Episodes

 • We staan er wellicht onvoldoende bij stil: een belangrijk deel van de technologie die wij dagelijks zo graag gebruiken, is afhankelijk van een aantal cruciale grondstoffen die steeds zeldzamer worden. Toepassingen als accu's, chips, magneten voor windturbines en nog veel andere oplossingen 'strijden' om toegang tot het juiste materiaal.

  Met Benjamin Sprecher, industrieel ecoloog aan de TU Delft, praten we over alles rondom deze zeldzame aardmetalen. Zo kijken we naar de invloed van de politiek, want die probeert met de 'Critical Raw Materials Act' ook zijn invloed uit te oefenen. En wie moeten de offers brengen om die toch cruciale mijnbouw te faciliteren?

  Een minder voor de hand liggende factor is het terugwinnen van gebruikte materialen. De TU Delft doet daar onderzoek naar en juist die technologie kan een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst. Vrijwel al onze apparaten zitten namelijk al vol met zeldzame metalen. En de kans is groot dat we ze niet meer gebruiken.

  Gast

  Benjamin Sprecher

  Links

  Video

  YouTube

  Hosts

  Mark Beekhuis & Herbert Blankesteijn

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Ontwerpkeuzes in zowel software als hardware hebben grote gevolgen voor de uiteindelijke gebruikservaring en, in het verlengde, ook de impact op de samenleving. Dat leren Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in deze nieuwe aflevering van De Technoloog.

  Te gast is Roel Vertegaal, Hoogleraar Mens-computer Interactie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en ook nog eens ondernemer. Roel is grondlegger van het Human Media Lab, dat onder meer o.a. de flexibele telefoon, oog-gestuurde Personas (Apple Vision Pro) en de aandachts-gestuurde gebruikersinterface (je iPhone ontgrendelen met een blik in de camera) uitvond. Met Roel gaan we dieper in op de impact die ontwerp van software en hardware heeft op ons dagelijks leven. Zo blinken de bekende socialmediaplatformen uit in verslavend design. In de afgelopen vijftien jaar is het verdienmodel zich bijna volledig gaan richten op de aandacht en tijd van gebruikers. Dat moet veranderen, denkt Roel.

  Het past misschien wel in een groter plaatje, want onze technologie is kortweg té gebruiksvriendelijk geworden. Dat heeft verslavende kenmerken. Het introduceren van meer frictie kan deze problemen verhelpen. En die beweging is al gaande. Bijvoorbeeld door de 'dumbphone' die aan populariteit wint, maar ook de opleving van de markt in eerste- en tweedehands vinyl. Het aanslingeren van Spotify is extreem veel makkelijker, maar de fysieke beleving van een plaat heeft nog steeds meerwaarde.

  Gast

  Roel Vertegaal

  Links

  Het Human Media Lab van Roel

  Video

  YouTube

  Hosts

  Ben van der Burg & Herbert Blankesteijn

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • In deze Technoloog gaan Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg het circuit op. Dat doen ze met Daan Vloet, teammanager van het University Racing Team Eindhoven.

  Gast

  Daan Vloet

  Links

  Het racing team van de Universiteit Eindhoven

  Video

  YouTube

  Hosts

  Ben van der Burg & Herbert Blankesteijn

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Veel bedrijven en overheidsinstellingen gebruiken nog archaïsche programmeertalen als Fortran of Cobol uit de vorige eeuw. Deze talen doen wat ze moeten doen, terwijl ze niet altijd voldoen aan de eisen die we tegenwoordig aan software stellen. Je zou kunnen denken, weg ermee. Je kunt ook kijken hoe bijvoorbeeld techgiganten als Facebook, Apple en Google omgaan met legacy software. Zij kiezen voor een evolutie aanpak, waarbij ze hun bestaande systemen verbeteren en uitbreiden.

  Hoogleraar Chris Verhoef noemt dat: groeien en snoeien. Hij betoogt in deze Technloog dat je van je spagetti code stap voor stap lasagna zou moeten maken. Zijn verhaal brengt ons bij Apple via Facebook bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank). Opdat we het oude koesteren en het nieuwe omarmen.

  Gast: Chris Verhoef

  Links

  Bert Hubert over het mislukken van IT-projecten

  Cobol programmeurs gevraagd

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het verste object door mensenhanden gemaakt heeft het zonnestelsel allang verlaten - en was laatst defect. Het gaat om Voyager 1, gelanceerd in 1977 en nu zo ver weg dat radiosignalen bijna een etmaal nodig hebben voor een enkele reis. Met een combinatie van archeologie, denkwerk en programmeerkunsten wist een team van veteranen, aangevuld met enthousiaste jongeren, de sonde weer op de rails te krijgen. Niet om nieuwe records te vestigen maar omdat er nog steeds nuttige wetenschap uitkomt.

