Episoder

  • Er jeg overhovedet en mor, hvis jeg ikke kan amme? Den tanke plaged Ane Høgsberg, da hun måtte erkende, at gråd og sult overtog, og amningen ikke kunne fortsætte. I dette afsnit deler Ane sin dybt personlige og følelsesmæssige rejse med overgangen til flaskeernæring. Hun taler ærligt om de svære beslutninger, tårerne, og hvordan hun fandt fred med at vælge det, der var bedst for hendes familie. Ane genskabte den "magiske time" – en dyrebar stund, der ikke var mulig efter fødslen – og tilbyder et fantastisk råd til dig, der måske sidder med dit spædbarn i armene og ikke oplevede amningens magi.

    Maj Aaberg, vores erfarne ammevejleder, forklarer, hvorfor det kan give mening at genskabe den magiske time, og hvordan sundhedsfaglige og hospitaler langsomt skifter over til flaskegivning. Dette afsnit er en kærlig påmindelse om, at moderskab handler om kærlighed og omsorg, uanset hvordan den gives.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Må man være en løvemor? Ja! - hvis man spørger Emilie Melgaard. I denne episode inviterer Emilie os med helt ind på fødegangen, hvor hun for første gang oplever sin stærke moderlige intuition. Hun deler sin rejse, der begynder med hendes insisteren på at bruge sin egen modermælk til sit barns første måltid og at sove sammen med sit barn på neonatalafdelingen. Emilies dybe trang til at være tæt på sit barn viser sig at være en central del af hendes efterfødselsreaktion. Emilie fortæller åbenhjertigt om sine udfordringer og sejre ved ammeopstarten, herunder klip af tungebånd, brystbetændelser og hendes urokkelige beslutning om at klare det hele med sin egen mælk og sine egne bryster. Hendes historie handler ikke kun om hendes egen rejse, men også om hendes engagement i at støtte andre mødre. Hun har endda inspireret Dansk Jordemoderforening til at ændre procedurer på fødegangen. Maj, vores ekspert bekræfter og uddyber de positive effekter hud mod hud-kontakt har på ammeopstarten.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Mangler du episoder?

    Klikk her for å oppdatere manuelt.

  • Skuespiller og instruktør Sara Hjort inviterer os ind i sit univers, hvor hun åbent deler sine tanker og oplevelser omkring amning. Hun fortæller ærligt om sin frygt for ikke at kunne amme på grund af sine små bryster og den forvandling, kvindekroppen gennemgår for at kunne amme – en rejse, der både er fantastisk og til tider komisk. Sara kommer fra en familie, hvor amning fejres, hvilket gav hende styrken til at håndtere de ømme brystvorter og de fantasifulde tanker, der udviklede sig til ammeaversion og bragte mange modsatrettede følelser frem. I dette afsnit kan du lære om tilvænningsfasen for både mor og barn, hvordan forholdet til partneren påvirkes i den første tid, og hvordan man håndterer ammeaversion.

    Lyt med <3


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Emilie inviterer os indenfor i hendes barselsboble, med alt hvad det indebærer af sårbarhed, solstråler og sammenbidte læber. Emilie følger sin egen moderlige intuition 100 % og giver ikke op, før alle døre er blevet åbnet og udforsket. Det kan føre til et par rejser til Narnia og hjem igen, men én ting er sikkert: Emilies familie står bag hende og griber hende hver eneste gang, der er antræk til det mindste. Hun inspirerer os til at åbne op i vores barselsbobler, så vi ikke sidder alene med det hele. I dette afsnit kan du lære om Raynauds syndrom og korte læbe- og ganebånd. Lyt med <3

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Velkommen til Lyse nætter og mælkepletter. Dette afsnit, er et intro afsnit, hvor vi fortæller hvem der står bag podcasten og hvad vores motivation hver især er.


    Rie er co-founder af caramma, som er en innovativ sutteflaske.

    Rie er uddannet co-designer fra Kunstakademiets Designskole. Rie brænder for at skabe innovative løsninger sammen med dem der lever med problemet. Rie har oplevet på egen krop at amning kan være svært. Rie oplevede også at det er svært at snakke om, da det både er tabubelagt, ømtåligt, sorgfuldt og det ofte fører til en ensomhed som hun gerne vil hjælpe flere ud af. Rie brænder for at invitere familier ind og tale om alt det vidunderlige, forunderlige og de ganske udfordrende sider ved at amme og give flaske. Så vi alle sammen kan blive klogere og spejle os i hinanden. 


    Maj er stifter af ammebasen og hjælper hver dag familier med amning. 

    Maj er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske og har taget uddannelsen som ammekonsulent ved Kompetencecenter for amning. Hun er stifter af ammabasen og har i 6 år arbejdet på Rigshospitalets neonatalafdeling og 7 år som sundhedsplejerske. Hun har i hendes faglige erfaring, arbejdet tæt på familierne og har vejledt i amning, relation, tilknytning, familieliv osv. Her har hun lært rigtig meget omkring amning, familiedannelse. I hvert afsnit, byder hun gavmildt ind med sin faglighed og hjælper med at skabe et sprog for det familierne oplever undervejs i deres forløb.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.