Episodes

  • הנה סיפור אמיתי

    זוג רוצה לקנות דירה ב-2 מיליון שקל. הם יביאו הון עצמי של 500 אלף לצורך הרכישה, כלומר ייקחו 1.5 מיליון משכנתא. בפועל הם יצטרכו הון עצמי גבוה יותר כן?

    יוצא שהם ייקחו משכנתא של 75%. שזה המקסימום.

    והדירה היא להשקעה. כלומר הם ישכירו אותה.

    שאלתי אותם מה השכירות שיקבלו,

    העריכו באזור ה-5,000 ₪ לחודש.

    אחלה - יש לנו את הנתונים הבסיסיים.

    - איך יודעים עם זו עסקה טובה?

    - מה צריך לשאול את עצמנו?

    - איך בכלל מחשבים את התשואה כאן?

    - ללכת על זה או לא?

    בוא נעבור ביחד ונראה מה הפרמטרים לבחינת ההשקעה?

    פרק 39

    מתחילים!

    ועוד מילה ברשותכן

    חייב להגיד שבחודש האחרון אני מוצף בהודעות ומיילים ושיחות קטנות על הפודקאסט וכמה שזה כיף לשמוע אתכם ואת הפרגון ואת האהבה הזאת. תמיד שמח לשמוע אז שלחו ותנו פידבק - גם לדרג את הפודקאסט וגם מוזמנים לשלוח הודעה / מייל אם איך היה לכם הפרק ומה עוד הייתם רוצים.


    _____________________________________________________ מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9 פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO מייל: [email protected] אתר: www.tomervaron.com ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • כמה אנחנו לא אוהבים את הבנקים אה? הרבה מזה הם הרוויחו ביושר. אבל יש לנו גם איזשהו פחד מבנקים, מעולם הידע הזה, אנחנו לא מספיק מכירים אותו והדבר הזה עולה לנו הרבה כסף.
    כמה זה הרבה? מיליארדי שקלים.
    אני יודע זה מספר גדול שעובר לידנו. מיליארדים נו… אבל בואו ניקח את הכסף בעוש רק על זה אנחנו מפסידים במינימום 10 מיליארד שקל בשנה. זה פסיכי. זה לא באמת הגיוני וזה בעיקר פתיר. אבל אנחנו צריכים להיות פרואקטיביים. אין ברירה אחרת.
     
    ולמה אני מדבר אתכם על זה עכשיו?
    כי הבנקים פרסמו כעת את הדוחות השנתיים שלהם ל-2023. 25 מיליארד שקל רווח נקי. אחרי הוצאות אחרי הכל. איזה ביזנס מודל יש להם אה?
    אני לא יודע מה השתבש אצלי בדרך כי אני די אוהב לקרוא דוחות כספיים של בנקים. אוהב לפתוח, אוהב לראות את הטבלאות, את מיליארדי שקלים שאנחנו משלמים סתם. פעם אפילו הייתי מבקש מהבנקים ממש את הדוח בהארד קופי היום אני מסתפק בדיגיטלי :) 
     
    דוח כזה הוא בערך 400 עמודים. והאמת - זה לא רק מספרים, מתוך הטבלאות מבינים סיפור וזה הסיפור שאני רוצה לספר לכם היום. מבטיח לכן שזה לא סיפור לפני שינה, זה לא טרופותי או הארנב הקשיב. זה פרק מעניין לאללה כי המספרים האלו זה החיים עצמם. זה עליית מחירי הדיור בשנים האחרונות ואיך היא משתקפת, זה הכסף בעו״ש והפיקדונות והריביות, זה המלחמה ואיך היא משפיעה וזה גם השקעות כי הבנקים נסחרים בבורסה - האם המניות שלהם מעניינות?
     
    כדי לענות על כל השאלות האלו הבאתי לפודקאסט את אלון גלזר. הוא סמנכ״ל בלידר שוקי הון אבל הוא בעיקר אנליסט בנקים מנוסה שראה איזה דוח או שניים של בנקים והוא ידבר איתנו כאן על הפרספקטיבה הזאת גם ולאן זה הולך מכאן. דיברנו גם על כך שבנק זה בעצם העסק הכי ממונף שיכול להיות וזה די מוזר אז הרחבנו על זה בפרק.
    ֿוקראתי לפרק הזה מכונת הרווחים של הבנקים, לא כדי להיות קליקבייט או משהו אלא בגלל שנדמה שלא משנה מה, רגולציה, ועדות להגברת התחרות, קורונה, מלחמה, הבנקים זה בנקים, והבנקים מרוויחים. 
    האם זה יכול להשתנות? 
    לטובתינו? 
     
    הכסף של החיים עצמם
    אני תומר ורון
    מתחילים!

    נ.ב
    רק להגיד שאני מקבל מכם מלא מלא פידבקים והודעות ומיילים על הפודקאסט ואיזה כיף לשמוע אתכן אז תודה רבה! מוזמנים להגיב פה על הפרק, מוזמנות לדרג בספוטיפיי / אפל פודקאסט ובעעיקר מוזמנים לשלוח לי הודעות עם פידבקים, מה אהבתם ומה הייתן רוצות שיהיה פה עוד .
     

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • אי שם לקראת סוף פברואר נסעתי למגדל בסר 2 ברמת גן ונפגשתי עם אורי קרן - מנהל ההשקעות הראשי של מור גמל. על השולחן של אורי שני מסכים. המספרים רצים. העין תמיד על השוק. על הקיר גופיות כדורסל של יאניס ושל טייטום ותמונה של מייקל ג׳ורדן. 

