Episoder
-
Arşiv belgeleri ışığında Türkiye'nin Venedik Bienali'ne katılımını inceleyen Venedik Bienali'nde Türkiye: 1895-2022 adlı e-yayın, sanat tarihçisi Aynur Gürlemez Arı'nın doktora tezini temel aldığından kendisiyle ve SALT Araştırma'dan editör Sezin Romi ile söyleşiyoruz.
-
Yıl sonu değerlendirmesi adına, Art Power 100 ve The 20 Most Powerless People in the Art World gibi yayınlanması beklenen alternatif listeler üzerinden sanat dünyasının 2024 yılı güç ilişkilerini irdeliyoruz.
-
Mangler du episoder?
-
Konuğumuz Neslihan Varol ile bu yıl katıldığı Uluslararası Modern Sanat Müzeleri ve Koleksiyonları Komitesi CIMAM konferansını konuşmak üzere Los Angeles’a uzanıyor ve dünyanın dört bir yanından müzeci ve uzmanların katıldığı 'Sürdürülebilir Gelecekler' temalı CIMAM Yıllık Konferansı'nı ve bu yıl ödüle hak kazanan 'Bir Hayalin İzinde' programını ele alıyoruz. İstanbul Modern, Neslihan Varol direktörlüğündeki bu eğitim projesiyle, CIMAM tarafından Üstün Müzecilik Uygulamaları Ödülü'ne layık görüldü.
-
Prizren’de yaşayan Sezgin Boynik, Tevfik Rada ile SALT Galata'daki Sosyalizme Tercüme sergisini ele alıyoruz. Kosova ve Makedonya odağında Yugoslavya’da Türkçe konuşan topluluğun az bilinen tarihini ele alana araştırma ve sergi, çok uluslu bir toplumsal bağlamda sosyalist ideolojinin Yugoslavya’da Türk kimliğinin inşasına ve dönüşümüne etkisini irdeliyor.
-
Berlin’de Neue National Galerie’de siyasal açıdan tartışmalar yaratan Nan Goldin sergisi başta olmak üzere güncel sanat haberlerine değinirken, Hamburger Bahnhof’ta açılışında Semiha Berksoy retrospektifine de değiniyoruz.
-
İzmir’den sanatçı Cansu Çakar ile Birleşik Krallık'ın Cornwall bölgesindeki araştırmalarını ve TATE St Ives Müzesi'nde 5 Ocak’a dek süren kişisel sergisini konuşuyoruz.
-
San Francisco’daki Asian Art Museum küratörü Naz Cuguoğlu ile hem müzenin koleksiyonu ve programlarından, hem de Gwangju Bienali için küratörlüğünü yaptığı ABD Pavyonu sergisinden bahsediyoruz.
-
Konuğumuz sanatçı Gözde İlkin ile bu yıl yeni eserlerle katıldığı Fransa’daki Lyon Bienali ve bu kez İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen Manifesta Bienali’ni değerlendiriyoruz.
-
Konuğumuz sanatçı Ergin Çavuşoğlu ile Londra Danielle Arnaud Gallery ve Viyana Haus Wittgenstein’da sergilenen Ludwig Wittgenstein'ın dil oyunlarında ve müze evindeki araştırma ve yapıtları konuşuyoruz.
-
Frieze Fuarı'na hazırlanan Londra’dan sonbahar müze haberleri ve galeri sergilerinden bir seçkiyle karşınızdayız.
-
Perili Köşk’teki Borusan Contemporary direktörü Dr. Kumru Eren ile 'Doug Aitken: İçimdeki Şehir' solo sergisi ve müzenin uluslararası yeni medya sanatına odaklanan koleksiyonunu konuşuyoruz.
-
Tekirdağ’daki Barbare bağları bünyesindeki Barbare Studio kurucusu Celine Topsakal ve misafir küratörü Melis Golar ile yayındayız.
-
Eldem Sanat Alanı direktörü Esra Eldem ve Sakin Topraklar sergisinin küratörü Yasemin Ülgen ile Eskişehir’deki Eldem Sanat Alanı ve 11 Mayıs’a dek devam eden toprak konulu grup sergisini konuşuyoruz.
-
Konuğumuz sanatçı Merve Tuna ile Cité internationale des arts atölyesinde söyleşiyoruz.
-
Konuğumuz Dr. Necmi Sönmez ile İzmir’de bu yaz açılan Arkas Sanat Alaçatı için küratörlüğünü yaptığı Türkiye’den 40 yaş altı 155 sanatçıya yer veren 'Yeni Topraklar' sergisi hakkında sohbet ediyoruz.
-
Meşher'in küratörleri Ebru Esra Satıcı ve Şeyda Çetin'le 'Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar' sergisi ve kitabını konuşuyoruz.
-
Ülkede gündem acı verici, kısa da olsa ara verip dünyadaki sanat gündeminin nabzını tutuyoruz.
-
Küratör Burcu Çimen ile Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Türkiye resim sanatından güncel bir kesit sunan 'Bugünü Resmetmek' sergisi ve kataloğunu inceliyoruz.
-
Konuğumuz Gülsün Karamustafa ile Venedik Bienali Türkiye Pavyonu için ürettiği enstalasyonu ve yeni yayımlanan Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli adlı kitabını ele alıyoruz.
- Se mer