Episodes

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.


  Mathias Norsgaard fra Movistar gæster viften til en snak om de første fire etaper af dette års Giro d'italia, som Mathias kalder for løbet, hvor drømmene går i opfyldelse. Vi analyserer og gennemgår hver etape og dykker ned i de vigtigste højdepunkter hidtil.


  Derudover snakker vi også om Volta Algarve, hvor Kasper Asgreen var tilbage med nummer på ryggen efter triumfen i Flandern. Det blev til sejr på enkeltstarten og en samlet 3. plads efter fremragende kørsel i de portugisiske bjerge.


  Til sidst vender vi Chris Froomes comeback, som Mathias sætter nogle beundringsværdige ord på. Froomes comeback har motiveret Mathias, da han var et mørkt sted under sit hårde skadesforløb sidste år. Heldigvis er Mathias tilbage for fulde fem. Han nyder livet og drengedrømmen som professionel på Movistar - et hold som Mathias drømmer om at køre for resten af karrieren.


  Medvirkende: Mathias Norsgaard Jørgensen og Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.


  På dagens etape klæder vi dig på til årets Giro d'Italia, som starter på lørdag i Torino. Per Bausager har fire Giro's på CV'et, han fik debut i 1977, som bare 20-årig, og tre år senere var han med til at hjælpe Giovanni Battaglin til den samlede sejr. Bausager indkapsler, hvorfor Giroen er så speciel, hvorfor det er verdens smukkeste etapeløb og hvor stor en størrelse løbet er i Italien.


  Dernæst sætter vi fokus på ruten, udpeger de 5 mest afgørende etaper og kommenterer på den tredje og sidste uge, hvor arrangørerne har sørget for over 17.000 højdemeter og modbydeligt terræn.


  Er Remco Evenepoel og Egan Bernal klar? Og er Simon Yates den største favorit? Vi kigger på løbets favoritter til den samlede sejr og kommenterer på de stærkeste hold, hvor vi undervejs har Mikkel Honoré fra Deceuninck Quickstep med direkte fra Torino på en telefon. Hør Mikkel fortælle om sine forventninger til sin tredje Giro, hans forventninger til Evenepoel/Almeida og meget mere.


  Til sidst får du et langt interview med Emma Norsgaard Jørgensen (Movistar), som i weekenden tog sine første sejre i 2021-sæsonen efter et hav af andenpladser. Det er en glad og lettet Emma, som sætter ord på sine flotte, første sejre i 2021.


  Medvirkende: Per Bausager & Anders Mielke


  Interviews: Mikkel Honoré (Deceuninck-QuickStep) & Emma Norsgaard Jørgensen (Movistar)

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  Denne etape er optaget torsdag den 22. april som en Facebook live-udsendelse på Continentals Facebook-side.

  Vi har talt om det før, #ShareTheRoad - og det bliver vi ved med! Tour De France kommer til Danmark i 2022 – et historisk event, der med garanti vil trække et stort antal cyklister ud på landevejene! Det er her, at vi skal blive bedre til at dele vejen, både motionister og bilister – så der er plads til alle.

  Brian Holm (sportsdirektør for Deceuninck-QuickStep), Mathias Norsgaard (professionel cykelrytter for Movistar), Alex Pedersen (Direktør for Grand Depart København & Danmark) og Camilla Lykke (triatlet) gæster viften på dagens etape.

  På dagens etape snakker vi netop om sikkerheden på landevejene, #ShareTheRoad og hvordan vi alle - cyklister og bilister - har et fælles ansvar. Derudover sætter vi fokus på den danske Tour de France-start i 2022, hvor Alex Pedersen blandt andet fortæller om, hvordan lille Danmark kunne lokke verdens største cykelløb til. Men også om, hvilken betydning TDF-starten har for Danmark og dansk cykling.

  Udover en masse gode snakke, afslører vi en stor præmie: En Merida Scultura Carbon cykel – udstyret med SRAM ETAP 12 speed og top lækre VISION fælge, til en værdi af 40.000 DKK! Følg/synes godt om Forhjulslir og Continentals Facebook-sider for at finde ud af, hvordan du kan deltage i konkurrencen om den lækre cykel.

