinka hyvin pääsee takaisin peliin sen jälkeen, kun on ensin mogannut hieman. Keikoista Elbanna sanoo pitävänsä sen takia, ettei koskaan tiedä mitä seuraavaksi voi tapahtua. Hän myös kertoo miksi juuri juokseminen on toiminut hyvänä korvikkeena keikkailulle tänä poikkeuksellisena aikana.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Se mer