Episodes

 • Så er det blevet fredag og Gruppettoen på Forhjulslir ruller afsted igen. Denne gang inviterer Norsgaard & Byriel lytterne med ind på gruppettoen i sommerhus. Der er som altid lovet højt humør og ærlige holdninger. Gruppettoen kommer blandt andet med historier fra deres miniferie i sommerhus: Norsgaard er træt af World-Tour holdenes PR-strategi, Byriel afviser lukning af Lotto, der bliver zoomet ind på Brian Nyggards nye bog, PostNord Danmark rundt kan ikke sammenlignes med Tour de France, og så opfordrer Gruppettoen til flere vink og hilsener mellem de danske cykelryttere på landevejene.

  Til sidst, hvil i fred til Norsgaards farfar, Axel Jørgensen som desværre tabte kampen til kræft. 19. maj 1954 - 21. maj 2020.

  Medvirkende: Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar) og Rasmus Byriel Iversen (Lotto Soudal)

  Produceret af: Anders Mielke (Forhjulslir)

 • På anden del af TTT - Think, Talk & Train - snakker vi om træning med fokus på periodisering. Magnus Bak Klaris har nok en gang inviteret et par kvikke personer fra sit netværk til en snak om, hvordan cykelryttere kan optimere sin træning.

  Thomas Bonne er en af Danmarks mest anerkendte trænere i dansk cykelsport og arbejder med periodisering, når han rådgiver og træner sine atleter. Professionel cykelrytter, Andreas Kron, bliver til hverdag trænet af Bonne, så etapens case bliver med Kron i fokus. Vi får blandt andet et unikt indblik i deres træner/rytter forhold, samt anvendelsen af periodisering i praksis. Derudover kommer Kron og Bonne også med enkelte eksempler, hvorpå de har omlagt Krons træning, hvilket har haft en positiv effekt. Til sidst runder vi af med generelle træningsanbefalinger til lytterne, som kan tages med hjem og bruges i praktisk.

  Medvirkende: Thomas Bonne, Andreas Kron, Magnus Bak Klaris og Anders Mielke

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Thomas Sørensen står noteret for 101 landskampe for det danske fodboldlandshold og 362 kampe i den engelske Premier League. Thomas kastede sig ud i et vildt cykelprojekt tværs over Amerika i 2015, mens han stadig var på kontrakt i engelske Stoke. Efter karrierestoppet i 2017 har han dog byttet målmandshandskerne og fodboldstøvlerne ud med klikpedaler og watmåler. Træningen og seriøsiteten inden for cyklingen er dog steget gradvist siden, og målet i 2021 er at kvalificere sig til VM i Gran Fondo.

  På dagens etape af Forhjulslir får vi hele Thomas Sørensen vej ind i cykelsporten, samt historier fra cykellivet i sportsgale Melbourne. Derudover fortæller han om Tour Down Under som han hvert år overværer, hvor han i år blandt andet fik sig en træningstur med Michael Mørkøv og Deceuninck Quick-Step. Til sidst runder vi også cykling vs. fodbold. På hvilke parametre halter cykelsporten efter fodbolden, og hvad kan cykling som fodbold ikke kan?

  Medvirkende: Thomas Sørensen og Anders Mielke

 • Det er længe siden, at man har hørt fra Niklas Larsen, og det er med god grund. I slutningen af august i 2019 vandt han Post Nord Danmark Rundt og var på alle danske cykelfans læber. Vejen var banet mod U23 VM på landevej, hvor Niklas var en af de helt store favoritter. Desværre blev Niklas ramt af en skade i ballen, som han egentlig var klar over var gal, men kørte videre med smerterne, da VM var i sigtekornet.

  Efter et par måneders genoptræning var Niklas næsten tilbage igen, og smerterne var stort set forsvundet i ballen. Under ColoQuicks afslutningsfest skete der dog det værst tænkelige. Niklas brækkede anklen midt på dansegulvet, og meldingen fra lægerne var hård; operation og 4 uger uden at støtte på foden. Niklas var ulykkelig. Operationen var i midten af november måned, og Niklas kunne dermed vinke farvel til VM på bane i marts måned - et VM som han så på sofaen, mens han så sine bedste venner blive verdensmestre.
  Niklas har siden operationen haft et mål for øje, OL. Et OL, som nu er blevet udskudt til 2021.

