Episodes

  • - Å lage kunst er litt som Ă„ leke, sier kunstner Anja Carr (39). Verkene hennes kjennetegnes av sterke farger og flere av dem ser ut som overdimensjonerte leketĂžy. Hun har eksempelvis laget to My Little Pony-skulpturer i lysegult og lyseblĂ„tt pĂ„ stĂžrrelse med virkelige ponnier, og et lykketroll (som hun har kalt Lykketoll) med langt knĂŠsjrosa hĂ„r som er pĂ„ hĂžyde med et voksent menneske og er ifĂžrt en voksenbleie.

    Anja arbeider innen flere sjangre, som skulptur, performance, kostyme, installasjon, fotografi og video. Hun har en aktiv karriere, hvor hun har vĂŠrt med i flere enn 60 gruppeutstillinger og mer enn 30 separatutstillinger i inn- og utland – som i Amsterdam, London, Berlin og Los Angeles. I tillegg har hun drevet det rosa visningsrommet PINK CUBE. 

    Anja bor i Oslo, er fra Bergen, er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen, fra Berlin og fra KunsthĂžyskolen i Oslo hvor hun har en master i kunst.

    Christina snakker med Anja om Ă„ rendyrke sitt fargesterke lekne univers og om Ă„ fjerne distraksjoner, om hvor viktig det er Ă„ ha et atelier og om arbeidsprosessene som ligger bak verkene.

    Episoden er laget i samarbeid med Oslo Open. Oslo Open skjer en helg i april hvert Är, og da Äpner rundt 400 profesjonelle billedkunstnere og kunsthÄndverkere sine atelierer for publikum over hele Oslo. Det er gratis og Äpent for alle! I Är skjer det helgen 27-28 april!

    Intervjuet av Christina Skreiberg

  • - Jeg snakker gjerne om prising, om hva ting bĂžr koste, sier Anne Valeur (33). Hun har de siste 10 Ă„rene bygget seg opp et velrenommert navn innen bĂ„de kommersielt og redaksjonelt fotografi – gjerne innen mat, vin, livsstil- og kultursegmentet generelt. Bildene hennes er fargesterke, solfylte og fristende, i Subjekt er de blitt omtalt som “valeurske”!

    Christina snakker med Anne om hvordan hun har bygget sin karriere, om penger, business og verdien av nettverk. Og om viktigheten av Ă„ vĂŠre raus og en grei person Ă„ jobbe med, og om at alt ikke trenger Ă„ vĂŠre perfekt hver gang - noen ganger kan du vĂŠre fornĂžyd med “godt nok”. Anne forteller ogsĂ„ om Ă„ gi seg i kast med prosjekter utenfor jobb: Hennes interesse for naturvin har ledet henne til Ă„ starte opp og vĂŠre medier i vinbaren Becco, og for noen Ă„r siden ble hun med pĂ„ Ă„ kjĂžpe et gammelt hus med oppussingsbehov i Italia – fĂžr hun eide eget hjem her i Norge.

    Anne er utdannet fra Norsk Fotofagskole i Trondheim, hun er representert av Pudder Agency, og nylig vant hun Gull i kategorien Mat og Drikke under reklamefotografenes Ă„rlige prisutdeling, Gullsnitt.

    Intervjuet av Christina Skreiberg

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • - Dette har vĂŠrt det mest intense Ă„ret i mitt liv. Jeg har aldri vĂŠrt sĂ„ sliten og trĂžtt, sĂ„ lykkelig og totalt overveldet, sier Hanna som ble mamma for fĂžrste gang for ett Ă„r siden.

    Da hun ble gravid hadde hun flere egeninitierte prosjekter pÄ gang, det var godt driv. Hvordan forberedte hun seg pÄ Ä vÊre 100% borte fra dem i syv mÄneder? Hvordan var det Ä tre til side og gi fra seg ansvaret? Eller Ä la nye muligheter passere? Hvordan orienterte hun seg om sine rettigheter overfor NAV, og hvorfor etablerte hun AS under graviditeten?

