Episodes

 • Mandarinens comeback, konflikt og legende-tis

  · 01:14:06 · Fodboldministeriet

  Mandarinen! Wolny er stødt ind i selveste Søren Andersen i et fly på vej hjem fra Madrid. Og hverken Landsholds-Lars 'Ronaldo' Jacobsen, Producer-Sture eller Wolny kan få hænderne ned efter den store nyhed. Ikke engang for at få skovlet de helt friske brunsvigere, som Lars har haft med fra Odense.Den gode stemning er der i den grad også brug for, da ugens tema handler om den altoverskyggende konflikt i dansk fodbold. Jacobsen giver eksempler på, hvordan sådan en konflikt påvirker spillerne i en trup. Lige fra før det bliver alvor, og til spillerne står uden kampe og alle medier flyder over med balladen. Efter fem sejre i streg gled rouletten i svinget i sidste uge. Og så er der virkelig strammet op i Landsholds-Lars quiz’en, hvor både Wolny og hovedpersonen leverer på højeste niveau. På trods af, at begge nu har set sig sure på ophavsmændene fra Danskfodbold.com.Den syngende argentinske kommentator er atter i aktion, og du kan derfor finde ud af, hvordan det lyder, når Landsholds-Lars synger med på en af Beatles' helt store klassikere. Verdens bedste lyttere spørger bl.a. om slagsange og store bryster. Og så er der en ny historie fra Frank Pingels univers. Denne gang viser legenden sig fra en helt ny side, hvor han for en gangs skyld var offer for noget af en ubehagelighed.Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Musik: Mads Julius Dyrst og Raske Penge & Klumben.

  starstarstarstarstar
 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Fredag d. 13. og Pingelings pokaltæsk

  · 01:13:37 · Fodboldministeriet

  Temperaturen er som altid ”mavesur” i studiet, når Landsholds-Lars, Producer-Sture og Wolny er på plads. Dagens tema handler om fodboldagenter. Alle ved, de spiller en stor rolle i forhold til spillernes klub-, kontrakt- og fremtidsvalg, men hvordan vælger spillerne så egentlig de agenter, der kommer til at påvirke deres karrierer så meget? Lars Jacobsen giver som altid eksempler fra egen karriere i løbet af snakken. På en uge er det både lykkedes Fodboldministeriet, at ødelægge den danske pokalturnering, og Stures pølsefingre at sikre en rekordgevinst i roulette-runde uden selv at opdage det. Begge dele kan du høre mere om i denne udgave af podcasten. Du kan såmænd også få hørt en syngende argentinsk kommentator og anekdoten om dengang, Frank Pingel bragte en mesterskabspokal i Brøndby alvorligt i fare. Der er naturligvis også en ny dyst i Landsholds-Lars quiz’en, og som altid er der gode muligheder for at blive klogere på nogle af livets helt store spørgsmål. F.eks. om det er ok at gå med rullekrave, og om hvad et ”ægte” hattrick egentlig består af. Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst.Fodboldministeriet kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller hashtagget #LytTilLars på Twitter.

  starstarstarstarstar
 • Trænerfyring, hva så? Pokalforsvar og ny legende

  · 01:08:26 · Fodboldministeriet

  Sidste uges opvisning fra tvillingerne Johansen har fuldstændig suget energien og selvtilliden ud af Fodboldministeriets tre raske svende. Derfor er det op ad bakke indtil en god snak om, hvordan trænerfyringer modtages og påvirker spillerne i en trup får især Landsholds-Lars tilbage på sporet. I quiz’en er det helt lige i stillingen inden denne uges dyst, hvor vi får hørt Producer-Stures båthorn, da overdommeren for første gang nogensinde vælger at skride ind overfor for lang svartid. Hvem det går ud over, og om Wolny kan holde fast i sin status som ubesejret i tie-breaker-afgørelser, får du svar på i denne uges quiz.En pokalvindene fanklub skal forsøge at holde stimen kørende i Roulette-runden, hvor de seneste fire uger i streg har budt på gevinst og sejr, og så er det ikke mindst i denne podcast, at vi får svaret på, hvilken legende der skal tage over efter de elskede Johansen-tvillinger Smurf og Lille Børge.Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst.Fodboldministeriet kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller hashtagget #LytTilLars på Twitter.

