Episodes

 • Welkom bij een nieuwe aflevering van het Honden & Katten Spreekuur! In de aflevering "Knoop het in je oren" duiken we dieper in op een veelvoorkomend probleem waar veel huisdieren en hun eigenaren mee te maken krijgen: oorinfecties. Of je nu de trotse eigenaar bent van een hond met hangende oren of een speelse pup die graag buiten rondrent, houd je oren gespitst om te horen hoe je met deze situatie om moet gaan. Ook behandelen we kort oorinfecties bij katten. Gelukkig hebben onze spinnende huisgenoten een stuk minder last van deze vervelende infectie.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  Oorzaken van een oorinfectie bij een hond;

  Wat zijn de symptomen van een oorinfectie bij je hond?;

  Hoe behandel je de oorinfectie van je hond?;

  Tips: hoe voorkom je een oorinfectie bij je hond?

  We beginnen met de oorzaken van een oorinfectie bij honden. De oorpijn van je hond kan verschillende oorzaken hebben; van bacteriën tot gistinfecties. Onze dierenartsen Marco en Lena vertellen je alles over de factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van een oorinfectie.

  We besteden niet alleen aandacht aan wat we horen, maar ook aan wat we niet horen - de stille symptomen van een oorinfectie. Want hoe herken je oorpijn bij je hond? Marco en Lena hebben hun oor-deel klaarstaan. Van overmatig krabben tot ongewone geur en roodheid, het herkennen van de symptomen van een oorinfectie helpt om je trouwe viervoeter de hulp te geven die hij nodig heeft. Zo is hij er snel weer bovenop en krijg jij de oor-konde voor het beste baasje ooit.

  Maar hoe behandel je eigenlijk een oorinfectie bij je trouwe viervoeter? Hier hoor je welke aanpak het beste werkt. Ook vertellen Marco en Lena over het belang van het regelmatig schoonmaken van de oren van je pup of volwassen hond.

  Tot slot, en misschien wel het meest belangrijk, bespreken we hoe je een oorinfectie bij je hond kunt voorkomen. Van regelmatige controle en reiniging van de oren tot het vermijden van vochtige omgevingen. Dus leg je oor te luisteren voor de handige tips van Marco en Lena om het risico op een oorinfectie te verkleinen.

  Dus, of je nu een doorgewinterde hondenliefhebber bent of net je eerste pup hebt verwelkomd, met de tips in deze aflevering van het Honden & Katten Spreekuur houd je de oren van je trouwe viervoeter gezond. Blijf luisteren en vergeet niet om de oren van je hond goed in de gaten te houden!

 • Welkom bij het Honden & Katten Spreekuur, waar dierenartsen Lena en Marco in de aflevering van december, "Dinner with Friends", een feestmaal aan waardevolle inzichten serveren om je harige vrienden gelukkig te maken én te houden.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  Wat is het verschil tussen hondenvoer en kattenvoer?

  Kunnen honden en katten elkaars voer eten?

  Wat kan je doen als je dier stinkt, na het eten van zijn voer?

  Wat voor snoepjes mag je geven?

  Hoeveel snoepjes mag je hond of kat?

  Hoe zorg je dat je jouw hond of kat niet overvoert?

  Kan ik mijn huisdier menseneten geven?

  Mag ik mijn hond of kat eten geven als ik zelf aan tafel zit?

  Waar moet ik rondom de feestdagen op letten?

  Hoe ga je om met vuurwerkstress?

  Ontdek de antwoorden op smakelijke vragen, zoals het verschil tussen honden- en kattenvoer en of honden en katten elkaars voeding kunnen delen. En wat je eraan kan doen als je trouwe viervoeter vieze geurtjes verspreidt na het eten.

  Lena en Marco ontrafelen ook het mysterie van verantwoorde traktaties. Jouw hond of kat is natuurlijk de allerliefste van de hele wereld. Dit goede gedrag wil je natuurlijk belonen met een snack, maar hoeveel snoepjes mag jouw harige lieverd eigenlijk hebben?

