Episoder
-
Kender du følelsen af, at du som leder skal have styr på alting? Eller har du oplevet en splittelse mellem afdelinger, der sidder på forskellige lokationer? Har du stået overfor at skulle håndtere krænkende adfærd, hvor grænsen mellem humor og alvor blev overskredet? Og hvordan skaber man egentlig et trygt arbejdsmiljø, hvor der stadig er plads til grin og godt kollegialt samvær?
Så er dette afsnit af Det gode råd lige noget for dig. Uffe Lyngaa, direktør i kommunikationsbureauet Publico, og Eva Nødskov Aaen, partner og advokat hos Partrade, deler deres værdifulde erfaringer og perspektiver, når vi dykker ned i følgende ledelsesdilemmaer:
Hvordan giver du slip som leder?
Når ledere har svært ved at overdrage ansvar og give plads til nye kræfter, kan det hæmme både dem selv og organisationen. Uffe deler sine erfaringer med at træde et skridt tilbage og lade nye generationer tage over, mens Eva reflekterer over, hvordan man bevarer styringen uden at holde for fast i tøjlerne.Hvordan undgår du en os-og-dem-kultur i en virksomhed med flere lokationer?
Virksomheder med flere kontorer står ofte overfor udfordringen med at opbygge sammenhængskraft på tværs af lokationer. Eva fortæller, hvordan hun har arbejdet med at skabe teams, der fungerer på tværs af byer, og Uffe supplerer med tips til at bevare en stærk fælleskultur, selv når afdelinger udvikler deres egne lokale særpræg.Hvordan håndterer du krænkende adfærd eller misforstået humor?
Hvad gør du som leder, når en medarbejder føler sig krænket af en bemærkning, der måske var ment som humor? Uffe og Eva diskuterer, hvordan man balancerer alvor og humor på arbejdspladsen, og de deler praktiske råd om, hvordan man skaber et trygt miljø, hvor medarbejderne tør tage det op, hvis grænser bliver overtrådt.Hvordan skaber du et trygt arbejdsmiljø uden at dræbe humoren?
Alle vil gerne have en arbejdsplads, hvor der er plads til sjov, men det skal ikke ske på bekostning af medarbejdernes trivsel. Eva og Uffe reflekterer over, hvordan ledere kan træne empati og skabe en kultur, hvor humor og tryghed kan eksistere side om side.Gå ikke glip af denne episode, hvor du får konkrete og brugbare råd til, hvordan du som leder kan håndtere svære dilemmaer i hverdagen. Tune ind på Det gode råd og bliv inspireret af Uffe Lyngaa og Eva Nødskov Aaen, når de deler deres indsigter om ledelse og dilemmaer i praksis.
I Det gode råd er det Branchedirektør i DI Rådgiverne, Katrine Ellersgaard Nielsen, der inviterer topledere fra rådgivningsbranchen til at diskutere aktuelle ledelsesudfordringer og dele deres bedste råd.
I "Det gode råd" har Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Topledere fra Rådgivningsbranchen til at vende dilemmaer fra hverdagen.
-
I denne episode af "Det gode råd" dykker vi ned i tre centrale dilemmaer, som mange ledere og medarbejdere står over for i hverdagen: Når der opstår romantik på arbejdspladsen, forventningsafstemning med kunder undervejs i projekter, og at sikre ligeværdig deltagelse i teams uden at skabe uformelle hierarkier.