  Philippe Schoonejans, projectleider bij ESA en lid van het team van onze podcast Space Cowboys vertelt het hele verhaal aan Ben en Herbert.

  https://voyager.jpl.nasa.gov/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Voyager_1

  https://www.bbc.com/news/science-environment-68881369

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het is bijna tijd voor de Europese Verkiezingen. Op 6 juni gaat Nederland naar de stembus. Op 9 juni volgt de rest van Europa. En die verkiezingen staan bol van de technologie, vooral in Nederland. En voor het grootste deel is de Kiesraad daar verantwoordelijk. Grofweg tien jaar geleden was dat misschien nog een wat stoffig orgaan met weinig visie op tech, nu is het roer behoorlijk om, merken Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in deze nieuwe aflevering van De Technoloog.

  Te gast is Fleur van Leusden, Chief Information Security Officer (CISO) bij de Kiesraad. Fleur neemt ons mee in de beveiliging van het verkiezingsproces, waarom we ook alweer niét met stemcomputers stemmen en hoe de Kiesraad omging met een grote kwetsbaarheid in de telsoftware voor de verkiezingen.

  Gast

  Fleur van Leusden

  Links

  Sijmen Ruwhof in de Technoloog

  Hacker ontdekt kwetsbaarheid in telsoftware verkiezingen: 'Minder dan uur werk'

  Video

  YouTube

  Hosts

  Ben van der Burg & Herbert Blankesteijn

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het slim ontwerpen van gebruiksvriendelijke technologie en producten is een grote uitdaging en één van de belangrijkste factoren voor succes. Dat bespreken Ben van der Burg en Herbert Blankesteijn in deze Technoloog. Te gast is ontwerpwetenschapper Jasper van Kuijk, die binnenkort zijn boek 'Hoe makkelijk kun je het maken?' uitbrengt. Bij De Technoloog geeft hij alvast een voorproefje, want slim en gebruiksvriendelijk ontwerpen is zo makkelijk nog niet.

  Sommige producten en systemen moeten juist prikkelend zijn in het ontwerp. Denk aan games, die op een bepaalde manier uitdaging moeten bieden, of een bouwpakket van een modelvliegtuigje. Voor andere dingen geldt precies het tegenovergestelde: de Belastingdienst of keukengerei moeten juíst simpel in gebruik zijn. Het laat de uitdagende en interessante wereld van het ontwerpen zien.

  Toch zijn er ook genoeg voorbeelden van slechte ontwerpen. Die zijn op z'n minst irritant of vervelend en op zijn ergst onbruikbaar of in staat om mensen buiten te sluiten. Gebruiksgericht ontwerpen is een vak dat in ieder stuk technologie zou moeten terugkomen.

  Gast

  Jasper van Kuijk

  Links

  Hoe makkelijk kun je het maken, van Jasper van Kuijk

  Video

  YouTube

  Hosts

  Ben van der Burg & Herbert Blankesteijn

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Geluid kan je 'filmen' en dat is ook nog eens heel handig, ontdekken Ben van der Burg en Daniël Mol in deze nieuwe aflevering van De Technoloog. Te gast is Rick Scholte, CEO en oprichter van Sorama, een bedrijf uit de Eindhoven (hoe kan het ook anders) dat al jaren werkt aan akoestische camera's.

  Met honderden of soms duizenden microfoons kunnen de apparaten van Sorama de bronnen van geluid weergeven, alsof je op de afkijk van een thermografische camera kijkt. Dat heeft verschillende toepassingen: als controlemechanisme in de zware industrie, als flitspaal voor geluid in de grote stad en als tool voor 'fan engagement' bij grote sportwedstrijden.

  Al die verschillende markten roepen wel de vraag op waar Sorama zich nu eigenlijk op wil richten. Het bedrijf heeft duidelijk interessante technologie in handen, maar waar zit de meest nuttige (en dus ook winstgevende) toepassing?

  Gast

  Rick Scholte

  Links

  Sorama

  Video

  YouTube

  Hosts

  Ben van der Burg & Daniël Mol

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Steeds meer Nederlandse huishoudens gebruiken zonne-energie om een deel van hun stroomverbruik op te vangen. Dat zijn er inmiddels zoveel, dat er (natuurlijk ook in combinatie met grote zonne-parken) een overschot aan energie is op bepaalde piekmomenten gedurende de dag. Vanuit deze ontwikkeling is een nieuw soort nerd opgestaan: de Groene Nerd.