  Daarnaast beginnen we alvast aan het kerstmaal, waarin Lena en Marco uitleggen of je jouw maaltijd kan delen met je hond of kat. Vergeet ook niet extra alert te zijn tijdens de feestdagen. Chocolade heeft niet alleen een grote aantrekkingskracht op ons, maar ook op onze dieren. Luister daarom naar de trucs om veilig met voedsel om te gaan en als klap op de vuurpijl ronden we het jaar af met tips om vuurwerkstress te voorkomen.

  Dus zet de warme chocolademelk maar klaar en pak er een kerstkransje bij, want het is weer tijd om te luisteren naar een nieuwe aflevering van het Honden & Katten Spreekuur. De aflevering zit boordevol waardevolle tips om de feestdagen zorgeloos door te brengen met je viervoetige vrienden.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Welkom bij het Honden & Katten Spreekuur, waar we in deze gloednieuwe aflevering dieper ingaan op de gezelligste tijd van het jaar: de winter. Dus pak je dekentje er maar bij en trek je hond of kat op schoot, want het is tijd om te "Over Winteren". Met de koude maanden voor de deur, staan Marco en Lena klaar om jou als honden- of kattenbaasje te voorzien van praktische tips om ervoor te zorgen dat jouw harige vriend optimaal van het winterseizoen geniet.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  Hoe goed kunnen honden en katten tegen de kou?

  Zijn huisdieren vatbaar voor kou?

  Het verschil over hoe honden en katten reageren op kou

  Komt onderkoeling voor bij onze huisdieren?

  Bij welke temperaturen moet je oppassen/voorbereidingen treffen?

  Hoe zorg je voor winterpret?

  Hoe maak je het je huisdier aangenaam?

  Tips voor winterse wandelingen en buitenkatten

  In deze aflevering bespreken Marco en Lena niet alleen wat we kunnen verwachten van het winterweer, maar ook hoe we onze huisdieren hier het beste op kunnen voorbereiden. De winter brengt vaak kou en nattigheid met zich mee, maar wat betekent dit voor onze trouwe viervoeters?

  Ontdek hoe goed honden en katten tegen de kou kunnen en of ze vatbaar zijn voor onderkoeling. Marco en Lena gaan dieper in op de verschillen tussen honden en katten als het op winterse temperaturen aankomt. Leer meer over de signalen van onderkoeling en ontdek bij welke temperaturen je extra voorzorgsmaatregelen moet treffen.

  Maar laten we niet vergeten dat winter ook een tijd van plezier kan zijn voor jouw huisdier! Ontvang waardevolle tips over hoe je het tijdens de winter extra knus maakt voor je huisdier. Van winterpret in huis tot adviezen voor warme, winterse wandelingen en het welzijn van buitenkatten. Deze aflevering zit boordevol informatie om jouw harige metgezel comfortabel en gelukkig te houden tijdens het “Over Winteren”.

  Dus, of je nu een doorgewinterde huisdierenouder bent of net begint aan het avontuur, luister naar het Honden & Katten Spreekuur voor de beste tips over het winterklaar maken van jouw pluizige vrienden. Laat de koude maanden maar komen, want met de inzichten van Marco en Lena wordt dit een winter vol warmte en zorg voor jouw geliefde huisdier!

  EM-BE-23-0289

 • Welkom bij het Honden & Katten Spreekuur, de podcast waar we jou alles vertellen over de gezondheid en het welzijn van je geliefde viervoeters. Dierenartsen Marco en Lena gaan vandaag dieper in op een onderwerp dat tijdens de wintermaanden van groot belang is: wormen.

  We brengen met z’n allen steeds meer tijd binnen door. Dat is een goed moment om de hygiëne van jouw huisdier goed in de gaten te houden. Eén van de meest voorkomende zorgen is de aanwezigheid van wormen. Je wilt absoluut niet dat jouw huis verandert in een Winter Wormenland. Lena en Marco duiken daarom voor jullie in dit onderwerp.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  Hoe raakt een hond of kat besmet met wormen?

  Hoe beïnvloedt dit zijn gezondheid/gedrag?

  Zijn wormen gevaarlijk voor mensen/kinderen?

  Hoe bestrijd je wormen?