  Medvirkende: Alex Pedersen, Brian Holm, Mathias Norsgaard, Camilla Lykke og Anders Mielke

  Læs mere om #ShareTheRoad her:

  sharetheroad.dk

  Se eller gense Facebook live-udsendelsen her:

  https://www.facebook.com/ContinentalDK/videos/465493787984489

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  Dagens etape står i ardennerklassikernes tegn med Amstel Gold Race, Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege.

  I søndags fik vi et uhyggeligt tæt Amstel Gold Race, hvor Wout Van Aert vandt foran Thomas Pidcock - en næsten umulig sejr at vurdere ud fra tv-billeder og målfotos. Vi gennemgår og analyserer de vigtigste og mest afgørende momenter fra søndagens Amstel Gold Race. Kort inden vi gik 'on air', fik vi slaget på Mur de Huy, hvor Julian Alaphilippe lavede et stort hattrick og vandt Fleche Wallone for tredje gang i karrieren. Vi dissekerer finalen og kommenterer på Alaphilippes sejr og Roglic lange angreb. Til sidst runder vi dronningen af Ardennerne, La Doyenne, nemlig Den Gamle Dame, Liege-Bastogne-Liege, hvor du får en stor optakt til det tredje monument på sæsonen. Hvilken størrelse har LBL i cykelhistorien? Hvad er Wallonien for et sted sammenlignet med Flandern? Hvem er favoritter? Og så kommer Per Bausager med en god anekdote fra 70'erne om Patrick Sercu og Eddy Merckx.

  Afslutningsvis runder vi også Tour of the Alps, Traktoren fra Trento, trentinernes mentalitet og Simon Yates bjergsejr.

  Medvirkende: Per Bausager og Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  21-årige Christian Bahr skiftede før 2020-sæsonen til det italienske U23-hold Holdsworth Zappi. Holdet havde godt nok engelsk licens, men mandskabet bag var italiensk, og holdets base lå i Riccione. Zappi-mandskabet kunne tilbyde et løbsprogram, som enhver U23-rytter ville savle over ved første øjekast. Det var en no-brainer for Christian. Han skulle ud på et italiensk cykeleventyr.

  Men det blev aldrig det eventyr, som Christian drømte om. For det første var der corona, som ødelagde store dele af 2020-sæsonen. Og for det andet og mest iøjnefaldende, så udviklede Christian en slem spiseforstyrrelse. Christian kan ikke pege på en konkret ting, som startede spiseforstyrrelsen. Det var en kombination af mange ting.

  Hver morgen skulle Christian vejes af sportsdirektøren og foran resten af holdkammeraterne. Der gik hurtigt 'sport i den' mellem de unge, håbefulde cykelryttere. Desto mere trimmet og tynd man var, desto større en karl var man. Der blev sat lås og slå på køleskabet og køkkenet for rytterne, da de ikke måtte overspise. Christian frygtede at køre på caféstop, fordi man kunne risikere at blive smidt af holdet til de kommende løb. "Det var kun professionelle cykelryttere, som holdte caféstop," fik han at vide. Til sidst nåede Christian et lavpunkt, hvor kosten og maden styrede hans hverdag - ikke kun som cykelrytter, men også livet ved siden af cyklingen.

  For første gang åbner Christian op og fortæller sin historie med kampen mod en spiseforstyrrelse og om en usund italiensk cykelkultur, som havde en usund effekt på ham.

  Medvirkende: Christian Bahr og Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  Kasper Asgreen er den nye konge af Flandern Rundt efter et forrygende væddeløb i søndags, hvor han satte fænomenerne Mathieu Van der Poel og Wout Van Aert til vægs.

  På dagens etape af Forhjulslir vender vi hver en sten fra søndagens monument og dissekerer de vigtigste og mest afgørende momenter fra løbet. Hvad overraskede os? Hvad begejstrede os? Hvad skuffede os? Hvad vil vi huske Flandern Rundt 2021 for? Og hvad betyder sejren i Flandern for Asgreens fremtid? Per Bausager er med på viften til at give sit perspektiv på løbet, og så har han også snakket med Asgreen efter den store sejr. Hør mere om det undervejs på etapen. Vi vender naturligvis også den kontroversielle dunk-episode, hvor Michael Schär (AG2R) blev smidt ud af løbet og som efter løbet har skabt stor kritik af UCI.