  Te gast is Danny Oosterveer, oprichter van de podcast De Groene Nerds en marketeer. Danny gebruikt allerlei slimme snufjes om zijn energie zo efficiënt mogelijk in te zetten en zo een véél lager bedrag per maand kwijt te zijn aan stroom. Dat begint bij een energiecontract met dynamische prijzen, maar hij maakt ook gebruik van een elektrische auto, thuisbatterijen, Bitcoinminers én allerlei software om gebruik slim in te richten. Hoe wordt je een groene nerd? En is dat het onder de streep nu allemaal waard?

  Gast

  Danny Oosterveer

  Links

  De Groene Nerds Podcast

  Video

  YouTube

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Daniël Mol

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • We zitten met een klimaatprobleem: dat is voor de Technoloog-luisteraar geen verrassing. Maar hoe kunnen we technologie en techniek inzetten om dat complexe probleem te lijf te gaan? Eén van die oplossingen is klimaatadaptatie, de natuurlijke systemen van de aarde een handje helpen om zo klimaatverandering tegen te gaan.

  Eén van die ideeën behandelen we vandaag in De Technoloog. De Delftse startup Arctic Reflections wil grote hoeveelheden zeewater op de Noordpool spuiten, om zo het smelten van de ijskappen te vertragen. Ambitieus? Ja. Onmogelijk? Nee. In ieder geval niet volgens onze gast Fonger Ypma, oprichter en CEO van Arctic Reflections.

  Gast

  Fonger Ypma

  Links

  Arctic Reflections

  Video

  YouTube

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Mark Beekhuis

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het gaat niet goed met de game-industrie. Vrijwel iedere grote studio heeft in de afgelopen tijd ontwikkelaars of ander personeel ontslagen. En dat is opmerkelijk, want sinds (en ook voor) de coronatijd ging het game-ontwikkelaars- en uitgevers juist voor de wind.

  Hoe komt deze omslag in het sentiment nu? Zijn investeerders en volgers van de game-industrie niet gewoon verwend? Hoe staan de grote drie (Sony, Microsoft en Nintendo) ervoor? Dat en meer ontdekken Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in deze nieuwe aflevering van de Technoloog. Te gast is Joost van Dreunen, gamemarkt-onderzoeker en lector aan de Stern University in New York.

  Gast

  Joost van Dreunen

  Links

  Video

  YouTube

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Martin van den Brink, het technisch brein van ASML, neemt deze week afscheid van het bedrijf uit Veldhoven. Na veertig jaar dienst, waarvan de laatste elf jaar als CTO en co-president, samen met Peter Wennink, geeft van den Brink het stokje door aan de volgende generatie. Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg kregen met De Technoloog exclusief de mogelijkheid om met Van den Brink nog één keer te spreken en terug te blikken op decennia aan innovatie bij ASML en zijn imposante carrière.

  Luister hier deel 1 van het interview met Martin van den Brink

  In deze tweede en laatste aflevering bespreken we de markt rond ASML. Want zowel de klanten, leveranciers en concurrenten van ASML spelen een belangrijke rol in het verhaal van het bedrijf én dat van Martin van den Brink. Voorop staat de bijzondere relatie met Carl Zeiss, de Duitse fabrikant van de optiek in de lithografie-machines van ASML. Zeiss liet zich nooit overnemen, maar de twee bedrijven zijn wel met elkaar getrouwd. De investering van Intel, Samsung en TSMC in ASML bleek een belangrijke opstap naar de totstandkoming van de onmogelijke EUV-machine. Maar hoe manage je vervolgens de verwachting van die grote klanten? Ook praten we over Nikon, die met ASML verwikkeld raakte in een patentenoorlog.

  De cultuur van het bedrijf, mede vormgegeven door Van den Brink, is opmerkelijk. Met inspiratie van de grote labaratoria voerde ASML jaren geleden een Fellows-systeem in, waarbij knappe koppen geen managementtaken krijgen, maar zich kunnen blijven focussen op het uitvinderswerk en het inspireren van anderen. Ook het (intellectueel) uitdagen van collega's is een onderdeel van ASML en Martin van den Brink. Wat levert hem dat op? En kan dat nog wel, in deze tijd? Tot slot blikken we terug de 40-jarige carrière van Van den Brink bij ASML. Waar is hij, na al die jaren, het meest trots op? Wat laat hij de wereld na? En hoe gaat ASML zonder hem verder?