  På dagens etape får vi Niklas' stærke historie. Hvordan håndterede han den vanskelige situation? Var han tæt på at kaste håndklædet i ringen undervejs? Og er Niklas i virkeligheden lykkelig over udskydelsen af OL? Det er en række af de spørgsmål og historier, som Niklas fortæller på dagens etape af din podcast om cykling og kun cykling.

  Medvirkende: Niklas Larsen (UNO-X) og Anders Mielke

 • I den tredje udgave af Gruppettoen på Forhjulslir får Norsgaard og Byriel besøg i gruppettoen af deres gode ven, Johan Price-Pejtersen. Price blev i 2019 U23 europamester i enkeltstart, hvor han også var fast makker med Norsgaard i gruppettoen under ungdommens Tour de France, Tour de l'Avenir. De tre kammerater i gruppettoen kan ikke køre løb grundet corona, så derfor kigger de tilbage på sidste sæson, hvor Price blandt andet blev verdenskendt efter sit voldsomme styrt i vandpytten ved U23 VM enkeltstarten i Yorkshire.

  Derudover finder vi også ud af om Price lever op til DCU's kriterier for at være et talent - nogle kriterier som Byriel har fundet frem fra et gammelt power point show fra en U19 landsholdssamling i 2015.

  Medvirkende: Johan Price Pejtersen (ColoQuick), Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar) og Rasmus Byriel Iversen (Lotto Soudal)

  Produceret af: Anders Mielke (Forhjulslir)

 • På dagens etape sætter vi fokus på verdens smukkeste cykelløb. Det cykelløb som vi alle sammen kommer til at savne i maj måned, nemlig Giro d'Italia. Per Bausager og Alex Rasmussen har samlet kørt 6 Giro's og de har begge to været med til at vinde løbet samlet med deres kaptajn, Per i 1981 med Giovanni Battaglin og Alex i 2012 med Ryder Hesjedal.

  Dagens etape er spækket med anekdoter og røverhistorier fra Pers og Alex' oplevelser med Giroen. Lige fra Pers første Giro-start i 1977, hvor han som 20-årig neoprof var betaget af superstjernerne; Roger de Vlaeminck, Francesco Moser og Freddy Maertens, og videre til 2012, da Giroen startede i Herning, som Alex kalder sin største oplevelse som professionel cykelrytter på landevejen. Der er garanteret højt humør og gode grin på dagens etape, men også enkelte seriøse øjeblikke. Giroen er godt nok smuk og fantastisk, men den har også knust drømme og kostet liv.

  Medvirkende: Per Bausager, Alex Rasmussen og Anders Mielke

 • I dag introducerer vi en ny form for etape her på Forhjulslir. TTT - Think, Talk and Train. Det er et nyt initiativ som træner og tidligere cykelrytter, Magnus Bak Klaris fra Power Perfection fører an her på viften. Tanken bag TTT er at give de mange cykelinteresserede danskere en podcast, som er træningsrelateret. Det er ikke et format, som vil udkomme hver uge, men en gang i mellem vil Magnus invitere forskellige eksperter ind til en snak om, hvordan deres arbejde og viden kan oversættes og bruges af andre cykelentusiaster.

  I den første udgave af TTT sætter vi fokus på sportspsykologi, og de mentale aspekter af en toppræstation inden for cykelsporten. Gæsterne på dagens vifte er sportspsykolog og coach, Troels Thorsteinsson og Thomas Rald Kaspersen, som til daglig kører i den danske A-klasse for BHS Pl-Beton Bornholm. Vi hører blandt andet om, hvordan Thomas bruger en række værktøjer fra sportspsykologien i praksis, såsom bevidstgørelse af værdier og mindfulness træning. Vi kan heller ikke undgå at spørge ind til coronakrisen, fordi hvor svært er det at rådgive som sportspsykolog i denne besynderlige situation, og hvordan håndterer man situationen bedst mulig som cykelrytter?