  Mens Asgreen tog alt dansk opmærksomhed i finalen af Flandern Rundt, fik Mathias Norsgaard fra Movistar en masse tv-tid i starten af løbet og en oplevelse for livet, da han ramte morgenhugget i sit første Flandern Rundt. Hør Mathias fortælle om sin debut i Flandern Rundt, hvor han endte med at komme ind som nr. 45 efter en lang dag i hug.

  Medvirkende: Per Bausager, Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar) og Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.


  På dagens etape kigger vi tilbage på sidste uges vilde danske cykelresultater. Andreas Kron (Lotto-Soudal) indledte ballet ved at vinde 1. etape af Catalonien Rundt, Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) vandt onsdag og fredag 2. etape og 4. etape af Coppi e Bartali, Kasper Asgreen (Deceuninck - QuickStep) leverede en mundlammende præstation fredag, da han vandt E3 Harelbeke og lørdag vandt Mikkel Honoré (Deceuninck - QuickStep) sidste etape af Coppi e Bartali, mens Vingegaard tog den samlede sejr.


  Undervejs på etapen snakker vi med Kasper Asgreen om den vilde sejr i E3 Harelbeke. Hvordan oplevede han løbet? Hvad tænkte han, da han kørte solo med 66 km. til mål? Hvordan reagerede han, da han blev hentet med 12 km. igen? Og hvordan udvalgte han det afgørende moment 4 km. fra mål? Hør mere om det og om Asgreens tanker frem mod søndagens Flandern Rundt, hvor selveste Tom Boonen har udpeget ham som sin favorit.


  Derudover er der også et interview med Mikkel Honoré, som tog sin første professionelle sejr på sidste etape af Coppi e Bartali. Hør Mikkel fortælle om, hvordan sejren kom i hus, hvad den betød for ham og meget mere i interviewet i podcasten.


  Til sidst varmer vi op til søndagens Flandern Rundt. Hvad er Flandern Rundt for en størrelse i cykelsporten og Belgien? Og hvad har vi af forventninger til søndagens væddeløb? Per Bausager sætter stemningen til De Ronde.


  Interviews: Kasper Asgreen og Mikkel Honoré


  Medvirkende: Per Bausager og Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  På denne etape af Forhjulslir tager vi sydpå, hvor vi skal høre fra fire talentfulde danske World Tour-ryttere.

  22-årige Andreas Kron (Lotto Soudal) vandt mandag 1. etape af Catalonien Rundt og cementerede for alvor sit store talent på den øverste scene i cykelsporten. Hør Kron fortælle om sejren, tankerne bag den afgørende spurt og om at skulle rulle ud på 2. etapes enkeltstart iført løbets førertrøje.

  I lørdags kørte Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar) sit første monument i karrieren, Milano Sanremo. Det fejrede han med 270 km. i morgenudbruddet og +7.000 brændte kalorier. Hør Mathias fortælle om det vilde udbrudstogt i Milano Sanremo og meget meget mere.

  Emil Vinjebo (Team Qhubeka-Assos) kørte - ligesom Mathias - sit første monument i lørdagens Milano Sanremo. Vinjebo havde dog en helt anden rolle end Mathias, hvor han skulle opvarter sin kaptajn, Giacomo Nizzolo, så han sparede så mange kræfter som muligt. Hør hvordan det foregik i praksis samt om Vinjebos mange oplevelser på landevejen indtil nu i 2021.

  Mikkel Honoré (Deceuninck-QuickStep) fik en fremragende sæsondebut i de franske endagsløb Ardeche og Drome Classic. Nu har han så været på højdetræningslejr på Teide med Remco Evenepoel for at bygge formen op mod ardennerklassikerne, som er de store mål i den første del af sæsonen. Hør Mikkel fortælle mere om det og om det italienske etapeløb Coppi Bartali, som står for døren i denne uge.

  Interviews: Andreas Kron, Mathias Norsgaard Jørgensen, Mikkel Honoré & Emil Vinjebo.

  Vært: Anders Mielke.

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  Der er meget at snakke om på dagens etape, hvor Per Bausager gæster viften. Til at starte med kigger vi tilbage på Paris-Nice med Roglic-dramaet, Magnus Corts etapesejr, Jumbo Vismas fravær, Mørkøvs verdensklasse og meget meget mere.