  Top tips voor het toedienen van een ontwormingstablet of -pipet

  Wormbesmettingen kunnen zich voordoen in verschillende situaties, zoals ravotten in de tuin, spelen in het bos of contact met andere geïnfecteerde dieren. Zo is jouw hond of kat gezellig aan het spelen en zo neemt hij een vervelende parasiet mee naar huis. Naast de fysieke symptomen die wormen kunnen veroorzaken, kan je soms ook aan het gedrag van jouw huisdier zien dat het tijd is voor een ontwormingskuur. Daarnaast is het belangrijk om te weten of je zelf gevaar loopt op een besmetting met wormen. Of dat kinderen of andere dieren ook de kans lopen om last te krijgen van deze parasieten. Niks geeft ons zo de kriebels als weten dat je besmet zou kunnen zijn. Lena en Marco bespreken dit en meer in de nieuwste aflevering van het Honden & Katten Spreekuur.Knuffel maar dicht tegen jouw hond of kat aan en zet de podcast aan, want het is tijd om in de wondere wereld van het Winter Wormenland te duiken.

  EM-BE-23-0273

 • Welkom bij een nieuwe aflevering van het Honden & Katten Spreekuur! In deze boeiende aflevering duiken dierenartsen Marco en Lena opnieuw in de leefwereld van jullie huisdieren om de dringende vragen van onze gewaardeerde luisteraars te beantwoorden. Of je nu een trouwe hondenliefhebber bent of juist dol bent op jouw mysterieuze huistijger, deze aflevering zit boordevol handige weetjes en nuttige tips and tricks.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  Hoe laat je jouw hond zijn voer opeten, zonder daar een snack bij te doen?

  Wat is er aan de hand als je hond met zijn kont over de grond schuurt?

  Wat kunnen oorzaken zijn van huidschilfers bij jouw huisdier?

  Hoe zorg je ervoor dat jouw kat stopt met het meebrengen van vogeltjes of muizen als cadeau?

  Hoe stel je een hond gerust die nerveus wordt van autorijden?

  Hoe ga je om met een hond die uithaalt naar andere honden?

  Hoe laat je jouw nieuwe kat en jouw huidige huisdieren aan elkaar wennen?

  Ben je van plan om jouw harige viervoeter mee te nemen op een avontuurlijke rit met de auto? Marco en Lena vertellen je bij het beantwoorden van deze vraag alles over het veilig vervoeren van jouw hond. Met tips en tricks zorgen ze ervoor dat zowel jij als jouw viervoeter kunnen genieten van een stressvrije reis.

  Maak jij je zorgen over de schilferige huid van jouw geliefde hond of kat? Onze deskundige dierenartsen gaan in op mogelijke oorzaken en oplossingen voor dit veelvoorkomende probleem.

  Overweeg je om een nieuwe kat in jouw huishouden te verwelkomen? Marco en Lena bespreken de belangrijkste stappen die je kan nemen om dit soepel te laten verlopen en ruzie in huis te voorkomen. De tips helpen je om direct goed van start te gaan en een positieve band met jouw nieuwe huistijger op te bouwen.Naast deze drie vragen geven Marco en Lena antwoord op nog veel meer vragen. Deze aflevering is speciaal samengesteld met vragen die zijn ingestuurd door onze luisteraars. Wellicht komt jouw vraag ook voorbij. Marco en Lena staan te popelen om hun expertise te delen en de community te ondersteunen met nuttige informatie over de verzorging van honden en katten. Dus ga er lekker voor zitten, neem je favoriete harige vriendje op schoot en laat je onderdompelen in de wereld van het Honden & Katten Spreekuur!

 • Welkom bij het Honden & Katten Spreekuur, gepresenteerd door dierenartsen Marco en Lena! In onze nieuwste aflevering "Cool Down” bespreken we belangrijke tips om je huisdier koel te houden tijdens de warme dagen die Nederland en België steeds vaker treffen. Terwijl jij deze podcast misschien luistert in het zonnetje op een tropisch strand, is jouw hond of kat minder gek op de hitte.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Waarom honden en katten gevoelig zijn voor warmte?

