Episoder

  • Vanaf januari 2025 kan iedereen zélf onderzoek doen in het grootste, meest geraadpleegde en ook nog eens beladen oorlogsarchief van Nederland: het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR). In dat archief liggen bijna een half miljoen dossiers van zo'n driehonderdduizend personen die na de Tweede Wereldoorlog verdacht werden van collaboratie met de Duitse bezetter. Maar wat betekent dit voor de nakomelingen van deze ‘foute’ Nederlanders? Heulden hun familieleden wel écht met de vijand? Hoe zal de samenleving omgaan met familiegeschiedenissen die jarenlang verborgen bleven, of toch anders blijken te zijn dan altijd gedacht? Wat betekent dit tegelijkertijd voor het gevoel van gerechtigheid voor de nabestaanden van oorlogsslachtoffers? En in hoeverre zullen er tachtig jaar na het einde van de oorlog oude wonden opnieuw worden opengereten?

    In een speciale uitzending van De Publieke Tribune, vanuit het Nationaal Archief in Den Haag, gaat Coen Verbraak in gesprek met nakomelingen van (vermeende) collaborateurs, daders en oorlogsslachtoffers. Hoe leef je samen verder, ondanks elkaars familieverleden?

    Te gast: Tanja van der Woud-Wolterbeek, Michael Schuling, John Blogg, Bertine Mitima-Verloop en Kai Bloemers

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Sjoerd Alders en Steven Albers

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/grootste-oorlogsarchief-van-nederland-eindelijk-openbaar)

    ✉️ Reageren? [email protected]

  • Asielcrisis of opvangcrisis; het water staat het COA hoe dan ook aan de lippen. Wat betekent het om te werken aan een taak die soms onhaalbaar lijkt? Met een dwangsom voor elke dag dat er te veel asielzoekers in Ter Apel verblijven en een reeks asielmaatregelen vanuit het kabinet, lijkt de situatie kritiek. Hoe is het om mensen op te vangen en geen vaste plek te kunnen bieden? En: hebben we nog wel een goed beeld van de dagelijkse realiteit in een opvanglocatie?

    Als uitvoerend orgaan manoeuvreert het COA tussen gemeenten, rijk, omwonenden en bewoners. Hoe behouden medewerkers hun bevlogenheid met een schaarste aan opvangplekken? Hoe speelt het dagelijks leven zich af in een asielzoekerscentrum? In deze aflevering van De Publieke Tribune gaat Coen Verbraak in gesprek met medewerkers van het COA. Hoe faciliteren zij een verblijf voor mensen in afwachting van een toekomst, hier of elders?

    Te gast: Movita Scherf, Huub Wilbrink, Esther Bosgra en Paula Lambeck

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Noah van Diepen en Adinda Hijl

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/coa-in-de-knel)

    ✉️ Reageren? [email protected]

  • Mangler du episoder?

    Klikk her for å oppdatere manuelt.

  • Vandaag is het exact 35 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Op die herfstige novemberavond in 1989 opende de DDR – weliswaar na weken van massale protesten, maar toch ook vrij plotseling – de grenzen tussen Oost- en West-Berlijn. Het werd het historische startschot van de hereniging van het decennialang verdeelde Duitsland.

    Inmiddels is de Muur alweer 35 jaar weg, maar zijn de verschillen tussen Oost en West nog altijd levensgroot. Tegelijkertijd lijken verkiezingsuitslagen Duitsland soms opnieuw te verdelen en krijgen radicale geluiden de laatste jaren steeds meer voet aan de grond. En dat terwijl deze week ook nog eens de Duitse regering viel en de Duitsers vervroegd naar de stembus mogen.

    Hoe staat ons buurland er 35 jaar na de val van de Muur voor? Wat zien we nu nog terug van die Wende? En hoe leeft het IJzeren Gordijn misschien nog altijd door in de harten en hoofden van onze oosterburen? Coen Verbraak spreekt er in De Publieke Tribune over met kenners en ooggetuigen van het Duitsland van voor en na de hereniging.