  starstarstarstarstar
 • Mødet med Smurf og Lille Børge

  · 01:23:26 · Fodboldministeriet

  Fodboldtvillingerne Martin og Michael Johansen kommer forbi for at lade sig optage i Fodboldministeriets Hall of Fame. 1,5 times munddiarré senere, er du både klogere og underholdt. Og ikke mindst langt rigere målt på fantastiske anekdoter. For Smurf og Lille-Børge holder ikke igen. Underholdningsniveauet er historisk højt, så Landsholds-Lars 'Ronaldo' Jacobsen, Producer-Sture og Wolny får ikke mange ord indført. Til gengæld får de ømme grinemuskler.Fodbold snakkes der naturligvis en del om. Tvillingerne fortæller bl.a. om, da de sagde nej til begge at skifte til Europas mest succesfulde klub dengang. Og så kan du høre, hvor tæt de to egentlig var på at blive Brøndby-spillere i stedet for at ende som legender i F.C. København.Wolny og Landsholds-Lars mister til gengæld for alvor mælet, da tvillingerne sætter deres fælles all-star hold fra karriererne. Det vælter ganske enkelt rundt med rene perler af anekdoter for hver eneste spiller, de udtager.Lille-Børge og Smurf ryger også igennem special-udgave af Landsholds-Lars quiz’en. Og som altid med de to, ender de med at være helt tæt på hinanden, når afgørelsen skal findes. Også i Roulette-runden har de to helt styr på teknikken, og finder sammen om at forsøge at støtte den gamle holdkammerat Michael Manniches velgørenhedsprojekt hos diabetesforeningen.Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst.Fodboldministeriet kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller hashtagget #LytTilLars på Twitter.

  starstarstarstarstar
 • Spørgsmål Special Sæson 3

  · 01:26:26 · Fodboldministeriet

  Over 200 spørgsmål fra verdens bedste lyttere lå ubesvaret hen. Læg dertil et par små røde med brød-tvillinger, der ikke kan finde ud af at lave eller overholde en aftale. Og så har du sæson 3’s Spørgsmål Special.Landsholds-Lars har fået sat sin nye tand på plads og er dybt presset over en børnefødselsdag med popcorn- og slushice-maskiner på matriklen. Men heldigvis får han i de grad raset ud, inden de 26 børn ankommer hjemme hos familien Jacobsen til en overdosis af e-numre og sukker. Vreden rammer især managerspil på computeren og spillere der går for meget op i trøjenumre ligesom en toptræner i Champions League står til en cowboylussing næste gang, han støder ind i Landsholds-Lars. I denne uge kan der også findes svar på vigtige ting som, hvornår England vinder et VM eller EM igen, hvor gammel en ræv kan blive, hvem der er den holdkammerat, som har forbedret sig mest i tjeneste sammen med Jacobsen, hvor korporligt man egentlig må afstraffe mennesker, der udtaler Faxe Kondi forkert, hvorfor Landshold-Lars fra nu af skal have et ”Ronaldo” ind som mellemnavn, hvilken Champions League toptræner der skal have en cowboylussing næste gang, han løber ind i Lars, og om hovedpersonen selv for øvrigt nogensinde er blevet inviteret til at deltage i Vild Med Dans.Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst.Fodboldministeriet kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller hashtagget #LytTilLars på Twitter.