  2. Moet je honden scheren?

  3. Welke dieren lopen het meeste risico op oververhitting?

  4. Hoe zie je of jouw hond of kat het te warm heeft?

  5. Wanneer breng je jouw hond of kat naar de dierenarts?

  6. Waar houd je rekening mee als je een buitenkat hebt?7. Hoe bied je verkoeling aan jouw hond of kat?

  De zomer is een prachtig seizoen waarin we volop van buitenactiviteiten genieten. Maar laten we niet vergeten dat onze geliefde huisdieren minder goed bestand zijn tegen de warmte van de zon. Voordat je het weet ligt oververhitting op de loer. Dit kan erg gevaarlijk en zelfs fataal zijn voor je dier. Daarom is het essentieel om extra voorzorgsmaatregelen te nemen en een hitteplan te volgen, zodat jouw viervoeter volop kan genieten van de zomer. Lena en Marco helpen je daar graag bij!

  Zo duiken wij samen in de vraag waarom onze harige vrienden meer moeite hebben om af te koelen. Zo weet je precies hoe je jouw dier kan helpen tijdens hete dagen. Daarnaast leer je hitteshock bij je huisdier herkennen en leer je wat je kan doen als je de symptomen opmerkt.

  Natuurlijk brengt de zomer ook veel leuke, lieve en mooie momenten. In deze podcast delen wij de leukste zomertips over verkoelende snacks en waar je de beste schaduwrijke plekjes vindt.

  Mis deze belangrijke aflevering van het Honden & Katten Spreekuur niet! Zorg ervoor dat je goed voorbereid de warme dagen ingaan. Zo maken jullie er samen een fantastische zomer van!

 • Welkom bij de vakantie-aflevering van het Honden & Katten Spreekuur, waar we je de beste tips geven om veilig en gezellig met je harige vriend op vakantie te gaan! In onze nieuwste podcast-aflevering gaan wij geheel in tropische sferen op pad langs alles waar je tijdens jouw reis rekening mee moet houden.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  Heb jij al een huisdierenpaspoort?

  Wanneer moet ik vaccinaties laten zetten?

  Met welke ziekten moet ik rekening houden op mijn vakantiebestemming?

  Gelden er aanvullende regels of onderzoeken op bestemming?

  Wat gaat er in de koffer van je hond of kat?

  Hoe ga je om met reisziekte?

  Waar houd je rekening mee als je gaat vliegen?

  Hoe hebben je hond en kat een fijne autoreis?

  Kan je een hond of kat kort alleen achterlaten in je hotelkamer?

  Reizen naar het buitenland met je hond of kat kan soms ingewikkeld zijn en vraagt dus om een goede voorbereiding. Er zijn allerlei wetten, voorwaarden en eisen waar je rekening mee moet houden. We geven je handige tips over hoe je moet controleren of je huisdier wordt toegelaten tot het gekozen vakantieland. Van land-specifieke regelgeving tot benodigde documenten, we helpen je door het doolhof van reisvoorschriften heen, zodat je met een gerust hart vertrekt.

  Een belangrijk onderdeel van de reisvoorbereidingen zijn de inentingen. Lena en Marco vertellen je waar je rekening mee moet houden. Tip: begin op tijd met het aanvragen van de vaccinaties voor je hond of kat. Tijdens het spreekuur leggen ze uit welke inentingen je huisdier nodig heeft en hoe ver van tevoren je deze moet halen om ervoor te zorgen dat je pluizige vriend gezond en beschermd blijft tijdens de reis.

  Ook de reis zelf vereist de nodige planning en voorbereiding. Luister naar onze deskundige tips over wat je moet doen tijdens de heen- en terugreis om het zo comfortabel mogelijk te maken voor zowel jou als je viervoeter. We behandelen onderwerpen, zoals rustpauzes en het creëren van een veilige en comfortabele omgeving in de auto.

  En laten we de vakantiebestemming niet vergeten! Vrijheid en ruimte zijn belangrijk voor zowel jou als je hond. Lena en Marco vertellen over hun favoriete vakanties en bestemmingen met hun huisdieren. Ze delen waardevolle adviezen over het kiezen van een vakantiebestemming die ruimte biedt voor wandelingen, spelen en ontdekken.

  Dus, als je van plan bent om op avontuur te gaan met je hond of kat, mis dan niet onze nieuwste podcastaflevering van het Honden & Katten Spreekuur. Geniet van een zorgeloze vakantie samen met je geliefde huisdier. Veiligheid en plezier staan voorop!