    Te gast: Anja Fricke, Ulrike Nagel en Hanco Jürgens

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Sjoerd Alders

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/herenigd-duitsland-35-jaar-na-die-wende)

    ✉️ Reageren? [email protected]

  • "Genade, genade! We kunnen er toch over praten?!" Dat waren de laatste woorden van filmmaker Theo van Gogh, die op vandaag exact twintig jaar geleden, op klaarlichte dag werd vermoord in Amsterdam. Wat achterbleef was een verdeelde samenleving onder hoogspanning, waarin de ene Nederlander vanaf dat moment luider begon te spreken, en de ander zich vanaf dat moment juist inhield. Hoe is ons land er twintig jaar na die gruwelijke aanslag aan toe? En hoe heeft de nasleep ervan onze samenleving blijvend veranderd?

    In deze aflevering van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met opiniemakers en columnisten over de staat van het vrije woord in het Nederland van nu. Hoe houden we de dialoog gaande? Nemen we elkaar niet te veel de maat? En waar liggen twintig jaar na de moord op Van Gogh de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting?

    Te gast: Geerten Waling, Yesim Candan en Sander Schimmelpenninck

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Sjoerd Alders en Steven Albers

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/de-staat-van-het-vrije-woord)

    ✉️ Reageren? [email protected]

  • Komende maand is het exact veertig jaar geleden dat in Nederland de abortuswet in werking trad. De wet die vrouwen na jaren van strijd, daadwerkelijk baas in eigen buik maakte. Toch staat abortus in Nederland nog altijd in het Wetboek van Strafrecht, en barst de laatste jaren wereldwijd de discussie over het recht op abortus weer hevig los.

    Hoe staat de abortuspraktijk er een halve eeuw na de Dolle Mina’s eigenlijk voor? En hoe vrij ben je anno 2024 wérkelijk om te kiezen? Coen Verbraak spreekt er in deze aflevering van De Publieke Tribune over met voorvechters van het recht op abortus.

    Te gast: Eva Smit, Alina Chakh en Anneke van Soest

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Noah van Diepen

    Eindredactie: Sjoerd Alders

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/40-jaar-legaal-abortus)

    ✉️ Reageren? [email protected]

  • Wie juridische hulp nodig heeft maar het zelf niet kan betalen is aangewezen op een sociaal advocaat. Ruim één derde van de Nederlandse bevolking komt in aanmerking voor deze gefinancierde rechtsbijstand. En terwijl ieder jaar steeds meer mensen hier gebrúík van maken, dreigt de sociale advocatuur een uitstervende beroepsgroep te worden. Meer en meer sociaal advocaten stoppen ermee, en nieuwe aanwas blijft uit. Heeft iedereen in Nederland nog gelijke toegang tot het recht?

    Coen Verbraak spreekt in deze aflevering van De Publieke Tribune met sociaal advocaten over de huidige stand en toekomst van hun beroepsgroep.

    Te gast: Renske Imkamp, Narda Teke-Bozkurt, Rogier Scheltes en Sonya Taheri

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Noah van Diepen, Adinda Hijl, Steven Albers en Sjoerd Alders

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/stand-van-de-sociale-advocatuur)

    ✉️ Reageren? [email protected]

  • *** Denk je aan zelfdoding? Of heb jij iemand in je omgeving waar je je zorgen om maakt? 113 is er voor je. Praten over zelfmoordgedachten helpt en kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. ***

    Euthanasie bij mensen met psychisch lijden is een beladen en moeilijk onderwerp. Moet het leven altijd centraal staan? Of is het in bepaalde gevallen humaner om iemand te helpen bij sterven?

    In deze aflevering van De Publieke Tribune praat Coen Verbraak met artsen over de praktijk van euthanasie bij psychisch lijden. Aan de daadwerkelijke beslissing gaat veel vooraf, zowel in de psychiatrie als in de hulptrajecten daarvoor. Wat gebeurt er als iemand aanklopt met een doodswens? Hoe wordt deze persoon begeleidt? Hoe stel je uitzichtloosheid vast? En welke afwegingen moeten hulpverleners daarbij maken? Kortom: hoe verloopt een euthanasietraject bij psychisch lijden eigenlijk?

