Episoder

 • I avsnitt 77 hostar sig Angelica igenom samtalen. Hon är sjuk igen och den här gången kämpar hon på riktigt. Men! Hon bjuder även på något väldigt fint - OMG!!!! <3 Hanna har tjuvlyssnat på vårdcentralen och lagt sig i en annan patients ärenden. Och avsnittet avslutas med Hannas tårfyllda och tunga berättelse om morfar Bo som hastigt och plötsligt gick bort i slutet av november. Morfar, det här avsnittet tillägnas dig. Du har varit en otrolig människa i mitt liv. Det finns så mycket som jag vill säga men jag vet att du vet. Och jag vet att du alltid kommer vara runtom mig, så som du alltid har varit genom hela mitt liv.


  Glöm inte att recensera podden och ge ett fint betyg i din poddapp. Det är viktigt för kvinnohälsan.


  Under Livet görs i samarbete med Under Your Skin! Ett svenskt hud- och hårvårdsmärke med ekologiska, naturliga och vegansk produkter. Under your skin har en detoxserie som vi har fått testa. Det är ett schampo och ett balsam som ger en hälsosam hårbotten och ett glänsande hår. Det tar ungefär två till fyra, ibland sex veckor innan man får fullt resultat och det betyder att på sikt kan du köra fler och fler dagar mellan varje hårtvätt. För håret håller sig rent och fräscht längre. Men koden LIVET20 får du 20% rabatt på Under Your Skin.


  Kontakt

  Instagram: underlivetpodd

  Mejl: [email protected]


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 76 pratar Angelica och Hanna om relationen till kryckan. Den som ska vara ens bästa vän på smärtsamma dagar men som samtidigt gör att sjukdomen endometrios plötsligt syns på utsidan. Hur förhåller man sig till det egentligen? Och så är det en gäst med i studion! Instamorskan Sara Dellner bjuder in till samtal om ångestproblematik och depression i samband med graviditet och förlossning. Hon berättar även om Endogyn - en blivande vårdmottagning i Stockholm med fokus på endometrios och präglad av ett team med olika kompetensen. Sara blev involverad i projektet av två eldsjälar och kön till patientlistan är redan lång. Tänk att det här inte funnits tidigare? Heja Sara och heja Endogyn. Framtiden är här! Lyssna!


  Klicka här för länk till Saras bok Gravid!.


  Klicka här för länk till Endogyns hemsida.


  GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ OSS GULDPODDEN!!! Tänk att vi blev nominerade tack vare er alla! Nu ska vi tusan ta hem detta och tillsammans sätta kvinnohälsa på kartan! Ni kan rösta på Under Livet i årets hälsa/träningspodd och ni kan rösta på Hanna Oredsson i årets poddklippare. Klicka här!


  Under Livet görs i samband med Under Your Skin! Ett svenskt hud- och hårvårdsmärke med ekologiska, naturliga och vegansk produkter. Under your skin har en detoxserie som vi har fått testa. Det är ett schampo och ett balsam som ger en hälsosam hårbotten och ett glänsande hår. Det tar ungefär två till fyra, ibland sex veckor innan man får fullt resultat och det betyder att på sikt kan du köra fler och fler dagar mellan varje hårtvätt. För håret håller sig rent och fräscht längre. Med koden LIVET25 får du hela 25% rabatt på underyourskin.se! Varför inte köpa Detox Kit Pro (schampo, balsan, hårinpackning och hårolja) i julklapp till någon du håller kär? Rabattkoden är giltig i sju dagar.


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Mangler du episoder?

  Klikk her for å oppdatere manuelt.