  Benieuwd naar een fundamentele analyse van ASML? Luister dan de podcast Doorgelicht

  Gast

  Martin van den Brink

  Video

  YouTube

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Martin van den Brink, het technisch brein van ASML, neemt deze week afscheid van het bedrijf uit Veldhoven. Na veertig jaar dienst, waarvan de laatste elf jaar als CTO en co-president, samen met Peter Wennink, geeft van den Brink het stokje door aan de volgende generatie. Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg kregen met De Technoloog exclusief de mogelijkheid om met Van den Brink nog één keer te spreken en terug te blikken op decennia aan innovatie bij ASML en zijn imposante carrière.

  Luister hier deel 2 van het interview met Martin van den Brink

  In deze eerste aflevering vertelt het Brein van ASML over de prille beginjaren, zowel van het bedrijf uit Veldhoven als van hemzelf. Als kleine aftakking van Philips begon ASML met het maken van chipmachines. Dat was niet direct een hit. De eerste tien jaar stond in het teken van overleven. Pas na de lancering van de PAS-5500 kreeg ASML écht voet aan de grond. De concurrentie uit de Verenigde Staten en Japan lukte het niet om een even slimme en vooral modulaire machine te bouwen, al waren de grote chipmakers van die tijd, zoals Intel, Motorola of Texas Instruments, niet direct overtuigd.

  In de jaren daarna groeide ASML door. Grote doorbraken rond immersie-technologie en chipmachines op basis van DUV zorgden voor een explosieve groei in het marktaandeel. Met die voorsprong begon ASML aan het traject op machines van een heel nieuwe generatie te maken: die van de extreem ultraviolet (EUV). Vooraf leek het een onmogelijke opgave. Maar, mede onder de bevlogen leiding van Martin van den Brink, lukte het toch om in 2018 (met jaren vertraging) een eerste werkende machine af te leveren. De rest is geschiedenis. ASML werd monopolist met EUV, raakte betrokken bij geopolitieke conflicten, maar Martin van den Brink bleef tot op zijn laatste werkdag in april 2024 gefocust op de onmogelijke machine.

  Benieuwd naar een fundamentele analyse van ASML? Luister dan de podcast Doorgelicht

  Gast

  Martin van den Brink

  Video

  YouTube

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De wereld van (nieuwe) technologie geeft genoeg reden om extreem optimistisch én extreem pessimistisch te zijn. Dat komt, in iets minder extreme mate, ook voor bij Ben van der Burg en Herbert Blankesteijn als presentatoren van De Technoloog. Om eens wat dingen op een rij te zetten schuift deze week Boris Veldhuijzen van Zanten aan. Vriend van de show, oprichter van TNW en een echte techoptimist.

  Want hoe beoordeel je de nieuwste techhypes, die er toch iedere paar jaar wel zijn? Welke keuzes maak je in het opvoeden van je kinderen met technologie? En heeft een optimistische of pessimistische houding rond tech ook nog andere functies?

  Gast

  Boris Veldhuijzen van Zanten

  Links

  Video

  YouTube

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De wereld van Bitcoin en andere cryptovaluta wordt vaak vergeleken met het Wilde Westen, vol cowboys die misbruik maken van een nog jonge technologie. Dat is niet geheel onterecht, kijkend naar het drama rond FTX en al die andere cryptobedrijven die in de afgelopen jaren zijn omgevallen.

  Toch is er ook een groep die blijft wijzen op de waarde van Bitcoin, andere cryptovaluta en blockchain. Maar waar zit die waarde dan in? Welke usecases zijn er nu écht voor de technologie die door sommigen wordt gezien als de belangrijkste innovatie sinds het internet? Ben van der Burg en Herbert Blankesteijn krijgen in deze aflevering van De Technoloog uitleg van Bert Slagter, analist bij de digitale nieuwsbrief Bitcoin Alpha.

  Gast

  Bert Slagter

  Links

  Bitcoin Alpha, de nieuwsbrief van Bert Slagter

  Video

  YouTube

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Microsoft Excel. Zo'n beetje iedereen heeft het weleens gebruikt en is dan, op z'n zachtst gezegd, niet direct fan. Gelukkig zijn er mensen die wel héél veel met Excel kunnen, en er ook nog eens plezier uit halen, ontdekken Ben van der Burg en Herbert Blankesteijn in deze aflevering van De Technoloog.

  Te gast is Willem Gerritsen, Microsoft Excel consultant en ook nog eens derde van de wereld in het boekhoudprogramma. Met Willem praten we over wat er allemaal bij komt kijken om 'goed' in Microsoft Excel te zijn. Wat de moeilijkste opdrachten nu precies zijn, of de concurrentie van Google en Apple is opgewassen tegen het product van Microsoft en of de nieuwe AI-toepassingen bestaansrecht hebben.