    מור נכנסו בסערה לעולם הפנסיוני וההשקעות איפשהו ב-2019. פתאום היה עוד בית השקעות בנוף שידע לנצל את היתרון לקוטן ולכן בלט מההתחלה בתשואות. תוסיפו לזה את השנים הפחות הטובות של אלטשולר וקיבלתם מאצ׳-  שאפילו הזוגות הבודדים שכבר שהצליחו להתחתן דרך טינדר  - לא ראו כזה. 
    בתוך שנתיים-שלוש מיליארדי שקלים עברו למור ואם נסתכל למשל על קרנות השתלמות הכלליות הוא כבר נושק להיות הגוף השני בגודלו מבחינת ניהול הכספים עם כמעט 20 מיליארד שקל. אלטשולר אגב עדיין פי 2. ב-2023 הכי הרבה כסף נכנס לקרן השתלמות מסלול כללי של מור ביחס למתחרים. מעל 2 מיליארד שקלים. 
    כשמדברים עם אורי אפשר לגלוש, טוב נו באמת גלשנו אז דיברנו על דברים מעניינים 

    על האחות מבית החולים שהתקשרה וביקשה לעבור לסנופי

    על ההקטנה של משקל המניות בישראל ועכשיו ההגדלה שלו 

    על הבנקים בישראל וכמה הם באמת שווים 

    גם על המס על הבנקים ואיך הוא בעצם יכול לעלות את המס על הציבור העובד לדעתו

    וגם איך לא - על נכסים לא סחירים אבל אורי הוא כן מאמין בזה אז הוא מציג דעה אחרת לגמרי ממה ששמעתם בפרק 35 את יאיר לפידות. 


    תרימו קצת הווליום, שימו אוזניות
    פרק 37
    הכסף של החיים עצמם 
    מ ת ח י ל י ם 
    _____________________________________________________
    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • ענת לוין היא אחת ממנהלות ההשקעות והדמויות הבכירות בשוק ההון הישראלי. היא ניהלה השקעות של עשרות מיליארדי שקלים כמנהלת השקעות בכלל. היא הייתה מנכ״לית מגדל, היא הייתה בכירה בבנק הפועלים והיום היא מנהלת בלאקרוק ישראל. אז הנה - קבלו אותה כאן בכסף של החיים עצמם. 
    בעולם בלארקרוק זו חתיכת ענקית השקעות, בישראל זו החברה הזאת שרובנו מכירים כי הם הגיעו לישראל ופתחו קרנות מחקות זרות. פתאום מי שרצה להשקיע בסנופי 500 כמו הגדולים יכול לעשות את זה בדמי ניהול זולים, בלי להמיר לדולרים, אלא פשוט בקליק אחד במערכת המסחר. ואז התיאבון הגיע והציבור נהר לקרנות המחקות האיריות ובראשן אלו של בלאקרוק. בהסתכלות עולמית, כמעט 75 מיליארד דולר נמצאים בקרן המחקה של בלארקרוק על ה-S&P 500. אחד עשר מיליארד דולר בקרן המחקה הגולובלית שלה. פתאום כולם מדברים על קרנות איריות, על הטבות המס, על דמי הניהול והאם זה סיננטי או ישיר? 
    ואם זה עדיין נשמע סינית, אל תרגישו רע.
    דיברנו בפרק בדיוק על זה 

    והאמת לוין חושבת שצריך לדבר על דברים קצת אחרים. אל תטעו, היא שוחה במיקרו דיטלס של הקרנות, יודעת כל פסיק קטן בשוק ההון, מכירה כל טריק כזה או אחר - אבל דווקא מהמקום הזה היא אומרת - פשוט תתחילו. אל תנסו להיות בכל הפרטים הקטנים כי זה אולי רק ירחיק אתכם מהתמונה הגדולה - והתמונה הגדולה היא להשקיע. היא להוציא את הכסך מהעו״ש. היא להתגבר על השמרנות, על החשש ופשוט לקחת אחריות. 
    ואני אוסיף - כן! לגמרי!  עדיף 80% אבל לעשות את זה, מאשר לחכות ל-100% ובינתיים להישאר בבנק ושהכסף יעלה אבק. 
    ואחרי שאמרנו את זה, ובכל זאת - הצלחנו לדבר איתה על מעקב פיזי או סיננטי, על אקטיבי או פאסיבי, על מה זה בכלל קרנות איריות והאם ההשקעה הפאסיבית - לקנות מדד כל חודש וללכת לישון היא האסטרטגיה העדיפה היום? 
    פרק שהייתי צריך בסוף לסגור כי הגענו לשעה, אבל הרגיש שאפשר עוד שעה.
    מנכל״ית בלארק רוק ישראל בכסף של החיים עצמם 
    אני תומר ורון
    פרק 36
    אנחנו מתחילים  _____________________________________________________
    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • -- שימו לב לדיסקליימר בסוף התיאור--

