Episoder
-
Het ongemak opzoeken, dingen doen die net iets te eng zijn, je eigen schaamte onder ogen zien. Dat doet hij het liefst. We spreken over zijn solo dansvoorstelling en we blikken terug op het songfestival avontuur. Zijn advies aan Claude? 'Wees jezelf. En dat is best een klus, want hoe ben je jezelf? Dat vraag ik mezelf ook al mijn hele leven af.'
-
We spreken over 'het personage Sanne', haar rol in Sister Act, de nieuwe kennisquiz die ze gaat presenteren, ze blikt terug op 'Sanne Wallis De Show'. We bespreken het verschil tussen overtuiging en overgave. En Rob de Nijs. In zijn maillot.
-
We spreken over haar missie om Nederland vitaler te maken. Ze blikt terug op haar schaatscarrière, het bekende zwarte gat dat daarna volgde. En we spreken over grenzen, hoe je in haar ogen geen topsport kunt bedrijven als je daar niet regelmatig overheen gaat.
-
We spreken over troost, achteloosheid. Over het gevoel dat je alleen aan het front staat. Vervolgens tot de ontdekking komen dat je voortkomt uit een lange lijn van voorvaders die zijn opgestaan, die het gevecht zijn aangegaan. 'Met toga of zonder toga, ik zal de ander altijd beschermen'.
Dit is het tweede deel van het gesprek. Het eerste deel vind je in je podcast-app. -
We spreken over wat ze zelf 'het noodlot' noemt, de geheimhouding waarmee ze de belangen van haar cliënten boven haar eigen vrijheid stelt. Over de overlevingsstand waar ze ook na haar vrijlating aan vast bleef houden. En over 'het recht - dat ooit zo prachtig was - is een deel van mij. Ik kan het niet helpen.' Dit is het eerste deel van het gesprek. Het tweede deel verschijnt maandag.
-
We spreken over zijn liefde voor radio, over BNR Nieuwsradio. Hoe gekleurd mag nieuws zijn? In hoeverre mogen presentatoren hun eigen mening ventileren?
-
Ze is nog nooit zo gelukkig geweest als nu, 'dus kun je er maar beter van genieten, want uiteindelijk raak je alles kwijt.' We spreken over zelfliefde, haar milder wordende blik, haar missie om andere vrouwen te helpen, haar ondernemerschap en haar talent om zich werkelijk niets van anderen aan te trekken.
-
Hij schreef een boek over Amsterdamse liquidaties, vanwege zijn fascinatie voor de keiharde onderwereld: 'Ik ben een laffe kraai die kijkt wat er op de grond ligt'. We spreken over zijn kunstenaarschap, zijn afkeer van pretenties. En zijn strijd tegen de Nederlandse truttigheid.
-
Ze provoceert met een knipoog, ze geniet van wat ze zelf haar 'narrenvrijheid' noemt. We spreken over haar liefde voor feiten, haar zoektocht naar het authentieke, over hoe tegenslagen blessings in disguise blijken te zijn. En andere troostrijke gedachten in tijden van oorlog: 'Het zou toch alleen maar beter worden?'
-
Natuurlijk bespreken we de mislukte staatsgreep in Zuid-Korea. Maar we praten ook over het bezuinigingen in het hoger onderwijs, zijn fascinatie voor Zuid-Korea en wat hij na al die jaren nog steeds moeilijk te begrijpen vindt aan de cultuur. Hoewel, cultuur, dat vindt hij echt een rotwoord.
-
We blikken terug op haar jeugd, op B&B Vol Liefde, op haar carrière als stewardess en we blikken vooruit. De geruststellende gedachte dat hij al geboren is en gewoon ergens rondloopt.
-
Eigenlijk zou ze Kelly van der Veerkracht moeten heten. Ze was steeds de eerste transgender die... Dus heeft ze veel verbale klappen opgevangen. Inmiddels heeft ze alles al gehoord en kan niets haar meer raken. 'Een machtig gevoel, onoverwinnelijkheid, vrijheid'. We spreken over geluk, geloof, liefde en over haar werk als sekswerker.
-
Er zitten 6200 vluchtelingenkinderen in de asielnoodopvang. Daarmee zakken we door een morele ondergrens, vindt hij. We spreken over kwetsbare kinderen, over zijn eigen jeugd en over kinderen die een beweging in gang zetten.
-
De brandstapel. Zo voelde het vorig jaar. We spreken over haar politieke ambities, over racisme en over die ene vraag die ze nooit meer wil horen.
-
Hij was 29 en had zijn dromen verwezenlijkt, dus alle reden om gelukkig en tevreden te zijn. Maar hij was onrustig en verveeld. Stapels zelfhulpboeken las hij en ontdekte: we weten wat er nodig is voor geluk, maar toch passen we het niet toe. Daarom schreef hij 'Intentioneel leven', jawel een zelfhulpboek waarmee je wél direct aan de slag kunt.
-
Hij schreef zeven kerstliedjes en hij schreef een kerstverhaal met een echte kerstgedachte die ook buiten kerst van waarde is: een ode aan de kleine gemeenschap. We spreken over het pure maakplezier, over dingen doen die je eigenlijk niet durft en over zijn vak: 'popliedjes van drie minuten, dat is voor mij de allerhoogste kunstvorm.'
-
In haar podcast 'Lust' volg je haar openhartige zoektocht naar liefde en seks. Het balanceren tussen zelf actief op zoek gaan en het grote loslaten. En: hoe het is om dat alles nuchter te doen, zonder de roes van alcohol die haar jarenlang vergezelde.
-
Als verloskundige heeft ze gemerkt hoe groot de impact kan zijn van slechte seksuele ervaringen. Daarom pleit ze ervoor dat vrouwen het heft in handen nemen, bijvoorbeeld door de 3-3-3 regel toe te passen. We spreken over het advies van haar vader, over het hormoon oxytocine en over het belang van naar je lichaam luisteren.
-
Aan de vooravond van de bekendmaking van de NS Publieksprijs - hij is genomineerd met zijn boek 'Alkibiades' praat ik met hem over de neiging om alles maar te vereenvoudigen en het gevaar daarvan. Zijn columns in De Morgen en in HP De Tijd. Ook blikken we terug op zijn jeugd en zijn zelfbedachte land.
- Se mer