Romantik på arbejdspladsen
Hvordan håndterer man relationer på arbejdspladsen, så de ikke skaber konflikter eller påvirker arbejdsdynamikken? Panelet diskuterer, hvordan virksomheder kan balancere professionalisme og privatliv med klare retningslinjer, der undgår favorisering og skævvridning af magtforhold.Forventningsafstemning med kunder under projektændringer
Projekter ændrer sig ofte, men hvordan sikrer man, at kundens forventninger stadig er realistiske, når opgaven udvikler sig undervejs? Vi ser på, hvordan man kan kommunikere ændringer effektivt, beskytte kvaliteten af arbejdet og samtidig opretholde kundetilfredshed.Ligeværdig deltagelse i teams
I mange teams opstår der uformelle hierarkier, hvor nogle medarbejdere får de mest synlige opgaver, mens andre overses. Hvordan sikrer man, at alle bidrager lige meget og føler sig anerkendt? Panelet deler erfaringer om, hvordan man kan opbygge en inkluderende arbejdskultur, hvor alles indsats bliver værdsat.Panelet består af:
Sanne Wall-Gremstrup, administrerende direktør for Schmidt Hammer Lassen Architects, som trækker på sin erfaring med at balancere kreative processer og forretningsmål.Hans Henrik Beck, ekspert i strategi, private equity og fusioner samt medstifter af konsulentvirksomheden Qvartz, som deler sine erfaringer med at redefinere strategi i store transformationer.Som lytter får du konkrete råd og eksempler fra disse erfarne ledere, der giver dig indsigt i, hvordan du kan håndtere disse komplekse dilemmaer i din egen organisation.
I "Det gode råd" har Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Topledere fra Rådgivningsbranchen til at vende dilemmaer fra hverdagen.
-
Mangler du episoder?
-
At finde nye ideer hver dag og opretholde en høj innovation uden at brænde ud er en af de største udfordringer for moderne virksomheder. Det handler ikke kun om at få gode ideer, men også om at få dem til at ske. I denne uges episode af "Det gode Råd" dykker vi ned i, hvordan ledere kan støtte deres teams i at være innovative uden at ofre trivsel og balance.
De vigtigste temaer i denne episode:
🔹 Undgå udbrændthed: Vi ser på de største udfordringer ved innovation og diskuterer, hvordan man kan prioritere de rigtige ideer og slå dem ihjel, der ikke virker, før de dræner ressourcerne.
🔹 Struktur omkring ideer: Det er ikke nok bare at få ideer – man skal også have et godt system til at prioritere og eksekvere dem. Vi giver tips til at skabe en struktureret tilgang til innovation.
🔹 Investorpresset: Startups står ofte over for hårde forhandlinger i investeringsrunder. Vi taler om, hvordan man kan håndtere pres fra investorer uden at gå på kompromis med sin integritet.
🔹 Bæredygtighedsstrategier: Kundekravene til bæredygtighed stiger, og vi diskuterer, hvordan virksomheder kan motivere deres kunder til at prioritere bæredygtige strategier og gøre dem rentable.
🔹 Personaleledelse under pres: Hvordan kan ledere navigere gennem perioder med stort pres og personlige udfordringer i teamet? Vi deler erfaringer og råd til at opbygge robuste teams, der kan klare modgang.
Gæster i denne episode:
Joachim Allerup Partner i Bain CopenhagenAnne Hørsted, CEO og Founder af Improve business.Anne og Joachim deler deres indsigt og erfaringer med at lede teams gennem udfordrende tider, fastholde medarbejdere og sikre, at innovationen blomstrer uden at brænde ud. De diskuterer også vigtigheden af at sætte klare forventninger og hvordan empati og prioritering spiller en afgørende rolle i effektiv ledelse.
Medvirkende: Joachim Allerup Partner i Bain Copenhagen og Anne Hørsted, CEO og Founder af Improve business.
I "Det gode råd" har Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Topledere fra Rådgivningsbranchen til at vende dilemmaer fra hverdagen.
-
Kender du "Århus-testen", når det kommer til at vælge den rette kandidat i ansættelser? Og falder du også i den fælde at tænke, at DHL er noget, du ikke behøver at interessere dig for som leder? Har du overvejet, hvilken værdi flere generationer bringer til et team? Og savner du gode tips til, hvordan du fastholder medarbejdere, der skal på barsel?
Så skal du lytte til dette afsnit af "Det gode råd", hvor Mads Raahede, CEO og Seniorpartner i KPMG, og Marianne Hjaltelin, CEO i Lead Agency, deler deres erfaringer og giver værdifulde råd, når vi går i dybden med:
Hvordan fastholdes medarbejdere efter barsel?
Som arbejdsgiver er det essentielt at have en strategi for at fastholde medarbejdere, der vender tilbage fra barsel, konstaterer Marianne, der også deler sin personlige erfaring og fortæller, hvad hun selv fortryder. Mads Raahede supplerer med konkrete eksempler på, hvordan KPMG sikrer en god tilbagekomst til arbejdet. De vender også vigtigheden af at holde medarbejdere på barsel i loop mht. sociale arrangementer.Hvordan rekrutterer man den rette kandidat?
