Episodes

 • Hvad sker der egentlig for brintbilerne?

  For 15 år siden mente mange, at brintbilen var uomgængelig, og de fleste store bilkoncerner investerede milliarder i udviklingen af brint-teknologi. De seneste år er det alligevel for det meste gået i stå, i takt med at udviklingskronerne i stigende grad går til elbiler.

  Især de asiatiske producenter holder dog stadigvæk fast, og Toyota er blandt de fabrikker i verden, der har hældt flest penge i forskning i brintbiler, så måske kan brintbilerne alligevel ende med at få sit gennembrud.

  I denne uges Bilradio kører Bilradio den nye brintbil fra Toyota, og værten, Christian Schacht, diskuterer fænomenet med eksperten, Søren W. Rasmussen, som er bilteknisk redaktør på FDM Motor.

  Bilradio har også Jan Lang i studiet, og markedsanalytikeren fra Bilbasen vurderer chancerne for den nye, store franske luksusbil, DS9 og den kommende elbil, MG Marvel.

  Tidskoder:

  00:50: Nyheder med markedsanalytiker Jan Lang
  10:00: Tema om brintbiler med Søren W. Rasmussen

 • Et hurtigt blik på de mest solgte nye biler, viser, at det mestendels er fornuftige familie- og firmabiler. Og det samme gør sig gældende på brugtbilmarkedet. Danskerne vælger det kendte, når de skal have ny bil.

  Faktisk behøver det slet ikke være så kedeligt. Tag f. eks. de ældre direktionsbiler, de er til at købe for penge og byder på luksus, komfort og helt unik køreoplevelse.

  I denne uges Bilradio diskuterer værten, Christian Schacht, fænomenet med brugtbileksperten Ebbe Sommerlund fra Biltorvet og High on Cars.

  Der er også tid til lytterspørgsmål, og her vurderer markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen, om det kan betale sig at rustbeskytte bilen.

  Tidskoder:
  00:50: Ebbe Sommerlund er i studiet
  34:03: Lytterspørgsmål besvares med markedsanalytiker Jan Lang

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Vi spoler historien tilbage til 1984, hvor pizza stadigvæk kun er noget, som familien spiser, når ferieturen går til Italien, og kun fuldblodssportsvogne har næsten 300 hk. Men det har en gruppe teknikere hos BMW i München tænkt sig at revolutionere.

  De skohorner en sekscylindret motor med 286 hk ned i datidens 5-serie, finafstemmer undervognen og sørger for, at bremserne også kan stoppe ekvipagen, når der er brug for det. Slutresultatet bliver kaldt for BMW M5- verdens dengang hurtigste sedan. Siden hen kom der kom nye versioner til.

  I denne uges Bilradio diskuterer værten, Christian Schacht, den nyeste generation med Jan Lang, der er markedsanalytiker på Bilbasen. Sammen vender de også M5-historien og kigger på, hvad det koster at køre M5.

  De to bileksperter har også den nye Peugeot 308 SW på dagsordenen. Den franske stationcar er uhyre interessant, da den bla. kommer som plug-in hybrid.

  Tidskoder:
  00:48: Ugens nyheder
  05:10: Ugens tema

 • Polestar 2 har været undervejs, siden den blev lanceret i de første lande for halvandet år siden, og nu er turen kommet til Danmark, hvor man er ved at sætte et nyt datterselskab op.

  Mærkets rene elbiler går målrettet efter Tesla, men også de klassiske europæiske mærker, og du kan høre om firmaets vision i ugens Bilradio, hvor værten, Christian Schacht, har besøg af Henrik Bang, som er direktør hos Polestar Danmark.

  I virkeligheden står Volvos kinesiske ejer, Geely, også bag Polestar, og bilerne bliver produceret på en af koncernens fabrikker i Kina.

  På sin vis en slags ny fortælling med rod i gamle historier.

  Bilradio har også besøg af Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen, og målet er at finde en rummelig familiebil, der kan klare 50.000 km om året.

  Tidskoder:
  00:43: Henrik Bang er i studiet
  29:40: Markedsanalytiker Jan Lang og vært Christian Schacht svarer på lytterspørgsmål

 • Nogle spørger naboen, andre et bilkyndigt familiemedlem.

  Hos Autoindex spørger man 21.000 bilejere, når man skal danne sig et overblik over, hvilke værksteder og forhandlere, der er mest tilfredshed med og hvilke, der giver flest grå hår i hovedet på bilisterne. Og der er store forskelle mellem mærkerne.

