Episodes

 • Hva er suksess og hva skal til for å oppnå det?

  Aiman Shaqura kom til Norge som barn etter 10 år på flukt med familien sin. Familien hadde ingenting. Aiman hadde ikke engang mulighet til å være med klassen på skoletur, for det kostet penger. Mot alle odds har Aiman bygget seg opp, fra gutten som kom til Norge med familien uten å eie nåla i veggen, til å bli en suksessfull seriegründer og businessmann. Han gikk fra ingenting til å omsette for over 100 millioner i året.


  Hvilke valg har Aiman tatt som har ført ham dit han er i dag? Hva har han måttet gjøre, ofre og tenke for å komme dit? Hva har vært driven som har fått ham til å fortsette? Og er suksessrike mennesker som ham alltid på topp og har trua på seg selv og det de holder på med? Eller dukker det opp tvil og sårbarhet også hos tøffe gutter og jenter som ser ut til å være født med supermann drakta på?


  Jeanette Sleveland i Mentalskolen og Aiman Shaqura har en ærlig og åpen prat i studio og utforsker forskjellen som utgjør forskjellen på middelmådighet og suksess. Vi prater om mindset, valg, fokus og de viktige spørsmålene man bør stille seg selv på veien. Aiman deler raust av sine nøkler og tips for å oppnå suksess, hva enn suksess er for deg. Enten du er, eller ønsker å bli, gründer, leder eller sjef i eget liv. Her kommer gullkornene på rekke og rad og det er lett å la seg motivere og inspirere av Aimans sterke historie 💥


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hvordan vet man om man bare er i en kjip periode på jobben eller om det er på tide å ta sin hatt og gå? Opp til 40% av oss er i en situasjon hvor vi har lyst å bytte jobb. Disse tallene har skutt i været etter epidemien. Kanskje er det flere nå som stiller seg de viktige spørsmålene om hva som virkelig betyr noe? Og som våger å kjenne etter på hva jobben egentlig gir? Vi investerer tross alt minimum 1/3 av døgnet på jobb, fem dager i uken. Om ting kjennes feil der vi er, hvordan kan vi gå frem for å finne en jobb som oppleves meningsfull og som gir trivsel og glede i hverdagen? Altfor mange er i en jobb hvor de opplever at de ikke får brukt seg skikkelig, at de råtner på rot og stagnerer.

   

  Kanskje er det flere enn dagens gjest, Anette Austheim, som kjenner seg igjen i jakten på godfølelsen gjennom ytre tilfredsstillelse, som shopping og ferieturer? Anette merket etterhvert at dette ikke var det som skulle til. Hun skjønte at hennes misnøye i hverdagen, ikke ville gå over av seg selv og at det var opp til henne å skape den arbeidshverdagen hun ønsket seg. Hun begynte jakten på å finne ut hva hun ville gjøre, hva som var viktigst for henne, tok steget og sa opp en trygg og fast jobb. Skummelt for de fleste, men verdt det, for å få en arbeidsdag hun elsker og trives med. I denne episoden deler hun av sine erfaringer og veien fra det trygge og faste til det ukjente nye. Jeanette og Anette snakker om alt fra motivasjonen til å gå, signalene om at det er på tide å gå og ikke minst deler Anette sine beste råd og tips om hvordan finne veien til drømmejobben. 

   

  Kjenner du på at du vil gjøre noe annet? Og at dette “annet” kanskje kan være å jobbe med mentaltrening, coaching og utvikling av andre mennesker?  

   

  Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat med oss i Mentalskolen for å sjekke om noen av våre tilbud kan hjelpe deg å finne retningen din, eller om du tror at en mentaltrener-og coachutdanning kan være veien å gå .

   

  Book time her: https://calendly.com/mentalskolen/coachutdanning. 


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Hva gjør vi når kunnskapslageret er fullt og kjøleskapet tomt? Mange av oss har prøvd å endre livsstil og gjøre kostholdsendringer uten å lykkes.

  Kroppen vår er ekstremt avansert og består av mange systemer som snakker sammen. Noen av disse systemene er på nett og snakker bra sammen, andre er i konstant krig.... Så hva kan vi selv gjøre? Tarmen vår blir kalt "our secont brain" og den påvirker hjernen vår og psyken vår - og omvendt. Hjernen og psyken påvirker tarmen!