    NĂ„ er Hanna delvis tilbake i jobb. Hvordan er det Ă„ bli vekket 15 ganger i lĂžpet av natten, og ogsĂ„ prĂžve og utrette noe pĂ„ dagtid? PĂ„ hvilken mĂ„te identifiserer hun seg ikke like mye med jobben lenger? Og hvorfor syns hun det er en fordel Ă„ vĂŠre frilanser? 

    Hanna har fÄtt en nyvunnen respekt for Christina som har to barn pÄ 8 og 10 Är. Hanna og Christina snakker om Ä ikke lenger eie sin egen tid, og om selvomsorg og tÄlmodighet. De snakker om Ä klare Ä ha aksept og respekt for seg selv ogsÄ nÄr du er svak og om at det er kjipt - men at ingen dÞr - hvis du mÄ avlyse eller utsette ting.

    Samtale mellom Christina og Hanna

    Foto: Sara Angelica Spilling 

  • Frihet er noe av det vi frilansere verdsetter aller mest ved det Ă„ jobbe for oss selv. Frihet til Ă„ skape det arbeidet vi Ăžnsker, til Ă„ jobbe pĂ„ den mĂ„ten vi selv liker, nĂ„r vi selv liker og med de vi liker! Frihet til Ă„ jobbe masse! Frihet til Ă„ ta fri! Frihet til Ă„ leve det livet vi Ăžnsker oss. 

    Men et grenselĂžst frilansliv uten rammer og forpliktelser skaper ingen god tilvĂŠrelse. Frihet og ansvar henger sammen, og vi som driver for oss selv har bĂ„de hele friheten og hele ansvaret - og det er gjerne mye ansvar! 

    I denne episoden utforsker vi spennet mellom frihet og forpliktelser, hva som gir oss frihet og frihetsfÞlelse og hvorfor det er sÄ viktig for oss frilansere. Vi snakker om hva som ofte stÄr i veien for en frilansers frihet - det kan vÊre skral Þkonomi, frykt for Ä sette grenser overfor andre, at det er vanskelig Ä gjÞre seg mer utilgjengelig og sette seg selv fÞrst. Vi deler hvordan vi har innrettet oss i praksis, i jobbhverdagen og i frilanslivet generelt, og snakker om hvordan du kan rigge til frilanslivet ditt, slik at ogsÄ du fÄr en hÞy grad av frihetsfÞlelse!

    Samtale mellom Christina og Hanna

    Foto: Johanne Log

  • Hanna er gravid (whoop whoop) og går snart ut i foreldrepermisjon. Derfor blir dette siste episode på en lang stund. Men vi kommer tilbake, vi vet bare ikke helt om det blir høsten 2023 eller noe senere! For Christina tar også permisjon fra prosjektet i denne perioden.

    I denne personlige siste episoden av sesong 5 får du høre våre tanker, følelser og valg vi står overfor.

    For å ta permisjon og invitere inn nye ting setter i gang en rekke endringer og avgjørelser, for oss begge. Hva tenker vi om å pause Frilanslivet, ett av våre hjerteprosjekter? Hva skal Christina gjøre mens Hanna er i foreldrepermisjon? Hvilke tanker har Hanna om å gå ut i permisjon og om å kombinere permisjonstid og frilansarbeid når hun er tilbake? Hvordan velge hva som skal få plass og hva som må vike?

    Vi snakker om hvor vanskelig det er å velge bort drømmeprosjekter, om hva denne nye tiden innebærer, om å sette seg mål, om å skape alternative veier og om hvordan tenke strategisk.

    PS: Meld deg på vårt nyhetsbrev (www.frilanslivet.no), så får du månedlig mail fra oss og beskjed om når vi er tilbake med nye episoder! I mellomtiden kan du finne inspirasjon og kunnskap i våre totalt 170 tidligere episoder!

