Episoder
-
Prædiken udforsker temaet "Guds rige midt iblandt os - her og nu, og en dag fuldt ud." Med udgangspunkt i Lukasevangeliet 17,20-33, dykker vi ned i, hvordan Guds rige allerede er til stede blandt os gennem Jesu nærvær og gerninger, og hvordan vi samtidig lever i forventning om dets fulde opfyldelse i fremtiden. Prædiken fokuserer på, hvordan vi kan leve i spændingen mellem nutid og fremtid, og hvordan vi kan lade Guds kærlighed og nåde forme vores liv og fællesskaber.
-
Fremtiden kommer fra Gud. Ved Jakob V. Olsen 11-10-2024 by Emdrup Kirke
-
Mangler du episoder?
-
Prædiken tager os med på en rejse til Nicaragua og deres fejring af "De Dødes Dag," en tradition fyldt med farver, glæde og minder om dem, vi har mistet. Vi dykker ned i Bibelens håbefulde løfter gennem profeten Esajas og apostlen Johannes, som begge peger mod en fremtid uden sorg og død, hvor Gud vil tørre alle tårer bort. Med inspiration fra Jesu ord om at være "jordens salt og verdens lys," opfordres vi til at bringe håb og trøst til hinanden i livets mørke stunder. Prædiken minder os om, at døden ikke er afslutningen, men i troen er en overgang til et evigt liv med Gud, hvor vi håber en dag at blive genforenet med vores kære.
Tekst: Matt 5,13-16 -
"Hvis jeg havde forstået dette for 10 år siden, ville jeg have kunnet slappe mere af i min tro på Gud og mit møde med andre mennesker." indleder Martin Drengsgaard sit andet foredrag på kirkelejren.
Mennesker har forskellige måder at møde Gud på. "En åndelige vej" er den måde, som hver enkelt bedst får et godt møde med Gud på. Spørgsmålet er, hvordan vi som kirke kan hjælpe mennesker til et møde med Gud. Martin Drengsgaard beskriver syv forskellige åndelige veje: Intellektuel, relationel, tjeneste, hengivenhed, handling, kontemplativ og skabelse.
Martin Drengsgaard, præst i Bethlehemskirken på Nørrebro siden 2011, er optaget af at gøre kristendommen og kirken relevante i en moderne kultur. Han har suppleret sin teologiske uddannelse fra Aarhus Universitet med studier i missionsteologi, ledelse af frivillige og kulturstudier ved Fuller Theological Seminary i Los Angeles. Bethlehemskirken er en folkekirke og en del af netværket "Dansk Oase". -
"Som Faderen har sendt mig, sådan sender jeg jer," sagde Jesus til sine disciple. Og der hvor Jesus kom frem, blev mennesker en del af et nyt fællesskab, som helbredte dem - gjorde dem hele. Som kirke er vi en del af den bevægelse, og vi er kaldet til at virke helbredende ind i verden. Så hvordan gør vi det i praksis?
Martin Drengsgaard, præst i Bethlehemskirken på Nørrebro siden 2011, er optaget af at gøre kristendommen og kirken relevante i en moderne kultur. Han har suppleret sin teologiske uddannelse fra Aarhus Universitet med studier i missionsteologi, ledelse af frivillige og kulturstudier ved Fuller Theological Seminary i Los Angeles. Bethlehemskirken er en folkekirke og en del af netværket "Dansk Oase". -
Hvem er størst, hvem betyder mest? Ved Jens Henrik Jakobsen 27-10-2024 by Emdrup Kirke
-
Lukas 13,1-9
21. søndag efter trinitatis -
Åndelig dannelse og identitet. Prædiken ved Jakob V. Olsen 13-10-2024 by Emdrup Kirke
-
Prædikenen handler om at følge Jesus, inspireret af de første disciple, der uden tøven fulgte ham uden at kende fremtiden. Troen, der starter enkel og umiddelbar, som hos barnetroen, modnes over tid gennem livets udfordringer. Det er gennem afmagt, at troen fordybes, når vi lærer at stole på Guds kraft fremfor vores egen. Ligesom disciplene kaldte andre til at følge Jesus, bliver vi i dag en del af kirken – én krop med forskellige lemmer – forenet i troen og forpligtet på hinanden. Troen bærer os gennem livet, ligesom Gud altid følger os.
Daniel Jørgensen har et indlæg om vigtigheden af diversiteten i teams.
Tekst: Joh 1,35-51 -
Vækst og nederlag. Prædiken ved Jakob V. Olsen 29-09-2024 by Emdrup Kirke
-
"Jesus kalder også ikke bare til at ligne ham, men følges med ham" var overskriften over Jóannis Fonsdals prædiken i Emdrup Kirke 22. sept. 2024.
Jesu kaldelse er langt mere end en opfordring til at efterligne ham; det er en invitation til at følges med ham. I prædiken dykkede han ned i Jesu møde med Levi, hvor Jesus ikke bare tilgiver, men kalder ham til et nyt liv – et liv i fællesskab med ham. Ligesom ny vin kræver nye sække, kalder Jesus os til at lade os forvandle indefra og følges med ham i livet, døden og evigheden. Spørgsmålet er: Hvor er Jesus i vores liv i dag? Og er vi klar til at svare på hans kald? -
Martha og Maria er i sorg over deres bror Lazarus' død. Jesus, som både er Gud og menneske, kommer til dem, men tilsyneladende for sent. Alligevel viser han sin guddommelige magt ved at vække Lazarus til live igen.