  starstarstarstarstar
 • Ja til druk, brækket kraveben og død over håndtegn

  · 01:14:27 · Fodboldministeriet

  Tandlægestolen venter på Landsholds-Lars så snart dagens podcast er forbi, og det sætter sit tydelige præg på både humør og opførsel. Krøniken Life of Sture er dog altid et hit hos Lars, men festen slutter brat, da der kommer spørgsmål fra verdens bedste lyttere på bordet. Raseriet bryder dog først løs efter en tema-snak omkring at drikke alkohol i moderne fodbold. Landsholds-Lars forklarer bl.a. om, i hvor stort omfang det stadig findes. Og om hvad han selv har været rodet ud i af ballade i de gode gamle dage. I Roulette-runden jagtes anden triumf i træk, og denne gang forsøger en lytter at vinde penge til at sende foldbolde, i stedet for håndbolde, til Afrika. Landsholds-Lars quiz’en har uge efter uge udviklet sig til at blive noget af et drama. Om det er et godt eller skidt tegn for niveauet i selve konkurrencen er tvivlsomt vurderet ud fra de involveredes præstationer i denne omgang.Og så er det ellers tid til Lars’ raserianfald. For lytternes spørgsmål bringer håndtegn på en fodboldbane på bordet. Og det får Jacobsen helt op i det røde felt. Måske er det derfor, han ikke føler sig helt rustet til at levere denne uges legende-news fra tvillingerne Johansens univers. I stedet vil han hellere læne sig tilbage og nyde det sidste anekdotekys fra Lille-Børge og Smurf, inden de skal optages i Hall of Fame.Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst.Fodboldministeriet kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller via hashtagget #LytTilLars på Twitter.

  starstarstarstarstar
 • Misligholdte kontrakter, uærlige golfspillere og en rasende Palle Plankeværk

  · 01:17:01 · Fodboldministeriet

  Landsholds-Lars møder usædvanligt deprimeret op i denne uge. På trods af landsholdets genfødsel. Weekendens golf-turnering er nemlig gået helt skævt, og ifølge Jacobsen er han blevet snydt af en blanding af golf-proffer og TV-værter i stedet for den forventede samling af afdankede håndboldspillere. Den triste stemning bliver dog, som altid, vendt til raseri. Ikke mindst fordi ugens emne omhandler en af trioens helt store fjender: spillere der ikke vil respektere de millionkontrakter, de selv har indgået kort tid forinden. Det nye quiz-format i Landsholds-Lars quiz’en er for første gang i denne sæson gået gennem en uge uden shitstorm. Og for første gang i historien ender det med en trippel tie-break.Sture leverer endnu et kapitel af hans livskrønike, inden lytternes spørgsmål bringer Landsholds-Lars forbi fodboldsokker, en spillers vigtigste egenskab og skovskiderstillingen på holdfotos. Roulette-runden er i en historisk krise. Forbandelsen skal ganske enkelt brydes, da et old-boys hold på Fyn forsøger at vinde penge fra LeoVegas til at give adskillige omgange til Thomas Gravesen efter hans længe ventede comeback på de danske legenders landshold. Et ædelt formål.Tvillingerne Johansen leverer for en gangs skyld en anekdote sammen fra dengang, de spillede sammen i FCK. Målmand Palle Plankeværk kunne godt få nok af de to banditter. Og så fik de ellers kærligheden at føle…Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst.Fodboldministeriet kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller hashtagget #LytTilLars på Twitter.

  starstarstarstarstar
 • The life of Sture, klubløse og Poul Hansens mave?

  · 01:09:51 · Fodboldministeriet

  Landsholds-Lars glæder sig til weekendens golf-turneringen, hvor han er udnævnt til viceanfører på fodboldspillernes hold, der hvert eneste år bliver udfordret af håndboldveteranerne. Og humøret holder, selv om Producer-Sture serverer en halvsløj omgang brunsviger. Transfervinduet suste forbi, mens de transferfrie spillere kiggede på. Landsholds-Lars fortæller om livet som klubløs. En situation han selv har oplevet flere gange i karrieren, og som han på ingen måde savner. Det nye format i Landsholds-Lars quiz'en er fortsat under hidtil uset kritik. Et problem, som Producer-Sture har forsøgt at løse via flittig dialog med danskfodbold.com og gode tip og forslag fra verdens bedste lyttere. At det lykkes at rette op på den synkende skude, er nok noget af en påstand.Sture leverer også første kapitel omkring sit livs højde- og lavpunkter, og lytternes spørgsmål bringer os denne uge forbi den største skideballe Lars Jacobsen har fået som fodboldspiller, rækkefølgen spillere går på banen i og om en profils personlige nedtur kan påvirke en hel trup.Roulette-runden er i en historisk krise. Ikke en eneste gang i den nye sæson er det lykkes for de tre ulykkesfugle at få LeoVegas til at sende penge ud til verdens bedste lytteres gode fodboldformål. Lille-Børge får helt usædvanligt lov til at stå for ugens anekdote for anden uge i streg. Uden at afsløre for meget, kan det godt nævnes, at den gav den gode Poul Hansen ondt i maven... Fodboldministeriet præsenteres i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