 • I avsnitt 75 uppdaterar Angelica och Hanna om den senaste tiden. Angelica har haft skov i endometriosen och Hanna lever fortfarande i sviterna efter missfallet. Ingenting är någonsin enkelt. Men en fin sak: Stina från Gift vid första ögonkastet (GVFÖ) är med i poddstudion. Det blir ett innerligt, ömsom smärtsamt och ömsom hoppfullt, samtal. Stina har länge gått med en barnlängtan men fick besked om att möjligheterna var små. Hon slogs av tanken om barn på egen hand. Sedan kom Fredrik in i bilden. Den människan som hon modigt gifte sig med vid första mötet. Kärleken blev direkt stor och Stina fick äntligen dela sin önskan att bilda familj med någon. Plötslig en dag kom ett positivt graviditetstest men lyckan blev kortvarig. Det slutade med ett missfall. Stina pratar så fint om sina känslor och upplevelser. Hon sätter ord på det svåra. Ni bara måste lyssna. Och det NU!


  Gör årets gärning och nominera podden i flera kategorier och Hanna som poddklippare i Guldpodden. Du nominerar här.


  Missa inte barnendometrios.se som är Barnendometriosfondens nya projekt i kampen mot endometrios.


  Podden görs i samarbete med Under Ypur Skin som är ett svenskt hud- och hårvårdsmärke med ekologiska, naturliga och vegansk produkter. Under Your Skin har en detoxserie som vi har fått testa. Det är ett schampo och ett balsam som ger en hälsosam hårbotten och ett glänsande hår. Det tar ungefär två till fyra, ibland sex veckor innan man får fullt resultat och det betyder att på sikt kan du köra fler och fler dagar mellan varje hårtvätt. För håret håller sig rent och fräscht längre. Med koden LIVET20 får du 20% rabatt på hela sortimentet. Gå in på underyourskin.se


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 74 är Angelica äntligen tillbaka i studion efter en tids sjukdom. Hon berättar om hur hon mått, hur hon mår nu och så ger hon lyssnarna inte bara en utan flera listor tema livskris och endometrios. Hanna i sin tur står för den lite mer dystra delen av avsnittet. Det pratas om kampen för att att hjälpa kroppen göra sig av med ett dött foster. Det har visat sig inte vara helt lätt.


  Vill du (snällaaaaa) nominera Under Livet till Guldpodden? Du kan nominera podden i flera kategorier. Även Hanna kan nomineras som årets poddklippare. Du nominerar genom att klicka här.


  Podden görs i samarbete med Under Your Skin som är ett svenskt hud- och hårfårdsmärke med ekologiska, naturliga och vegansk produkter. Under your skin har en detoxserie som vi har fått testa. Det är ett schampo och ett balsam som ger en hälsosam hårbotten och ett glänsande hår. Det tar ungefär två till fyra, ibland sex veckor innan man får fullt resultat och det betyder att på sikt kan du köra fler och fler dagar mellan varje hårtvätt. För håret håller sig rent och fräscht längre. Rabattkoden LIVET20 ger 20% rabatt. Du hittar till webshopen genom att klicka här.


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 73 är Angelica med i tankarna. Hon har blivit sjuk och Hanna får spela in ensam, i alla fall poddens intro för sen kommer en gäst. Jennifer Berglund är med i studion och berättar om sitt yrke som BB-barnmorska på Akademiska Sjukhuset i Uppsala och om sitt författarskap. I februari släppte Jennifer sin fjärde bok som handlar om just en barnmorska på Ackis. Varför valde hon yrket? Hur är det att arbeta på Ackis? Hur gick det till när hon skrev boken och hur har den mottagits av kollegor och kritiker? Lyssna på avsnittet så får ni höra allt. Psst! Jennifer läser även upp ett stycke ur boken. Vilket fint och varmt avsnitt det blev, men inte så konstigt för Jennifer är ju verkligen helt fantastisk!


  Här kan du hitta boken.


  Kontakt Instagram: underlivetpodd

  Mejl: underlivetpodd@gmail,com


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 72 välkomnar Angelica till säsong sju. Stort! Hon har åkt på en jäkla svampinfektion och inte kissat på fem dagar. Det ledde till föremål i underlivet som inte skulle vara där. Det är okej att skratta till detta segment. Och från lite tragikomik till riktig tragedi - Hanna har varit gravid igen men fått ännu ett missed abortion. Det blir det tredje missfallet på ett år. Men det pratas också om ett frieri! Och så blir det frågepodd! Otroliga frågor! Lyssna! Låg libba!