  Gast

  Willem Gerritsen

  Links

  Het wereldkampioenschap Excel

  Video

  YouTube

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Drones spelen een steeds belangrijkere rol in het maken van content. De kleine, vaak vliegende apparaatjes zijn veel goedkoper en ook beter dan een helikopter of grote kraan. En de technologie van die drones kan je heel erg ver pushen, ontdekken Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in deze aflevering.

  Te gast is Ralph Hogenbirk. Professioneel drone-piloot en onderdeel van de Dutch Drone Gods. Het Eindhovense bedrijf behoort tot de wereldtop als het gaat om dronevideo's. Maar hoe werkt dat nou? Wat komt er kijken bij filmen op dat niveau? Hoe zorg je dat drones opereren met de snelheid en wendbaarheid die je wil? De video van een drone die Max Verstappen in zijn F1-auto op hoge snelheid volgt ging de wereld over. Ook over die video hoor je in deze aflevering alles.

  Gast

  Ralph Hogenbirk

  Links

  De Max Verstappen-video

  Video

  YouTube

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Hoe efficiënt zijn elektrische auto's, afgemeten tegen voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen? Te gast is Auke Hoekstra, onderzoeker en projectleider bij de TU Eindhoven op het gebied van duurzame energie en mobiliteit. Ook is hij oprichter en directeur van onderzoeksbureau Zenmo Simulations.

  De Technoloog blijft niet bij elektrische auto's deze week, maar komt met Auke te spreken over het hele energienet in Nederland.

  Gast

  Auke Hoekstra

  Links

  Video

  Geen video deze week, helaas

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Mark Beekhuis

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Bij een quantumcomputer haal je al snel het beeld van een grote constructie vol buizen voor de geest, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. In het oosten van het land sleutelt men al een tijd aan een fotonische quantumcomputer, een computer die 'gewoon' werkt op kamertemperatuur en nog tal van andere voordelen heeft.

  In deze Technoloog spreken Ben van der Burg en Herbert Blankesteijn met Pim Venderbosch, software lead bij QuiX Quantum. QuiX is een spin-off van de Universiteit Twente en pioniert met deze andersoortige quantumcomputer.

  Gast

  Pim Venderbosch

  Links

  QuiX Quantum

  Video

  Geen video deze week, helaas

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Nvidia is hét bedrijf van 2024. De Amerikanen surfen als belangrijkste partij mee op de AI-hype en breken record na record met hun AI-chips. Te gast is Tomas Hochstenbach, chip-expert en redacteur componenten bij Tweakers. Hij gaat met Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in gesprek over de ontstaansgeschiendenis van het bedrijf. Want Nvidia bestaat al even, maar is zeker geen 'oudje' zoals we dat van Intel of ARM wel kunnen zeggen.

  Het bedrijf staat sinds het prille begin al onder leiding van Jensen Huang. De Taiwanese-Amerikaan greep al snel de leiding op de markt van PC-componenten voor games. Met de GeForce-lijn is Nvidia nog altijd marktleider, ondanks verwoede pogingen van onder meer AMD. Toch broedde het bedrijf al die tijd op een nieuwe slag. Die rond AI. Nvidia en Huang zouden veel hebben ingezet om ook op deze markt een leidende positie te veroveren. De kennis was immers al min of meer in huis. De GPU's die nu de berekeningen in AI-datacenters doen, zijn uit de kluiten gewassen gamingchips.

  Daarmee doen we Nvidia wel wat tekort. Want ook op software gebied lopen de Amerikanen voorop. Bijvoorbeeld door softwareplatform CUDA, waarmee de GPU's van Nvidia het werk van processoren (of CPU's) kunnen doen. De GPU's van Nvidia zijn doorgaans veel krachtiger, dus doen dat ook beter. En oja: CUDA werkt alleen met spullen van Nvidia. Er is ook op dit gebied concurrentie, maar CUDA is wel het beste platform, dat ook al een track record van jaren heeft. Wil je flink gaan rekenen met je datacenter vol GPU's, dan kom je al snel bij Nvidia uit.

  De toekomst van het bedrijf is misschien minder zeker. De volgende ontwikkeling binnen de AI dient zich namelijk al aan: edge AI. Kort weg: de complexe AI-berekeningen op je eigen device doen, in plaats van contact zoeken met een datacenter (cloud) vol GPU's. Is dit een bedreiging voor Nvidia? De tijd zal het leren.

  Gast

  Tomas Hochstenbach

  Links

  Video

  Geen video deze week, helaas

  Hosts

  Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

  Redactie

  Daniël Mol

  See omnystudio.com/listener for privacy information.