  Bilradio fortæller alt om resultaterne, hvor værten, Christian Schacht, har besøg af manden bag analysen, Mikkel Korntved, fra Loyalty Group, der har gennemgået danskernes tilfredshed med deres bil siden 2005.

  Tidskoder:

  00:30: Mikkel Korntved er i studiet

  30:30: Vært Christian Schacht og markedsanalytiker Jan Lang hiver et par lytterspørgsmål ud af indbakken

 • Bilferien er en raffineret form for spidsrod.

  Traditionen tro kan der nemlig sommeren over ventes intens trafik og stedvis kraftig forstoppelse på de tyske motorveje. Og det på trods af fortsat coronapandemi. Sagen er nemlig, at mange tyskere forventes at holde ferie hjemme, og de kommer til at fylde motorvejsnettet.

  Bilradio giver gode råd til de, der alligevel vælger at tage turen sydpå, og værten, Christian Schacht og markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen har også gode nyheder til Tysklandsfarere.

  Tidskoder:

  01:41: Nyhed: Volkswagen Multivan kommer på markedet. En kæmpe nyhed til de store familier.

  05:12: Nyhed: Verdens mest støjsvage bil er tilbage.

  11:04: Tema: Kør-selv-ferie sydpå - hvad kan man forvente?

  28:21: Lytterspørgsmål: Hvilken bil kan man købe med et budget på 80.000 kr.?

 • Der er lige nu en rigtig god mulighed for at gøre en god handel med din brugte bil. Europa og herunder i Danmark er nemlig i markant underskud af biler og det betyder, at du kan få mere for din brugte bil, end du ville kunne for bare fem måneder tilbage. Forhandlerne mangler simpelthen biler at sælge og er derfor villige til at betale mere for din brugte bil.

  Bilradio diskuterer mulighederne, hvor værten, Christian Schacht, og markedsanalytiker, Jan Lang, fra Bilbasen også taler om, hvorfor en lille Citroën år efter år er blandt de mest solgte biler i Danmark.

  Der er også tid til at vende ugens testbiler, der begge er elektriske og så giver eksperterne råd til en lytter, som er træt af sin problemfyldte Ford.

  Tidskoder:

  3:18: Har Jan Lang kørt i noget spændende siden sidst?

  9:46: Hvad er Christian Schachts mening om Mercedes-Benz EQA?

  11:56: Brugtbilmarkedet mangler brugte biler.

  18:47: Bilernes evige nummer 2, Citroën C3, sælger massivt. Hvordan bliver den ved med at være populær blandt danskerne?

  30:07: BMW i4’s skattemæssige værdi grandskes

  32:24: Lytterspørgsmål: Skal en lytte skille sig af med sin Ford Kuga?

 • En lav og bred bil med opsigtsvækkende design, særdeles lang rækkevidde og en kraftig motor. Sådan lyder beskrivelsen af den kommende BMW i4, der lander herhjemme i starten af næste år. Bilen kan blive en stor konkurrent til bla. Tesla Model 3, for importøren har offentliggjort nogle attraktive priser, men kan også udfordre bla. Audi, Ford, Skoda, VW og Polestar.

  Bilradio fortæller alt om nyheden i denne uges podcast, hvor værten, Christian Schacht, og markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen gennemgår bilens muligheder på det danske marked.

  Der er også fokus på Henrik Fiskers nye model, der skal udleveres og serviceres fra danske værksteder, Anders Warming, som er blevet designchef hos verdens måske mest berømte bilmærke og så svarer eksperterne på lytterspørgsmål.

  Tidskoder:

  2:35: BMW i4 kommer på markedet, hvornår og hvad skal den koste?

  12:35: Henrik Fisker er på vej med Fisker Ocean - en elektrisk SUV

  20:15: Anders Warming bliver designchef for et ikonisk mærke

  25:02: Hvordan går bilsalget i Danmark?

  29:20: Lytterspørgsmål: Er det økonomisk smart at skifte en velfungerende bil ud med noget nyere? og er BMW 330 e Touring pengene værd om 2-3 år?

  40:09: Har Christian og Jan kørt i noget spændende for nyligt? Nissan Leaf blev en udfordring i Vejles gader.

 • Der har været mange bump på vejen. Men nu ser det endeligt ud til, at det japanske luksusmærke, Lexus, lanceres herhjemme efter otte års fravær. Bilradio zoomer ind på mærkets muligheder på det danske marked.

