Episoder
-
USAID:in alasajo veti maton alta maailman kehitysyhteistyöltä. Systeemi romahti ja jälki on rumaa, mutta voiko kaaoksesta myös syntyä jotain hyvää? Vai ajavatko länsimaat oman globaalin vaikutusvaltansa yhä syvempään ahdinkoon?
-
Arktisella alueella on nyt kuumat paikat. Alue lämpenee huomattavasti nopeammin kuin maapallo keskimäärin, ja suurvallat hamuavat jään alta paljastuvia nopeampia kauppareittejä ja arvokkaita luonnonvaroja. Venäjä ja Kiina ovat etumatkalla mitä tulee arktisen alueen kaupallisten mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Ymmärsikö Yhdysvallat arktisen alueen arvon aivan liian myöhään?
-
Mangler du episoder?
-
Punaisenmeren strateginen merkitys on kasvussa, ja nyt apajille pyrkivät myös maat, joilla ei ole suoraa pääsyä rannikolle. Kestääkö Yhdysvaltojen aseellinen ylivoima alueella, vai painavatko muut nousevat vallat ohi niin taloudellisesti kuin sotilaallisesti?
-
Sudanissa kahden rikkaan kenraalin valtataistelu on paisunut Persianlahden maiden väliseksi proxy-sodaksi. Sen lisäksi soppaa hämmentävät muutkin tekijät. Sisällissodaksi mielletyssä sodassa on kyse paljon muustakin kuin pääkaupungin hallinnasta. Venäjä ja Arabiemiraatit haluaa Sudanin kullan, ja muu maailma ei halua puuttua sotaan, koska Arabiemiraatit on liian tärkeä yhteistyökumppani.
-
Saudi-Arabia on päättänyt kasvaa alueensa johtavaksi talousmahdiksi, ja kruununprinssi Muhammad bin Salman näyttää löytäneen yhteisen sävelen niin Venäjän kuin Yhdysvaltojenkin kanssa. Mutta ovatko suuret infrahankkeet oikotie onneen, ja kestääkö naapurisopu miekkojen kalistelun?
-
Miten Kiina-hurmos vaihtui ensin huoleksi ja sitten paniikiksi, ja miten Kiina rakensi itselleen lähes monopolin kriittisten raaka-aineiden tuotannossa ja jalostuksessa.
-
Pilottijaksossa saat kuulla tarinan siitä miten tapasimme, keitä olemme ja miksi halusimme perustaa Vallan maantiede-podin.