  Ge oss gärna några stjärnor och en kommentar i din poddapp. Det skulle göra oss så glada! <3


  Kontakt

  Instagram: underlivetpodd

  Mejl: [email protected]


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 71 snackar Angelica och Hanna i ett kortare avsnitt som en slags sommarspecial. Men det är stora ämnen som hinner avhandlas ändå. Angelica kan inte få tag på sprutan Enanton som håller henne i kemiskt klimakterium och på det viset mer fri från endometriossmärtor. Hanna har opererats och får varken bada eller ligga. Pest och kolera på samma gång med andra ord. Ni lyssnar va? Ja, klart ni gör!


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 70 kommer Angelica direkt från lungläkaren på Karolinska Sjukhuset. Hon har blivit uppläxad av en ung läkare och har fått en rosa nappflaska att andas i. Hanna har fått mens men allt är tydligen bra. Kan vi prata om vikten? Hanna gör en lång utläggning om senaste tidens kroppsbekymmer och Angelica Hakar på. Och vad säger poddlyssnarna om vikten? Sara och Abi in in the house! Eller nästan. Hanna har samtalat med sina elever Sara och Abi om hur ungdomar idag ser på vikt, kroppen, kroppsideal och kommentarer man får om sitt utseende. Lyssna till slutet för tjejerna har världens bästa tips till dig som har fastnat i onda tankemönster. Lyssnaaaaaaa! NU!


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 69 ger Angelica en snabb update om herpes och Enanton-sprutor och Hanna ger en snabb update om att jobba heltid efter en lång sjukskrivning, att vara obehandlad och att ha nervsmärta i benet. Sen riktas strålkastarljuset mot veckans gäst som är ingen mindre än Hannas egen syster (och endosyster) Sara Widén Oredsson. Woho för att äntligen få ha med Sara i podden! Endometrios är en ärftlig sjukdom och det märks mycket väl i denna familj. Sara berättar så fin och bra om sin resa från första symtomen den där första mensen och den sjutton år (!!!) långa kampen för att få en diagnos. Sara är en helt otroligt stark kvinna och NI MÅSTE LYSSNA! Å just det! Torbjörn är ju med i studion också.


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 68 har Angelica plåster på läppen och är på kosläpp! Hanna är tillbaka på jobbet heltid! Och så bjussas det på riktigt smaskiga dejtinstories. Vad gjorde Hanna egentligen med Sean Banan?? Och vem i årets säsong av GVFÖ var Angelica nära på att matchas med?? LYSSNAAAAA!


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 67 är Angelicas ljud lite dåligt men det kommer ni kunna stå ut med. Vidare har Angelica somnat med pizza i ugn, klubbat på Slakthusområdet och sökt in till ännu ett dejtingprogram. Hanna har firat påsk i fjällen, fått cellförändringar och gjort en liten operation - för typ sjätte gången. Det blir ett gott och blandat-avsnitt. Hoppas ni gillar!


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 66 berättar Angelica att hon mår lite bättre sedan förra avsnittet och Hanna fortsätter kämpa på med sjukskrivning, syndaflod och behandling mot endometrios som inte hjälper. Frågan är om det är värt att fortsätta prova behandlingar eller ska man våga vara utan? Det är inte en helt enkel sak. Det pratas dessutom om kukar på tunnelbanan. Och gäst! Caroline Skoglund är med oss i poddstudion och pratar graviditet, förlossning och framför allt om föräldraskap och hur ett samhället bemöter en mamma som inte är helt lik sitt barn. Ett otroligt viktigt avsnitt. Lyssna! Nu!


