Episodes

 • Dit hoorspel gaat eind deze maand weer achter slot en grendel in De Geluidskluis van Het Geluidshuis. Daarna trakteren we jullie weer op een ander luisterverhaal.


  Galileo Galilei, muzikant, wiskundige, geneeskundedropout, fysicus, astronoom, genie en koppige ezel, is de uitvinder van de twijfel. Hij stelde alles in vraag in een tijd waarin zoiets vooral om problemen vragen was. Een goede gelovige wist namelijk al alles, want alles stond in de Bijbel. Toen hij een Hollandse uitvinding, de kijkbuis, verbeterde en in plaats van naar de horizon naar de sterren richtte, waren het niet de sterren, maar zijn ogen die fonkelden. Hij werd de Ed Sheeran van de astronomie. Hij had fans tot in de hoogste kringen en zijn boeken gingen de wereld rond (niet andersom, ook dát heeft hij bewezen). Maar de Kerk ging niet akkoord en zijn moeder nog minder. In dit experimenteel interplanetair hoorspel volgen we Galileo’s opgang en de opwinding die hij bij studenten, wetenschappers, drukkers en enthousiaste biechtvaders veroorzaakte.


  Met de stemmen van Tom Vermeir, Ingrid De Vos, Jeroen Van Dyck, Ella Leyers, Koen De Sutter, Koen Van Impe, Mathias Sercu, Rik Verheye, Günther Lesage, David Dermez en Lien De Graeve.


  Tekst hoorspel en boek: Paul Wauters

  Research en beeldarchief: Linde Verlooy,

  Illustraties en vormgeving: Mattias De Leeuw

  Regie, muziek en muzikale arrangementen underscore: Koen Brandt,

  Muzikale arrangementen liedjes: Koen Brandt en Anne Van Steenwinkel

  Geluidstechniek, -effecten en -mix: Patrick Voets

  Dwarsfluit: Barbara Verbergt

  Viool: Anne Van Steenwinkel

  Contrabas: Wouter Van Daele

  Synths: Jonas Detavernier

  Luit: Pieter Theuns

  Productie, eindredactie en uitgave: Ann Desmet en Katarina Martynowski


  Je vindt al onze hoorspelen op geluidshuis.be.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.