  Vi har med oss kostholdsekspert og helsecoach Ann Christin Hansen som, blant mye annet spennende, har utviklet det populære Equ brødet, briks og melblanding uten unødvendige tilsetningsstoffer. Vi snakker om hvilke sannheter folk har om mat og hvordan dette kan være med å ødelegge for en vellykket vaneendring. Vi kommer også inn på trender - mattrender. Kanskje har du lurt på hvilke trender som gjelder akkurat nå og hva som kan være positivt og negativt med de ulike trendene?


  I samtalen rundt bordet mellom Jeanette Sleveland og Ann Christin Hansen snakker vi om hva som skjer når vi blir "sinnsyke i gjerningsøyeblikket" (sa noen sjokolade?). Og sist, men ikke minst, deler vi hvilke mentale strategier som skal til for å lykkes med en kostholdsendringer.


  Er du klar for å bli motivert og inspirert til å ta tak i egen helse? Start med å få oversikt over totalbelastningene på systemet ditt.

  Last ned Mentalskolens energianalyse gratis her. Analysen er basert på forskning av Lisa Feldman Barrett. Her får du et flott utgangspunkt for å skjønne hvordan det står til med kroppsbudsjettet ditt. Her finner du ut hva som tapper deg, hva som gir påfyll og hva som skal til for å få til en bedre balanse. Når du har den oversikten, kan du gå videre med å gjøre de nødvendige endringene for deg. Kanskje blir du overrasket over at det ikke er det du trodde som er nøkkelen til at du skal få det bedre? Du er noen tasteklikk unna å komme i gang! Og hvem sier ikke "ja takk" til mer glede, overskudd og energi i hverdagen?


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Mariann Deila Bryn er tilbake i studio og deler i denne episoden en av sine aller største flauser.

  Kanskje har du også en opplevelse i bagasjen som har preget deg og som har begrenset deg i etterkant?


  De aller fleste av oss har hatt opplevelser som vi er flaue og skammer oss over, og som vi ønsker å skjule for omverdenen.

  Ofte er dette opplevelser som vi selv ubevisst, gjør verre enn det er, gjennom måten vi tenker på det. Tro det eller ei, men det skal ikke så mye til for å lære seg å tenke annerledes. Noe som kan åpne opp for læring, i stedet for skam.


  Episoden i dag starter med tanker om flyskrekk og hvordan vi mennesker stadig går på limpinnen og blir lurt av både egne tanker og måtene vi tenker på. Vi kan bli skremt av egne tanker og agere basert på tankene våre, fordi vi tror de er sanne. Noe de slettes ikke trenger å være. Vi mennesker tenker utrolig mye rart. Heldigvis er ikke tankene våre kommandoer til nervesystemet vårt (selv om det av og til kan føles slik). Har du tenkt over at måtene du tenker på, er vaner?


  Du har gjennom livet lært deg til å tenke på spesifikke måter og dette blir til mønstre som gjentar seg. Altså har vi ikke bare enkeltstående tanker men tankestiler. Noen av disse stilene er snarveier i måten vi tolker og konkluderer på. Dette er ofte bra for oss, det sparer oss for energi og tid. Men, det gjør også at vi stadig går i noen feller - og blir lurt, fordi konklusjonene ikke stemmer med virkeligheten.


  Vi går i denne episoden gjennom noen vanlige tankefeller, slik at du kan kjenne dem igjen og forstå at du er i ferd med å bli lurt.... av deg selv. Når du vet hva som skjer, kan du også begynne å endre disse vanene og finne andre måter å tenke på, som fungerer bedre for deg.


  Velkommen til en samtale rundt bordet med Jeanette Sleveland og Mariann Deila Bryn om våre tanker og tankevaner.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Mikael Niaz Ali levde et liv til fare for seg selv og andre. Han var en del av Oslos farligste gjengmiljø. Et brutalt liv med kriminalitet, rus og vold som en del av hverdagen. 

   

  Vi får i denne episoden et rått og ærlig innblikk i Mikaels liv, fra barndom og oppvekst og frem til i dag. Her får du høre om hjerterskjærende opplevelser, som én etter én førte livet hans i ulike retninger og fra vendepunkt til vendepunkt. For Mikael har ikke bare snudd opp ned på livet sitt én gang, men flere! 