Marianne Hjaltelin deler sit eget personlige hack: "Århus-testen", som er den test, hun bruger, når hun skal vælge mellem de sidste kandidater. Mads Raahede fremhæver vigtigheden af at finde kandidater med de rigtige værdier og den rette attitude, da færdigheder kan læres. De diskuterer også vigtigheden af, at samtaler tager udgangspunkt i situationer i stedet for kandidaternes selvbeskrivelser.Hvordan kan samarbejdet styrkes mellem generationer?
"Vi er en generation af forældre, der har set en del flere fodboldkampe, end vores forældre gjorde," siger Marianne Hjaltelin slagkraftigt, når talen falder på, hvorfor Generation Z forventer at få mere feedback end tidligere generationer. "Men jeg elsker, at de udfordrer os," konstaterer Mads Raahede, "og så er det jo vores opgave som ledere at fortælle dem, når de bliver for meget." Dilemmaet handler om, hvordan man bygger bro mellem Generation Z og erfarne medarbejdere. Marianne og Mads deler deres erfaringer med at skabe teams, hvor både unge og erfarne medarbejdere lærer af hinanden. De understreger vigtigheden af at have fælles værdier og give plads til, at alle kan bidrage med deres perspektiver.Skal lederen blande sig i holdbesætning til DHL Stafetten?
En tilbagevendende begivenhed på mange arbejdspladser er deltagelsen i DHL Stafetten. Marianne fremhæver, at mange virksomheder overser en gylden mulighed for inklusion i et team, der både kan bestå af hyggemotionister og eliteløbere. De understreger begge, at det er vigtigt at sørge for, at ingen føler sig ydmyget, uanset deres løbeniveau. Pointen er, at arrangementet skal være inkluderende og en sjov oplevelse for alle, også de mere stille eksistenser.Hvordan skaber man bedre rammer for projektledelse på tværs af afdelinger og med eksterne partnere?
Mads understreger vigtigheden af at have klare rammer og en kultur, der understøtter projektlederens rolle. Han peger på nødvendigheden af fokus på kundens behov og hvordan god projektledelse kan skabe glæde, energi og retning i teamet. Marianne supplerer med sin oplevelse af, at mange kunder ikke kan se værdien af projektledelse og derfor ikke vil betale for det. Hør, hvordan de sikrer rammerne for god projektledelse i deres teams og får det værdisat overfor kunderne.Gå ikke glip af denne episode fyldt med indsigter og konkrete råd, der kan hjælpe dig med at navigere i de udfordringer, der følger med ansættelser, fastholdelse efter barsel og tværgenerationelt samarbejde. Tune ind, og bliv klogere med "Det gode råd".
I "Det gode råd" har Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Topledere fra Rådgivningsbranchen til at vende dilemmaer fra hverdagen.
-
Kan en udtalt vision om: "Det skal være sjovt at gå på arbejde" være nøglen til at lykkes med et komplekst 5-årigt samarbejde mellem flere interessenter på et byggeprojekt?
Det virkede i hvert fald for Katja Viltoft på et nyligt afsluttet projekt med stor succes. Visionen blev klart kommunikeret på opstartsmødet, og forventningerne blev indfriet i både projektet og samarbejdet. Dette er blot et af de gode råd, som Managing Partner fra Plesner, Niklas Korsgaard Christensen, og Katja Viltoft, Partner i JJW Arkitekter, deler i denne episode af "Det gode råd."Niklas og Katja diskuterer også, hvordan vi kan navigere i en teknologisk verden uden at miste den menneskelige kreativitet og motivation. De dykker ned i, hvordan AI påvirker arbejdsprocesser, og hvilke strategier der kan sikre, at teknologien fremmer innovation i stedet for at blive en hindring.
Konflikter i projektsamarbejder er en udfordring for mange ledere. Hvordan kan du som projektleder minimere konflikter og sikre effektiv kommunikation? Niklas og Katja deler deres erfaringer med klar ansvarsfordeling og vigtigheden af at have klare succeskriterier. De understreger, hvordan respekt og tillid er fundamentet for et succesfuldt team.