    ילין סיימו את 2023 בראש הרשימה של קרנות ההשתלמות. אבל בואו, לדבר תשואות במונחים של שנה זה נחמד אבל זה גם יכול להטעות ולא להציג את הסיפור האמיתי. אז נלך עשור אחורה, בקרנות ההשתלמות, הם לגבי בחלק העליון של הטבלה. בשנים האחרונות הם גם מובילים במסלול המנייתי. עכשיו לא, זה לא פרסומת לילין לפידות. ניתן להם לשים ממומן ברשתות וכאלה אבל כן עניין לדבר עם הבעלים והמייסד יאיר לפידות לגבי הסיבות לכך. אז מעבר לכך שאפשר לצפות לתשובות הצפויות של אנליזה ומחקר איכותי לפידות מסתכל על עוד סיבה אחת - ילין לפידות משקיעה בשוק ההון, כמעט בלי השקעות לא סחירות והשקעות אלטרנטיביות. בכלל, אם תגידו ללפידות השקעות בלתי סחירות - תקבלו נאום מצד אחד סדור, מצד שני המון אמוציות. הוא מתחיל לזוז על הכסא, לדבר בטונים יותר גבוהים ולא להבין איך הדבר הזה ממשיך להתנהל. יש לו בטן שלמה על הרגולטור, על הטריקים השיווקים של התעשייה הזאת, ובעיקר הוא אומר אמירה מאוד מעניינת - מנהלי השקעות עוטפים עצמם בהשקעות לא סחירות לאו דווקא כי זה יותר טוב, לא כי זה יותר תשואה אלא כי בגלל איך שזה עובד זה לכאורה פחות תנודתי. ואז מנהלי ההשקעות קונים קצת שקט כלפי חוץ בתקופה שהשוק יורד. אבל לא רק השקעות לא סחירות. לפידות הוא מנהל השקעות ותיק שמאמין בניהול אקטיבי - איזה מניות ספציפיות לקניות, כמה להחזיק ומתי כדאי למכור. אז איך זה משתלב עם המגמה והריצה לסנופי 500? ומה הוא חושב על זה? ולמה בסוף גם ילין פתחו קרן כזאת? והאם נראה בקרוב את ילין מנהלת קרן פנסיה? וגם מה הוא חושב על שוק ההון המקומי ב-2024? הזדמנות או בעיקר סיכונים? פרק מעניין עם המייסד של אחד מבתי ההשקעות המובילים בישראל. פרק 35מ-ת-ח-י-ל-י-ם

    חשוב:

    קבוצת ילין לפידות עוסקת בשיווק פנסיוני/השקעות (ולא ביעוץ) ולה זיקה למוצרים המנוהלים על ידה. אין לראות באמור כהמלצה ו/או תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני/ השקעות המבוצע בידי בעל רישיון עפ"י דין והמתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, או הזמנה להחזיק/לקנות/למכור ני"ע או נכסים פיננסיים. אין בביצועי העבר כדי להעיד על ביצועי העתיד. _____________________________________________________ מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9 פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO מייל: [email protected] אתר: www.tomervaron.com ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • השינוי בעולם הכלכלי שהחל ב-2022 ונמשך בשיא העוצמה לתוך 2023 שובר את הכלים שינה ועדיין משנה סדרי עולם. אחרי שנים של ריבית אפסית ואינפלציה נמוכה – הכול השתנה, והשתנה מהר. הריבית זינקה בחדות לכמעט 5% והנה בתחילת ינואר נגיד בנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז והיא עומדת נכון על הקלטת פרק זה על 4.5%.

    כשמסתכלים קדימה רואים בעיקר אי-ודאות. רוב הציפיות לשנה הקרובה מדברות על המשך הורדת ריבית. כנראה בצורה איטית, כנראה הדרגתית. גם בארה״ב השיח כבר עלה. אז נשמע טוב לא? מצד שני, מלחמה, עולם משוגע, סין וארה״ב ורוסיה ואיראן, ומה החות׳ים עושים בים האדום מה? העולם מחפש סדר חדש. האינפלציה - יורדת או עולה?

    לקיחת משכנתא בתקופה כזאת הופכת למשימה מאתגרת יותר. בואו נרחיב ביחד את הדילמות כעת – ננסה להבין איך לבחור מסלולים שנכונים לנו ואיך להתאים את המשכנתא אלינו.


    אנחנו נעשה פה ביחד פרק מיוחד, הכי הכי פרקטי שיש, מלא נתונים עדכניים חלקם אפילו מפתיעים - שתפו עם חברים וחברות. תגיבו על הפרק. תדרגו את הפודקאסט ובעיקר - תתרכזו ותהנו. אין פה יעוץ ואני לא באמת מכיר ויכול להיות נסיבות שמה שאני אגיד עכשיו ממש לא יתאים אבל אני חושב שעבור רוב המקרים - יש פה המון ערך. פרק 34 - מתחילים.

    _____________________________________________________ מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9 פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO מייל: [email protected] אתר: www.tomervaron.com ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • יש פרקים כאלו שאני מקליט

    ואחר כך נשאר עוד עם מלא מחשבות,

    ותהיות ונסיונות למצוא לזה פתרונות.

    עשינו פה בעבר פרקים על הפנסיה

    ועל איך המנגנון עובד וצללנו לביטוחים.

    אבל הפרק הזה,

    זה היה לצלול למשהו קצת נסתר,

    משהו שהכרתי בצורה טובה ועדיין

    זה קצת הפך אותי.

    אם נחשוב על זה, כל חודש אנחנו

    חייבים להפקיד לפנסיה. חייבים

    הכסף מגיע למנהלי ההשקעות

    של הקרן והם משקיעים לפי מסלול ההשקעה.

    אם אנחנו במחקה מדד,

    ירכשו את המניות של המדד.

    אם אנחנו במסלולים הרגילים -

    מנהל ההשקעות קונה דברים

    בבורסה כמו מניות ואגרות חוב

    לפי ראות עיניו.

    אבל הוא יכול גם להשקיע את

    הכסף בדברים אחרים.

    בדברים שהם מחוץ לבורסה.

    כמו נדל״ן, כמו להשקיע בכביש 6,

    כמו לרכוש בניין משרדים

    או לקנות מניות של חברות שעדיין לא

    הונפקו בבורסה. למה שהוא ירצה את זה?

    מאותה סיבה שהוא קונה מניות

    ואגרות חוב - כדי להשיא לנו תשואה.

    (אפשר להתווכח על זה).