    Ønsker dere et riktig godt 2023!

    Samtale mellom Christina og Hanna

  • Fotograf og billedkunstner Marie Sjøvold logget seg av sosiale medier i ett år, og koblet internett av telefonen. Det har resultert i hennes åttende fotobok «How Much Silence Can You Take?». Hvordan var det å gjøre seg selv og arbeidet sitt mindre synlig og invitere stillheten inn? Fikk hun mere tid? Hva erfarte hun ved å gjøre det, og “mistet” hun noe?

    Marie (40) jobber med fotografi, video og fotobøker på tvers av fotografiske sjangere. Hun jobber prosjektbasert og bruker foto til å undersøke og belyse private og intime sider ved livet, som morsrollen, graviditet og søvn.

    Christina snakker med Marie om hennes vei inn i yrket og om hvorfor det ble akkurat fotografi. Marie snakker om å vie tid til egne prosjekter, om hvorfor prosjektene er så viktige for henne og om å gå dit kjærligheten er.

    Marie har bodd flere år i Berlin, og bor nå i Asker med mann og to barn. Hun har stilt ut i Kristiansand Kunsthall, Nobels Fredssenter, Fotografisk Center i København, Trafo Kunsthall, Galleri F15, Henie Onstad Kunstsenter, og mange mange flere steder.

    Intervjuet av Christina Skreiberg

  • Visste du at din nervøsitet kan skape god spenning på scenen og at jernteppe kan brukes til din fordel? Eller at du med fordel kan være helt deg selv på scenen?

    Formidlingsekspert Antje Bomann-Larsen lever av å holde kurs og foredrag om det å holde kurs og foredrag. Christina har deltatt på hennes foredrag “Hold magiske presentasjoner” to ganger, og når Antje nå gjester Frilanslivet forteller hun hvordan hun forbereder gode foredrag og holder på publikums oppmerksomhet. Vi snakker også om den hersens prestasjonsangsten.

    Antje forteller også hvordan hun jobber med balansen mellom av- og på- tid (for å stå på en scene kan ta mye energi) og ikke minst prater vi om prising!

    Antje har snakket foran forsamlinger i 18 år. For seks år siden startet hun eget firma, og siden har hun levd av å holde foredrag og kurse folk - så vår ekspert er også frilanser. Antje er utdannet idéhistoriker og har jobbet med formidling hele sitt voksne liv, blant annet for Holocaustsenteret, Nationaltheateret og Akershusmuseene. Hun har bodd i Tyskland, Litauen, Danmark og Sveits og holder presentasjoner på flytende tysk, engelsk og dansk.

    Intervjuet av Christina Skreiberg

  • Annonsørinnhold: Christina etablerte AS i 2017 etter å ha frilanset med ENK i mer enn ti år. Hanna har nylig valgt å gjøre det samme. I episoden forteller vi hvorfor!

    Men selv om vi har valgt AS som selskapsform betyr det ikke at det er den beste løsningen for alle. Men det blir man ofte fortalt, at AS er tryggest, det er best! Men vi kommer frem til at det ikke er så sort-hvitt og at det er flere forhold å vurdere før du velger AS.

    Du vil høre oss veie ENK og AS frem og tilbake, vi forteller hvorfor vi har etablert Frilanslivet AS sammen utover AS’ene vi selv eier 100%, som vi har ansatt oss selv i. Vi snakker om hvor mye det koster hver måned og deler flere triks og noen skikkelig gode råd - som vi har lært oss underveis!

    Samtale mellom Hanna og Christina.

    Denne episoden er laget i samarbeid med vår annonsør Folio. Folio er en banktjeneste som slår sammen bank og regnskap, så du sparer tid. I nettbanken så lagrer Folio informasjonen om dine kjøp og inntekter slik at du kan sende ditt fiks ferdig bokførte regnskap fra Folio rett inn i ditt regnskaps­system, eller til en regnskaps­fører.