  Dernæst stiller vi skarpt på det netop overståede Tirreno Adriatico, som leverede noget af det bedste væddeløb i cykelhistorien. Mathieu Van der Poel, Tadej Pogacar, Wout Van Aert og Julian Alaphilippe er lige nu en klasse over alle i cykelsporten. Bausager kommer med sin analyse af de fire væddeløberes kvaliteter, samt hvorfor netop de fire - sammen med Roglic - skiller sig ud i professionel cykelsport lige nu. Bausager har ligeledes fulgt professionel cykelsport tæt siden 1968, men hvordan rangerer han nutidens cykelepoke sammenlignet med fortiden? Er vi i en ny cykelguldalder i international sammenhæng? Og hvad er forskellen på dagens helte kontra 1970'ernes helte? Og når ja, så snakker vi naturligvis også om Mads Würtz flotte sejr på 6. etape af Tirreno.

  På lørdag køres 2021's første monument, Milano Sanremo. Det næsten 300 km. lange traditionsrige endagsløb, som siges at være det nemmeste monument at gennemføre, men det sværeste at vinde. Hvilken betydning har løbet i cykelhistorien og i Italien? Hvad er Milano Sanremo for en størrelse? Og hvem er favoritterne til lørdagens væddeløb? Det snakker vi også meget mere om.

  Til sidst (02:01:14 - 02:19:30) er der et interview med Emma Norsgaard Jørgensen fra Movistar. Emma ligger pt. nr. 1 på Pro Cyclingstats uofficielle verdensrangliste efter en flot 2. plads i Omloop Het Nieuwsblad, 2. plads i Le Samyn og den seneste samlede 3. plads i Helthy Ageing Tour. Hør Emma fortælle om de seneste imponerende resultater og de fremtidige ambitioner i forårsklassikerne.

  Medvirkende: Per Bausager og Anders Mielke

  Interview: Emma Norsgaard Jørgensen (Movistar)

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  Mattias Skjelmoses drengedrøm gik i opfyldelse inden årsskiftet, da han skrev en 2-årig professionel kontrakt med det amerikanske World Tour-mandskab, Trek Segafredo. Han har netop kørt sig til en historisk flot 6. plads samlet i UAE-Tour, hvilket gør ham til den yngste danske cykelrytter nogensinde til at køre en top 10 placering hjem i et World Tour-løb.

  Men rejsen til World Touren har ikke været en dans på roser for den 20-årige dansker. Han var et af landets og verdens største cykeltalenter som ungdoms- og juniorrytter. Og han havde netop vundet det schweiziske junioretapeløb Tour de Pays de Vaud i 2018 og toppede verdensranglisten, men kort tid efter sejren, modtog han beskeden om, at hans dopingtest fra løbet i Schweiz, indeholdte det forbudte stof, methylhexanamin. Mattias kendte ikke til stoffet og den eneste måde, det kunne være havnet i hans krop var gennem et kosttilskud, som han havde taget, forklarede han til antidopingmyndighederne, DCU og UCI. Sagen udviklede sig til, at han suspenderede sig selv fra alt cykling, indtil der kom en dom, som i slutningen af december 2018 lød på 10 måneders karantæne fra cykelsporten.

  Siden hed er der blevet skrevet og snakket meget om denne sag. Mattias er blevet kaldt en snyder og han bliver somme tider i pressen omtalt som "dopingdømt dansker". Men hvordan er historien fra hans egen side? Hvordan oplevede han denne hårde periode, hvor han blev holdt udenfor sporten? Var han tæt på at stoppe? Og hvordan forholder han sig til dommen, som vil forfølge ham hele karrieren? Hvem er Mattias Skjelmose, hvad betyder cykling for ham og hvordan har hans rejse været til World Touren?

  For første gang fortæller Mattias hele sin historie - ikke kun om dommen - men også om sin personlige udvikling som menneske, op- og nedturene, drømmene og vejen til Trek Segafredo.

  Medvirkende: Mattias Skjelmose og Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.


  På anden og sidste del af portrættet af Mads Christensen, starter vi, hvor vi sluttede. Mads havde lige kørt sit sidste cykelløb som cykelrytter ved DM i linjeløb i 2015 for Riwal. Nu skulle livet byde på noget andet, men hvad? Han ville egentlig gerne blive i cykelsporten, hvis det var muligt, og her fandt han det helt rigtige job, som han også laver den dag i dag, nemlig bikefit. Hør, hvad det betyder for Mads at hjælpe andre cykelryttere med at indstille deres cykel, men også hvordan det er at bikefitte professionelle og unge talentfulde cykelryttere kontra motionister.