    רק שאם קונים דברים בבורסה,

    זה מנגנון מאוד שקוף, וברור.

    יש ירידות, הפסדנו.

    יש עליות - הרווחנו.

    כל יום הבורסה אומרת לנו

    מה עם ההשקעות שלנו.

    וכל יום הכסף זז קצת ימינה או שמאלה.

    אבל מה קורה בנדלן למשל?

    אין שמאי שיבוא כל יום ויגיד

    לקרן הפנסיה זה השווי.

    גם לא פעם בחודש.

    והעובדה שזה קורה כל כמה

    חודשים יכולה לייצר גם עיוותים.

    אז נסעתי לאוניברסיטה העברית בירושלים.

    למדתי שם את התואר השני במימון.

    (קצת מביך איך עברו 7 שנים ואני כבר

    הכי זוכר איפה הפקולטה אבל ניחא)

    פגשתי שם את גיא לקן. דוקטורנט.

    בחור חריף.

    הוא היה המנהל של המחלקה

    הכלכלית ברשות שוק ההון.

    זה הרגולטור של הפנסיה בתכלס.

    הוא עזב שם בספטמבר האחרון

    ולאחרונה הוא פרסם מחקר על העיוותים.

    רוצים אמלק? הנה - הוא קורא לזה

    העברת עושר בין חוסכים לחוסכים.

    סבסוד בין עמיתים.

    ומי מסבסד את מי?

    שאלה טובה.

    פרק חובה. חובה

    באמת

    אני לא אובייקטיבי אבל מרתק

    ומאיר זווית אחרת בפנסיה שלנו

    בעיקר צריך להעיר את הרגולטור.

    הלו אתם שם בירושלים,

    תעשו משהו!

    ורגע -

    חשוב לי להגיד שתשמעו עד הסוף.

    זה לא פרק שאמור לגרום לכם להרגיש

    הנה ההוכחה, הפנסיה זה בלוף גדול

    ולא יהיה לי חיסכון עד גיל פרישה.

    לא לא, ממש לא.

    דווקא בגלל שהפנסיה זה

    מכשיר חיסכון יחסית טוב,

    חשוב להתעכב על החורים שלו,

    על הפרצות ולסגור אותן.

    זה הפרק הזה ואל תשכחו את זה

    _____________________________________________________ מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9 פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO מייל: [email protected] אתר: www.tomervaron.com ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • לצד המנטרה השלטת ברשתות על מחקה מדד ומניות - מנטרה שטובה לטווחים ארוכים ולמשקיע שמוכן לקחת סיכונים - יש גם עולם שלם ומופלא של אגרות חוב. עולם שלפעמים חי לצד המניות, לפעמים הוא האלטרנטיבה שלהן.
    במילה, אגרת חוב היא הלוואה סחירה. המשקיע שקונה אגרת חוב למעשה נתן הלוואה לחברה או לממשלה. אז ברור שהגדרה הזאת אנחנו אפילו לא מתחילה להיכנס למורכבות וליופי של שוק האג״ח. שוק שמצד אחד נחשב סולידי יותר, מצד שני הוא ממש לא חף מסיכונים. אבל אתם יודעים איך זה עם המילה סיכון - סיכון זה גם סיכוי. ואחרי שנתיים ששוק אגרות החוב הסולידי חוטף ירידה דו ספרתית לקראת סוף 2023 רואים פתאום גם הזדמנויות. 
    אז זה לא יעוץ, ולא המלצה אבל זה עולם שלכל הפחות כדאי להכיר. אג״ח הוא גם לא רק מכשיר השקעה אלא גם שוק שיכול לשפוך אור על הצפי לריבית העתידית ועל ציפיות האינפלציה ובדיוק בשביל להבין את העולם הזה טוב יותר הבאתי את ד״ר אדם רויטר. ד״ר רויטר הוא הבעלים והיו״ר של חברת חיסונים פיננסיים, חברה שעוזרת לחברות לנהל את הסיכונים הפיננסיים בשווקים. הוא אחד האנשים הכי בקיאים בשוק האג״ח
    והנה הפרק שחיכתן לו - אג״ח כשהשקעה. 
    אני תומר ורון, אתן בפודקאסט הכסף של החיים עצמם.
    מוזמנים לעקוב, פה באינסטגרם - בטוויטר
    מוזמנות לשתף חברות וחברים שרוצים ללמוד עוד על אג״ח ובכלל 
    פרק 32
    מתחילים

    _____________________________________________________
    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1 

    _____________________________________________________
    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1 

  • מבחן ה-8,000 ₪. שמעתם עליו? 
    אחת לכמה שנים עיתון כלכליסט עושה סקר מקיף ושם הוא שואל שאלה אחת: האם הייתם יכולים לעמוד בהוצאה חד פעמית ובלתי מתוכננת של 8,000 שקל? 
    ב-2023 57% אמרו שוואלה, לא ממש. זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי.  
    הנתונים האלו בעצם הופכים את שעון החול. מחייבים פעולה. כי נרצה או לא, מקרי חירום קורים, הוצאות בלתי מתוכננות קורות ואז השאלה עד כמה אנחנו שבירים מול זה? 
    הפרק של היום ידבר בדיוק על זה 
    על מה דיברנו?
    - על איך לייצר יותר ביטחון ושליטה. 
    - מה זה כרית ביטחון?
    - כמה כסף צריך להיות בה?
    - איפה שומרים אותה?
    - כמה בכרית ביטחון וכמה ליתר ההשקעות?
    - ועניתי גם על השאלות שלכן ושלכם מהאינסטגרם

