Episoder
-
Cu un scor sub așteptări, Maia Sandu are în față un tur doi de scrutin greu, iar rezultatele fifty-fifty ale referendumului sunt contestabile și nu vor cauza bucurie la Bruxelles. Dar UE nu va abandona R. Moldova - sunt concluziile unei analize, în podcastul Reporterii, după votul de duminică.
-
Mangler du episoder?
-
După o vară de dezbateri în contradictoriu cu învățătorii despre cum ar trebui să arate o nouă programă școlară, ministerul Educației și-a redus ambițiile, alegând o cale mai puțin revoluționară. Explicăm care este compromisul în acest episod actualizat al podcastului „Reporterii”.
-
În noul episod din Reporterii discutăm despre pozițiile celor doi candidați, democrata Kamala Harris și republicanul Donald Trump, în câteva chestiuni internaționale majore, dar și despre stilul lor foarte diferit.
-
În fiecare marți, Europa Liberă publică un portret al unei emigrante sau emigrant din R. Moldova, care are o poveste obișnuită și în același timp remarcabilă. Pentru prima dată, le repovestim, așa cum le stă bine poveștilor, prin viu grai, în podcastul Reporterii.
-
Mersul la psiholog cu anxietăți și depresii pentru consiliere și terapie a devenit tot mai acceptat și în R. Moldova. Activitatea psihologilor (și tarifele) nu este reglementată însă de nicio lege. Acest lucru este pe cale să se schimbe, iar în noul episod al podcastului Reporterii, vă spunem cum.
-
Rivalii Maiei Sandu nu au reușit să găsească un singur „candidat comun” la prezidențialele din 20 octombrie, dar, dacă situația nu se schimbă cardinal, opoziția va contrapune președintei pro-occidentale un fel de candidat comun colectiv. Îl examinăm, în acest episod din Reporterii.
-
În acest episod al podcastului Reporterii, întoarcem pe toate părțile recentul summit al NATO de la Washington, iar la final vă oferim un bonus, explicând încă o dată de ce se duce la aceste summit-uri și R. Moldova, din moment ce nu este nici membră, nici candidată, și nici nu vrea să devină.
-
Este vară, este vacanța mare, lecțiile au rămas în urmă, dar în sistemul educației numai liniște nu găsim: au loc dezbateri publice tensionate despre dezvoltarea unei programe școlare noi, care a scandalizat mulți învățători. În „Reporterii”, examinăm prin viu grai cauzele principale.
-
UE are Ungaria la președinția sa rotativă, de astăzi, 1 iulie, dar și-a luat la sfârșit de iunie toate deciziile majore ca să nu depindă în următoarea jumătate de Budapesta. În noul episod din Reporterii, discutăm despre cât de favorabile sunt aceste decizii extinderii cu Ucraina și R. Moldova.
-
Pe 22 august 2023, Europa Liberă dezvăluia „primul caz #MeToo în lumea teatrală din R. Moldova”, în care o actriță de teatru rupea tăcerea și spunea că a fost hărțuită sexual de un regizor. Acum, avem noutăți despre anchetă, soarta actriței și regizorului. Le re-povestim prin viu grai în Reporterii.
-
Ce trebuie să știe moldovenii cu cetățenie română despre alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie? Cum și cu cine vor putea vota, în R. Moldova sau oriunde în lume? Care este miza acestor alegeri și ce le promit partidele românești? Răspunsuri – în noul episod din „Reporterii”.
-
În acest episod de sărbătoare, avem în musafirie, la „Reporterii” un alt podcast al Europei Libere, „Pe Agendă cu Cristina Popușoi”, difuzând părți dintr-o discuție despre tradițiile de Paște cu etnografa Varvara Buzilă la Muzeul Satului din Chișinău.
-
Recensământul populației și locuințelor a reușit să-i surprindă pe unii, pe alții să-i bine dispună, iar pe alții să-i irite. În noul episod din Reporterii, vorbim despre cum a decurs până acum acest eveniment care se ține o dată la zece ani și care intră astăzi în a treia săptămână.
- Se mer