  starstarstarstarstar
 • Lorteugen, Stokkens røde kort og Gordon Strachan

  · 01:17:10 · Fodboldministeriet

  Landshold-Lars Jacobsen har haft endnu en af sine efterhånden legendariske lorteuger. Tandlægebesøg koster mere end et værkstedsbesøg med Audi'en, og han var nødt til at cykle over 20 kilometer på sin 8-årige søns cykel i kuperet terræn.Det lykkedes dog alligevel at få Jacobsen tilbage på sporet i løbet af snakken om, hvordan en transfer egentlig foregår i dagens fodbold. Reglerne omgås jævnligt, så de sælgende klubber enten ender med utilfredse spillere eller et dårligere udgangspunkt for en god handel.Det nye quiz-format er allerede under heftig kritik fra verdens bedste lyttere, men Producer-Sture beslutter sig for at give det et par ugers chance mere kort inden, han skal afgøre denne uges dyst ved hjælp af tie-break.Lytternes spørgsmål bringer snakken ind på oversete talenter, dumme regler og fodbold uden tilskuere. Ligesom Lars, takket være billeder fra Thomas Brolin og Doctor Albans ferie, endegyldigt får defineret grænsen for, hvornår man ikke længere må gå med crocks på fødderne.Roulette-runden giver mulighed for en nordjysk gevinst. Og så er Nicolai Stokholm pludselig igennem til studiet på en telefon for at uddybe præcis, hvad der lå bag den udvisning, som sendte ham ud af Old Boys-dysten mod Landsholds-Lars.I anekdoterækken om tvillingerne Johansen er det Lille-Børges tur til at få Producer-Sture, Wolny og Landsholds-Lars til at grine.Fodboldministeriet præsenteres i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas og kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller hashtagget #LytTilLars på Twitter.

  starstarstarstarstar
 • Nyt, nyt, nyt – we're back!

  · 01:14:22 · Fodboldministeriet

  Så er sommerfreden for alvor forbi. Trioen har igen fundet sammen i studiet for at starte den nye sæson af Fodboldministeriet. Og mavesurheden er intakt på trods af at optagedagen er ændret til fredag, der er ny jingle fra huskomponisten Mads Julius Dyrst og et nyt quiz-format fra danskfodbold.com.I denne uge debatteres der flittigt, hvordan det kan være, at nogle spillere kommer hjem fra ferie med overvægt på kroppen, selvom de kun har haft få ugers ferie og skal i gang med vigtige kampe med det samme.Wolny skal nu pludselig også skal til at svare på spørgsmål i quiz'en. Ikke en udpræget succes i premiereudgaven, da både han og Jacobsen kommer i alvorlige problemer i en quiz, der næsten må afgøres med målfoto og decimaler.Verdens bedste lyttere har i løbet af ferien fået sendt podcasten til over halvdelen af verdens lande, ligesom det eller så uindtagelige Nordkorea er blevet erobret. Den slags skal naturligvis premieres, ligesom drengene er nødt til at sætte sig et nyt mål på fællesskabets vegne.De selvsamme lyttere får også svar på spørgsmål om alt fra BH'er til mænd, Superliga-trøjer og 1-års dagen for et af Wolny og Jacobsens allerstørste fejlskud.Og så er Lille-Børge og Smurf naturligvis også tilbage fra ferie med en herlig anekdote.Alt sammen får du i denne uges comeback-udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