    פרק על חוסן פיננסי ואיך לייצר לנו בולם זעזועים לתקופות היותר קשות.
    אני תומר ורון, פרק 31
    מתחילים
    _____________________________________________________
    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1 

  • ** מוזמנים לעקוב אחרי הפודקאסט, להשאיר לנו תגובות בתוך הפרק - איך היה לכן? מה לקחתם? **
    _________________________
    תקופה מוזרה של מלחמה לצד סוג של שגרה, או לפחות מנסים. והרבה מחשבות ותחושות ואז גם עולות השאלות הכלכליות הפחות כיפיות - כמו כמה יש במקרה ו…. 
    ביטוחים זה לא נושא הכי כיף לדבר עליו אבל הוא חשוב. בטח אם לכל אזרח או אזרחית שעובדים יש ביטוחים מובנים בתוך הפנסיה. ופנסיה זה לא רק המנגנון המבאס הזה שהמדינה מכריחה אותנו להפקיד כדי שיהיה לנו כסף אי שם בעוד 30 שנה - פנסיה זה גם ביטוחים. ובזה בעיקר נתמקד היום 
    בפרק של היום נדבר עם נדב טסלר. טסלר הוא אחד המומחים הכי גדולים בארץ לפנסיה. סמנכ״ל עסקי בקוואלטי, יש לו בלוג פנסיה מעולה - פנסיוני להבין את הפנסיה ואני ממליץ לכם אם עוד לא שמעתן לעבור מיד לפרק 11 - פרק מרתק וחובה על פנסיה. 
    פרק 30 על פנסיה וביטוחים בזמן מלחמה ובכלל. אולי לא פרק כיף, אבל פרק סופר חשוב!
    תשתפו חברים וחברות
    אני תומר ורון, אתן בפודקאסט הכסף של החיים עצמם
    מתחילים

    _____
    תודה על התגובות שלכן לפודקאסט :)
    אני הכי שמח לשמוע אתכם מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם.

    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • הלוואי שנעבור הימים האלו מהר, בצורה טובה, בצורה הכי מכרעת שיש והכי חשוב - שישובו הביתה. 
    איפה שלא מסתכלים עכשיו על יוזמות, על הגיבורים והגיבורות, רואים גם הרבה אור. ואלו ימים שלמרות הקושי ואולי בגללו אנחנו גאים להיות חלק מהדבר המופלא הזה שנקרא עם ישראל.
    ואפרופו הימים הקשים ומלא מחשבות ותחושות, צצות גם השאלות הכלכליות - מה ההשלכות המלחמה על הכלכלה שלנו? מה יהיה עם הדולר האם הריבית תרד והאם צריך לצאת עכשיו משוק ההון ואיך יראה היום שאחרי? 
    אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות מיטב מתארח פה בפודקאסט בפעם השנייה ונדבר איתו קצת על הזווית הכלכלית. אני תומר ורון, אתן בפודקאסט הכסף של החיים עצמם. פרק 29, מתחילים.
    _____
    תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :)
    אני הכי שמח לשמוע אתכם מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם.

    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • בשנים האחרונות אפשר לסכם את עולם ההשקעות במילה אחת: S&P, ואם רוצים שתי מילים - S&P500.

    מדד הדגל של הבורסות בעולם, זה שעיני כל המשקיעים נושאות אליו נכנס למיינסטרים, מגמה שברובה מבורכת, מבוססת על הנתונים היסטוריים, שבאמת קשה עד בלתי אפשרי לנצח את המדד הזה. ושוב, זה העבר ולא בהכרח שזה גם העתיד. 

    המגמה הזאת נכנסה לנו גם לתיקים הפנסיונים. פתאום כל בית השקעות מתגאה במסלול אס.אנדפי 500. אפילו רואים שלטי חוצות ופרסומות על זה בטלוויזיה. עד כדי כך 
    הקטע הוא שלנהל קרן השתלמות מחקה מדד עדיין עולה לנו משהו כמו 0.6% שזה איך נגיד בעדינות, קצת מעצבן להשקעה פאסיבית. 
    ואז בשנים האחרונות נכנסה מהשוליים מגמה נוספת. IRA - שזה בעצם - לנהל בעצמך את קרן ההשתלמות או את קופת הגמל. 
    מצד אחד, יכול להיות ממש אחלה - אפשר עכשיו לקנות מדדים יותר בזול ולייעל את ההשקעה שלנו לא דרך ידיים של מנהל השקעות. אנחנו גם סוף סוף יכולים לקנות מדדים שהם לא רק SP500 - כמו מדדים עולמיים וכדומה.
    מצד שני - יש פה הרבה דברים שצריך להכיר כי זה ממש לא מתאים לכולן.

    פרק מעניין עם עומר אשכנזי, מייסד אגנדה, מתמחה בתכנון פנסיוני, תכנון פרישה וכמובן IRA וזה מה שנדבר איתו היום. עומר וסוכנות אגנדה עוזרים לאנשים לעבור ל-IRA אז אם אחרי הפרק ואחרי הנורות שמתי אתם
    מרגישים שזה בשבילכם - אחלה. הם יוכלו לעזור ושמתי פה לינק: https://forms.gle/tcij6q8qNe1DVxSG8

    _____
    תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :)
    אני הכי שמח לשמוע אתכם מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם.

