Episodes

  • – Boka starter med at det ikke går bra til slutt. Og så spoler vi tilbake og prøver å finne ut hva som skjedde, sier Åshild Mathisen i samtale med forlagssjef Jan Swensson.

    Ingen søndagsskole er en bok om smertefulle konflikter i den offentlige kristenheten og om kampen for å gjøre kristendommen relevant for en ny tid. Samtidig er det en fortelling om samhørighet på tvers av skillelinjer, om mot, endringsledelse, kvinnelig lederskap - og de voldsomme motkreftene omstilling kan utløse.

    Åshild Mathisen tar leseren med til Nord-Norge, til sin læstadianerbakgrunn med sin særegne kristendomsforståelse. Derfra går reisen sørover, der Mathisen blir en del av det indre liv i KrF og avisa Vårt Land - to miljøer der endring er brennbart, fordi det rokker ved selve gudstroen.
    Mathisen forteller sin historie frem til hun i 2018 måtte gå av som sjefredaktør i Vårt Land etter to år.

    Boka finnes også som e- og lydbok. Utdraget i starten er hentet fra lydboka. 

  • – Det oppstår noe helt spesielt når hardbarka kriminelle forteller åpent om følelser og erfaringer. Historiene kan også si mye om oss mennesker, hvor forskjellige og hvor like vi kan være, og hvor mye grusomt man kan oppleve og likevel overleve.

    Møt Mina Hadjian og Martine Rand – folka bak Røverradioen – i samtale med forlagssjef Jan Swensson.

    – Helt siden første gang vi gikk gjennom fengselsporten for å lage radio våren 2014, gjennom alle de låste dørene, og inn til menneskene som sitter der, har vi vært fanget av historiene deres. Fellesnevner for disse historiene er at de er ekstreme, på godt og vondt, og at de stort sett er utilgjengelige for resten av befolkningen. De illustrerer hvilke deler av samfunnet som ikke fungerer, hva som kan skje med dem som faller utafor, og hvordan de blir behandlet av rettssystemet.

    «Røver» er tittelen som de som sitter i fengsel får når de får jobb i RøverRadion. Det er disse menneskene denne boka handler om.  Røverne har mye på hjertet, og de gir både rystende og rørende innblikk i en lukket verden. Med Røverhistorier får du et lite innblikk i Røvernes samfunn.

    Tune in!

    I lydboka Røverhistorier møter du også flere av røverne. Den kan du laste ned her. 

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • – Jeg vil at du skal tenke på hva som bor i deg, sier Sissel Gran i samtale med forlagssjef Jan Swensson. – Hva kan du finne på å gjøre i en gitt situasjon? Kjenner du ditt indre, litt mørke loft? Hva er dette noe i oss som kan få oss til å gå imot vår egen overbevisning: Være utro, skjelle ut barna, krenke kjæresten, drikke oss fulle, slå, gamble, bryte fartsgrenser?

    Begjær har alltid vært en drivkraft i oss mennesker. Det har fylt oss med et lystbetont pågangsmot til å vinne, utforske, erobre og elske. Samtidig har begjæret en mørk og mektig side. I vår tids sterke tro på fornuften og den gode viljen kan vi komme til å underslå hvordan det mektige begjæret kan lede oss på ville veier.

    Kan vi bli bedre rustet til å håndtere dette fremmede i oss ved å hente det frem i lyset og erkjenne dets eksistens? Er det mulig å eie sitt begjær? Slike spørsmål er Men størst av alt er begjærets anliggende. For å utforske dem, tar Sissel Gran leseren med på en tur i liv og litteratur, i lys og mørke.

    Les mer om boken her. 

  • Å stå støtt handler om å tåle livet. Ikke bare i medgang, men også når det blåser på toppene. –Det finnes verktøy som gjør at du kan mestre ting enda bedre, grue deg litt mindre og smile litt mer, sier mentaltrener Cecilie Ystenes Myhre i samtale med forlagssjef Jan Swensson.

    Målet med boka STÅ STØTT er å gi deg innsikt i effektive strategier, verktøy og teknikker som vil hjelpe deg til å løse de utfordringene du står i.

    Få med deg denne inspirerende samtalen om selvtillit, mestring og motivasjon.