    Foto: Sara Angelica Spilling

  • Annonsørinnhold: Man hører stadig vekk at det er lurt å etablere AS, fremfor å ha et ENK. Derfor dykker vi langt ned i denne tematikken i denne episoden (og også i den neste). For hva er de største forskjellen mellom et enkeltpersonsforetak og et aksjeselskap? Når bør du vurdere å etablere AS? Hva innebærer det av forpliktelser, sosiale rettigheter og hva koster det? Og passer det for alle - også for oss kulturutøvere?

    Med oss i studio har vi Kjartan Bærem fra regnskapsprogrammet Fiken som besvarer våre spørsmål: Hva er fordelene og ulempene ved de to selskapsformene? Må du betale mer eller mindre i skatt ved et ENK vs. AS? Hvordan etablerer man et AS? Og hvilke regler må du passe på?

    I episoden snakker i også om litt mer avanserte ting som utbytte, skatt av overskudd i et AS, holdingselskap og mye mer!

    Dette er del 1 av to episoder om samme tema. Del 2 som kommer neste uke, da snakker Hanna og Christina om sine egne erfaringer med disse to selskapsformene fra et mer personlig perspektiv.

    Intervjuet av Hanna von Bergen

    Denne episoden er laget i samarbeid med vår annonsør Fiken. Fiken er et regnskapsprogram som gjør det enkelt å føre regnskap selv. I Fiken kan du sende fakturaer, ta bilde av kvitteringer med fiken-appen, levere moms- og næringsoppgaven - alt fra samme sted.

  • Helge Skodvin (53) er kjent for å fotografere hverdagslandskaper i Norge, gjerne med et personlig og humoristisk blikk. Han jakter på surrealistiske øyeblikk og er opptatt av alle de visuelle kodene vi omgir oss med, som et Pizza Grandiosa tilbudsskilt langs veien, en stor oppblåsbar julenisse liggende utenfor en Europris eller en grønnkledd mann som klyver inn i sin bitte lille grønne bil.

    Helge jobber med egne langsiktige prosjekter innen sjangeren dokumentarfotografi som gjerne strekker seg over mange år, i tillegg til å ta oppdrag for magasiner, aviser, firma og forlag. Han har utgitt tre fotobøker, har hatt flere utstillinger, har vunnet Årets bilde flere ganger og har vært i finalerunden i Leica Oskar Barnack Award og Magnum Photography Awards.

    Christina snakker med ham om sjonglere både oppdrag og egne prosjekter, om dokumentarprosjektene hans 240 Landscapes, A Moveable Beast og Deilig er jorden - det siste har han jobbet med i ti år! Vi snakker om arbeidet som ligger bak, hvor mange timer han tilbringer i bilen sin og om å bli besatt. Vi snakker om å finne sin visuelle stemme og om å se sine egne omgivelser med friskt blikk.

    Helge bor og jobber i Bergen, har tre barn, og har en Bachelor i Fotografi fra London.

    Samtalen ble spilt inn under journalistkonferansen Hauststormen i Bergen.

    Intervjuet av Christina Skreiberg

  • – Etter folk så SKAM har flere muslimske jenter sagt at det har blitt litt lettere å gå med hijab, sier skuespiller, foredragsholder og samfunnsdebattant Iman Meskini (25). I en alder av 17 år ble hun kjent over natten for både et norskt og et internasjonalt publikum gjennom rollen som Sana i TV-serien SKAM.

    Iman er også kjent for å bruke sin stemme og fortelle om hvordan det oppleves å bære hijab og være muslim i Norge, både i intervjuer, når hun er med i TV-serier, på sosiale medier og når hun holder foredrag. I 2018 ga hun ut boken “#minhistorieminmening, 313 stemmer om hijab” og mottok samme år Brobyggerprisen for sitt bidrag til å minske avstanden mellom mennesker med ulike religioner. I år havnet Iman på Forbes magasin sin årlige “30 Under 30” liste over unge mennesker å se til i Europa. Hun har laget podkasten “har du trua” for Aftenposten og er nå aktuell i Viaplay sin dokumentarserie “Power women”.

