Episoder
-
En av grundarna till Cambio har efter drygt 30 år fortfarande engagemanget och intresset för svensk hälso- och sjukvård både från ett digitaliseringsperspektiv men också från ett styrningsperspektiv. Vi får med både råd till entreprenörer och lärdomar under vägen samt en blick kring vad Danmark och England både lyckats och misslyckats med
-
Vi gör ett förhoppningsvis sista besök hos Tony och Helen Holm. Snart två år har gått sedan Tony fick sin cancerdiagnos och numera är han fri från tumörer men inte fri från att vara en del av sjukvårdsapparaten. Vilka intryck tar vi med oss efter ett par år som både patient och anhörig.
-
Mangler du episoder?
-
Med en bakgrund inom näringslivet såväl inom fordonsindustrin som hos Svenskt Näringsliv har Leif ägnat sig åt att både studera svensk hälso- och sjukvård kontra andra länder samt vad vi gör för våra skattepengar. Alltid spännande att se hur vården tittas utifrån!
-
Primärvårdsläkaren och forskaren Minna Johansson använder sin ilska som drivkraft för att förändra och använder forskningen som medel för att just förklara varför förändringen är nödvändig. Vi pratar om relationskontinuitet, prevention, hållbarhet och hur mycket vi borde göra annorlunda och rent ut av ta bort. Ett energifullt och givande samtal.
-
Läkaren som vägrade att bli gnällspik och istället blev fackligt engagerad och chef. Thomas har med sin insyn i sjukvårdssystemet och med sin underbara optimism svar som ger konkreta förslag på många av vårdens stora frågor.
-
Boendes i sydafrika och med ett ben i anestesti- och intensivvården, ett ben i krönikeskrivandet, ett ben som författare och ett ben arbetandes med virituella vårdplatser har inte bara Jakob oväntat många ben utan också en vidsynt bild av vården i såväl Sverige som Sydafrika
-
Praktikertjänsts chefsläkare har en bred kunskap kring såväl sjukvården i allmänhet och primärvården i synnerhet. Sara lyfter de kontroversiella beslut modiga politiker behöver ta för att vi skall få en riktigt bra vård 2040
-
Primärvårdsläkaren och digitaliseringsvurmaren Magnus pratar både om vikten av lokala sjukhus, primärvårdens möjligheter och omöjligheter samt varför öppettider till 22 inte bara är av godo. Ett stimulerande samtal som rör sig över hela vårdens spektra
-
Med tjugotvå års erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvårdens innovationssystem med fokus på data och digitalisering samt individer i form av såväl patienter som medarbetare har Johanna Hultcrantz från Cambio många spännande och tankeväckande tankar som vi vänder och vrider på i olika former!
-
Forum för Health Policys nya verksamhetschef reflekterar kring sin resa genom byråkratsverige. Samtalet handlar om allt från hur enkelt det borde vara att skapa färre regioner, hur svårt det är med jämlikhet och hur vi som patienter har både olika förväntningar och tur i systemet.
-
Sedan sin förra medverkan i podden har Boubou blivit sjukhusdirektör på Sahlgrenska och detta som komplement till bakgrunden från olika delar av Sverige och utomlands gör att dialogen kring samverkan, beredskap, AI, IT-miljöer, styrning m.m. blir både bred och djup.
-
Med en gedigen erfarenhet från hälso- och sjukvården, ett mod att våga förändra och sticka ut hakan samt en ledarstil som inspirerat många har Britta Wallgren givet det offentligt finansierade privata alternativet ett ansikte och en röst. Samtalet berör de stora frågorna inom sjukvården - allt från medarbetaren och patienten till innovationsupptag och samverkan mellan olika aktörer i systemet.
-
Med en bakgrund från både Region Skåne och Capio har Towa skaffat en intressant verktygslåda för att ta hand om den komplexa men uppskattade verksamheten i Tiohundra. Samtalet rör detta och en hel massa annat spännande!
-
Chefen för hälso- och sjukvård på SKR med en bakgrund som gynekolog och chef inom Region Stockholm har ett brett uppdrag vilket spännvidden i dagens podd ger uttryck för. Många viktiga ämnen och diskussioner utlovas.
-
Med en bakgrund som ekonom och inom politiken sitter Emma nu som ansvarig för 47 000 anställda och över två miljoner invånare i Region Stockholm. Vi diskuterar som vanligt de stora frågorna och berör såväl kris, krig och samordning som digitalisering och att ta hand om medarbetarna i Regionen.
-
Forskare, entreprenören och uppsalabon Sara Mangsbo är inte bara en prisvinnare i mängd som startat flera bolag utan har även en mängd tankar kring innovationsupptag, lärarundantaget och en hel massa annat inom en viktig del av systemet som vi inte alltid belyser i denna podd.
-
Vad blir man om man blandar Sveriges Radios kropp och själ med en ingenjörsutbildning? Man får en hälso- och sjukvårdsintresserad tekniker med en vilja att skapa lösningar för vården. Vi pratar om baksmällor, om teknik, om lösningar och om andra stora och svåra frågor!
-
Podden får denna vecka en gäst som varit med tidigare och som i dagarna lämnat in en utredning om Interoperabilitet. Vi pratar således med Annemieke Ålenius om just interoperabilitet ur alla möjliga vinklar. Ett lika matnyttigt som trevligt avsnitt.
-
Vi bjöd in två tidigare gäster till podden och djupdök i frågan kring egenmonitorering. Magnus Röjvall från Capio och Axel Wolf från GPCC diskuterar tillsammans med Magnus Lejelöv och Livia Holm om ämnet egenmonitorering ur alla möjliga och omöliga aspekter
-
Digitaliseringschefen från Akademiska sjukhuset lyfter både möjligheter och omöjligheter med att innovera och digitalisera ett universitetssjukhus. Obotlig optimist och realist i samma person borgar för en balanserad och rolig podd!
- Se mer