  starstarstarstarstar
 • Anekdote Special 2.0

  · 00:58:07 · Fodboldministeriet

  Der er sket det store, at begge sommerens mål er blevet opnået. Først blev Kim Il-Sung-pladsen i Nordkorea indtaget af en flok gæve gutter, der afspillede Fodboldministeriet midt på pladsen. Og onsdag d. 5. juli rullede et lytterbillede ind fra Sri Lanka, hvilket bragte Producer-Stures lande-app op på 50 procent. Det vil Fodboldministeriet gerne takke for, så hvis du trænger til at få genopfrisket Per P's hifi-præferencer, Schjønbergs udheldige nærkontakt med skarp krog i hans tid som vodbinder eller hvordan Smurf og Lille Børge gjorde sig bemærkede i England, så brug en time på Fodboldministeriets Anekdote Special 2.0.Fodboldministeriet er bragt i samarbejde med Faxe Kondi og Leo Vegas.

  starstarstarstarstar
 • Hawaiiskjorte, 1-club-players & Lille Børge på langfart

  · 01:14:13 · Fodboldministeriet

  Producer-Sture er mødt op i Hawaii skjorte med matchende kasket. Ikke en dresscode, der imponerer Landsholds-Lars Jacobsen. Og så er sidste podcast inden sommerferien i gang.Første snak i denne uge handler om one-club-players. En uddøende race inden for international topfodbold, men hvorfor betyder det ikke mere for spillere, at gennemføre det unikke karriereforløb frem for at tage et sidste år eller to i Qatar eller USA? Og hvorfor vælger de andet, når mulighed for det unikke eftermæle byder sig til?Sæsonens quiz-drama kulminerer i denne uge, hvor Landsholds-Lars quiz'en skal afgøres. Stillingen er helt lige mellem Wolny og Jacobsen, så det hele afgøres her i den udvidede udgave fra danskfodbold.com. Vinderen får håneretten. Taberen skal give middag til alle tre. Så er der kridtet op…Landsholds-Lars viser en helt ny form for storhed i roulette-runden, da hans ellers så sikre spilletips begynder at vise svaghedstegn. På balkonen stilles der som altid spørgsmål fra verdens bedste lyttere, og det giver snak om alt fra fodbold couture til jubelscener.Legende-News bringer forårets sidste fortælling om Lille Børge og Smurf. Heldigvis er det en dejlig en af slagsen fra tvillingerne Johansens univers.Fodboldministeriet er præsenteret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.Vi ønsker jer alle en dejlig sommer og glæder os til at være tilbage i august.

  starstarstarstarstar
 • Banens skyld, kæmpe gamble og da Smurf ordnede Big Sam

  · 01:12:33 · Fodboldministeriet

  ”Banen var dårlig.” Eller ”vi kunne ikke spille ordentlig fodbold på den bane.” Dårlige undskyldninger eller er der rent faktisk noget om snakken? I denne uge snakker Landsholds-Lars Jacobsen, Producer-Sture og Wolny om, hvor meget banens beskaffenhed egentlig betyder for et holds mulighed for at præstere deres bedste.Producer-Sture har i løbet af ugen haft verdens bedste dag. Lige indtil den sluttede under nålen på skadestuen. Lars og Wolny morer sig godt og grundigt over det fine plaster under HUF-kasketten. Og humøret forbliver højt, da endnu flere nye lande kan noteres som steder, hvor verdens bedste lyttere har hørt de tre tosser blamere sig. Den gode stemning pakkes dog hurtigt ned i lommen igen, fordi Landsholds-Lars quiz'en for alvor snerper til. Wolny kan udligne til 7-7 og presset får hovedpersonen Jacobsen skiftevis at svine og fedte for danskfodbold.com, der står bag alle spørgsmålene. Om det er derfor Lars ender med at ville ringe til dem under optagelsen, melder historien ikke noget om. Men det får i den grad indflydelse på denne uges roulette-runde.Verdens bedste lyttere stiller spørgsmål til de sure gamle mænd på balkonen, og i denne uge bringer det emnerne fra hvornår og hvorfor en anfører kan miste sin plads i en trups hierarki og til hvilken vej en toiletrulle egentlig skal hænge. Og både Jacobsen og Producer-Sture har en helt klar holdning til det sidste. Og så kan du i Legende News høre om dengang, hvor Michael ”Smurf” Johansen gik ind på Big Sam Allardyce's kontor og satte den store engelske manager til vægs.Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