Prædikenen opfordrer os til at skifte vores "menneske-sko" ud med "troens-sko", som vi får foræret af Gud. Disse sko giver os troen på opstandelsen og det evige liv, som Jesus Kristus har lovet os. Lad os vandre i troens påskesko og leve med håbet om opstandelsen. -
Prædiken reflekterer over historien om Martha og Maria, hvor Jesus besøger deres hjem. Martha er travlt optaget af at sørge for mad og gæstfrihed, mens Maria sidder ved Jesu fødder og lytter. Prædikenen udforsker balancen mellem det praktiske og det åndelige liv, og hvorfor Jesus roser Maria for hendes valg. Vi ser på, hvordan vi i vores moderne liv kan finde tid til at "sidde ved Jesu fødder" og prioritere vores relation til Jesus midt i hverdagens travlhed. Lyt og bliv inspireret til at finde ro og nærvær i din tro og relation til Gud.
Tekst: Luk 10,38-42. 15. s. e. trinitatis. -
Prædiken over Joh 5,1-15 ved Jóannis Fonsdal 1. sept. 2024 i Emdrup Kirke
Ved Bethesdas Dam ligger mange syge mennesker og håber på helbredelse. En dag kommer Jesus forbi og helbreder én af de mange.
Mon ikke der var flere af de andre syge ved Betesda dam, som lå tilbage med spørgsmålet: Hvorfor ikke mig? Hvorfor hjælper Jesus ham, og ikke mig?
Måske føler du, at Jesus også har forbigået dig. Du beder og tror på bønnens kraft, men oplever, at der ikke sker noget. Virker det at bede til Gud?
Vi skal høre en personlig fortælling om en oplevelse med sygdom og Guds hjælp. Hvordan tro kan give mening og håb, selv når helbredelsen udebliver. Og at vi kan finde trøst i, at Gud altid er med os, også når vi ikke forstår hans handlinger. -
Prædiker udforsker vores dybe menneskelige længsel efter at blive set og hørt, og sætter det i forbindelse med vores endnu dybere længsel efter at være tæt på Jesus. Med udgangspunkt i Zebedæussønnernes ønske om ære og plads ved Jesu side, bliver vi ledt til en refleksion over, hvad det virkelig betyder at følge Jesus—selv når det indebærer korsets vej. Prædikenen inviterer os til at overveje, hvor vi retter vores blik, og opfordrer os til at bede om at se Jesus klart og finde hvile i hans nærvær, frem for at søge vores egen ære.
Søndag: 13. s. e. trinitatis
Tekst: Matt 20,20-28 -
Jóannis starter med en personlig oplevelse, hvor han tømmer opvaskemaskinen og lytter til en podcast om Marias lovsang. Dette leder til en refleksion over, hvordan vores ord påvirker os og andre. Jóannis understreger, at det, vi fylder vores hjerter med, afspejles i vores ord, og spørger, om vores ord bringer håb og glæde eller tristhed.
Dernæst mindes netop afdøde Louise Adrian, leder af fangekoret, som altid talte opmuntrende ord og ledte efter godhed i andre. Dette eksemplificerer Luthers forklaring til det ottende bud om at tale godt om andre og undskylde dem.
Så refereres til Jakobsbrevet, som advarer om, hvor svært det er at kontrollere sin tunge, og hvordan ord kan skabe både godt og ondt.
Jesus' ord om, at vi vil blive dømt på vores ord, understreger vigtigheden af, at vores ord afspejler vores tro og indre sandhed.
Afslutningsvis opfordres til at fylde vores liv med gode og sande ord, der opmuntrer og løfter andre, og minder om, at Guds tilgivelse er tilgængelig for alle, der ønsker den. -
Nådens kraft. Ved Jakob V. Olsen 11. august 2024 by Emdrup Kirke
-
Andreas Vilrik Bruun er udsendt af Promissio som teologisk underviser i Etiopien.
Sognepræst Jakob V. Olsen ledte gudstjenesten. -
Et centrum udenfor os selv. Ved Jakob V. Olsen 28-07-2024 by Emdrup Kirke
-
Prædiken ved Jóannis Fonsdal 21. juli 2024.
Forestil dig at leve sit liv på et selvbedrag og ende med at stå ansigt til ansigt med Jesus på den yderste dag og høre ham sige: "Jeg har aldrig kendt jer. Bort fra mig, I som begår lovbrud!" Disse alvorlige ord fra slutningen af Jesu Bjergprædiken skærer igennem som en skarp påmindelse om, at det handler om vores forhold til Jesus og det fundament, vi bygger vores liv på.
Er vores livsfundament baseret på egen præstation eller på en relation til Jesus? Er vi som den vise mand, der graver dybt og bygger på klippen? Eller bygger vi på det usikre sand?
Målet er at vi skal stå den solide grund, der er Kristus.
Tekst: Matt 7,22-29
Søndag: 8. s. e. trinitatis - Se mer