    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • פרק 27, אני תומר ורון ואתם בפודקאסט הכסף של החיים עצמם ואפרופו הכסף של החיים של עצמם, הפרק של היום הוא על המוסד הזה שבו שומרים את הכסף של החיים עצמם. בואו נתחיל עם כמה נתונים 
    ברבעון השני של 2023 הבנקים הרוויחו 7.6 מיליארד שקל. זה רווח נקי. כלומר אחרי כל ההוצאות. וזה בשלושה חודשים כן? בחצי השנה הראשונה של 2023 הכנסות הריבית שלהם, בניכוי הריבית שהם משלמים על הפיקדונות זינקו ב- 40% והסתכמו בכ-30 מיליארד שקל. זה מספרים שבטח עוברים לכם עכשיו מעל הראש כי זה מלא כסף אבל בוא נתעכב על זה רגע -  זה פסיכי. ובסוף לבנק יש מה שנקרא הון עצמי. ובואו נבדוק גם כמה רווח הבנקים עשו על ההון - תשבו רגע, כמעט 20% תשואה על ההון אם עושים ממוצע של הבנקים הגדולים. 
    במספרים כאלו צריך להזכיר כמובן שהבנקים הם גופים מפוקחים, המון רגולציה ומפקח חזק ונוכח אז ישבתי איתו לשיחה. יאיר אבידן היה המפקח על הבנקים לשעבר. יאיר הוא הבנקאי האידיאלי, 4 עשורים בעולם הבנקים, תפקידים בכירים בהנהלת דיסקונט - לתפקיד המפקח הוא נכנס בתקופה סוערת - שיא הקורונה - הוא עזב גם בתקופה סוערת של עליות ריבית ולחץ בלתי פוסק של פוליטיקאים. דיברנו על רווחיות הבנקים, על מה עושים כשהבנקים לא מגלגלים את ההריבית גם לפיקדונות, על איך כן מייצרים תחרות, על עליות הריבית והמשכנתאות והאם המגמה של אי יכולת לשלם את ההלוואות תלווה אותנו כעת. דיברנו על ביטול מגבלת הפריים - על הבנקים הדיגטליים החדשים, על שכר הבכירים וגם על איך בתכלס יראו בנקים בעתיד. שיחה ארוכה וסופר מעניינת עם רוגלטור שלא מפחד להתייצב מול המיקרופון פעם אחר פעם ולהסביר את הדרך, את החשיבה ואת הדברים שהוא מאמין בהם. וכמובן המפקח על הבנקים. 
    שיחה עם המפקח על הבנקים לשעבר, יאיר אבידן, פרק 27. מתחילים

    ______________

    תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :)
    אני הכי שמח לשמוע אתכם מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם.

    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

  • בפעם הראשונה שרק דיברתי עם רונן מנחם, כלכלן השווקים הראשי של מזרחי טפחות לבוא לפרק השקל איפשהו סביב 3.60. בבוקר שהקלטנו הוא כבר עבר את ה-3.80. והנה הפרק עומד להתפרסם ואני לא יודע בדיוק מה יהיה שער השקל מול הדולר אבל יודעים מה, זה בדיוק הקטע. 
    השקל שהיה מטבע חזק, יציב, הפך בחודשים האחרונים לתנודתי מאוד. ככה זה שהמטבע שלנו פוגש כמויות אדירות של אי ודאות. מה עם החקיקה המשפטית? האם אנחנו בדרך למשבר חוקתי? מה קורה בצפון עם חיזבאלה. הקטע הוא שזה לא מגיע בחלל ריק. זה מגיע באחת התקופות הכלכליות הסוערות שהעולם ידע והנה אנחנו בעין הסערה. אז בפרק הזה נדבר עם רונן על הפיחות ואיך זה משפיע על המשכנתא שלנו ועל המחירים בסופר, נדבר על האינפלציה, על שוק העבודה וכמובן על הריביות. האם ב-2024 נתחיל לראות ירידות ריבית? נדבר עם רונן גם על שוקי ההון, על אגח מול מניות. על המדדים המובילים בארה״ב - האם הם סיימו את מגמת העליות לשנה הזאת? 
    פרק של הכל מהכל וכשיושבים עם רונן, אפשר לדבר גם 3 שעות בלי להרגיש. 
    פרק 26 - כלכלה, ריביות ושוק ההון איך כל זה מתחבר ביחד 
    מתחילים

    ______________

    תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :)
    אני הכי שמח לשמוע אתכם מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם.

    מוזמנים להיות חלק מרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1


  • להיות עצלנים או פאסיביים זה לא תמיד דבר רע,
    בטח כשמדובר בהשקעות.
    בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים רוצים להיצמד
    להשקעות מחקות מדד.  אנשים יוצאים מהשבלונה
    של השקעה דרך מנהלי השקעות אל השקעה בסיסית, פשוטה
    והמספרים ההיסטוריים מראים שזה עובד.

    בשנים האחרונות גם קרנות פנסיה
    כבר הצטרפו לטרנד ופתחו בצורה
    מאוד חלקית ולפעמים בעייתית
    מסלולי מחקי מדד ((מי פה ב-S&P 500?) 
    אבל כנראה שהשאלה פאסיבי או אקטיבי -
    בהשקעות, תמשיך לחלק את העולם לשניים.
     
    בפרק הזה אנחנו נדבר על הצד הפאסיבי
    יהיה כאן תמיר מנדובסקי, מחבר הספר
    השקעות לעצלנים שמדבר בעד השקעות,
    השקעות פאסיביות אבל נדבר גם על
    גמל להשקעה ועל המדדים עצמם.
     
    לפני השאלה אם אקטיבי או פאסיבי,
    צריך להתחיל להשקיע נכון?
     
    אז פרק 25 על השקעות
    על להיות פאסיבי בקטע טוב
    על מה מונע מאיתנו להתחיל,
    מה מפריע לנו להמשיך
    ומה בעיקר חשוב לדעת.