  Medvirkende: Troels Thorsteinsson, Thomas Rald Kaspersen, Magnus Bak Klaris og Anders Mielke

 • Indtil nu er der blevet sat fokus på, hvordan World-Tour rytterne håndterer coronakrisen, men på dagens etape skal det handle om, hvordan man som ungt dansk U23 talent håndterer den vanskellige situation. Johan Price-Pejtersen bragede igennem på enkeltstaterne i 2019 og vandt blandt andet guld ved EM i U23 enkeltstart. Vintertræningen var gået som den skulle og Johan var endda også blevet inviteret med på træningslejr i Spanien sammen med verdens mest vindende cykelhold, Deceunick QuickStep. 2020 sæsonen kunne bare komme an, men faktisk er den slet ikke begyndt endnu. Den danske continentalscene nåede aldrig at debutere 2020 sæsonen før corona-pandemien lammede cykelsporten. Spørgsmålet er så, hvordan man som ungt dansk cykeltalent formår at holde motivationen oppe i denne besynderlige tid? Hvordan ser udsigterne ud for U23 løb? Og hvad kan coronakrisen betyde for dansk talentudvikling? Det er en række af de tematikker, som vi berører på dagens etape, hvor Johan også fortæller om drømmen om VM-guld i U23 enkeltstart til september.

  Medvirkende: Johan Price-Pejtersen og Anders Mielke

 • Gruppettoen tager endnu en gang pulsen på den efterhånden amputerede cykelsport. Byriel er blevet bjergged i den virtuelle cykelverden, men har Alex Dowsett ret, når han siger, at e-cykling er lige så hårdt som en timerekord? Norsgaard benægter at være @trollcyclist på Instagram, men han indrømmer dog, at han er blevet lagt for had af enkelte feminister grundet et mandschauvinistisk opslag, hvor han har en uheldig hovedrolle. Hvad mener Gruppettoen om Froome vs. Quintana? Og hvad er Gruppettoens holdning til den manglende information til de kvindelige professionelle cykelryttere?

  Selvom der endnu en gang er skygge på Byriels terrasse i Ceres Byen, stopper det ikke Gruppettoen i at holde humøret højt og spytte ærlige holdninger ud.

  Medvirkende: Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar) og Rasmus Byriel Iversen (Lotto Soudal)

  Produceret af: Anders Mielke (Forhjulslir)

 • På dagens etape af Forhjulslir gæster U23 verdensmester i enkeltstart, Mikkel Bjerg, viften. Mikkel fortæller blandt andet om sin flugt hjem til Danmark og de frie landeveje fra hometrainerhelvede i Andorra og Spanien. Derudover beretter Mikkel om sin WorldTour debut - har det levet op til forventningerne, og hvordan er det mon at være holdkammerater med Alexander Kristoff?

  UCI har netop udgivet en ny løbskalender for resten af 2020, men er den realistisk? Hvis den holder stik kan Mikkel Bjerg næsten ikke undgå en Grand Tour debut, men hovedmålet for resten af 2020 sæsonen ligger i september måned med EM og VM i enkeltstart. Vi vender også timerekorden, som er blevet lagt lidt på is grundet corona, men Mikkel afviser ikke et nyt forsøg sidst på sæsonen.