    Te gast: Harriet Eikelaar, Joeri Tijdink, Mascha Mos

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Noah van Diepen, Adinda Hijl en Sjoerd Alders

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/euthanasie-bij-psychisch-lijden)

    ✉️ Reageren? [email protected]

  • 7 oktober 2023, voor de één zal het nog altijd als de dag van gisteren voelen, voor de ander alweer als een eeuwigheid geleden. Deze week staat Coen Verbraak in De Publieke Tribune, samen met betrokkenen, stil bij de dag dat het Israëlisch-Palestijns conflict in een geweldsspiraal terechtkwam, waar één jaar later maar geen einde aan lijkt te komen. Sterker nog, met de verdere escalaties van de afgelopen tijd lijkt de kans op een nog grotere oorlog met de dag toe te nemen.

    Hoe staan we er een jaar later voor? Zijn we sinds 7 oktober dichterbij elkaar gekomen, of juist alleen maar verder van elkaar verwijderd geraakt? Hoe zorgen we ervoor dat we elkaar hier in Nederland niet uit het oog verliezen? En is er nog hoop op vrede?

    Te gast: Femmetje de Wind, Radi Suudi en Erik Ader.

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Sjoerd Alders

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://podcast.npo.nl/admin/feed/300/feeditem/human.nl/dpt/afleveringen/een-jaar-na-7-oktober)

    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • Volgende week komen er zeventig astronauten uit alle hoeken van de wereld naar Nederland voor een congres, met astronaut André Kuipers als gastheer. Om wetenschappers en studenten te ontmoeten, maar ook om te praten over het belang van ruimteverkenning voor een duurzame toekomst.

    Kan de ruimtevaart onze kwetsbare planeet helpen? Of draagt die juist bij aan nog meer klimaatschade? En wat hebben ruimte en aarde elkaar nu eigenlijk precies te vertellen?
    In De Publieke Tribune gaat Coen Verbraak in gesprek met André Kuipers en andere ruimteverkenners, die onderzoek en kennis vanuit de ruimte gebruiken voor onze planeet.

    Te gast: André Kuipers, Wieger Wamelink, Aaldert van Amerongen en Marit Vegt.

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Adinda Hijl

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/ruimtevaart)

    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • ‘Nog nooit zoveel daklozen als nu,’ kopt het in veel kranten. Maar wie zijn deze mensen, en waar kunnen zij aankloppen voor hulp? Coen Verbraak bezoekt de maatschappelijke opvang in Eindhoven. Hier kunnen mensen even binnenlopen voor een maaltijd, een frisse douche, en voor sommigen is er zelfs een kamer beschikbaar voor tijdelijk verblijf. Hoe is het om thuisloos te zijn in de daklozenopvang?

    In De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met (ex-)dak- en thuislozen, begeleiders en de wethouder over de dagelijkse realiteit van dakloosheid, de weg naar herstel, en de rol van de gemeente in het bieden van structurele oplossingen. Welke hulp is er beschikbaar? Wat staat daartegenover? En klopt ons beeld van deze plek wel?

    Te gast: Frank, Bono, Ralph Gerritsen, Thijs Eradus en Samir Toub.

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Noah van Diepen

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/in-de-daklozenopvang)

    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • Met Dick Schoof heeft Nederland sinds lange tijd weer een topambtenaar in het Torentje. Uniek, juist omdat die politiek en ambtenarij op veel fronten twee totaal verschillende werelden zijn. Of lijkt dat maar zo? Hoe ziet de wereld van topambtenaren eruit in de Haagse politiek van dit moment? En hoe belangrijk is eigenlijk die macht áchter de macht?

    Aan de vooravond van Prinsjesdag, en aan de start van het nieuwe politieke jaar, spreekt Coen Verbraak deze week met voormalig topambtenaren en een hoogleraar bestuurskunde. Hoe verhoud je je als topambtenaar tot je politieke meerdere? Hoeveel tegenspraak kan en mag je geven? Tot hoever ga je met het uit de wind houden van je minister? En hoe is de rol van topambtenaren door de tijd heen veranderd?

    Te gast: Dineke Mulock Houwer, Mark Frequin en Zeger van der Wal.

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Sjoerd Alders

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://podcast.npo.nl/admin/feed/300/feeditem/112765/human.nl/dpt)

    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • Deze week in De Publieke Tribune aandacht voor 60 jaar humanistische geestelijke verzorging bij Defensie.

    Zingeving stopt niet bij de grenzen van een missie, ook bij thuiskomst en op de kazerne kunnen militairen en veteranen met levensvragen zitten. Sinds de jaren ‘60 kunnen zij daarvoor terecht bij een humanistisch geestelijk verzorger. Zij lopen als het ware in de pas met de militair en staan hen bij waar nodig. Maar waarom is dit werk belangrijk? En wat is er veranderd in zes decennia?