    😎 תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :) אני הכי שמח לשמוע אתכם
    מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד?
    אני כאן אתכם. מוזמנים ליצור קשר

    לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    מייל: [email protected]
    אתר: www.tomervaron.com
    ניתן גם להזמין הרצאות: https://www.tomervaron.com/lec1

     .

  • פרק חובה על עולם מעניין – עולם החסכונות וההשקעות קצרות הטווח שעכשיו הוא לגמרי בכותרות עם הרבה רעש של פרסומות, קמפיינים, כתבות בעיתונים, בטלוויזיה. הבנק הזה מציע ככה וככה על העו"ש, האפליקציה הזאת מציעה יותר. איפה אפשר לקבל עוד פיפס על הכסף שהשארנו בעו"ש? 
    בפרק הזה אנחנו נתחיל בלקחת צעד אחורה - נדע ליזום ולא להגיב לפרסומות שלא בטוח שמתאימות לנו. נפרק את האלטרנטיבות הקיימות - מה זה קרן כספית? פיקדונות? מק״מ ונבין מתי גם *לא* להשקיע בהם.
    פרק חובה שמתאים לכולן וכולם. לכל מי שיש כסף בעו"ש ולא רוצה להפסיד. לכל מי שכבר מוצפת במידע ומרוב בלבול לא הצליחה להבין מה לעשות

    אם צריך תשלחו שאלות, במייל, בטוויטר, באינסטגרם, אני כאן אתכם. 
    וכמובן – אם אהבתם וזה תרם לכם – תשתפו אחרים בפרק. 

    🎤 לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter 😎
    תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :)
    אני הכי שמח לשמוע אתכם. מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם! מוזמנים ליצור קשר כאן: מייל: [email protected]
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    אינסטגרם:  https://bit.ly/3N8d3v9
    אתר: https://bit.ly/3yvgN5W
    לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    ניתן גם להזמין הרצאות https://www.tomervaron.com/lec1

  • 🍝🥛🍵לא מזמן משרד האוצר הגיע לועדת הכלכלה בכנסת לדיון על שוק המזון. כולנו כנראה יודעים ששוק המזון לא הכי תחרותי אבל היה מדהים לפתוח את המצגת ולראות עד כמה... ישראל מככבת שם במקום הראשון - הלא מחמיא - בריכוזיות. וזה לא רק שוק המזון - כמעט בכל ענף צריך לפתוח סתימות, להתמודד עם קבוצות לחץ, להכניס שחקנים חדשים כדי להגביר את התחרות ובכך להוריד מחירים ובתקווה גם לשפר שירות.

    מי שהייתה אחראית לפתוח את הסתימות האלו בצנרת של המשק הישראלי זו עו"ד מיכל הלפרין שהייתה הממונה על התחרות. המינוי שלה נתקל בזמנו בהרבה ביקורת על היותה נוחה למונופלים אבל בשיחה מקיפה וכנה הלפרין מסמנת את מוקדי יוקר המחיה הישראלית, מדברת על שינוי מדיניות של הרשות וצללנו גם לעיסוק הנוכחי שלה - חברות הביג טק שצברו כח בלתי נתפס במיזוגים ורכישות שעשו, במוקדי הפוליטיקה האמריקאית והיום אולי כבר אי אפשר להתמודד איתם. הלפרין היום היא חוקרת בהראוורד בדיוק בנושא הזה והייתה שיחה מעניינת

    צוללים ליוקר המחיה הישראלי. פרק 23

    אני תומר ורון. מתחילים

    🎤 לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter 😎____ ____ ____תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :) אני הכי שמח לשמוע אתכם. מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם!מוזמנים ליצור קשר כאן: מייל: [email protected] טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9 אתר: https://bit.ly/3yvgN5W לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter ניתן גם להזמין הרצאות https://www.tomervaron.com/lec1

  • המלצת האזנה! 🎵🎙️

    ב-2016 הייתה רפורמה מאוד משמעותית. לא, לא קשור לרפורמה
    המשפטית אלא רפורמה פיננסית – כזאת שאמורה לשנות את מגרש המשחקים.
    קחו את משה כחלון במשרד האוצר, תוסיפו לזה מפקחת על הבנקים יותר פתוחה רעיונית וקיבלתם את הפרדת חברות
    כרטיסי האשראי מהבנקים הגדולים. פועלים היה צריך למכור את ישראכרט ולאומי את לאומי קארד.
    המטרה – להחליש את הגדולים.
    לעורר תחרות. לעשות טוב לצרכן.

    האם זה קרה?
    אז היום נדבר בדיוק על זה ועל עוד מלא דברים.
    לאומי קארד הפכה בינתיים למקס והנה היום אנחנו מדברים עם מנכל
    החברה – רון פאינרו.
    רון הגיע למקס מלאומי - הוא שילוב של מנהל שרואה את המספרים
    מולו אבל גם מדבר פשוט בגובה העיניים. מקס בהובלתו היא חברה שמנסה לאתגר את
    הבנקים, מנסה להביא רעיונות חדשים
     
    על מה דיברנו? 💳
    האם באמת הפרדת חברות כרטיסי האשראי תרמה לי? ולך? ולך?
    על איך זה להתחרות בחברת אשראי אחרת שנותרה בבעלות בנק? ראו
    ערך כאל בבעלות דיסקונט.
    דיברנו על איך מבדלים את החברה בעולם שבו כל כרטיסי האשראי
    מציעים הטבות כאלה ואחרות?
    על הריבית של כרטיסי האשראי בהלוואות – על עמלות המרה – על
    אשראי מתגלגל
    האם באמת חברת אשראי יכולה להתחרות עם הבנקים?
    על הרכישה של כלל שקנו את מקס – למה בעצם?
    ואיך כמעט קראו לחברה במקום מקס כשהיא הופרדה מלאומי?
    וכן, עוד מלא דברים.
    פרק 22 – מתחילים
    🎤 לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter 😎
    ____ ____ ____
    תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :)
    אני הכי שמח לשמוע אתכם. מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם!
    מוזמנים ליצור קשר כאן: מייל: [email protected]
    טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO
    פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W
    אינסטגרם:  https://bit.ly/3N8d3v9
    אתר: https://bit.ly/3yvgN5W
    לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    ניתן גם להזמין הרצאות https://www.tomervaron.com/lec1

  • מתי כספי כתב איך זה שכוכב אחד מעז - ובפרפרזה - אפשר לשאול היום איך זה שבנק קורס - איך הוא מעז בכלל?! ועוד יותר מבנק אחד?