    Få også med deg podcasten GRIT der Cecilie setter seg ned med ulike fremadstormende mennesker. Mennesker som prestere på ekstremt høyt nivå innenfor sitt felt. Mennesker som har GRIT. 

    Cecilie Ystenes Myhre har mer enn 15 års erfaring som mentaktrener og lederutvikler for ledere, toppidrettsutøvere og kunstnere på nasjonalt og internasjonalt toppnivå. 

    Les mer om boka her! 

  • – Det er mye bekymringsdrevet snakk om smarttelefonen. Ikke minst i vår del av verden. Vi har en protestantisk tilnærming. Det er mobbing. Det er hatkommunikasjon. Den ødelegger hjernen. Det er noe i det, men det er også mye annet som er sant. All teknologi tar bort noe. Men den legger også til mange muligheter, sier Thomas Hylland Eriksen i samtale med Jan Swensson.

    Smarttelefonen styrer hverdagen vår. Det du ikke får i en app, finnes ikke. Til gjengjeld får du adgang til et uendelig univers av kunnskap, kommunikasjonskanaler, tjenester og distraksjoner.

    Smarttelefonen har plassert hele verden i håndflata din. Thomas Hylland Eriksen i Appenes planet

    Bare på noen få år har smarttelefonen gjort verden mindre og større, nærere og fjernere, morsommere og kjedeligere. Livet er blitt friere og mer kontrollert, mer sosialt og mer asosialt, mens vi blir både smartere og dummere. Det dreier seg om en global, digital revolusjon som savner sidestykke.

    Med karakteristisk engasjement og nysgjerrighet tar Thomas Hylland Eriksen oss med på oppdagelsesferd i smarttelefonens verden. Kartet tegnes underveis. Hvis vi ikke skal bli slaver av mobilen, er det nødvendig å forstå den, for å kunne ta livet, kontrollen og ikke minst tiden tilbake.

    "Hylland Eriksen har skrevet en strålende bok for alle som vil løfte blikket og forsøke å forstå hvordan smarttelefonen har endret våre liv." Marius Wulfberg, Dagbladet

    Her finner du lydboka! 

  • Nytt år, nye muligheter! 

    Kjenner du uro i magen når du tenker på din personlige økonomi? Seks av ti kvinner sier at de heller vil snakke om sin egen død enn penger, ifølge en internasjonal undersøkelse. 

    Få med deg en morsom og lærerik samtale. Kanskje du også blir inspirert til å ta grep om egen økonomi og bli en økonomisk superkvinne!

    I boka Penga og livet får du en grundig innføring i lån, bolig, arv, forsikringer, sparing og pensjon med hjelp fra Anita Hoemsnes og Jorun Aartun, to av landets dyktigste økonomijournalister i Dagens Næringsliv. Du lærer å kjøpe aksjer og spar i fond, får råd om lønnsforhandlinger og en sjekkliste når du vil snakke med partneren din om økonomi. Denne boka hjelper deg uansett hvor du er i livet - som student, på vei inn i din første jobb, i fast jobb, godt voksen eller pensjonist. 

    Hoemsnes og Aartun har også vært med på å grunnlegge den populære Facebook-gruppa DN Kvinner. 

  • – Jobben min er å holde kjeft, sier Eva B. Ragde. – Det var en skrekkelig prosess. Jeg lå våken om natta. Kan jeg fortelle om disse tingene her? For et ansvar. Og hvordan skal jeg få frem og få fortalt til folk hva slags vanvittig spennende yrke jeg har?

    Hvordan fungerer skrivesamarbeidet mellom Eva B. Ragde og forfatter Trude Teige under disse helt spesielle omstendighetene?

    Vi får være med på ranet av Postens tellesentral midt i Oslo sentrum. Med hundrevis av vitner tar et ranslag seg inn i en verdisentral – bevæpnet til tennene og med finlandshette. Alle trodde det dreide seg om et filmopptak eller en øvelse. Dette var bare opptakten til et enda grovere ran – Nokas-ranet. Og en kriminalteknikers drøm er å finne dette ene lille sporet som knytter de to ranene sammen …

    På åstedet - bok 

    På åstedet - lydbok  

    «I det hele tatt er dette en uhyre interessant bok, skrevet med uhøytidelig alvor og akkurat passe blanding av beskjedenhet og faglig tyngde.» Jon Rognlien, Dagbladet (Terningkast 5)  