  Gravel er det nye sort i cykling, og der er Mads en af fanebæerne bag. Gravel er på en måde, som han selv siger det, "et nyt kapitel" i hans historie i cykelsporten. Men hvordan kan det være at en tidl. professionel cykelrytter på 36 år kaster sig ud i en ny lille karriere i gravel? Og hvad betyder gravel for Mads? Derudover løfter han også sløret for det nye gravelløb, Unsupported Grinder, som han skal arrangere til august.


  Dernæst fortæller Mads om den kræftsygdom, han fik tilbage i december 2018. Han kalder det selv for et "wake up call", men hvordan var det i momentet, som ung tidl. elitesportsudøver, at få konstateret modermærkekræft?


  Under coronanedlukningen, i foråret 2020, bliver Mads ramt af en depression, som måske i virkeligheden har været i baghovedet på ham under og efter karrierestoppet. Det åbner han ærligt og åbent op omkring.


  Som man har hørt undervejs i portrættet af Mads Christensen, så er hans identitet cykling. Og på trods af nedture, så er kærligheden til sporten stadig kæmpe stor.


  Medvirkende: Mads Christensen og Anders Mielke


  Portrætserien af Mads Christensen er sponsoreret af Nordic Coffee House.

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  I denne uge får du to etaper, der portrætterer hele historien om Mads Christensens rejse i cykelsporten. Han er i dag kendt som en af landets mest anerkendte bikefittere, men også som en af pionererne indenfor gravel i Danmark. Historien om Mads Christensen starter dog mange år før bikefit og gravel.

  Den første del af portrættet af Mads Christensen handler om hans landevejskarriere. Vi starter i Odder CK, hvor han i børne- og ungdomsårene var suveræn og vandt mange, mange cykelløb. Talentet tog ham videre til Team PH, hvor Tom Breschel og Jesper Skibby startede Danmarks første juniorhold, som samlede de bedste talenter fra hele landet. PH-mandskabet kørte videre i U23-klassen, hvor Mads og Matti Breschel dominerede U23-scenen. De blev inviterede med på træningslejr hos Team CSC, og det var spørgsmål om tid før, Mads skulle skrive sin første professionelle kontrakt.

  Kontrakten kom i hus i 2004, da Mads fik bronze ved U23-VM i linjeløb i Verona - det var sågar Danmarks første VM-medalje ved et U23-VM. På trods af stor interesse og en lang flirt med Team CSC og Bjarne Riis, skrev Mads kontrakt med det belgiske Quickstep-mandskab frem mod 2005-sæsonen. Mads flyttede til Toscana, blev holdkammerater med Paulo Bettini, Tom Boonen og Michael Rogers og drengedrømmen var dermed gået i opfyldelse. Han blev professionel cykelrytter.

  Men allerede halvvejs inde i sæsonen, kort efter Mads' første Giro d'Italia, hvor han havde overrasket alt og alle, skete der et eller andet med hans forhold til cykling. Han mistede lysten og passionen til livet som professionel, og han endte med at rive drengedrømskontrakten over et år før tid. Han gik et niveau ned på det britiske/sydafrikanske Barloworld mandskab i 2006, men lysten var der ikke, og Mads stoppede karrieren.

  Han begyndte derefter at arbejde som sælger i den lokale tøjbutik i Odder for at glemme alt om cykling, og om det pres der havde forfulgt ham - ikke kun fra omverdenen, men også fra sig selv. Men et eller andet rev i ham. Han meldte sig ind i Cykle Klubben Aarhus og lige pludselig var han tilbage i A-klassen. Det blev starten på et storslået comeback, som tog Mads fra den lokale cykelklub i Aarhus, til Team Designa Køkken, videre til Glud & Marstrand, for så at tage skridtet tilbage til World Touren, denne gang på Bjarne Riis’ Saxo Bank-mandskab, hvor han kørte indtil 2013. Derefter vendte han hjem til Danmark og kørte de sidste to år af karrieren på kontinentalmandskaberne, Cult Energy (2014) og Riwal Platform (2015).

  Som du, kære lytter, kan læse, så har Mads en interessant historie. Og den er han klar til at fortælle i dette portræt.