    Hanna snakker med Iman om hvordan det opplevdes å bli superkjendis over natten i en så ung alder og om hvordan det endret livet hennes. De snakker også om viktigheten av representasjon, om fordommer, om å "føle seg norsk" og om både hva det gir og hva det koster å ytre seg offentlig.

    Intervjuet av Hanna von Bergen

  • Mandag er den beste dagen i uka, synes plateprodusent, forlegger, forfatter og programleder Christer Falck (53). Siden nittitallet har han hatt et stort og hjertelig engasjement for norsk musikk og musikkbransje.
    Christer har startet mer enn 500 prosjekter, som blant annet konsertserien Koronerulling, som bestod av 82 strømmede konserter og to digitale festivaler under koronapandemien, og prosjektet Norske albumklassikere, som er et pågående prosjekt hvor Christer gir nytt liv til norske klassikere, ved å gi dem ut på CD, LP eller som bok. Norske albumklassikere finansieres med crowdfunding, hittil er det blitt 469 folkefinansierte utgivelser, og Christer forteller oss hvordan.
    I 2021 mottok han NOPAs formidlingspris for sitt arbeid og engasjement for norsk musikkliv. Juryens beskrivelse konstaterer blant annet at «Musikk-Norge hadde utvilsomt vært fattigere uten årets vinner».
    Hvordan finner Christer motivasjon og gutset til alle sine prosjekter? Hvordan får han finansiert prosjektene sine og hvordan få til en vellykket crowdfund? Hva driver ham? Og kobler han noensinne av?

    Christer har tre barn og bor i Oslo. Og mange kjenner ham som mangeårig programleder for realityprogrammet «Robinson ekspedisjonen» på TV3 – han deltok selv i første sesong og vant.

    Intervjuet av Christina Skreiberg

  • I denne og forrige ukes episode snakker vi med NAV om foreldrepenger og foreldrepermisjon. Fagansvarlig for foreldrepenger i NAV, Trine Bjørn, gjester Frilanslivet. Hun har jobbet med dette fagfeltet siden 2010. Trine har selv vært frilanser, som oversetter, før hun ble fast ansatt i NAV.

    I denne episoden, som er del 2, får Hanna oppklart en hel del misforståelser knyttet til reglene for foreldrepenger og hun forteller om hvilke grep hun har gjort for å tilpasse seg systemet. Vi går gjennom når man kan søke foreldrepenger, hvilken dokumentasjon som kreves og om man kan klage på vedtaket. Vi snakker om hva svangerskapspenger innebærer, hva som skjer om man blir syk og vi snakker om hvordan man kan kombinere permisjonstiden med å jobbe ved siden av. Vi ender hele kalaset med våre beste tips.

    Dette er del 2 av episoden. Hør del 1 først, den ble publisert forrige uke.

    Intervjuet av Hanna von Bergen

  • Hvordan skal du som jobber utenfor det etablerte arbeidslivet gå frem hvis du skal søke foreldrepenger? Hva skjer hvis du har hatt en veldig ujevn inntekt de siste årene? Hvor mye får du utbetalt, hvor lenge og hvordan funker alt dette med foreldrepenger og foreldrepermisjon egentlig?

    Fagansvarlig for foreldrepenger i NAV, Trine Bjørn, gjester Frilanslivet. Hun har jobbet med dette fagfeltet siden 2010. Trine har selv vært frilanser, som oversetter, før hun ble fast ansatt i NAV.