    «... en helt usedvanlig leseverdig bok. Mange politifolk har spennende erfaringer å dele, men få eller ingen norske klarer det så vellykket som Ragde gjør her. Skal du lese en «true crime»-bok i år, les denne. Dette er den beste politiboken jeg har lest på svært, svært lenge.» Sven Arne Kjepso, Politiforum

    Foto: Tine Poppe

  • – Du føler at du er en del av et filmsett. Hodet ditt klarer ikke å oppfatte det som skjer. Kriminaltekniker Eva B. Ragde er hjemme hos moren sin den 22. juli 2011 da hun får en telefon fra sjefen som forteller henne at en bombe har gått av i regjeringskvartalet. – Hvis ting er helt ubegripelige, må du ta tak i de tingene du kjenner for å gjenvinne kontrollen, forteller Eva i samtale med forfatter Trude Teige. Bli med Eva B. Ragde på jobb denne helt spesielle dagen.

    På åstedet podcast er laget av Aschehoug og Fabel. Dette er den andre av tre episoder.
    På åstedet - bok 

    På åstedet - lydbok  

    «I det hele tatt er dette en uhyre interessant bok, skrevet med uhøytidelig alvor og akkurat passe blanding av beskjedenhet og faglig tyngde.» Jon Rognlien, Dagbladet (Terningkast 5)  

    «... en helt usedvanlig leseverdig bok. Mange politifolk har spennende erfaringer å dele, men få eller ingen norske klarer det så vellykket som Ragde gjør her. Skal du lese en «true crime»-bok i år, les denne. Dette er den beste politiboken jeg har lest på svært, svært lenge.» Sven Arne Kjepso, Politiforum

    Foto: Tine Poppe

  • - Synsinntrykket blir veldig forsterket når du får på lyd og lukt. Det kan bli helt ekstremt, forteller krimtekniker Eva B. Ragde i samtale med Trude Teige. Sammen har de skrevet bok om seks av de mest rystende kriminalsakene i Norge. Hva går gjennom hodet til en krimtekniker når hun går inn på et åsted? Hvordan takler hun synet? Luktene? Bli med inn i en kriminalteknikers hverdag av flekker og biologisk materiale.

    På åstedet podcast er laget av Aschehoug og Fabel. Dette er den første av 3 episoder.

    På åstedet - bok 

    På åstedet - lydbok  

    «I det hele tatt er dette en uhyre interessant bok, skrevet med uhøytidelig alvor og akkurat passe blanding av beskjedenhet og faglig tyngde.» Jon Rognlien, Dagbladet (Terningkast 5)

    «... en helt usedvanlig leseverdig bok. Mange politifolk har spennende erfaringer å dele, men få eller ingen norske klarer det så vellykket som Ragde gjør her. Skal du lese en «true crime»-bok i år, les denne. Dette er den beste politiboken jeg har lest på svært, svært lenge.» Sven Arne Kjepso, Politiforum

    Foto: Tine Poppe 

  • – Det er nok mange som ikke vet at to kvinner ble drept i kampene rundt Blücher, forteller Mari Jonassen som er aktuell med boka Norske kvinner i krig. – Dette er en bok der jeg tar for meg krigen fra A til Å, og forsøker å vise frem den norske okkupasjonshistoriens kvinnelige ansikt.

    Under andre verdenskrig bidro Norges kvinner i alle deler av motstandskampen. Mange satte liv og helse på spill ved å engasjere seg i etterretning, flyktningetrafikk eller illegal presse, mens andre tok aktivt del i sabotasje og militær motstandsvirksomhet.

    Få med deg fortellingen om Malta-Margit som seilte dødskonvoi i Middelhavet og som ba sjefen sin om å få gå med shorts i stedet for skjørt. Hva var foreldreaksjonen og hva slags rolle spilte Kronprinsesse Märtha under krigen? Norske kvinner i krig byr på en mengde ukjente historier fra hele landet.

    Boka fyller ut en stor, hvit flekk i okkupasjonshistorien. Mari Jonassen får et nytt og langt mer sammensatt bilde til å tre fram, basert på hundrevis av intervjuer som til nå har ligget ubenyttet i arkivene på Norges Hjemmefrontmuseum.

    Få med deg denne spennende samtalen!