  Medvirkende: Mads Christensen og Anders Mielke


  Portrætserien af Mads Christensen er sponsoreret af Nordic Coffee House.

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  På dagens etape zoomer vi ind på den belgiske åbningsweekend, som står for døren lørdag med Omloop Het Nieuwsblad og søndag med Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Vi sætter fokus på danskerne, favoritterne og hvilken størrelse og betydning den belgiske åbningsweekend har i cykelsporten.

  Derudover tager vi også pulsen på de seneste cykelresultater fra Étoile de Bessèges, Tour de la Provence og UAE-Tour. I den forbindelse er der et interview med Emil Vinjebo fra Team Qhubeka-Assos, som beretter om sin debut i Clasica de Almeria, hvor holdkaptajn Giacomo Nizzolo vandt løbet, men også om sidste weekends benhårde Tour des Alpes Maritimes et du Var.

  Og til at give os et bedre billede af UAE-Tour, er der et interview med Mikkel Bjerg, som fortæller om sidevindsdramaet på 1. etape, 3. pladsen på enkeltstarten og om samarbejdet med Tadej Pogacar, som fører UAE-Tour.

  Etapen indledes faktisk med en oplæsning af et uddrag af den bog, som Per Bausager er i gang med at skrive med og om Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

  Tidsoversigt over etapen:

  Intro og oplæsning af bogen om Mads P.: 00:06:45-00:11:00

  Interview med Emil Vinjebo: 00:35:25-00:48:00

  Interview med Mikkel Bjerg: 00:53:51-1:09:23

  Optakt til Omloop Het Nieuwsblad: 01:16:10-2:00:00

  Medvirkende: Per Bausager og Anders Mielke

  Interviews: Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates) og Emil Vinjebo (Team Qhubeka-Assos)

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  Lige siden sommeren 2007, har han været en fast del af vores cykelminder. Hans stemme forbindes med cykelsport, og sammen med Rolf Sørensen er han blevet et synonym til Tour de France blandt danske cykelfans.

  I dag skal vi høre historien om Dennis Ritter - blandt andet om forelskelsen til cykelsporten, da brormand, Carsten, kørte sit første Mini 6-dagesløb i Forum og purunge Ritter blev suget ind i magien omkring Forum. Derudover beretter Ritter om hans dramatiske første dag i praktik på DR-sporten, og så om debuten i kommentatorboksen under Tour de France i 2007, som gik hen og blev en udfordrende Tour-debut med hele Michael Rasmussen-sagaen. Endelig hører vi naturligvis om venskabet til Rolf Sørensen og Jørgen Leth.

  Ritter har også taget de 5 mest følelsesladede øjeblikke med fra kommentatorboksen - en umulig top 5 at udpege - det bliver man som lytter hurtigt klar over undervejs i samtalen. Ritter har nemlig oplevet og kommenteret nogle af de største øjeblikke i sportens historie, ikke kun cykling og Tour de France, men også Usain Bolts OL-guld ved 100 meter finalen i Rio, landsholdskampe i Parken og VM-finalen mellem Brasilien og Tyskland i 2002.

  Ritters kommentering har dannet rammerne for et hav af magiske cykeløjeblikke i nyere tid. Denne podcast er en samtale og tilbageblik på Ritters flotte og spændende karriere som sportsjournalist - med størst fokus på cykelsporten.

  Medvirkende: Dennis Ritter og Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  22-årige Kristian Siig Hessel blev født med en hjertefejl, men det holdt ham ikke tilbage for at kaste sig ud i livet som cykelrytter. Som 11-årig indløste han licens i CK Fix Rødovre og talentet førte ham videre op på U19-juniorlandsholdet, hvor han blev en del af det stærke Team Roskilde Junior, og som senior kørte han i A-klassen for Team Synch-Giant.

  Kristian har aldrig ladet sit hjerte stoppe ham, han har aldrig set sig selv som syg på trods af, at han har en hjertefejl, som blandt andet har betydet, at han har fået indopereret en ICD-enhed. Men i 2019 opstod der nye problemer med hjertet. Midt under et cykelløb i A-klassen, var der noget galt. Der var noget galt med hjertet. Meldingen fra hjertelægerne var, at han skulle stoppe med cykling på elite-niveau. Rytmeforstyrrelserne i Kristians hjerte var livsfarlige, når det kom under hård belastning… I 10 år havde Kristian koblet sin identitet op på cykling, han var jo "cykelrytteren Kristian", men nu skulle han stoppe. Hvordan reagerer man på det som et ungt cykeltalent? Hvordan sluger man sin knuste drøm? Og hvordan kan det være, at man i første omgang kaster sig ud i livet som elitesportsudøver, når man har en hjertefejl? Og er der håb om en behandling, som kan gøre, at han kan lave et comeback?