 • Welkom bij de nieuwe aflevering van het Honden & Katten Spreekuur. In de aflevering "Hoge Vervachtingen" delen Marco en Lena waardevolle tips en adviezen om de vacht en huid van jouw geliefde viervoeter en huistijger op de best mogelijke manier te verzorgen.

  Het is niet ongewoon om af en toe te maken te krijgen met vacht- en huidproblemen bij jouw huisdier. In deze aflevering bespreken we enkele veelvoorkomende problemen, zoals een stinkende of doffe vacht, kale plekken, vervilting (klitten) en huidschilfers of bultjes. Dit kan even schrikken zijn, maar maak je geen zorgen. Lena en Marco praten je bij over wat je in dat geval het beste kan doen om jouw maatje er weer fantastisch uit te laten zien.

  Zij vertellen je ook alles over mogelijke oorzaken van deze symptomen, zodat je beter begrijpt waarom je huisdier last heeft van deze vacht- en huidproblemen. Tijdens de aflevering komt ook het verschil tussen de vachtverzorging van honden en katten aan bod. Hoewel er enkele overeenkomsten zijn, zijn er ook belangrijke verschillen. Zo weet je na het luisteren precies hoe je de vacht van jouw hond of kat laat stralen.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  Hoe ontstaat een doffe of klittende vacht?

  Is er een groot verschil tussen de vachtverzorging van honden en katten?

  Hoe los je vachtproblemen bij jouw hond of kat op?

  Hoe voorkom je vachtproblemen?

  Dus ga er samen met je hond of kat voor zitten en leer hoe jij de vacht en huid van jouw dier op de best mogelijke manier verzorgt. Een goede vachtverzorging draagt niet alleen bij aan het schattige uiterlijk van je huisdier, maar ook aan zijn gezondheid. Een blije hond of kat maakt ook het baasje blij.

  Veel luisterplezier en wij zien je graag weer terug bij de volgende aflevering van het Honden & Katten Spreekuur!

 • Welkom bij het Honden & Katten Spreekuur, de podcast waarin dierenartsen Marco en Lena al jullie vragen over honden en katten beantwoorden. Deze aflevering doen wij het een keertje helemaal anders en staan we stil bij vragen uit de community. Vragen staat immers vrij en deze keer is het extra leuk, omdat jouw vraag misschien wel een hoofdrol heeft in deze aflevering!

  Jullie hebben massaal vragen ingestuurd over de gezondheid en het welzijn van jullie huisdieren. We bespreken onder andere vragen over voeding, gedrag, ziekte en preventieve zorg. Marco en Lena delen hun jarenlange ervaring en kennis, en geven nuttige tips en adviezen om jouw huisdier gezond en gelukkig te houden.

  Benieuwd welke vragen deze keer aan bod komen?

  1. Wat te doen als je een zeer speelse kat hebt die in zijn enthousiasme bijt of krabt?

  2. Welk hondenspeelgoed kan je aan je hond geven, en wat kan je hond hiermee?

  3. Wat kan je doen als je kat kieskeurig is met eten?

  4. Wat betekent het wanneer je kat een hoestend geluid maakt?

  5. Mijn hond eet gras, is dat normaal?

  6. Waar moet je op letten wanneer je een dier uit het asiel adopteert?

  7. Wat kan je doen wanneer je hond trekt aan de lijn tijdens de wandeling?

  Of je nu een hond of een kat hebt, een jong of oud dier of gewoon interesse hebt in de wereld van huisdieren, dan is dit dé aflevering voor jou! Deze aflevering biedt namelijk voor ieder wat wils en misschien beantwoorden Marco en Lena jouw vraag. Dus kruip gezellig met je hond of kat op de bank, want het is tijd om te luisteren naar het Honden & Katten Spreekuur.

  EM-BE-23-0126

 • Welkom bij een nieuwe aflevering van het Honden & Katten Spreekuur met dierenartsen Lena en Marco! Deze week nemen zij je mee op reis door de wonderlijke wereld van de teek. Zij geven handige tips om jouw pluizige vrienden te beschermen tegen deze kriebelige, kleine bloedzuigers. So let’s teek a look!