  Podden görs i samarbete med Under Your Skin som är ett ekologiskt, naturligt och veganskt hud- och hårvårdsmärke. Vi har fått testa detoxkitet som består av schampo och balsam som återställer hår och hårbotten efter användning av produkter med uttorkande ingredienser. En detoxkur ger resultat efter ca två-fyra veckor och tack vare dess effekter kan håret på sikt bli renare och mindre fett, så att du kan dra ner på hårtvättar.


  Med koden LIVET20 får du 20% rabatt på underyourskin.se


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 64 är Angelica tillbaka i poddstudion. Hon uppdaterar om senaste tidens hälsa och det projekt hon arbetar med för att förbättra endometriosvården för barn. Mycket spännande! Angelica delar också med sig om det senaste om cellförändringarna som hon dragits med i år och dar. Hanna fortsätter blöda på grund av den nya hormonbehandlingen men hon har också varit i fjällen och åkt skidor. Och delar med sig av ett mycket bra (eller dåligt?) tips hur man som smärtsjuk orkar en sådan aktivitet. Och så är det endometriosmånaden som instagramkontot endometriosen uppmärksammar genom kampanjen #jagär1av10! Fullmatat avsnitt alltså! Lyssna!


  Podden görs i samarbete med Under Your Skin som är ett ekologiskt, naturligt och veganskt hud- och hårvårdsmärke. Vi har fått testa detoxkitet som består av schampo och balsam som återställer hår och hårbotten efter användning av produkter med uttorkande ingredienser. En detoxkur ger resultat efter ca två-fyra veckor och tack vare dess effekter kan håret på sikt bli renare och mindre fett, så att du kan dra ner på hårtvvättar.


  Med koden LIVET20 får du 20% rabatt på underyourskin.se


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 64 är Angelica upptagen och Emma Hedström får hoppa in som vikarie. Emma var en av poddens första gäster år 2020 och pratade då om sin endometrios och ofrivilliga barnlöshet. Det var ett oerhört starkt avsnitt med tårar, sorg och smärtsam ångest. Sedan dess har Emma gjort en otrolig resa. I detta avsnitt berättar hon om den hysterektomi som hon genomgick år 2021 och om hur operationen varit livsomvälvande för henne. Endometriosen och den ofrivilliga barnlösheten finns såklart kvar än idag men hon känner sig så gott som frisk och hanterar sorgen över att aldrig få barn på ett annat sätt. Lyssna på Emmas fantastiska resa. Och Hanna? Jo, hon kämpar på med en ny hormonbehandling, smärtor, sjukskrivning och blödningar som aldrig tar slut. Men det är okej det också.


  Podden görs i samarbete med Under Your Skin som är ett ekologiskt, naturligt och veganskt hud- och hårvårdsmärke. Vi har fått testa detoxkitet som består av schampo och balsam som återställer hår och hårbotten efter användning av produkter med uttorkande ingredienser. En detoxkur ger resultat efter ca två-fyra veckor och tack vare dess effekter kan håret på sikt bli renare och mindre fett, så att du kan dra ner på hårtvvättar.


  Med koden LIVET20 får du 20% rabatt på underyourskin.se


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 63 berättar Angelica och Hanna om Emilia från Sverige som gick bort i sviterna av obehandlad endometrios och om Trinity från USA. Det kan inte pratas nog om vilken jävlig sjukdom endometrios är. Angelica avslutar med en filmanalys! Om mens! Hon har tittat på filmatiseringen av Stephen King's Carrie och har mycket att säga. Lyssna!


  Källor

  Om Emilia, Aftonbladet


  Om Trinity, Endometriosis Foundation of America


  Kontakt

  Instagram: underlivetpodd

  Mejl: [email protected]


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 62, som är starten på säsong 6, är Angelica nästan hög av sin stress mitt i flytt och arbete. Och Hanna delar ett klokt tips om försäkringar - utnyttja dom du har! Katshing! Men nog om oss. Författaren Felicia Welander är i studion! Hon har skrivit ett gäng böcker och romanen Steg För Steg om Bella, som har endometrios, är hennes senaste. Felicia själv fick diagnosen när hon var tolv år gammal och har kämpat mot sjukdomen i hela sitt 49-åriga liv. Det är ett starkt men fint avsnitt. Lyssna! Nu!