    «Endelig får motstandskvinnene den oppmerksomheten de fortjener. I tillegg til at research og dokumentasjon er imponerende, er boka rett og slett spennende lesning. Her snakker vi om fortjente heltinner.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

    Her finner du boka! 

  • – Sekstiåtterne tar feil når de mener at de var den ungdomsgenerasjonen som brydde seg. Dagens ungdom bryr seg akkurat like mye, sier Trine Skei Grande i samtale med forlagssjef Jan Swensson.

    I boka Oppreist forteller hun om oppveksten i Overhalla i Nord-Trøndelag, om formende dager som ungdomspolitiker og organisasjonsleder, og ikke minst om livet i topp-politikken. Hun forteller åpenhjertig om seire og nederlag, om basketak og maktkamper i eget parti, i Stortinget og regjeringen, og om det politiske spillet som førte til hennes dramatiske avgang. Vi blir med på bakrommet når viktige beslutninger fattes, og møter både støttende kollegaer og tøffe politiske motspillere. – Jeg tror at jeg med denne boka kan bidra til å avmystifisere politikken litt, og vise at vi politikere ikke bare er det bildet som blir presentert i media. Først og fremst er vi vanlige mennesker med styrker og svakheter som alle andre.

    Og hva skjedde da Trine stemte mot Arbeiderpartiets forslag om at DDE skulle drive en kampanje mot alkohol?

    Få med deg denne morsomme og inspirerende samtalen!

    «Trine Skei Grande leverer en dristig bokbombe. Det er uvanlig, åpent og ærlig. Åpent, fordi hun tar oss med bak lukkede dører og røper interne forhold. Ærlig, fordi hun innrømmer feil og reflekterer rundt egne eller partiets ulemper.» Lars Nehru Sand, NRK

    «Morsom og velskrevet - Trine Skei Grande på godt og vondt.» Jens Kihl, Bergens Tidende

    «... en ærlig og leseverdig bok, velskrevet og interessant fra en politiker som har vært sentral i de mest opprivende konfliktene rundt den sittende regjeringen. Grande står oppreist fordi hun er tøff.» Martine Aurdal, Dagbladet

    Les mer om boka her! 

  • – Du kunne ta deg selv ganske høytidelig, forteller Dan Børge om sine første år i Dagsrevyen tidlig på åttitallet. Det var på den tiden det bare var NRK. Det har vært mange oppturer i Dan Børges eventyrlige TV-karriere. Vi snakker om sendinger med opp mot 2,5 millioner seere og det ene suksessprogrammet etter det andre. Parallelt med Dan Børges karriere, har medielandskapet gjennomgått enorme endringer, med viktige milepæler som NRK-monopolets fall og opprettelsen av TV2, der han var en sentral aktør.

    Men hva er det Dan Børge angrer på i karrieren? Og hva er egentlig et familiært lagkakeprogram?

    Forfatteren Dag Kullerud bringer oss nærmere mennesket Dan Børge i boka Fenomenet Dan Børge. Les mer om boka her. 

  • «Vi ser etter alle ting. I et pent, ryddig hjem ser vi etter om det er rydda eller om det faktisk er ryddig.»

    Hva ser en krimtekniker når hun går inn på et åsted, som vi andre ikke ser? Hvordan tenker hun? Hvordan takler hun synet og luktene? Hvordan foregikk det da hun tok seg opp til statsministerens kontor i høyblokka for å hente ute de viktige dataserverne etter at bomben smalt?

    Kriminaltekniker Eva B. Ragde har kanskje Norges mest spennende jobb. – Det at du må bruke hjernen din absolutt hele tiden, gjør dette til min drømmejobb, forteller Ragde i samtale med forlagssjef Jan Swensson.

    Eva B. Ragde og krimforfatter Trude Teige har skrevet boka På åstedet – jakten på bevisene. – Vi ønsker å ta leseren med inn i en verden som vi har oppfattet at mange er veldig nysgjerrige på, men som få vet lite om, sier Ragde.

    – Som kriminaltekniker leter vi etter de tause sporene. Når vi kommer inn på et åsted, ser vi etter ting som et vitne kanskje ikke vil forklare seg om, eller som ingen tenker at har betydning i en sak. Vi ser etter usynlige biologiske spor, vi ser etter situasjonsspor, fingeravtrykk, fotavtrykk og inntrykksspor. Vi ser etter alle ting. I et pent, ryddig hjem se vi etter om det er rydda eller om det faktisk er ryddig.