  In deze aflevering onthullen Lena en Marco de gevaren van teken en vertellen zij in welke gebieden teken voorkomen, zodat jouw hond of kat zo min mogelijk kans heeft om de parasieten tegen te komen. Zij delen hun uitgebreide praktijkervaring tijdens de podcast. Zowel hun ervaring in de dierenpraktijk als de avonturen die zij met hun eigen dieren hebben meegemaakt.

  Marco en Lena bespreken de volgende onderwerpen in de podcast:

  1. Wat is een teek eigenlijk?

  2. Waar komen teken voor?

  3. Waarom zijn teken zo gevaarlijk?

  4. Wat zijn de symptomen van een tekenbeet?

  5. Welke maatregelen kan je nemen om tekenbeten te voorkomen?

  6. Hoe controleer je het lichaam van jouw hond of kat op teken?

  Jouw huistijger of trouwe viervoeter is deel van het gezin en daarom wil je ze extra goed beschermen. Door je wandelplaats goed uit te kiezen en op de paden te blijven kan je al heel wat tekenbeten vermijden. Teek that! Dus haal je tekenkoevoet tevoorschijn en tune in voor de nieuwste aflevering van het Honden & Katten Spreekuur. Jouw hond of kat zal je dankbaar zijn. Zo kunnen jullie samen genieten van een teken-vrije knuffelsessie.

 • Welkom bij het Honden & Katten Spreekuur! De podcast waarin dierenartsen Marco en Lena antwoord geven op al jullie dierenvragen. In deze aflevering delen Lena en Marco waardevolle tips over hoe je veilig en verantwoord met je hond op pad kunt gaan. Dus pak de hondensnacks er maar bij en ga er goed voor zitten.

  Samen met je trouwe viervoeter genieten van de buitenlucht en de natuur is heerlijk, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van je hond. In deze aflevering bespreken Lena en Marco hoe je je hond het beste kunt voorbereiden op een wandeling, welke hulpmiddelen je kunt gebruiken om je hond veilig te houden en waar je op moet letten als je je hond meeneemt naar het park, het bos of de zee (en elke plek daar tussenin).

  Van het kiezen van de juiste route tot het voorkomen van uitdroging, onze dierenartsen delen hoe je ervoor zorgt dat jullie samen een geweldige tijd hebben tijdens jullie avontuur in de natuur.

  Marco en Lena bespreken de volgende onderwerpen in de podcast:

  1. Wat doe je voordat je naar het bos gaat met je hond?

  2. Wat doe je als je in het bos andere honden tegenkomt?

  3. Wat neem je mee als je naar het strand gaat met je trouwe viervoeter?

  4. Waar houd je rekening mee als je samen met je hond gaat wandelen op het strand?

  5. Hoe houd je rekening met andere mensen en honden?

  6. Waar let je op in het park?

  Of je nu een ervaren hondenbezitter bent of net begint met het uitlaten van je pup, deze aflevering van het Honden & Katten Spreekuur zit boordevol leuke en praktische tips die je kunnen helpen om jullie uitjes nog gezelliger en veiliger te maken nu de natuur uit zijn winterslaap komt. Luister nu naar deze b(l)oeiende aflevering en ontdek hoe je samen met je hond de natuur verkent!

 • Welkom bij het Honden & Katten Spreekuur, de podcast waar dierenartsen Marco en Lena je antwoord geven op prangende dierenvragen. In deze aflevering gaan we het hebben over tandproblemen bij honden en katten. Kortom, het is weer een tand-tastische aflevering.

  Het kan flink schrikken zijn wanneer je hond of kat niet meer wil eten of uit zijn of haar bek ruikt. Toch komt het vaker voor dan je denkt. Tandproblemen zijn een veelvoorkomend probleem bij huisdieren. Het begint vaak met een ophoping van tandplak en tandsteen, wat kan leiden tot ontstekingen van het tandvlees. Lena en Marco vertellen waar je op moet letten om erachter te komen of jouw dier pijn heeft door tandproblemen. Daarnaast delen ze anekdotes uit de praktijk.

