Related
-
Op 14 juli 1984 worden drie schilderijen gestolen van de Friese schilder Jopie Huisman.
Ze verdwenen uit galerie 't Weefhuis in Nuenen waar Huisman exposeerde, gelijk met een tentoonstelling van werk van Vincent van Gogh, ook in Nuenen. Er gaan verhalen dat Huisman voorafgaand aan de tentoonstelling zou zijn gewaarschuwd. Maar toch wilde hij de expositie ontzettend graag door laten gaan. Misschien wel té graag.
Voor Huisman was het alsof hij met het verlies van de schilderijen "Het merelnest", "De drie lotgenoten" en "Handschoenen" drie van zijn kinderen verloor. Ze zijn nooit meer teruggevonden.
Podcastmakers Simon Heijmans en Marion Oskamp gaan op zoek. Lukt het hen de gestolen werken op te sporen? Een vierdelige podcast voor NPO Radio 1 en de NTR. -
-
Wat als je meer dan 5000 lijken hebt onderzocht? Als je aangevallen wordt terwijl je door Afghanistan vliegt? Als je je hand uitsteekt naar iemand die op het punt staat van een hotel af te springen? En wat als je privéleven hieronder lijdt? Elke aflevering hoor je de verhalen van mensen die in hun werk dingen meemaken waar je je geen voorstelling van kunt maken. Mensen die bloemen hebben geplukt aan de rand van het ravijn.
Ik ben oud-forensisch rechercheur John Pel. Ik werkte aan de Bijlmerramp, tal van liquidaties zoals die op Theo van Gogh, Willem Endstra en Stanley Hillis, aanslagen zoals bij Winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan de Rijn en kort voor mijn pensioen als dieptepunt MH17. Dit alles bezorgde me PTSS.
Samen met mijn gasten praat ik over de impact van die momenten. Over intensiteit, adrenaline, gebrekkige nazorg en ondanks alles blijven staan voor je waarden. En omdat ik de rode draad nog wel ‘s wil verliezen, zit podcastmaker Rick Uilenbroek er elke aflevering bij.
Abonneer je op True Crime: Bloemen plukken langs het ravijn om geen afleveringen te missen. -
In de bossen op de Veluwe, vlakbij het dorp Nunspeet, is een grote, open plek omringd door bomen. Op deze plek stond een rond huis, of beter gezegd hét Ronde Huis. Gebouwd in 1906 door Frank van Vloten. Het is er nu verlaten, maar er gaan wilde geruchten rond over deze plek, het huis en de eigenaar. Was het Ronde Huis in Nunspeet een horrorhuis waar kinderen op rituele wijze werden vermoord?
In deze podcast gaat Emma Somsen, verslaggever bij de Stentor, op zoek naar alle verhalen over dit huis. En probeert ze erachter te komen waarom complotdenkers over de hele wereld zich hierin vastbijten.
Het Ronde Huis is een podcast van de Stentor. Hij is gemaakt door Emma Somsen. De eindredactie werd gedaan door Carin Smolders en Kevin Goes.
-
Wie vermoordde Chloë na een uit de hand gelopen feest?
Benieuwd naar het hele verhaal? Het boek Kater van Margje Woodrow is nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Bestel het boek hier. 📖
Meer thrillers? Ga naar Politie Niet Betreden voor meer spannende verhalen uit de serie. 📚
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hosted by skincare enthusiast James Welsh and professional makeup artist Robert Welsh, The Double Cleanse Podcast gets our listeners involved in a weekly discussion about everything beauty. We will try and cover everything including dealing with pimples, how to perfect your makeup and the realities of social media influencing and advertising.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
-
De Kroongetuigen is de HLN-podcast over moord in Vlaanderen. In elke aflevering vertellen advocaten, speurders en betrokkenen over spraakmakende moorden uit de moderne Vlaamse geschiedenis. Beluister de podcast exclusief in de app van HLN.
Een abonnement op HLN geeft je exclusieve toegang tot de spannende podcast "De Kroongetuigen," waar je de meest intrigerende misdaadverhalen uit de eerste hand kunt horen. Klik hier om je abonnement af te sluiten en niets te missen.
-
In Cocaïnekoorts onderzoekt misdaadverslaggever Jan Meeus hoe Nederland is uitgegroeid tot de draaischijf van de cocaïnehandel in West-Europa. Onder welke omstandigheden groeien criminelen uit tot cocaïnebaronnen?
In het eerste seizoen onderzoeken Jan Meeus, Elze van Driel en Gabriella Adèr hoe een Marokkaanse jongen uit het Utrechtse Vianen kon uitgroeien tot cocaïnebaron. Welke rol heeft onze samenleving daarin? En waarom wordt Ridouan Taghi gelinkt aan de moord op Derk Wiersum?
In het tweede seizoen onderzoeken Jan Meeus en Elze van Driel waarom de politie Piet Costa verdenkt van het oprichten van de martelcontainer die werd gevonden in Wouwse Plantage. Hoe groeide hij uit tot echte Nederlandse narco? Wat zegt dat over hem? En vooral, wat zegt dat over Nederland? .
-
-
Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium hun eigen waargebeurde verhalen. Een deel van die verhalen verschijnt op deze podcast. Presentatoren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim richtten Echt Gebeurd in 2008 op naar voorbeeld van het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij elke verhalenmiddag van Echt Gebeurd ook iemand voor uit het dagboek dat hij of zij bijhield als puber.