    Nitid arbeid og tålmodighet danner rammen for Eva B. Ragdes jobb.

    Få med deg denne spennende samtalen!

    Les mer om boka her. 

    «En uhyre interessant bok, skrevet med uhøytidelig alvor og akkurat passe blanding av beskjedenhet og faglig tyngde.» Jon Rognlien, Dagbladet. 

  • – Målet med å fortelle min historie, er å få frem den usynlige, men viktige jobben som gjøres av mange foreldre hver eneste dag for at barna deres skal få følge sine mål og drømmer. Det ligger mange dilemmaer, lite applaus og null medaljer i slike hverdager, forteller Tone Ingebrigtsen i boka Alltid mamma. 

    Tone Ingebrigtsen åpner opp om kjærligheten til Gjert og den uvanlige starten på samlivet deres, barneoppdragelsen av de sju helt forskjellige barna og prestasjonspresset. Hun forteller nært og ærlig om gleder og sorger, det hektiske hverdagslivet og de store familiemiddagene, barneoppdragelsen og prestasjonspresset som ligger på den unike idrettsfamilien hvor tre av barna er europamestere.

    Hør Tone Ingebrigtsen i samtale med forlagssjef Jan Swensson. 

  • Ane Hem er rettstegner og i disse dager tegner hun i den mye omtalte Bertheussen-saken. Under rettsaken – og i boka Et spørsmål om skyld – reflekterer hun over alt det en tiltalt må gå gjennom i en åpen rettsak. Samtidig er det nettopp den åpne, gode rettstaten som bidrar til at vi i Norge har sterkt tillitssamfunn. Hem reflekterer også over pårørendeperspektivet. De pårørende skal også gå videre i livet sitt etter at gjerningsmannen er dømt, straffen utmålt og lysene i rettsalen er slukket. Hva skjer etterpå? Kan man være helt objektiv og balansert gjennom en rettsak og hva skjer med rettsstaten når juryordningen nå har forsvunnet? Hør Ane Hem i samtale med forlagssjef Jan Swensson. 

    I Et spørsmål om skyld portretterer Hem drapsmenn og overgripere, dommere og jurymedlemmer, vitner og pårørende. Samtidig får hun et unikt innblikk i rettsvesenet. Sakene hun er med på å dekke, blir ofte slått stort opp, men tegneren uroer seg over alt som mangler i det samlede bildet av retten som formidles til offentligheten.

    Fantastisk sannkrim! Tanita Saranya Landgraf, Aftenposten

    Boka er spennende som en kriminalroman. Tom Egil Hverven, Klassekampen

  • – Vi kan ikke la en liten gjeng med hvite menn i Silicon Valley styre livene våre. Vi må skape reaksjoner, sier Dag Hareide i samtale med Jan Swensson.

    Hva gjør de nye teknologiene med oss? Dag Hareide gir oss en introduksjon til de viktigste teknologiske gjennombruddene i 21. århundre og hva de kan gjøre med menneskers kropp, sinn og samfunn i boken Mennesket og teknomaktene.

    De teknologiske gjennombruddene blir stadig flere og mer kraftfulle. Kunstig intelligens utkonkurrerer menneskers intelligens, genredigering endrer mennesker og dyr, hjerner kobles til datamaskiner, autonome roboter kjører bil og dreper i krig. Vi forstår at dette vil forandre fremtiden dramatisk - men forstår vi hvor det bærer hen? Dag Hareide er aktuell med Mennesket og teknomaktene.

    Dag Hareide følte en uro over ikke å forstå, og over mangel på en offentlig, ordentlig samtale om hva teknologiene gjør med oss. Han brukte fire år på å oppsøke teknologiske maktsentra på fire kontinenter. Boka gir en introduksjon til viktige teknologiske gjennombrudd i 21. århundre og hva de kan gjøre med menneskers kropp, sinn og samfunn. Under ligger spørsmålet: Når maskinene overtar arbeid og avgjørelser fra mennesket, og mennesket blir mer maskin - hva er da et menneske?

  • – Hvis jeg kan få gi et råd til andre foreldre som har barn eller unge som bruker mye av tiden sin i spillverdenen, så spør om å få lov til å være med. Ikke for å invadere dem, men for å bli kjent med menneskene barna våre omgås der inne. På samme måte som vi stiller opp på fotball- eller håndballtrening.