    Dette er en episode vi lenge har ønsket å lage, og vi er super happy for å endelig ha NAV i studio. Hanna, som er gravid for første gang og som går ut i foreldrepermisjon i februar 2023, fører samtalen. For Hanna er det en spennende tid, det kribler av glede, men hun har også litt urolig kribling med tanke på tilrettelegging av permisjon og en ny livsfase.

    Ettersom dette er et stort felt å dekke, har vi delt episoden i to deler.
    Dette er del 1, del 2 publiseres neste uke.

    Intervjuet av Hanna von Bergen

  • – Jeg hadde aldri ambisjoner eller ønske om å jobbe med politisk kunst. I utgangspunktet ville jeg bli popmusiker, superstjerne og skuespiller, sier Camara Lundestad Joof (34).
    - Mange av de temaene jeg har jobbet med, som rasisme og utenforskap, har jeg i veldig stor grad jobbet med av nødvendighet, ikke så mye av lyst.


    Scenekunstner, dramatiker og forfatter Camara Lundestad Joof har blir omtalt som en av “norsk teaters viktigste stemmer”, og har i en årrekke hevet stemmen om temaer som rasisme, utenforskap, makt og identitet. Som dramatiker har hun satt opp stykker i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Italia og ble i 2020 husdramatiker på Nationaltheatret. I 2018 skrev Camara hennes debutbok “Eg snakkar om det heile tida”, en bok om rasisme og utenforskap som nå er blitt pensum i USA. Camara er rådsmedlem i Kulturrådet og leder Faglig utvalg for scenekunst.

    Camara har ikke formell utdannelse, hun har lært seg håndverket gjennom praktisk erfaring og jobbing. Hanna snakker med Camara om å være selvlært, om formative mentorskap, om hva det koster å jobbe med krevende temaer, om å tørre å stille krav til oppdragsgivere og om å “være vanskelig”.

    Intervjuet av Hanna von Bergen

    Foto: Odin Drønen

  • – Jeg har ingen plan B, det må bare gå, sier kunstner Marthe Elise Stramrud (38) om å lage to meter høye keramiske skulpturer som forhåpentligvis kommer ut i ett stykke fra ovnen.

    Det var kun fem år siden Marthe, som egentlig har en bakgrunn som fotograf, tok i leire for første gang og ble bergtatt. Siden har det blitt hennes fulltids kunstneriske praksis. De seneste årene har hun jobbet i storformat med flere meter høye todimensjonale keramiske vaser.

    Marthe Elise har en master i billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo og en bachelorgrad i fotografi fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Arbeidene hennes er innkjøpt av flere private og offentlige samlinger.

    Hanna snakker med Marthe om positive og negative sider ved å ha en enorm arbeidsglede og arbeidskapasitet, om å arbeide med offentlig kunst, om hvilke muligheter som åpner seg med ordentlig finansiering og om å tørre å stille krav til utstillingshonorarer.

    Intervjuet av Hanna von Bergen

  • Hvordan havnet Christina på en elektromesse ikledd sykepleier-kostyme? Hva skjer når man plutselig møter på en man burde bedt om tilgivelse for 13 år siden? Hva gjorde at Hanna spilte orgel i nakendrakt på en pub i Halden? Og hvordan går det når man i fylla går i gang med en ivrig ryddesjau på dataen?

    I dagens episode mimrer vi tilbake til både gøye og drøye historier. Frilanslivet byr gjerne på stor variasjon, noen ganger rare oppdrag, andre ganger eventyrlige reiser - og man kan gjerne havne i en rekke bisarre og uventede situasjoner, enten i jobben, eller i reisene tilknyttet jobb. Noen av opplevelsene kunne vi kanskje vært foruten, andre har krydret frilanslivet, og flere av dem kan vi lære noe av.

    Samtale mellom Hanna og Christina

  • Er du nysgjerrig på bokbransjen, eller har du kanskje vurdert å gi ut bok selv? To av bokbransjens sentrale aktører gjester Frilanslivet denne uken: Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og Kulturrådet.