Wil je een keer een verhaal bij ons vertellen of leren hoe je dat het beste kunt aanpakken? Ga dan naar onze website www.echtgebeurd.net, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe vertellers. Onze redactie (die behalve uit Paulien en Micha bestaat uit Arianne Hinz, Tom van Rooijen en Renette Kwakkenbos) leest alle inzendingen en neemt contact op als je verhaal geschikt lijkt.
Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kun je Vriend van de Show worden via vriendvandeshow.nl/echtgebeurd.
Om te adverteren in onze podcast kun je contact opnemen met Dag en Nacht Media.
De illustraties tot en met aflevering 387 zijn afwisselend gemaakt door Ella Bril en Jikke Lesterhuis, de illustraties van aflevering 388 tot en met 439 door Jill Heesbeen en onze illustrator sinds aflevering 440 is Eline Veldhuisen.
-
Crimejournalist en programmamaker Kees van der Spek gaat in gesprek met vakgenoten over de wereld waar zij verslag van doen. Met hen praat hij over de hoogte- en dieptepunten in hun carrière. Welke zaken zijn tot op heden het meest bijgebleven? Waar zijn zij het meest trots op en zijn er momenten geweest waarbij zij zelf serieus in de problemen kwamen? Daarbij wordt een unieke inkijk gegeven in hoe het er achter de schermen aan toegaat en worden verhalen gedeeld die tot op heden onbekend waren voor het grote publiek. Dit seizoen gaat Kees in gesprek met Alberto Stegeman, Mick van Wely, Saskia Belleman, Thijs Zeeman en Nicole Buch. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur dan een mail naar: [email protected]
Voor deze podcast heeft Kees ook met Peter R. de Vries gesproken, kort voor de aanslag op zijn leven. Een bijzondere special met dat gesprek is te bekijken via Videoland, getiteld ‘Het Laatste Interview met Peter R.’. Alle gesprekken in deze reeks zijn opgenomen in de A’DAM Toren in Amsterdam, kort vóór de aanslag op Peter.
-
Een vrouw die een week voor haar huwelijk op mysterieuze wijze verdwijnt. Twee tieners plannen een moord via sms. Een paar vriendinnen op de vlucht voor de politie van Finland naar Denemarken. Moorden in het Noorden vertelt de verhalen van de meest sensationele, huiveringwekkende en spectaculaire moordzaken in Scandinavië.
Tekst en onderzoek: Anne Niluka Iversen
Geproduceerd voor Podimo door: Dag en Nacht Media
Montage en mixage door: Jeroen Sturing
Vertaald door: Studio Lentes
Verteld door: Hanneke Hendrix
-
-
Something Scary is a horror podcast that brings listeners ghost stories, urban legends, and folktales from around the world. Hosted by Blair Bathory, the podcast features spine-chilling tales that explore the supernatural, from hauntings to strange encounters and gripping mysteries. Each week, they delve into the unknown, offering eerie narratives that are sure to leave you feeling unsettled. If you’re a fan of bone-chilling storytelling and unexplained phenomena, Something Scary is your go-to for all things spooky.
Wanna hear something scary without ads? Click here: https://somethingscary.supercast.tech/
We wanna make the podcast even better, help us learn how we can: https://bit.ly/2EcYbu4
For advertising opportunities please email [email protected]
Privacy Policy: https://www.studio71.com/us/terms-and-conditions-use/#Privacy%20Policy -
In juni 2010 maakt Sjoerd Kooistra, de bekendste horecamagnaat van Nederland, onverwachts een einde aan zijn leven. Kooistra was eigenaar van het succesvolle horecaconcept de Drie Gezusters. Hij bezat op het hoogtepunt van zijn carrière meer dan 85 horecazaken in heel Nederland en werd geschat op een vermogen van 130 miljoen euro.
Maar wie was deze flamboyante man die vooral bekend stond om zijn meedogenloze manier van zakendoen? Hoe raakte hij verwikkeld in een miljoenenconflict met bierbrouwerij Heineken? En waarom maakte hij in 2010 plots een einde aan zijn leven?
Dit is Na Sluitingstijd, gemaakt door Myrthe Klaus en Geesje Oostland voor Dagblad van het Noorden. Een zesdelige podcast over het geheimzinnige en turbulente leven van horecamagnaat Sjoerd Kooistra.
-
Als de politie écht geen andere mogelijkheid ziet om een zwaar misdrijf op te lossen, is er nog een laatste strohalm: de inzet van undercoveragenten. Maar hoe ver mag dat gaan? In Grijs gebied duikt Volkskrant-journalist Elsbeth Stoker in de schimmige wereld van infiltratie, misleiding en (valse) bekentenissen.
Grijs gebied is een podcast van de Volkskrant. Kijk voor meer informatie op volkskrant.nl/grijsgebied
-
-
Start je dag met een gedicht! Dichter, schrijver en columnist Ellen Deckwitz leest iedere ochtend van elke werkdag een Nederlands of vertaald gedicht aan je voor. Daarbij legt ze uit wat de dichter volgens haar heeft bedoeld, geeft ze achtergrondinformatie en vertelt ze waarom de teksten haar zo raken.
-
In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant.
Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar www.volkskrant.nl/podcastactie
Presentatie: Gijs Groenteman
Montage: Daan Hofstee
Redactie: Tamar Bot, Fanny van der Reijt en Corinne van Duin