Vi berører også emner som miljøansvar og nye EU-regulativer, der udfordrer virksomheder. Hvordan kan virksomheder finde forretningsmuligheder i disse udfordringer? Katja deler sine tanker om, hvordan stigende reguleringer kan ses som en mulighed for innovation og konkurrencefordel.
Endelig taler vi om balancen mellem innovation og drift. Hvordan skaber man løsninger, der både fremmer innovation og er bæredygtige i daglig drift? Niklas og Katja giver konkrete eksempler på, hvordan man kan integrere nye idéer uden at miste fokus på kerneforretningen.
Diversitet i teams er et andet vigtigt emne. Hvordan overbeviser man skeptikere om værdien af et mangfoldigt team? Niklas og Katja forklarer, hvordan diversitet ikke kun handler om faglige kvalifikationer, men om at ansætte hele mennesker og skabe en inkluderende kultur, hvor alle føler sig værdsatte. De deler succeshistorier, der viser, hvordan diversitet kan lede til bedre resultater.
Tune in for at få værdifulde indsigter og praktiske råd, der kan hjælpe dig med at tackle de udfordringer, du står overfor i din arbejdsdag. Uanset om du er leder, medarbejder eller bare nysgerrig på, hvordan du kan forbedre din arbejdsplads, vil denne episode inspirere og guide dig gennem komplekse emner som kunstig intelligens, diversitet og effektiv projektledelse.
Gæster:
Niklas Korsgaard Christensen, Managing Partner hos PlesnerKatja Viltoft, Partner i JJW ArkitekterI "Det gode råd" har Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Topledere fra Rådgivningsbranchen til at vende dilemmaer fra hverdagen.
-
I dagens episode af "Det gode råd", DI Rådgivernes egen podcastserie, tager vi fat på et af de mere følsomme dilemmaer, man kan opleve i rådgiverbranchen: Hvordan håndterer man grænseoverskridende kommentarer til et kundemøde? For eksempel kommentaren: "Du har nok taget en sort BH på", som en kvinde kan opleve. Vores toprådgivere giver deres bedste råd til, hvordan man kan reagere professionelt og assertivt i sådanne situationer.
Vi får også besøg af Anne Hørsted, CEO og founder af kommunikationsbureauet Improve. Anne deler sin indsigt i, hvordan man sammensætter et effektivt advisory board, og hvorfor det er vigtigt, at medlemmerne ikke er for tæt på dig personligt.
Endelig kan du høre fra Joachim Allerup, partner i Bain, der giver sit bedste råd til at undgå udbrændthed, især når man arbejder med innovation og kreativ udvikling. Han deler sine strategier for at bevare energien og engagementet i en krævende branche.
Vi kommer heller ikke udenom at vende det allestedsnærværende emne: Kunstig intelligens. Hvordan påvirker AI rådgiverbranchen, og hvad skal vi være opmærksomme på i fremtiden?
Lyt med til en spændende episode fyldt med praktiske råd og personlige erfaringer fra nogle af branchens mest erfarne rådgivere.
Medvirkende: Joachim Allerup Partner i Bain Copenhagen og Anne Hørsted, CEO og Founder af Improve business.
I "Det gode råd" har Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Topledere fra Rådgivningsbranchen til at vende dilemmaer fra hverdagen.
-
Hvad skulle "JUST DO IT" have kostet, hvis det blev udviklet på 20 minutter? Et slogan, der har haft kæmpe værdi for Nike som brand, men hvordan værdisætter man det kreative arbejde bag?
Det kan være svært at værdisætte kreative ydelser for et kommunikationsbureau. Hvordan prissætter du et godt slogan? Dette er blot et af de dilemmaer, dagens panel skal forholde sig til ved mikrofonerne i "Det gode råd."
I denne uges episode har jeg besøg af Marianne Hjaltelin, CEO i Lead Agency, og Mads Raahede, CEO og Seniorpartner i KPMG. De giver hands-on idéer til emner som: Hvordan leder du Generation Z, minimerer generationskløfter, og hvornår er det god timing at vækste?