  Du hittar Felicias senaste roman Steg För Steg här.


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Insta: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Vi ses igen 2023. Tack för i år! <3


  Om du behöver stöd på nyårsafton (eller andra dagar) kan du vända dig till följande:

  Jourhavande medmänniska - medmänskligt stöd på natten. Telefonnummer 08-702 16 80.

  Kyrkans SOS - känslomässigt stöd i svåra situationer. Telefonnummer 0771-800 650.

  Alkohollinjen - stöd i alkoholrelaterade problem och/eller frågor. Telefonnummer 020-84 44 48.

  Kvinnofridslinjen - stöd för dig utsatt för hot och/eller våld av något slag. Telefonnummer 020-50 50 50.

  Ätstörningslinjen - stöd relaterat till ätstörningar. Telefonnummer 020-20 80 18.

  Brottsofferjouren - stöd för dig utsatt för eller vittne till brott av något slag. Telefonnummer 116 006.


  För fler kontakter kan du gå in på denna länk.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Om du behöver stöd på julafton (eller andra dagar) kan du vända dig till följande:

  Jourhavande medmänniska - medmänskligt stöd på natten. Telefonnummer 08-702 16 80.

  Kyrkans SOS - känslomässigt stöd i svåra situationer. Telefonnummer 0771-800 650.

  Alkohollinjen - stöd i alkoholrelaterade problem och/eller frågor. Telefonnummer 020-84 44 48.

  Kvinnofridslinjen -  stöd för dig utsatt för hot och/eller våld av något slag. Telefonnummer 020-50 50 50.

  Ätstörningslinjen - stöd relaterat till ätstörningar. Telefonnummer 020-20 80 18.

  Brottsofferjouren - stöd för dig utsatt för eller vittne till brott av något slag. Telefonnummer 116 006.


  För fler kontakter kan du gå in på denna länk.


  God jul! <3  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 59 läser Angelica upp ett brev som hon skrivit till sig själv om sig själv. Ett tips som gavs way back i avsnittet med psykologen Anna. Hanna berättar om en svår situation på jobbet. Hur mycket kan man berätta om sina egna känslor utan att ta någon annans fokus? Och så är det en gäst med i studion! Bloggaren Sara Mobäck berättar om sin 20-åriga resa med sjukdomen diabetes typ 1. Hur är det att leva med sjukdomen? Och vad gör det egentligen med kropp och knopp när det är livsviktigt att du kontrollerar vad du stoppar i dig? Det pratas om allt mellan diabulimi (!) och föräldrar med alkoholmissbruk. Lyssna! För Sara är en otroligt klok tjej med ett helt otroligt värmande skratt. Den här poddtimmen kommer göra dig rikare. Vi lovar.


  Saras blogg: https://saramoback.com/

  Saras instagram: https://www.linkedin.com/in/sara-mob%C3%A4ck-857599a3/


  Kontakt

  mejl: [email protected]

  instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I avsnitt 58 uppdaterar Angelica hur nya behandlingen går och det går ju tyvärr inte framåt. Inte för Hanna heller som kämpar på med sina 25% på jobbet. Men nog om det för podden gästas av en kille! Hannas kille! Patrik berättar om anhörigperspektivet. Hur är det att leva med någon som har en kronisk smärtsjukdom? På vilken dejt i ordningen ska man berätta att man är sjuk eller kanske inte har så lätt att bli gravid? Hur är det att uppleva missfall som pojkvän? Patrik svarar så fint på alla era frågor. Och var man inte kär i honom innan så är man ju verkligen det nu. Häng med!


  Kontakt

  Mejl: [email protected]

  Instagram: underlivetpodd


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.