  Medvirkende: Mikkel Bjerg og Anders Mielke

 • På dagens etape skal vi tilbage i tiden. Tilbage til dengang, hvor ingen havde hørt om coronakrisen. I dag skal vi høre historien om en af Danmarks gamle væddeløbere, nemlig Jack Arvid Olsen. Rejsen begyndte på Amager i 70'erne, hvor Jack blev forelsket i cykelsporten. Jacks far hjalp A-rytterne i Amager Cykle Ring med klamper og pedaler, hvilket betød, at Jack kom helt tæt på heltene fra bardomsklubben. Fortællingen går videre til junior og amatørklassen, hvor Jack var blandt Danmarks bedste. Han dominerede den danske elite og vandt flere afdelinger i Tuborg Cuppen (daværende Post Cup). Succesen tog ham videre til et fransk amatørhold, hvor han i 1986 vandt amatørudgaven af Paris Tours. Sejrene og succesen på den franske amatørscene gav Jack en kontrakt på det belgiske hold, Hitachi, hvor holdkammeraterne lige pludselig hed, Roger de Vlaeminck og Claude Criquielion. Det professionelle liv som cykelrytter var ikke en dans på roser, og det oplevede Jack på egen krop. Det var den vilde vesten i Belgien, hvor der sjældent var styr på noget. Den ene dag kunne han træne 250 km. med sin faste træningsmakker, Greg Lemond, og samme aften ville holdet tvinge ham til et fransk etapeløb dagen efter. Derudover fortæller Jack også ærligt om dopingkulturen, som han tog kraftig afstand fra - en beslutning, som blandt andet var medvirkende til, at han stoppede som professionel cykelrytter i Belgien allerede 3 år efter den første kontrakt. Til sidst på rejsen fortæller Jack også om sit comeback i den danske A-klasse som 40 årig i 2004, samt hvordan en vegansk og sund levestil har fået ham på rette vej.

  Medvirkende: Jack Arvid Olsen og Anders Mielke

 • I dag præstenteres en ny gren af Forhjulslir, "Gruppettoen på Forhjulslir". De to kammerater, Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar) og Rasmus Byriel Iversen (Lotto Soudal) vil ligesom i en rigtig gruppetto 'samle op'. Gruppettoen på Forhjulslir er en samtale mellem to professionelle WorldTour-ryttere om de seneste rygter og røverhistorier i cykelsporten, hvor højt humør og ærlige diskussioner er vigtigere end en god FTP.

  Medvirkende: Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar) og Rasmus Byriel Iversen (Lotto Soudal)

  Produceret af: Anders Mielke (Forhjulslir)

 • På dagens etape af Forhjulslir zoomer vi ind på det traditionsrige spanske WorldTour-hold, Movistar, som har været en betydelig faktor i professionel cykelsport siden 1980. I den nye dokumentarserie på Netflix, "El día menos pensado" (Den mindst ventede dag), får man et unikt indblik i Movistars 2019 sæson. Man kommer helt tæt på opturene, men i særdeleshed også nedturene. Det er professionelle cykelryttere og sportsdirektører, som ikke er bange for at vise følelser og kant.

  I 2020 er danske Mathias Norsgaard Jørgensen på kontrakt hos Movistar. Vi diskuterer og perspektiverer en række af de dramatiske og bemærkelsesværdige episoder i dokumentarserien. Derudover er det også interessant at høre Mathias' perspektiver som rytter på holdet i 2020. Han har mødt mange af sine nye holdkammerater, men i dokumentaren får han et bedre billede af Valverde, Soler og en række af sportsdirektørerne.

  Medvirkende: Mathias Norsgaard og Anders Mielke

 • Der er ikke mange positive historier og nyheder for tiden under coronakrisen. I Danmark må man stadig gerne cykle på landevejene, men det er ikke tilfældet for de sydeuropæiske lande; Italien, Spanien og Frankrig, hvor der er strengt udgangsforbud. Det har derfor tvunget mange af de professionelle cykelryttere ind i stuen og op på hometraineren og ud på de virtuelle landeveje i e-cykling-verdenen. E-cykling er altså i disse mørke tider blevet en lysende hjælp for mange af de proffer, som er indespærrede hjemme i stuerne. Netop e-cykling bliver vores hovedfokus på dagens etape, hvor vi hovedsageligt vil fokusere på den mest populære platform, nemlig Zwift. Til at gøre os alle klogere på e-cykling og Zwift har Anders Mielke fået besøg på viften af tidl. World Tour-rytter og ambassadør for Zwift i Skandinavien, Alex Rasmussen, samt Klaus Møller, som til daglig kører i A-klassen på Zwift for Danish Bike Riders og kommenterer og streamer en masse Zwiftløb. Vi gennemgår en række interessante emner som blandt andet; community-fællesskabet på Zwift, danskernes niveau internationalt, frygten for snyd på Zwift, OL i Zwift 2028 og meget mere andet lir om e-cykling.