  Værten, Christian Schacht, har besøg af bileksperten Henrik Dreboldt, der ejer firmaet Kuffert & Kørehandsker, som bl.a står bag en Youtube-kanal om biler, men også er aktuel med en helt ny bog. Hør bla. om de sjoveste veje i Danmark, de vildeste testture og gæstens drømmegarage.

  Der er også nyt om den lille Volkswagen Caddy California, der er lillebror til den kendte og ekstremt populære California.

  Tidskoder:

  6:53: Nyhed: Lexus er tilbage
  15:25: Tema: Hvis man ikke kan komme til Europa, hvilke fede køreture kan Danmark så byde på?
  40:25: Gæsten er kommet i en Volkswagen Caddy California

 • Bilverdenen er inde i den mest turbulente periode siden bilismens start.

  Nye elbiler tager overskrifterne, mens kritikken er begyndt at brede sig, når vi taler om de opladelige hybridbiler. Flere undersøgelser sætter spørgsmålstegn ved, om de overhovedet er særligt miljøvenlige.

  Den omfattende elektrificering sætter de klassiske forbrændingsmotorer under pres, og især salget af nye biler med dieselmotor er faldet markant.

  Bilradio sætter fokus på strømningerne, hvor værten, Christian Schacht, og markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen zoomer ind på nogle af de helt store spørgsmål for tiden: Skal man overhovedet købe en bil med dieselmotor, er plug-in-hybrider ikke bare en kortvarig løsning, og så fortæller de, hvilke elbiler de selv ville vælge.

  Ugens podcast er en optagelse af en livesending, bragt på JP Scenen.

  Tidskoder:
  2:30: Hvad har Christian Schacht og markedsanalytiker Jan Lang kørt for nyligt. Ford Mustang Mach-E, Maxus Euniq 5 og Mercedes S500 tages under behandling. Hvad er vurderingen?
  17:35: Lytterspørgsmål: Skal man miljø-skamme sig over sin dieselbil? Giver det mening at købe en ny? En brugt? Og hvad er fremtiden for dieselbiler?
  27:40: Tema: Status på plug-in hybriderne siden bilafgifterne kom. Er de allerede blevet overhalet af elbilerne?
  39:00: Lytterspørgsmål: Hvilken brugt bil skal man vælge for at få god bagsædeplads? Budgettet ligger på 180-240.000 kr.
  45:35: Hvilken elbil ville Christian Schacht og Jan Lang selv vælge?
  48:39: Udpluk af lytterspørgsmål fra LIVE-aftenen

 • Det er eksamenstid - også i den danske bilbranche.

  27.973 af de skrappeste censorer - bilejerne - har i år vurderet 23 bilmærker på markedet.

  De tyske premiummærker scorer højt, men særligt ét mærke imponerer og har ligget nummer 1 de sidste 10 år.

  Dumpe-Peter er Fiat, der får selskab af Dacia og Mitsubishi på de lidet flatterende sidstepladser.

  De mange bilejere, der har svaret på næsten 200 spørgsmål i den store undersøgelse, Autoindex 2021, fortæller om holdningen til deres bil, værksted, forhandler og til selve mærket.

  Bilradio fortæller alt om undersøgelsen i en særlig Bilradio Special, hvor værten, Christian Schacht, har besøg af manden bag analysen, Mikkel Korntved, fra Loyalty Group, der har gennemgået danskernes tilfredshed med bilen siden 2005.

 • Danmarks billigste elbil er en realitet. For blot 129.000 kr. kan du hoppe med på elektrificeringen, men med den lave pris følger stribevis af tarvelige løsninger.

  Værten, Christian Schacht, diskuterer fordele og ulemper ved den nye model og vender også priserne på den helt nye Nissan Qashqai, der kan ende med at spænde ben for udbredelse.

  Der er også plads til to lytterspørgsmål: Skal man importere en brugt Audi Q4 e-tron fra Tyskland og hvilken bil er bedst til 150.000 kr.?

  Tidskoder:

  02:14: Jan Lang og Christian Schacht taler om Seat Tarraco plug-in hybrid og Audi Q3.

  06:10: Nyhed: Der er kommet priser på den generation af Nissan Qashqai.

  10:35: Nyhed: FDM melder ud, at der kommer prisstigninger på plug-in hybrider og elbiler fra nytår

  12:57: Lytterspørgsmål: Hvordan foregår det, når man køber elbil fra Tyskland - er der noget, man bør være opmærksom på?

  16:35: Tema: Vil Jan Lang købe Danmarks billigste elbil? Der er tale om en Dacia Spring. Hvad kan man egentlig få for 129.000-145.000 kr. af elbil?