    Coen Verbraak spreekt erover met humanistisch geestelijk verzorgers en oudgedienden. Hoe beleven zij hun vak? En wie is er voor de geestelijk verzorger?

    Te gast: Klazien van Brandwijk, Jan Nauts, Erwin Kamp en Tobias Karsten.

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Adinda Hijl

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/60-jaar-humanistische-geestelijke-verzorging-bij-defensie)

    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • Deze maand blikken we in onze zomerserie Ooggetuigen terug op een aantal historische gebeurtenissen en periodes uit ons verleden.

    Met vandaag: een terugblik 13 januari 2004, toen in een volle aula van het Terra College in Den Haag conrector Hans van Wieren werd doodgeschoten door een leerling. De moord maakte veel los in de samenleving en zorgde voor een golf van verontwaardiging en angst in het land. Maar hoe blikken betrokkenen van toen inmiddels terug op deze ingrijpende dag? Welke sporen zijn twintig jaar later nog altijd zichtbaar in het Nederlandse onderwijs? En wat is er sinds deze tragische gebeurtenis gebeurd om scholen veiliger te maken?

    Te gast: Pierre Heijnen, Hetto Zijlstra en Lot van Bree

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Laura Iwuchukwu

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl)

    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • Deze maand blikken we in onze zomerserie Ooggetuigen terug op een aantal historische gebeurtenissen en periodes uit ons verleden.

    Met vandaag: een terugblik op de Nederwave van de jaren '80. Bands als Doe Maar, Het Goede Doel en Klein Orkest zetten de hitlijsten op hun kop. Wie waren die dertigjarige muzikanten die zich ineens op het Nederlandse lied stortten? Waarom sloeg het zo aan? De hoogtijdagen lijken kort als Doe Maar er, precies 40 jaar geleden, mee stopt. Was het een voorbijgaande hype, raakten de bands opgebrand, of veranderde de tijdgeest? Coen Verbraak blikt met radiomakers en muzikanten terug op toen.

    Te gast: Ernst Jansz, Frits Spits en Henk Westbroek

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Noah van Diepen

    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/)

    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • De komende weken blikken we in onze zomerserie Ooggetuigen terug op een aantal historische gebeurtenissen en periodes uit ons verleden.

    Met vandaag: een terugblik op de zomer van 2014, toen terreurgroep ISIS (het latere IS) het kalifaat uitriep in Syrië en Irak. Want hoewel er in 2019 alweer een einde kwam aan dat kalifaat, blijft tien jaar na het uitroepen ervan de vraag: wat is er nog over van het gedachtegoed van toen? En welke blijvende impact hebben de gebeurtenissen van de afgelopen jaren nog altijd op de levens van mensen vandaag de dag?

    Te gast: Wahhab Hassoo, Hans Jaap Melissen en Nikolaos van Dam.

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak

    Redactie: Sjoerd Alders

    Eindredactie: Sjoerd Alders

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/)

    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • Vandaag is het Roze Zaterdag, hét jaarlijkse evenement in Nederland ter bevordering van de vrijheid en emancipatie van de lhbtiqa+-gemeenschap. Ieder jaar kleurt een andere stad in Nederland roze en dit jaar is het de beurt aan Groningen. Maar hoe kwam die dag 45 jaar geleden eigenlijk tot stand?

    Over het ontstaan van die roze revolutie, over de meest bepalende homodemonstraties uit het verleden en over de impact van Roze Zaterdag in de jaren daarna praat Coen Verbraak deze zaterdag, in de laatste Publieke Tribune voor onze zomerstop, met initiatiefnemers en ooggetuigen van het eerste uur. Is Roze Zaterdag nog altijd een demonstratie, of toch vooral een feest? En hoe staat het er tegenwoordig voor met de roze nalatenschap van toen?

    Te gast: Maaike Meijer, Kees-Karel Peters en Kees van den Berg

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak
    Redactie: Sjoerd Alders
    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/ontstaan-van-roze-zaterdag)
    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • Familie speelt een grote rol in je leven, maar wat is precies hun invloed? Steeds meer mensen zoeken antwoorden via familieopstellingen. Hierbij worden onbekenden intuïtief in een ruimte geplaatst om je familiebanden te weerspiegelen. Terwijl sommigen antwoorden vinden, zien anderen het als esoterisch en theatraal. Hoe werkt het om symbolisch je familie na te bootsen met vreemden? Voor wie is het bedoeld? En wat leert het ons over de invloed van familie?