  Medvirkende: Alex Rasmussen, Klaus Møller og Anders Mielke

 • På dagens etape af Forhjulslir er Casper Pedersen fra Team Sunweb og adm. direktør Oscar Bjørn-Rosager i ProOwnedCycling med på viften. Hjemme på børneværelset i Ballerup, tilbage i 2015, fik de to cykelryttere Casper Pedersen og Oscar Bjørn-Rosager en idé. Hvert eneste år aflægger professionelle cykelryttere cykeltøj, som de ikke længere bruger grundet udskiftning af sponsorer. Derfor ønskede de to 18-årige drenge at give danske motionister og fans muligheden for at få fat i dette unikke cykeltøj, uden at det kostede en formue. På dagens etape kommer du med bag om rejsen på ProOwnedCycling, hvor de gik fra at sælge Casper Pedersens aflagte cykeltøj til at sælge spritnyt cykeltøj og udstyr fra bl.a. Team Sky, Mitchelton Scott og AG2R. Etapens hovedfokus ligger ikke i selve virksomheden, men giver snarere lytterne et indblik i de møder og bekendtskaber Oscar gennem sit samarbejde med diverse WorldTour-hold.

  Derudover kan vi ikke undgå at snakke lidt om corona, hvor Casper blandt andet fortæller om hans rejse hjem til Danmark fra Girona (Spanien). En hyggelig grillaften med Michael Carbel og Niklas Eg på den solrige terrasse i Girona, endte ud i en travl flugt hjem til Danmark med en lille rødvinsbrandert.

  Medvirkende: Casper Pedersen (Team Sunweb), Oscar Bjørn-Rosager (ProOwnedCycling) og Anders Mielke

 • På dagens etape af Forhjulslir hører vi om coronakrisen set fra tre forskellige cykelrytteres perspektiv.

  Christopher Juul-Jensen fra Mitchelton-Scott har forvandlet stuen hjemme i Københavner-lejligheden til et Zwift rum. Her kører han hver dag sammen med sine holdkammerater i den virtuelle cykelverden, selvom han egentlig i princippet godt må cykle på de danske landeveje. Udover Zwift, fortæller Chris også, hvordan han håber og regner med, at cykelsæsonen kommer til at se ud for resten af 2020.

  I interviewet med Mathias Norsgaard Jørgensen fra Movistar dykker vi ned i en række af de tematikker som der i disse dage bliver diskuteret i cykelsporten. Bør man træne hjemme på hometraineren, selvom man egentlig godt må cykle på landevejene? Mathias' holdning er meget klar. Som professionel cykelrytter og repræsentant for sporten, bør man gå forrest og blive indenfor på hometraineren. Til sidst i interviewet hører vi også om Mathias' genoptræning, som har mødt et lille bump på vejen i form af nogle bøjede skruer i benet.

  Mens Chris Juul og Mathias Norsgaard udlever drømmen som World-Tour ryttere, så jagter det unge danske cykeltalent, Asbjørn Hellemose den samme drøm. Den jagter han i Orkanens Øje, nemlig Norditalien. Men hvordan er det mon som ung dansk cykeltalent pt i Norditalien? Frygter man corona? Kan man træne? Hvordan foregår hverdagen? Og er familien hjemme i Danmark bekymret?

  Medvirkende: Christopher Juul-Jensen, Mathias Norsgaard Jørgensen, Asbjørn Hellemose og Anders Mielke

 • I anledningen af coronavirussen og lockdown har Forhjulslir valgt at lave en stor cykelquiz. Dagens etape er en cykelquiz mellem den professionelle cykelrytter mod den gale sofaseer. Hvem er bedst? Ham som er professionel i sporten eller ham, som er professionel bag skærmen og på sofaen. Anders Mielke har hamstret alt data fra ProCyclingStats og lavet en kæmpe cykelquiz. Du som lytter kan også gætte med undervejs, og se om du er bedre end gæsterne på viften. Nyd en masse cykelsnak, hvor vi flere gange undervejs får nostalgiske minder fra cykelhistorien.