   

  Mens de fleste av oss har utfordringer med å klare å endre på en uvane, har Mikael gang på gang reist seg og vist hva han er laget av. Han har snudd livet fra å være “the bad guy” til å bli “the good guy” og jobber i dag med å hjelpe andre ut av rus, gjeng og kriminalitet. Vi lurer på hvordan snuoperasjonen ut av det farlige livet var og fortsatt er. Hva var prisen han måtte betale og betaler den dag i dag for valgene han tok for mer enn 20 år siden?  

   

  Hva kan vi lære av hans historie? Hva kunne menneskene rundt ham ha oppdaget, og sagt eller gjort, for å snu den skumle ferden han var på vei inn i? Hva kan vi gjøre om vi selv er bekymret for noen, som kanskje er på vei i en farlig retning? 

   

  Og du, skulle du ha lyst å nå Mikael, så kan du nå ham på: [email protected]

  Eller du, enda bedre - ta en tur innom Gamle Munch kaffebar på Tøyen i Oslo og slå av en prat med ham og hans flotte kollegaer da vel. Det ryktes at kaffen der er veeeeldig god.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hvor ofte har du ikke tenkt “hvis han bare kunne...”? 


  Vi går gjerne rundt med et ønske om å forandre andre, om det er sjefen, kjæresten, barna eller venninnen. Kan vi forandre andre? Og hva kan vi i så fall forandre? Kanskje er du en av de mange der ute som har ønsket deg en “custom made” kjæreste?


  Kristin forteller om hvordan hennes nye innsikt og kommunikasjonsferdigheter fra coachutdanningen bedret samspillet med datteren, og gjennom dét familielivet. Det handler om å starte med seg selv og ikke minst spørre seg selv hva er det egentlig jeg vil med det og hva kan jeg gjøre.

   

  Jeanette Sleveland og Kristin Klæbo fra Mentalskolen gir sine beste tips til hvordan jobbe med endring og deler selvsagt også tips fra psykologien samt knuser myter rundt det å forandre andre.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hva kan du gjøre når du føler deg stuck? Når du føler at du står fast, ikke kommer videre eller at du ikke har noen valg? Kanskje føler du deg overveldet og usikker eller fanget i en situasjon du ikke ser veien ut av. Ofte handler det å være stuck om en av de tre universelle fryktene som vi snakker om i denne episoden. Jeanette Sleveland og Kristin Klæbo fra Mentalskolen tar oss fra stuck til flyt og frihet. 

   

  Vi deler også hvordan vi jobber med denne tematikken i coaching gjennom hovedstegene: 

  Bevisstgjøring og forståelse av hva som skjer Forskjellen på følelser og sannheter Løse opp i frykt(ene) 

   

  Finnes det psykologisk forskning på det å være stuck? Vi tar en nærmere titt. Kanskje knuser vi noen myter og retter opp i vranglære? I coaching hjelper vi ofte kunden til å klare å tenke ut av boksen for å finne løsninger og muligheter. Er du klar for å finne veien ut av stuck? 

   


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hva er selvfølelse og hvordan vet vi om selvfølelsen vår har brister? Mariann Deila gir ut sin tredje bok våren 2023, og deler her noen gullkorn fra boken sin. Hun snakker blant annet om det å føle seg verdifull sammen med andre, om mental robusthet og fleksibilitet.  

    

  Vi drodler litt rundt forholdet mellom selvfølelse, selvtillit og mestringstringstro samt hvilke gevinster det gir på livskvaliteten å jobbe opp en robust selvfølelse. Det handler ikke om ‘happy-go-lucky’ hele tiden og det å kunne tenke positive tanker. Vi trenger å tåle livets motsetninger og å kunne anerkjenne når vi har det vanskelig. Når vi står i veien for oss selv og strever med å skape positive, varige endringer er det ofte selvfølelsen vi trenger å jobbe med. 

    

  Hva sier psykologisk forskning om selvfølelse? Vi knuser noen myter som florerer om temaet og sist men ikke minst, så gir vi våre tre beste råd til hvordan styrke selvfølelsen. Jeanette Sleveland og Mariann Deila fra Mentalskolen tar oss igjennom episoden.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.