  starstarstarstarstar
 • Teknologi vs. Cocio, første dusin og to røde med brød

  · 01:20:06 · Fodboldministeriet

  Landsholds-Lars Jacobsens flophold fra sidste uge modtager scoutede emner fra verdens bedste lyttere. De fleste får en kontrakt på stedet, men legendariske Christian Andersen nægtes en stilling som træner af Landsholds-Lars.Humøret var ellers højt hos Jacobsen, men det ændrer sig hurtigt, da det viser sig, at han gik rundt en hel dag med revnet bagdel i bukserne, fordi Wolny ikke fortalte ham om problemet. Dårlig stemning opstår der – som altid – også under denne uges udgave af landsholds-Lars quiz'en, og lige da man troede, at det ikke kunne blive værre, minder Producer-Sture de to andre herrer om Fodboldministeriets efterhånden pinlige udestående med AGF.Panelet tager også en grundig snak om, hvordan udviklingen med teknologi inden for fodbolden har udviklet sig i løbet af Landsholds-Lars karriere. Fra Cocio til frokost og smøger i omklædningsrummet monitorering af alt fra spillerens søvn til iltoptagelsen i blodet.Verdens bedste lyttere stiller spørgsmål til de sure gamle mænd på balkonen, og der skal naturligvis også forsøges at vinde penge til et godt fodboldformål. Der er naturligvis også en ny anekdote fra ”de to røde med brød”, hvor du kan høre om dengang at Martin Johansen måtte skrive autografer i timevis, da han besøgte sin bror i det nordlige England.Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

  starstarstarstarstar
 • Flopholdet, bajer til Søren A og legende-smølfen

  · 01:22:55 · Fodboldministeriet

  I denne uge får lytterne intet mindre end et hel trup af et flophold, som Landsholds-Lars Jacobsen sætter sammen, efter en lytter spørger om hans bud på et hold bestående af spillere, der nok aldrig skulle have haft en kamp på de hold, hvor de aldrig blev en succes – for at sige det mildt. Det bringer dejlige navne fra fortiden i spil. Lige fra Yoshi Kawaguchi i målet og til hans Christians i den anden ende af banen. For en gangs skyld er der god stemning fra start i Fodboldministeriet. Alle tre deltagere er stadig glade oven på sidste uges besøg hos Michael Schjønberg, hvor de blev trakteret med hjemmelavet kylling i karry. Og lægger man det dejlige vejr oven i, og alle opdateringerne fra verdens bedste lyttere, så er det svært at være rasende. Selv for Landsholds-Lars Jacobsen. Men alting ændrer sig tilbage til det normale, da de tager hul på denne uges Landsholds-Lars quiz...Lytternes spørgsmål bringer panelet forbi alt fra anbefalelsesværdige fodboldbøger over fodbold kontra storpolitik og ikke mindst mærkelige hobbyer blandt fodboldspillere, og i Roulette-runden spilles der i denne uge bl.a. om bajere til selveste Søren ”mandarinen” Andersen...Der skal også præsenteres ny kandidat til Hall of Fame, som skal levere legendariske historier de næste mange uger. Hvem valget er faldet på kan høres sammen med den første anekdote af mange.