Du får også et kig ind i maskinrummet hos Marianne Hjaltelin og Mads Raahede, når det kommer til at få en samtale i gang om emner som diversitet og personlig udvikling. Vi diskuterer, hvordan man kan skabe en inkluderende arbejdsplads, hvor alle generationer føler sig værdsatte og hørt, samt hvilke strategier der virker bedst til at fremme personlig og professionel vækst.
Marianne og Mads deler deres erfaringer og bedste råd, der kan hjælpe dig med at navigere i den moderne arbejdsplads. Uanset om du er leder, medarbejder eller bare nysgerrig på, hvordan du kan forbedre din arbejdsplads, vil denne episode give dig værdifuld indsigt og praktiske råd, som du kan anvende med det samme.
I denne episode diskuterer vi også følgende emner:
FeedbackkulturHvordan håndterer man et dysfunktionelt team?Workshops: Det fungerer godt for de outspoken typer, men vær som leder opmærksom på, at det ikke altid er alle, der kommer til orde.Hvad betyder en dårlig ansættelse?Hvordan lytter Mads Raahede til sin organisation og sikrer, at han får vigtige input fra medarbejderne?Hvordan signalerer du, at du er en tilgængelig leder?Vigtigheden af at skabe tryghed i teamet, som er afgørende for en god kultur og kreativitet.Hvor får lederne egentlig svar på hverdagens store og små dilemmaer? I "Det gode råd" giver vi dig en platform, hvor eksperter og ledere deler deres indsigt og erfaringer. Hver episode dykker ned i konkrete udfordringer, som ledere står overfor, fra at værdisætte kreativt arbejde til at håndtere generationsforskelle på arbejdspladsen.
Mange spørger os, hvor ledere kan finde løsninger på dagligdagens dilemmaer, såsom at balancere medarbejdernes individuelle behov med virksomhedens mål, eller hvordan man bedst introducerer og implementerer nye initiativer uden at miste holdets opbakning. Tune in for at få indsigt og inspiration til at tackle de udfordringer, du står overfor i din arbejdsdag.
Medvirkende: Marianne Hjaltelin, CEO Lead Agency, og Mads Raahede, CEO og Seniorpartner i KPMG.
I "Det gode råd" har Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Topledere fra Rådgivningsbranchen til at vende dilemmaer fra hverdagen.
-
Hvornår har du senest haft brug for et godt råd? Som leder? Som en god kollega? Eller som den der står med ansvaret?
Hvad betyder hjemmearbejde for kulturen i din virksomhed?Bliver vi overflødige med kunstig intelligens? Kan vi virkelig erstattes af "det mest sandsynlige svar? Og hvad med ophavsretten og den personlige kontakt? Hvordan øger vi diversiteten i rekrutteringssammenhæng?
De fleste af os rådfører os med kolleger og venner om livets store og små dilemmaer. Men hvem rådgiver dig om din virksomhed?
I første episode af "Det gode råd" har Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Managing partner i advokatfirmaet Plesner, Niklas Korsgaard Christensen og Katja Viltoft der er Kreativ direktør i JJW Arkitekter.
I "Det gode råd" kan du blive klogere på din forretning og få råd fra virksomhedsledere i nogle af Danmarks største rådgivningsvirksomheder. Så lyt med, når der svares på disse spørgsmål:I podcastserien kan du blive klogere på ESG, diversitet, ledelse, byggeri, kampagner, kommunikation og meget mere, når DI Rådgivernes Branchedirektør Katrine Ellersgaard Nielsen har et panel af toprådgivere i studiet, som hjælper med at svare på dilemmaer fra erhvervslivet.
… Nå, ja, og du kan forresten få “Det gode råd” til at forholde sig til dit eget dilemma. Send det til [email protected]. Alle dilemmaer optræder anonymt, og du kan også nøjes med at nævne et emne, du gerne vil have, vi tager op.
Måske får du det bedste råd, du nogensinde har fået i kompetent og vidende selskab i 30 minutter. God sommer derude!I "Det gode råd" har Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Topledere fra Rådgivningsbranchen til at vende dilemmaer fra hverdagen.