    Lan Phuong Le jobber med stipendordningene til Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO), som er en viktig tilskuddsordning for de av dere som skriver sakprosabøker, mens Janicken von der Fehr er fagansvarlig for litteratur i Kulturrådet, og forteller oss om Kulturrådets innkjøpsordninger for litteratur. For hvis du har skrevet en bok kan du altså melde boken din på til innkjøpsordningen, og blir den innkjøpt blir boken distribuert til alle landets biblioteker!

    Kan man søke stipend fra NFFO som selvpublisist? Hvordan skriver du en god søknad?
    Og hva skal til for å få boken innkjøpt til innkjøpsordningen, og hva man skal tenke på hvis man søker med en selvpublisert bok? Er det mulig å komme gjennom nåløyet? Hvordan har bok-landskapet endret seg de siste årene – er det flere som gir ut selv?

    God lytt, og god skrivelyst til deg som skriver bok!

    Og du, hvis du ikke har hørt forrige ukes episoden med forfatter Guro Sibeko, så gjør det! Guro har utgitt bøker på etablerte forlag, og også selv. Men henne snakker jeg om hva det innebærer, arbeidet som ligger bak, hva du vinner ved å gi ut selv, hva du “mister”.

    Intervjuet av Christina Skreiberg

  • Forfatter, slampoet og samfunnsdebattant Guro Sibeko har gitt ut flere bøker på noen av landets mest etablerte forlag. I 2018 bestemte hun seg for å gå indie, og ga ut Den store SLAM!boka på eget forlag, denne høsten kommer hennes tredje selvpubliserte bok.

    Hvorfor valgte hun å selvpublisere etter flere utgivelser på etablerte forlag? Hva skal til for at boka blir bra? Og når ut?

    Flere og flere selvpubliserer bøker. Og det er jo noe befriende med å ta saken i helt egne hender, uten at noen skal bestemme over din bokbaby. Men du står også alene! Programleder Christina, som også har gitt ut selv, snakker med Guro om hva du vinner ved å gi ut selv, og også om hva du “mister”.

    Guro er en aktiv slampoet, hun har laget teaterforestillinger, hun har vært leder for interrimstyret i INN – etniske minoriteter i kulturlivet og er varamedlem i Kulturrådets vurderingsutvalg for ny norsk sakprosa for voksne. Og mye annet!

    I neste episode snakker Christina med Kulturrådet - om innkjøpsordningene for bøker - og hva man skal tenke på når man søker som selvpublisist, og med NFFO - Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening - om å søke forfatterstipend til sakprosabøker når du gir ut selv.

    Intervjuet av Christina Skreiberg

  • - I remember that I was very annoyed in the first or second year at KhiO because people could tell that I am African by looking at my paintings. So I had a period where I tried to paint in a way that would not reveal that I'm African, sier kunstner Fadlabi (46) som nå har referanser til Afrika i det meste han foretar seg: Han driver Khartoum Contemporary Art Center i Oslo, en arena hvor kunst, musikk, poesi og dans fra Afrika og Midtøsten vises, i 2014 skapte han utstillingen “Kongolandsbyen” i Frognerparken som fikk enorm oppmerksomhet og han har malt et stort veggmaleri på Tøyen av en somalisk astronaut - blant annet.

    Fadlabis fargesterke malerier er blitt separatutstilt ved blant annet Trafo Kunsthall, ved Kunstnernes Hus og Kunsthall Oslo, i tillegg til en rekke internasjonale utstillinger.

    Fadlabi, som er oppvokst i Khartoum i Sudan, kom til Norge da han var 27 år og har siden bodd og arbeidet i Oslo. Han er utdannet i statsvitenskap og maleri fra Sudan, og fra Kunsthøyskolen i Oslo, hvor han har både en Bachelor of Fine Arts og en Master of Fine Arts.

    Episoden er på engelsk

    Intervjuet av Christina Skreiberg