  starstarstarstarstar
 • Mødet med Schjønberg

  · 01:26:19 · Fodboldministeriet

  Så er det atter blevet en af de kæmpedage, hvor det er tid til at optage et nyt æresmedlem i Fodboldministeriets Hall of Fame. Michael Schjønberg lægger hus, hygge og historier til hele molevitten. Gæstfriheden kommer bag på Landsholds-Lars, Producer-Sture og Wolny, da det ræder ind hos stålmanden hjemme i Odense, hvor ex-fru Vivian har gang i gryderne, mens den tidligere vodbinder med det samme deler ud af anekdoterne fra den imponerende karriere som tysk mester, tysk pokalvinder, tre slutrunder for Danmark og naturligvis de helt store bedrifter pådansk grund i form af OB’s sejr over Real Madrid og byrekorden i højdespring i Esbjerg iført jeans og handball spezial.Schjønberg kategoriserer samtlige af de anekdoter, Fodboldministeriet har fortalt om ham, som sande og uddyber et par af dem, inden der kommer helt nye på bordet. Om dengang han for eksempel vakte interessen fra Real Madrid. Eller da han knapt kunne betale en omgang drikkevarer på landsholdet, fordi han tjente så lidt i den danske liga. Landsholds-Lars og Schjønberg kommer hurtigt på bølgelængde, og mellem to tidligere landsholdsbacks opstår der hurtigt enighed om, at nutidens unge spillere nok mangler noget hårdhed.Som altid i legende-specials kan du høre, hvordan det nye æresmedlems favorit-hold ser ud af tidligere holdkammerater fra de mange år på topplan. Michael Schjønberg sætter sine drømme-11’er, hvor der både bliver plads til den fineste teknik og det hårdeste stål. Og som altid er det største kriterie for at være med, hvem han kunne tænke sig at se igen den dag i dag til en hyggestund. Og hyggelige historier og anekdoter knytter der sig bestemt til flere af de 11 udvalgte. Du kan for eksempel finde ud af, hvilken holdkammerat der gerne ville gifte sig med Schjønberg.Landsholds-Lars quiz’en har to deltagere på samme hold i denne uge. Schønberg og Jacobsen ryger på hold sammen og kan hjælpes ad. Måske er det derfor sværhedsgraden lader til at have fået et hak i vejret. De to får i hvert fald testet hukommelsen helt til bunds. Ligesom Schjønberg får testet hele LeoVegas’ system på liverouletten, da han får sat ugens indsats plus det løse på hidtil ukendte spil i sit forsøg på at hjælpe en god sag.Alt sammen får du i denne uges udgave af Fodboldministeriet, der er produceret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

  starstarstarstarstar
 • Det' Politiet, racisme og Schjønberg vs. DIF

  · 01:20:53 · Fodboldministeriet

  Podcast, hvor Landsholds-Lars Jacobsen og Christian Wolny hver uge snakker fodbold ud fra egne erfaringer efter at have levet af, med og for fodbold i over 20 år hver. Her finder du svinere, grin og personlige analyser krydret med anekdoter og den legendariske Landsholds-Lars quiz. Producer-Sture styrer lyd og knapper og går med kasket. Fodboldministeriet er lavet i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas. Musik: Raske Penge & Klumben + Mads Julius Dyrst.Fodboldministeriet kan kontaktes på fodboldministeriet@mediano.nu eller hashtagget #LytTilLars på Twitter.

  starstarstarstarstar
 • Syg kultur, nye lyde og en flyvende bagersøn

  · 01:13:28 · Fodboldministeriet

  Landsholds-Lars møder op til optagelse fnysende af raseri, fordi hans vej til studiet er pakket med loppemarkeder med tilhørende flokke af dårlige bilister. Den slags gider han ikke bruge sin sparsomme tid og tålmodighed på.Den dårlige stemning har dig svært ved at modstå de mange gode indspark fra verdens bedste lyttere i denne uge, hvor der blandt andet er en anekdote fra en af Jacobsens gamle klassekammerater, der afslører om Landsholds-Lars også var rasende som barn.Jacobsen håber meget på, at hans elskede didgeridoo klarer cuttet og bliver en af de tre lyde, som Mads Julius Dyrst skal komponere den nye jingle med. Wolny og Producer-Sture afslører om den kom gennem nåleøjet, efter verdens bedste lyttere har stemt i ugens løb.Der debatteres om kulturen i moderne topfodbold er syg, når 74% af de spillere i England, som får kontrakt som 18-årige, ikke længere er i sporten som 24-årige. Og om det bl.a. skyldes deres manglende evne til at perspektivere livet som fodboldspiller og tænke på et liv uden og efter fodbold.Der er naturligvis også plads til Lars Jacobsens egen quiz, og et godt formål inden for fodboldens vegne får som altid en tur i roulette-runden for at vinde penge fra LeoVegas. Lytternes spørgsmål kommer vidt omkring fra vanvittige klubpræsidenter og til gode anførere. Og så kan du høre om dengang både Peter Degn og David Nielsen fik legenden Michael Schjønbergs faste hånd på banen at føle.Udsendelsen er præsenteret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