  33:50: Lytterspørgmål: En lytter skal bruge en bil, og han har 150.000 kr. Hvilken skal han vælge?

 • Selv om der er mange nye sikkerhedssystemer i bilerne, bliver der stadig gået til stålet. Det viser den seneste rapport fra foreningen, Forsikring & Pension, der har opgjort antallet af trafikskader fordelt på bilmærker.

  De populære tyske bilmærker BMW, Audi og Mercedes fylder godt i skadestatistikken, mens et japansk nichemærker sjældent kommer til skade i trafikken.

  Værten, Christian Schacht, fortæller også om flere udfordringer med helt nye elbiler fra Audi, Skoda og Volkswagen og har besøg af Jyllands-Postens internationale redaktør, der analyserer det internationale bilmarked. Europa har f.eks. nu overhalet Kina som det største marked for elbiler.

  I testgaragen er det tid til BMW iX3, der netop er sat ned med næsten 100.000 kr.

  Tidskoder:

  02:10: Nyhed: Hvilke biler får flest skader i trafikken?

  06:10: Nyhed: Udfordringerne med de helt nye elbiler fra Audi, Skoda og Volkswagen ridses op

  09:40: Tema: Keld Louie Pedersen, Jyllands-Postens internationale redaktør, analyserer det internationale bilmarked

  32:00: Testgaragen med BMW iX3

 • Krigen blandt de populære elbiler i den kompakte SUV-klasse raser. Efter, at VW, Skoda og Audi har indtaget sine positioner, er turen nu kommet til Hyundai og Kia.

  Begge kommer stormende med helt nye og ekstremt avancerede modeller, der endda er billigere end konkurrenterne.

  Værten, Christian Schacht, gennemgår de nye tendenser sammen med markedsanalytiker, Jan Lang, fra Bilbasen.

  De to vurderer også, hvorfor BMW har været nødt til at sætte prisen markant ned på en længe ventet model, og så gennemgår de et nyt kinesisk mærke, som nu er klar til at sælge biler herhjemme.

  Til sidst besvares spørgsmålet: Er det virkeligt meget dyrere at forsikre elbiler med mange hestekræfter?

  Tidskoder:

  01:35: Nyheden om: BMW falder drastigt i pris

  05:20: Nyheden om: Hyundai og Kia laver gigantisk elbils-satsning

  19:31: Lytterspørgsmål: Hvad er forsikringsomkostningerne for elbiler med mange hk, som er et af de tiltrækkende elementer ved elbiler?

  24:45: Nyt bilmærke er landet i Danmark

 • Markedet for elbiler mellem 300.000-450.000 kr. eksploderer, og nu lander Volvos nye sportslige bilmærke, Polestar, i Danmark.

  Værten, Christian Schacht, har testet den svensk-kinesiske bil, og i denne uges Bilradio kan du høre, hvorfor han mener, den er så god, mens markedsanalytiker Jan lang fra Bilbasen vurderer mærkets muligheder i Danmark.

  Bilradio zoomer også ind på den markante udvikling på firmabilmarkedet. Nye beregninger viser, at grønne biler ikke bare er billigst for firmabil-brugeren, men også kan være økonomisk fordelagtigt for virksomhederne.

  Tidskoder:

  02:18: Nyheden om: Bilradio har testet Polestar 2. Hvad er dommen?

  15:00: Nyheden om: Konfiskationsregler skaber god kørestil og dermed bedre køresikkerhed

  18:00: Tema om grøn omstilling for firmabilister: Du kan spare mange penge ved at vælge en plug-in hybrid som firmabil

 • Der er tradition for høje standarder, når nye generationer af topmodellerne fra Mercedes-Benz præsenteres. Det gælder også for EQS, som er det nye elektriske flagskib hos det sydtyske mærke, og den får rekordlang rækkevidde, hurtig opladning og yderst kraftige motorer.

  Værten, Christian Schacht, diskuterer også ugens måske største bilnyhed, den helt nye Audi Q4 e-tron, med Jan Lang fra Bilbasen, og de er ikke i tvivl om, at den nye elbil bliver et stort hit i Danmark.

  Der er også tid til at svare på lytterspørgsmål, og i denne uge handler det om 7-personers biler og valget mellem to forskellige BMW-modeller.

  Tidskoder:

  01:18: Nyheden om: Priser på Audi q4 e tron. Hvordan påvirker prisen BMW, Mercedes, Skoda og Volkswagen?