  Dagens etape er en anden side af cykelsporten. Det er ikke historien om de store glamourøse sejre, men historien om et hjerte, som banker for cykling. En historie om passionen og kærligheden til cykelsporten, på trods af en masse udfordringer.

  Undervejs i Kristians historie, tager vi også snakken op om de mange hjerteproblemer man ser hos cykelryttere. Til at nuancere denne snak og dette perspektiv, er der til sidst på etapen et interview med Lars Juel Andersen. Han er hjertelæge og læge på det danske cykellandshold og World Tour-holdet, Team Qhubeka-ASSOS. Han giver svar på en del undrende spørgsmål til denne snak, og så fortæller han også om den obligatoriske hjertetest som World Tour-holdene er forpligtet til at udføre på deres ryttere.

  Medvirkende: Kristian Siig Hessel, Lars Juel Andersen og Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  "Han kan blive Danmarks næste store bjergrytter." Sådan lød ordene fra den tidligere professionelle cykelrytter, Chris Anker Sørensen, i en artikel på TV 2 SPORT om det danske cykeltalent Asbjørn Hellemose.

  På dagens etape af Forhjulslir får du historien om Asbjørn Hellemoses italienske cykeleventyr. Asbjørn har altid været draget af Italien og fascineret af italiensk cykelsport, hvor han altid har haft en drøm om at komme til at bo som cykelrytter. Drengedrømmen blev en realitet, da træner, Christian Moberg, anbefalede ham om at flytte sydpå qua hans talentfulde evner i bjergene. Efter studentereksamen i 2019 på Århus Statsgymnasium drog han til italienske Como for at udleve drengedrømmen. Asbjørn kontaktede over 20 lokale italienske hold, men kun et enkelt hold bød på krogen, schweizisk/italienske VC-Mendrisio.

  På trods af en underlig cykelsæson i 2020, hvor corona ødelagde store dele af sæsonen, brød Asbjørn igennem på den italienske U23-scene. Han blev blandt andet schweizisk bjergmester, nr. 9 i Baby Giroen (U23-Giro d'Italia), nr. 5 U23 Lombardiet Rundt og tog et par andre sejre og top placeringer. Den italienske U23-scene og World Tour-holdene har fået øjnene op for det danske stortalent, men hvem er han og hvordan er han nået til der, hvor han er i dag? Det fortæller han selv meget mere om på denne etape.

  Medvirkende: Asbjørn Hellemose og Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  Sæsonstarten nærmer sig med hastige skridt og de professionelle cykelhold er draget sydpå for at forberede sig til landevejssæsonen 2021. På dagens etape af Forhjulslir får du anden del af "Tæt på danskernes sæsonforberedelser", hvor vi kommer tæt på 6 danske professionelle cykelryttere. Vi hører om rytternes forberedelser frem mod den nye sæson, deres foreløbige løbsprogram, samt drømmene om sejr og succes. Vi bliver udelukkende i Spanien, hvor vi skal høre fra følgende danskere:

  Amalie Dideriksen (Trek-Segafredo Women), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Andreas Kron (Lotto Soudal), Pernille Mathiesen (Jumbo-Visma Women), Andreas Stokbro (Team Qhubeka-ASSOS) og Jonas Gregaard (Astana - Premier Tech)


  Vært: Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  Sæsonstarten nærmer sig med hastige skridt og de professionelle cykelhold er draget sydpå for at forberede sig til landevejssæsonen 2021. På dagens etape af Forhjulslir kommer vi tæt på 9 danske professionelle cykelryttere, som er taget med deres repræsentative hold på træningslejr. Vi hører om rytternes forberedelser frem mod den nye sæson, deres foreløbige løbsprogram, samt drømmene om sejr og succes. Vi skal både en tur til Italien, Spanien og De Forenede Arabiske Emirater, hvor vi skal høre fra følgende danskere:

  Kasper Asgreen (Deceuninck-Quickstep), Mikkel Honoré (Deceuninck-Quickstep), Frederik Wandahl (Bora-Hansgrohe), Emma Norsgaard Jørgensen (Movistar), Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar), Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates), Mattias Skjelmose Jensen (Trek-Segafredo), Asbjørn Kragh Andersen (Team DSM) og Frederik Rodenberg Madsen (UNO-X)

  Vært: Anders Mielke

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  Landevejssæsonen nærmer sig snart og efter planen kickstartes den europæiske landevejssæson den 24. januar i det spanske endagsløb Clássica Comunitat Valenciana.