    Familieopstellingen worden steeds populairder, maar behouden een zweverig en onofficieel imago. Terwijl ggz-psychologen onder toezicht staan, vinden opstellingen achter gesloten deuren plaats. In De Publieke Tribune praat Coen Verbraak met deelnemers en onderzoekers over de effectiviteit van familieopstellingen. Wat gebeurt er tijdens zo'n sessie? En is het een quick-fix of zouden we het moeten integreren in de ggz?

    Te gast: Jessica van Spengen, Wilbert Rutten, Véronique Limpens en Jacoline Voorhorst

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak
    Redactie: Noah van Diepen
    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/familieopstelling)
    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • Een tweede thuis bieden aan het kind van een ander. Met de toenemende aandacht voor kwetsbare kinderen staat ook pleegouderschap meer dan ooit in de belangstelling. Maar zorgen voor het kind van een ander kan complex zijn, en soms gaat het ook gruwelijk mis, zoals laatst in Vlaardingen. Tel daarbij op dat ons land al jarenlang een groot tekort aan pleegouders kent, en je vraag je af: wie zijn de mensen die dat pleegouderschap wél op zich nemen?

    Daar spreekt Coen Verbraak deze week in De Publieke Tribune over met drie pleegouders en een pleegzorgbegeleider. Wat drijft pleegouders om zich dag in dag uit, in te zetten voor het kind van een ander? Tegen welke uitdagingen lopen ze aan? En wat is de schoonheid van het pleegouderschap?

    Te gast: Jacoline Voorhorst, Simon Speelman, Marlies van Echtelt en Jacky Vermeulen

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak
    Redactie: Laura Iwuchukwu
    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/pleegouders)
    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • Hoe geruststellend het woord 'vredesmissie' ook mag klinken, Srebrenica liet ons anders inzien. Daar werden in juli 1995 achtduizend moslimmannen vermoord door Servische soldaten, onder toeziend oog van de Nederlandse militairen van Dutchbat III. Velen van hen kwamen terug met trauma's en schuldgevoel, en precies die herinneringen proberen ze sinds enkele jaren te verwerken door terug te keren naar de plek waar het misging.

    In De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak daarom deze week met veteranen over deze terugkeerreizen naar Bosnië, die zij maken in hun weg naar verwerking en herstel. Hoe is het voor hen om oog in oog te staan met hun donkerste herinneringen? En welke emoties en herinneringen worden opnieuw opgeroepen als ze de grond betreden waar het allemaal gebeurde?

    Te gast: Derk Zwaan, Eelco en Mariska Mulder, Antoon en Corrie van der Wiel en Eric Vermetten.

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak
    Redactie: Noah van Diepen
    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/terug-naar-srebrenica)
    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]

  • De studentenprotesten tegen de oorlog in Gaza hielden Nederland de afgelopen weken volledig in hun greep. En hoewel de demonstraties begonnen met vreedzame teach-ins, sit-ins en tentjes op de campus, zijn het de beelden van bedekte gezichten, vernielde universiteitsgebouwen en gemolesteerde straten die bij velen zijn blijven hangen. 

    Het roept de vraag op: hoe doe je dat eigenlijk, protesteren anno 2024? Hoe werden studentenprotesten vroeger aangepakt? En wat kunnen de demonstranten van nu leren van hun voorgangers? Daar spreekt Coen Verbraak in De Publieke Tribune over met leiders, volgers en onderzoekers van studentenprotesten van vroeger én van nu.

    Te gast: Jelle Zijlstra, Huib Riethof, Reinjan Mulder en Jacquelien van Stekelenburg

    ---

    Presentatie: Coen Verbraak
    Redactie: Sjoerd Alders
    Eindredactie: Bram Vollaers

    ℹ️ Meer info over deze aflevering vind je hier (https://depublieketribune.human.nl/afleveringen/geschiedenis-van-het-studentenprotest)
    ✉️ Reageren op deze aflevering? Mail de redactie op [email protected]