    והתשובה היא שהם מעזים כי הריבית עלתה, כי אחד היה חשוף להייטק, השני לא לא הפסיק להסתבך בפרשויות מוזרות, כי הם לא ניהלו סיכונים נכון. כשצוללים לדוחות רואים מספרים די משוגעים. סילקון ואלי למשל עבד 40 שנה וקרס אולי בפחות מ-40 שעות. הפאניקה ואובדן אמון הם האויבים הגדולים ביותר של הבנקאות הקלאסית.

    וזה מעלה שאלות. איך זה שבנקים - מפוקחים - שאמורים לדעת לנהל כסף - איך זה שהם נופלים? יותר מזה - איך זה שבנקים שאמורים להרוויח מעליית הריבית - הם כנראה הדבר הראשון שנשבר מעליית הריבית החדה? האם זה הפיקוח שלא היה מספיק יעיל או הניהול של הבנקים? ומעבר לכותרות והכל - מה בדיוק קרה שם?

    לפרק הזה אני מארח את איתי צישנבסקי, כלכלן בכיר ביחידה לחשיפת בנקים באגף הפיננסי במזרחי טפחות. איתי הוא גם כוכב טוויטר שמעלה דברים מאוד מעניינים - המלצת מעקב - וכבר בנובמבר הוא העלה חלקים מהדוחות של SVB והעלה שאלות שרק במרץ הפכו לתהיות בארה"ב ומשם לנפילה. איתי הוא גם בלוגר - תועלת שולית - בלוג מעולה - ממליץ שוב וגם פודקאסטר של הפודקאסט הרס יצירתי.

    אז צללנו עם איתי למספרים ולשאלות

    איך זה שבנק קורס?

    פרק מרתק שניסינו להעביר בגובה העיניים.

    מתחילים.

    🎤 לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter 😎

    ____ ____ ____

    תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :) אני הכי שמח לשמוע אתכם. מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם!

    מוזמנים ליצור קשר כאן: מייל: [email protected] טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9 אתר: https://bit.ly/3yvgN5W לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter ניתן גם להזמין הרצאות https://www.tomervaron.com/lec1

  • בחודש אוגוסט 2022 קרה בישראל משהו שלא קורה כל יום, וגם לא ממש קרה משהו כמו 50 שנה. הושק בישראל באופן רשמי בנק חדש. דיגיטלי. וואן זירו שמו. והנה חצי שנה אחרי, ועדיין אין רעידת אדמה בשוק הבנקאות. אבל אולי זה יקרה? כמאמר השיר " אימפריות נופלות לאט אז אולי בנקים נבנים לאט, אולי עושים מהפכה לאט?
    בסקר שעשה בנק ישראל בסוף 2022 - כמעט 40% מהאנשים ציינו שהעמלות זה הדבר שהכי מפריע להם בבנקים.
    ובמקום השני - השירות. לא עונים, לא מעדכנים, מתעלמים, לא אומרים לי שקורים דברים חשובים.
    וזה מעניין כי מצד אחד וואן זירו הוא הבנק היחידי שגובה דמי מנוי חודשיים, ככה מראש. ועדיין נראה לפעמים שזה לא עובר לאנשים הכי חלק בגרון. וזה עוד יותר מעניין כי הבנק בא ואומר אני גובה כסף כדי לתת שירות. וכמובן חובת ההוכחה עליו
    אבל מה זה אומר שירות בבנקים? ומה שונה מבנקים קיימים? בדיוק על הדברים האלו דיברתי עם מנכל הבנק - גל בר דעה.
    גל הולך עם חלום הבנק הדיגיטלי כבר הרבה שנים, ניסה את זה לפני עשור, אחכ עשה את זה עם פפר של לאומי ועכשיו הוא עומד כאמור בראש וואן זירו.
    איך באמת הופכים לשחקן משמעותי? כזה שמתחרה באמיתי עם פועלים ולאומי? מה זה הצלחה עבורו ומה הוא מודד בכלל? והנה עכשיו מגיע בנק דיגיטלי חדש - בנק אש - איפה זה שם את וואן זירון? והאם הם יצליחו לשבור את הסטטיסטיקה הלא ממש מחמיאה של בנקים דיגיטליים בעולם שמתקשים מאוד להגיע לריווחיות
    פרק 20, מנכל וואן זירו גל בר דעה מגיע לכסף של החיים עצמם, אני תומר ורון
    והנה אנחנו מתחילים
    לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
    ____ ____ ____
    תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :) אני הכי שמח לשמוע אתכם. מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם!
    מוזמנים ליצור קשר כאן: מייל: [email protected] טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W אינסטגרם:  https://bit.ly/3N8d3v9 אתר: https://bit.ly/3yvgN5W לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter ניתן גם להזמין הרצאות https://www.tomervaron.com/lec1