  På dagens etape af Forhjulslir klæder vi dig på til sæsonstarten. Der er som altid sket en masse nye transfers: Chris Froome æraen på INEOS/Sky er slut, Yates-brødrene er blevet adskilt for første gang og så er Hirschi fortid på Sunweb.

  Vi gennemgår alle 19 hold på World Touren og zoomer ind på hvert enkelt hold - er det blevet stærkere eller svækket? Og hvad har vi af forventninger til det enkelte mandskab?

  Det er selvfølgelig også med den danske klaphat, at vi gennemgår transfermøllen. Vi zoomer naturligvis ind på de 25 danske World Tour-ryttere, som er ny rekord igen igen. Til sidst snakker vi ligeledes om Cecilie Uttrup, Emma Norsgaard, Amalie Dideriksen og de andre danske kvindelige professionelle.

  Medvirkende: Emil Vinjebo og Anders Mielke

  Tidsoversigt over 'Den store transfergennemgang 2021':

  1. AG2R Citroën Team > 00:09:50 - 00:14:57

  2. Astana - Premier Tech > 00:15:00 - 00:22:19

  3. Bahrain - Victorious > 00:22:20 - 00:28:13

  4. Bora - hansgrohe > 00:28:15 - 00:38:30

  5. Cofidis > 00:38:33 - 00:42:40

  6. Deceuninck - Quick Step > 00:42:42 - 00:52:58

  7. EF Education - Nippo > 00:53:00 - 01:04:07

  8. Groupama - FDJ > 01:04:10 - 01:08:37

  9. INEOS Grenadiers > 01:08:37 - 01:20:37

  10. Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux > 01:20:40 - 01:24:11

  11. Israel Start-Up Nation > 01:24:15 - 01:32:00

  12. Lotto Soudal > 01:32:02 - 01:39:15

  13. Movistar Team > 01:39:16 - 01:48:40

  14. Qhubeka ASSOS > 01:48:43 - 01:57:43

  15. Team BikeExchange 01:57:45 - 02:02:40

  16. Team DSM > 02:02:45 - 02:18:52

  17. Team Jumbo-Visma > 02:18:55 - 02:25:40

  18. Trek - Segafredo > 02:25:42 - 02:33:30

  19. UAE-Team Emirates > 02:33:35 - 02:41:55

 • Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

  På denne etape af Forhjulslir får du historien om Jakob Egholms fireårige rejse fra VM-guldet i Doha, til de svære år på senior- og U23-niveau, og til sidst om skiftet til Trek-Segafredo. Det er en ærlig og reflekterende Egholm, som for første gang åbner op om en svær tid med stærke følelser og mentale vanskeligheder som cykelrytter.

  Den 14. oktober 2016 blev en dengang 18-årig Jakob Egholm verdensmester i linjeløb for U19-junior. Verdens bedste blandt de største talenter i cykelsporten. Den store sejr betød, at han blev stemplet som nyt stort kæmpe talent i cykelsporten. Presset var derfor stort, da han tog skridtet op som senior og U23-rytter.

  "Jeg kunne jo næsten kun skuffe", fortæller Egholm om skridtet op på den 'voksne' scene.

  U23-årene var ikke nogen dans på roser for juniorverdensmesteren fra 2016. Det kan godt være, at han havde været blandt verdens største talenter som juniorrytter, men skiftet op på U23 og senior-niveau var noget helt andet.

  Trods modgang, uheld og ubehagelige oplevelser, gav Egholm aldrig op i drømmen om at blive professionel på World Touren. Den 1. januar 2021 kunne han officielt kalde sig World Tour-rytter på Trek-Segafredo. Hvordan og hvorledes skiftet kom på plads, fortæller Egholm meget mere om på etapen.

  Medvirkende: Jakob Egholm og Anders Mielke