  Medvirkende: Emil Vinjebo (professionel cykelrytter), Noah Austin (cykelfan) og Anders Mielke (vært)

 • På dagens etape af Forhjulslir indleder vi med at sætte fokus på coronasituationen set fra cykelsportens perspektiv. Hvor mange cykelløb er nu aflyst? Hvordan påvirker coronasituationen en dansk professionel cykelrytter? Er foråret ødelagt? Det er nogle af de spørgsmål, som vi kigger på i starten af dagens etape.

  Derudover hører vi også om Emil Vinjebos sæsonstart, som blandt andet har budt på køretur af Nairo Quintana og en masse væddeløb rundt omkring i Europa. Til sidst tager vi også pulsen på Paris-Nice og kommenterer lidt på det fremragende cykelløb nogle af verdens bedste cykelryttere har leveret til os. Det store spørgsmål er dog om løbet i virkeligheden ikke skulle have været aflyst?

  Medvirkende: Emil Vinjebo og Anders Mielke

 • På denne etape stiller vi skarpt på sidste uges VM på bane, som blev historisk for Danmark. Frederik Rodenberg Madsen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen og Julius Johansen vandt VM-guld og slog verdensrekord tre gange undervejs. Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen vandt VM-guld i parløbet i suveræn og sikker stil.

  Casper Folsach tager os alle med ind på inderkredsen fra VM i Berlin og giver sin oplevelse af de store danske øjeblikke, samt de andre flotte præstationer ved dette VM på bane. Vi kan ikke undgå at se frem imod OL, hvor Danmark ligner den største favorit i både holdløb og parløb. Flere af de konkurrerende nationer er dog ret ubekendte faktorer, når de første ruller den store udstyrspakke ud i Tokyo, meeeeen det er ikke noget, som bekymrer Folsach synderligt meget.

  Til sidst er der et lille interview med Ole Ritter, som udtrykker sin store begejstring og stolthed af det danske banelandshold, samt den rivende udvikling dansk cykelsport er i.

  Medvirkende: Casper Folsach og Anders Mielke

 • På denne etape af Forhjulslir kommer vi helt tæt på sidste weekends flotte danske præstationer på landevejen og brostenene. Der er i alt fire interviews på dagens etape. Hør først fra Søren Kragh Andersen fra Team Sunweb, som tog fusen på mange og kørte en suveræn flot 3. plads hjem i Omloop Het Nieuwsblad. Søren fortæller blandt andet om, hvordan han åd sig selv for at komme med over Muren i finalen. Dernæst fortæller han sin mening om Gianni Moscons svinestreg og om den gode stemning, der er på Team Sunweb for tiden. Det var ikke kun de danske herrer, som imponerede i åbningsweekenden. Emma Norsgaard Jørgensen - Athlete fra Bigla Pro Cycling fortæller om sin 3. plads i Omloop Het Hageland, hvor hun kun blev slået af etablerede sprintersjerner; Lorena Wiebes og Martina Bartistella. Derudover hører vi også om hendes flotte sæsonstart, som blandt har budt på en sejr på 1. etape af Volta a Valenciana. Kasper Asgreen kørte fra alt og alle i søndags og vandt Kuurne-Brussels-Kuurne. Interviewet med Asgreen er optaget mandag, dagen efter den store sejr i Kuurne. Hør blandt andet Asgreen fortælle om de sidste 5 km. hvor han flere gange undervejs tænkte tilbage på holdkammerat Bob Jungels store nummer fra 2019 i Kuurne. Mikkel F. Honoré fra Deceuninck Quickstep styrtede desværre i det franske løb, Drome Classic, og brækkede ryggen tre steder. I dette interview hører vi om status på Mikkels ryg, og hvor længe det holder ham fra cyklen. Derudover fortæller Mikkel også om den kæmpe oplevelse det var at køre Tour Colombia, og hvordan situationen er i Schweiz lige udenfor Norditalien i forbindelse med coronavirussen. Medvirkende: Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen, Emma Norsgaard Jørgensen, Mikkel Honoré og Anders Mielke