  starstarstarstarstar
 • Klubloyalitet og højdespring

  · 01:06:42 · Fodboldministeriet

  Landsholds-Lars møder sløj op til denne uges podcast. Måske er det derfor humøret hænger lidt, selv om der for en gangs skyld ikke er så meget at være rasende over.Til gengæld lever den gamle landsholdskæmpe op i denne uges tema, hvor der diskuteres om spillere kan have samme forhold til følelser og kærlighed til klubber, de spiller i, som fansene har. De forskellige scenarier og situationer vendes, og Landsholds-Lars deler flittigt ud af egne erfaringer bl.a. med skiftet fra barndomsklubben OB. Og så kan du også høre om dengang, Jacobsen modtog en mulighed for at komme til Brøndby frem for at slutte karrieren i fransk fodbold.I denne uge er der også mulighed for at slå rekord i roulette-runde, fordi der kan sendes penge fra LeoVegas, til en af lytternes gode fodboldformål, for tredje gang i streg. Og så er der som altid gode spørgsmål til de gamle sure mænd på balkonen fra verdens bedste lyttere.Du kan også finde ud af, hvor langt podcasten er fra verdensherredømmet, når de nyeste lande tilføjes den efterhånden lange liste i Stures app. Og måske er den store målsætning, om at få et lyt i Nordkorea, ikke længere så langt fra at blive indfriet...I Schjønberg News kan du høre om dengang, den lange vodbinder fra Esbjerg som 17-årig udfordrede den lokale klubmester i højdespring til en duel – alene for at få mulighed for at se en fodboldkamp liggende på den store pude, som højdespringeren trænede på...Fodboldministeriet er præsenteret i samarbejde med Faxe Kondi og LeoVegas.

  starstarstarstarstar
 • Lortepåske, når fodbold bliver ligegyldigt og Tysklands bedste målmand

  · 01:12:57 · Fodboldministeriet

  Påsken har været sløjere end sløj for alle mand i Fodboldministeriet. Men allerværst for Landsholds-Lars, der naturligvis er rasende af samme grund. Der findes faktisk ikke det, der ikke er gået den stakkels mand imod i den forgangne uge, og det sætter sit tydelige præg på starten af denne uges podcast. Efter en uge med pitchinvasion i Euro-League, overfald på banen af udeholdets spillere i den franske liga og ikke mindst eksplosionen på Dortmunds spillerbus på vej til en Champions League-kamp snakker Fodboldministeriet om, hvorfor spillerne ikke kan spille ordentligt tæt op af sådan en oplevelse. Hvad det er der sker inde i hovederne på dem, og hvor grænsen egentlig går, når det skal afgøres om en kamp skal spilles eller ej efter en chokerende episode. I Landsholds-Lars quiz'en kommer hovedpersonen helt selvforskyldt i problemer, da han leverer en indsats langt under par. Men alligevel afgøres den som så mange gange før på sidste spørgsmål. LeoVegas giver som altid en tur på rouletten, hvor der kan vindes penge til en god fodboldsag, og så er der spørgsmål fra verdens bedste lyttere, som denne gang sender snakken forbi professionel livsstil, for flinke trænere og rotter som kasteskyts.Den vrede kommentator fra Næstved har afleveret sin reportage fra pokalbraget hjemme mod Vendsyssel, og så afsløres det i Schjønberg News, hvilken legendarisk rekord stålmanden fra Esbjerg holder i den tyske Bundesliga. Det har noget med et par målmandshandsker, Mario Basler og ugens hold at gøre.Fodboldministeriet præsenteres i samarbejde med LeoVegas og Faxe Kondi.

  starstarstarstarstar