LISE Podcasts

  • André och Erika intervjuar Lise Hellström från inkandlise om hennes nya bok Lises planering. Avsnittet publicerades för första gången 6 april 2020.

    Sammanfattning

    Att ha roligt och vara fri hör ihop med att ha struktur; det kanske till och med är en förutsättning.Nu har Lise affärsidén att jobba så lite som möjligt och hennes arbetstid innehåller minst 1 timme promenad/jogging och 30 min skönlitteratur varje dag.Det är viktigt att träna sig i att vila – det är en muskel man bygger upp.Jobba fram en ansvarslista för och med familjen.Skriv en antilista – det du inte vill göra.Skriv upp vad du vill göra och planera in tid för det.Skriv upp allt och sortera i bråttom och/eller viktigt. Kom ihåg att dina intressen och det som får dig att må bra räknas som viktigt.Stop the glorification of busy. Sluta hylla upptagenhet. Man kan vara upptagen hela dagen utan att få någonting gjort.

    Dagens avsnitt sponsras av Strukturkalendern (strukturkalendern.se) som passar bra att använda tillsammans med Lises system om man inte vill ha en helt tom anteckningsbok utan en med datum.

    Bra – bättre – bäst: 

    Bra: Att Lise redan läser minst 30 min om dagen.
    Bättre: Att lägga sig tidigare och läsa 30 min innan hon ska sova.
    Bäst: Att ha 2-3 TV-fria kvällar per vecka. TV-tiden kan istället ersättas med musik, en kopp te och böcker.

    Veckans prova på:  Skriv en antilista, dvs. en lista på vad du inte vill göra.

    Musik och klippning: Simon Lundberg

    Frågor? Skriv till hej(snabel-a)strukturpodden.se eller fyll i kontaktformuläret på strukturpodden.se.

    Facebookgrupp: Gå gärna med i vår Facebookgrupp Strukturpodden där du kan ställa frågor, kommentera avsnitten och hjälpa andra som längtar efter mer struktur.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I detta avsnitt gästa yogainstruktören Lise. Hon tar oss igenom hennes mörka uppväxt och hennes väg tillbaka till livet.Hon ger oss mycket lärdomar och bevisar att allt är möjligt om man bara bestämmer sig.Vi pratar även kylaterapi och varför det är så bra för oss att utföra. Mycket klok och genuin som ger oss oerhört mycket klokhet, Varsågoda!

  • Lise växte upp med en känslomässigt avstängd mamma. Hon minns ingen värme, ingen närhet, bara ensamhet. Allt Lise ville vara att göra sin mamma nöjd och glad. Men det var en omöjlig uppgift. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. - Jag brukar beskriva mig själv som en känslomässig dyslektiker, säger Lise. Under så många år stängde jag av känslorna och koncentrerade mig bara på att tänka. Det var mitt sätt att överleva där hemma. Men så en dag brakade allt ihop. Det gick inte att hålla tillbaka varken minnen eller känslor och sen dess har Lise börjat försöka lära sig lyssna också på känslorna. - Idag förstår jag att det egentligen inte är min uppgift att göra mamma lycklig, men känslan finns där ändå. Jag bär en tjugoårings tyngd på mina axlar, fastän jag är vuxen nu. Vad ska Lise göra för att skaka av sig känslan av att aldrig vara bra nog?