    Da Mats var fire år gammel fikk foreldrene en beskjed alle foreldre frykter. Mats led av en sjelden muskelsykdom og ville gradvis miste funksjonene. Som åtteåring var han lenket til rullestolen. Han satt stort sett i kjellerleiligheten sin bak nedrullede gardiner og spilte data til langt på natt. Til foreldrenes store sorg isolerte han seg og ville ikke ut å treffe folk. Men da Mats døde 25 år gammel, tente venner over hele Europa lys for ham.

    Robert Steen stiller eksistensielle spørsmål inn i vår digitale hverdag. Kan du etablere levende, virkelige vennskap med mennesker du aldri har truffet? Hva med kjærlighetslivet? Han utfordrer også vårt syn på gaming. Hva tenker vi på når vi tenker på gaming? Skytespill er bare en liten del av dette universet. Steen håper å kunne skape en positiv fortelling rundt spill og samspill og ønsker at boken kan åpne opp for dialog og språk rundt dette temaet.

    Om natten lyser stjernene er en fortelling om hva man definerer som et godt liv, om vennskap og kjærlighet uten fysiske grenser, og om foreldrerollen i en tid der mange ikke forstår hva barna deres egentlig holder på med.

    Hør denne sterke og viktige samtalen!

  • Velkommen til noe av det dummeste man kan gjøre. Å gå rett i strupen på folk. Frontalangrep. Påpeke alt andre gjør feil. Komme med pekefingeren. Harselere. Raljere. Konfrontere. Halvor Johansson er klar med boka Ta deg sammen. I denne episoden av Frokost for hjernen er det flypassasjerer, tradisjonskost og spabehandlinger som får gjennomgå. I tillegg til trøndere, nordlendinger og østfoldinger.

    Halvor Johansson koser seg når han kan være tøff på avstand. Han liker å knurre lavt til folk som ikke har funnet frem lommeboka når de kommer til kassa i butikken. Finner ikke kortet sitt. Spør om pose etter de har betalt.

    Han koser seg med å himle med øya over folk som står feil i rulletrappa og blokkerer andre. En flaskehals av idioter i en ellers god infrastruktur.

    Ta deg sammen! handler om mange typer folk. Som irriterer. Likevel, dette handler på ingen måte om å konfrontere folk, å nei. Dette handler om å observere på avstand, sukke lavmælt, kikke stygt på i øyekroken, mumle «jævla idiot» for seg selv og forbanne den fremmede.

    Vi er jo nordmenn, og vi kjefter ikke ute i offentligheten. Det får spanjolene og italienerne ta seg av.

  • – Jeg håper jeg har skrevet en bok som gjør at de som leser den får lyst til å lese enda mer. Og jeg håper at jeg får fram at det ikke behøver å være en stor sak å lese. Vi må huske på at det er noe vi veldig lett kan gjøre og at det kanskje er den lettest tilgjengelige kilden vi har både til forlystelse og fordypelse, sier Kari J. Spjeldnæs om LESE. En liten bok om store opplevelser.

    I denne episoden av Frokost for hjernen snakker Spjeldnæs om norsklærerens betydning for lesing. Du får høre om dybdelesing og om hva som skjer med hjernen når du leser. – Litteraturen gir oss en motorvei til andre menneskers erfaringer, sier Kari J. Spjeldnæs i samtale med forlagssjef Jan Swensson. 

    Sett av tid til en spennende samtale om bøker og lesing.

    «Alt jeg søker i bøkene er gleden over et anstendig tidsfordriv.»

    Michel de Montaigne

  • Mange flytter hjemmefra for aller første gang for å studere. Men hvordan spiser du riktig slik at du holder deg kvikk og mett gjennom hele dagen på lesesalen? Og kan du spise deg til bedre eksamensresultater? Få gode og velsmakende råd fra lege og nevrolog Are Brean som er aktuell med Studentkokeboka. 

    På skolen lærte vi at kroppen trenger riktig næring for å holde seg frisk og rask. Det er vel og bra, men bare halve sannheten. For du skal ikke bare fø kroppen. Du skal fø hjernen også. Som student er det kanskje det aller viktigste du gjør. 20 prosent av all energien du spiser går rett til hjernen.