  18:22: Nyheden om: Specifikationer på den nye Mercedes-Benz EQS præsenteres

  22:00: Bunken af lytterspørgsmål afsluttes med markedsanalytiker fra Bilbasen, Jan Lang

 • Markedet for nye elbiler eksploderer, og nu melder en helt ny model sig ind i familie- og firmaklassen. Teknikken er ekstremt avanceret med lynhurtig ladning, masser af plads og nu er vognen endelig blevet prissat herhjemme.

  Lyt til historien i denne uges Bilradio, hvor værten, Christian Schacht, også besvarer et væld af gode spørgsmål fra lytterne sammen med Jan Lang, der er markedsanalytiker ved Bilbasen. Emnerne er bla. andet familiebil med plads til tre autostole, bedste køb til 250.000 kr. og hvad sker der egentlig med de kraftige biler med seks- eller otte cylindre, tør man købe dem længere?

  I testgaragen kører Christian Schacht en tur i den nye Ford Mustang Mach-E.

  Tidskoder:

  01:47: Nyheden om: Ioniq 5 er her, og den holder

  11:05: Nyheden om: Kvinder vil have grøn omstilling - men ikke elbiler

  14:20: Bunken af lytterspørgsmål endevendes med, markedsanalytiker fra Bilbasen, Jan Lang

  30:45: Testgaragen med Ford Mustang Mach-E

 • På trods af flere og flere elbiler og coronapandemi er glæden ved klassiske biler uformindsket, og nu begynder sæsonen for alvor.

  Værten, Christian Schacht, har derfor taget en snak med Frederik Frey, der er redaktør på Retrorevyen og eksperten peger på en stribe alternative klassiske biler, der ikke behøver at koste en formue.

  Det forgangne år har ikke budt på samme mængde af træf og arrangementer, men det er ingen undskyldning for at lade veteranen stå stille for længe og man har jo også lov at drømme.

  Hør også om Mitsubishi, der alligevel ikke trækker sig fra det danske marked, men priserne skal være skarpe, hvis de vil sælge biler herhjemme, mener markedsanalytiker, Jan Lang fra Bilbasen.

  Tidskoder:

  00:55: Stor nyhed fra Mitsubishi

  07:00: Værten Christian Schacht besøger Frederik Frey, der er årbogsredaktør på Retro Revyen.

 • Danske bilkøbere får glæde af store tilskud til elbiler og plug-in hybrider i Tyskland.

  I Tyskland får en (tysk) køber af en ny elbil i op mod 9.000 euro i engangstilskud, når der købes en ny elbil. Betingelsen er, at bilen først må sælges, når den er fyldt 6 måneder. Og der er ligeledes et tilskud til plug-in hybrider.

  Efter blot seks måneder lander mange af bilerne på det danske marked, og her kan der være store summer at spare for kunderne. Flere forhandlere har således specialiseret sig i at finde de billigere biler syd for grænsen, og der er modeller i mange forskellige prisklasser.

  Hør, hvordan der bla. er ansat en slags detektiver til at finde bilerne og overbevise tyskerne om at sælge bilerne.

  Ugens Bilradio fortæller, hvordan det hele er sat i system, men også, hvad du skal være opmærksom på.

  Værten, Christian Schacht, diskuterer fænomenet med markedsanalytiker, Jan Lang, fra Bilbasen, og de har fundet masser af eksempler på store besparelser.

  Bilradio vender også det nye bilmærke Polestar, der nu melder sin ankomst på det danske marked og er klar med priser på sin første model.

  Tidskoder:

  00:40: Polestar er på vej til Danmark
  12:15: Grænseland med næsten nye biler giver store besparelser.

 • Nyhedsstrømmen har været usædvanlig voldsom i denne uge, så Bilradio har dedikeret hele podcasten til gennemgangen af de væsentligste og værten, Christian Schacht, sætter nyhederne i perspektiv sammen med Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.

  To af de interessante biler er markedets første fuldt elektriske stationcar og en ny Peugeot 308, der kommer som plug-in hybrid.

  Tidskoder:

  01:41: Nyheden om: Peugeot 308

  08:16: Nyheden om: Toyota Aygo

  11:30: Nyheder fra elbilernes verden: BMW i4 kommer på markedet med over 500 hk, og MG kommer med elektrisk stationcar. Kan værten, Christian Schacht, og markedsanalytiker Jan Lang gætte prisen på forhånd?

  23:07: Kinesiske Aiways U5 breder sig uden for Kina. Temperaturen måles på deres elbil.

  31:59: Hvornår kommer Volvo XC40 electric til Danmark, og hvad skal den koste?

  35:30: Volkswagen har lavet et Tesla-inspireret stunt. Fungerede det?