  Marco en Lena bespreken de volgende onderwerpen in de podcast:

  1. Wat zijn de meest veelvoorkomende symptomen bij tandproblemen?

  2. Wat is het verschil in tandproblemen tussen honden en katten?

  3. Wat moet ik doen als ik merk dat mijn hond of kat tandproblemen heeft?

  4. Hoe voorkom ik tandproblemen bij mijn hond of kat?

  Het is belangrijk om tandproblemen bij huisdieren serieus te nemen en ze tijdig te laten behandelen. Door de tanden van je huisdier gezond te houden, kan je ervoor zorgen dat hij een lang en gelukkig leven leidt. Dit kan soms lastig zijn, maar het is voor jou als baasje even de tanden op elkaar en doorbijten. Controleer regelmatig de tanden en het tandvlees van jouw huisdier en trek bij problemen aan de bel bij de dierenarts.

  Van pup of kitten, tot volwassen kat of hond: tandproblemen kunnen bij alle dieren voorkomen. Luister naar de nieuwste aflevering van Het Honden & Katten Spreekuur om meer te weten te komen over hoe je het beste voor jouw huistijger of trouwe viervoeter zorgt.

 • Welkom bij het Honden & Katten Spreekuur, de podcast waar dierenartsen Marco en Lena je antwoord geven op prangende dierenvragen. In de eerste aflevering beantwoorden Marco en Lena vragen van huisdiereigenaren. Het lijkt een kattige aflevering te worden, want er is aandacht voor de drie meest gestelde vragen over katten.

  Wie houdt er nou niet van deze prachtige, elegante en soms ook wel eens eigenwijze dieren? Katten zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ze zijn ook geweldige huisdieren. Zo hebben ze geen dagelijkse wandelingen nodig zoals bij honden wel het geval is. Als ze toch een keer zin hebben in een uitje dan gaan ze zelf op avontuur. Daarnaast zijn deze zelfstandige dieren prima in staat zichzelf te verzorgen; op een kambeurt hier en daar na, uiteraard.  

  Katten hebben een unieke manier van communiceren. Niets zo lief als een zachte miauw of een vragend pootje. Het is zo leuk om te zien hoe ze reageren op wat jij zegt of doet. Dit maakt ze fantastisch als gezelschapsdier. Hoewel niet iedere kat gek is op aandacht in de vorm van knuffels of een aai, zoeken ze maar al te graag ons gezelschap op. Hun aanwezigheid geeft een gevoel van rust en ontspanning. Tenzij ze hun gekke vijf minuten hebben natuurlijk. Wanneer jouw kat van de ene kant van de kamer naar de andere rent kan je niets anders doen dan glimlachen. Kortom, er zijn redenen genoeg waarom de eerste podcast geheel in het teken staat van katten.  

  Marco en Lena bespreken de volgende onderwerpen in de podcast:  
  1. Waarom gaat mijn kat naast de kattenbak
  2. Waarom gaat mijn kat op mij liggen
  3. Waarom gaat mijn kat op zijn rug liggen.  

  Of je nu een ervaren katteneigenaar bent of juist net een kitten in huis hebt, dit is de perfecte gelegenheid om je kattenkennis te vergroten. Luister naar de eerste aflevering van Het Honden & Katten Spreekuur om meer te weten te komen over hoe je het beste voor je harige vrienden kan zorgen!

  Gebruiksvoorwaarden

  Win altijd het advies in van uw dierenarts of andere bevoegde dierenzorgverlener bij vragen over de gezondheid van uw (huis)dier. De inhoud van de podcast is niet bedoeld als basis voor medische diagnose of behandeling, zonder de interactie en betrokkenheid van een dierenarts. Negeer nooit medische advies en stel het vragen omtrent medisch advies niet uit vanwege de inhoud van de podcast.

  Alles wat u hoort is auteursrechtelijk of anderszins beschermd en eigendom van Elanco of een derde die aan Elanco het recht om dergelijk materiaal te gebruiken in licentie heeft gegeven of heeft toegekend. Tenzij nadrukkelijk anderszins aangegeven mag niets worden gekopieerd of gebruikt behalve waar deze Gebruiksvoorwaarden dat toestaan of met voorafgaande schriftelijke toestemming van Elanco.