Episodes

 • Tässä jaksossa Ilona kertoo henkilökohtaisessa elämässään tapahtuneista isoista muutoksista sekä antaa vinkkejä oman elämän muutosten johtamiseen. Muutosketteryys ja muutoksiin suhtautuminen on elämässä onnistumisen ja hyvinvointimme kannalta tärkeä teema. Jokainen meistä voi oppia paremmaksi muutosten johtajaksi.

  Kuulet jaksossa Ilonan uusista innostavista projekteista sekä työ- että henkilökohtaisen elämän saralla!

  Tulevissa jaksoissa käsittelen tärkeitä teemoja mielenkiintoisten vieraiden kanssa! Uusia jaksoja julkaistaan säännöllisesti kevään aikana muutaman viikon välein. Pysy kuulolla!

  Ilona Rauhala on pitkän linjan psykologi, yritysvalmentaja sekä OK5 Oy:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja. Ilonan intohimona on auttaa organisaatioita ja johtajia onnistumaan työssään. Podcastissa Ilona jakaa sisältöä muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen, hyvään elämään, ja ihmismieleen liittyvistä teemoista. Katso lisää osoitteesta https://www.ilonarauhala.fi/ sekä https://www.ok5.fi.

  Facebook: / ilonarauhalapsykologi

  Instagram: / ilonarauhala

  OK5 Executive Circle: https://executivecircle.ok5.fi/

  OK5: https://www.ok5.fi/

  Ilonan henkilökohtaiset verkkosivut: https://www.ilonarauhala.fi/

 • Oletko saanut joskus vahvan tunteen tai ajatuksen, jota ei kuitenkaan vielä voi rationaalisesti selittää? Jokin ohjaa sinua johonkin suuntaan tai päätöksentekoon. Tälläinen vaistonvarainen, osittain selittämätön ajatus tunnetaan yleisesti intuitiona. Intuitio on ennen kaikkea kykyä tehdä tarkkoja havaintoja ja toimia vaiston ohjaamana. Se on myös yhteyttä omiin havaintoihin. Intuitio on kiehtova ilmiö, jonka syntymistä on vaikea kuvailla ja määrittää. Se avaa oven luovuudelle ja syvemmälle näkökyvylle. Keskustelen intuition ja luovuuden yhteydestä ja intuitiosta ilmiönä tohtori, intuition tutkija ja tietokirjailija Asta Raamin kanssa.

  Asta Raamin uusin kirja Intuitio3 (Otava, 2020) avaa miten ja miksi intuition hyödyntämistä voi harjoitella.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Mielen valmentaminen tai mentaalivalmennus auttaa valjastamaan motivaatiota, asettamaan tavoitteita ja pyrkimään niitä kohti määrätietoisesti. Motivaatio suoritumiseen pitää rakentaa itse, mutta miten? Tästä kutsuin podcast-vieraakseni keskustelemaan valmentajan ja tietokirjailijan Lasse Seppäsen, joka toimii johdon ja tiimin coachina ja on erikoistunut erityisesti mentaalivalmennukseen, motivointiin ja suorituskykyyn.

  Tutustu Lasse Seppäseen ja hänen perustamaansa yritykseen Huippumoodi: https://huippumoodi.fi/

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä:

  ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä

  Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

 • Uteliaisuus on tapa olla olemassa ja suhtautua asioihin ja tilanteisiin tutkien ja kiinnostuneesti. Tätä ihailen vieraassani Mertzi Bergmanissa, joka on aina ollut kiinnostunut asioista, tutkinut ja kokeillut rohkeasti. Keskustelimme podcastissa uteliaisuudesta ja Mertzin kirjasta Uteliaisuus – Opas työn, johtamisen ja muutoksen supervoimaan (Basam books, 2022).

  Uteliaisuudessa on valtavasti mahdollisuuksia työelämässä ja johtamisessa erityisesti muutosten keskellä. Työyhteisöissä uteliaisuutta voi kehittää niin itsensä johtamisen kuin esihenkilötyön kautta.

  Podcast-vieraani Mertzi Bergman on kouluttaja, kirjailija ja valmentaja, joka on erikoistunut erityisesti uteliaisuuden ja johtamisen teemoihin. Lue lisää vieraasta täällä: https://mertzibergman.com/

 • Unia syntyy kokemuksistamme ja tunteistamme, mutta miten niitä voi tulkita? Elämää ja ihmisyyttä voi ymmärtää unien kautta. Unia tutkimalla mennään syvälle itsetuntemukseen ja itsen ymmärtämiseen. Podcast-vieraani unitutkija ja kirjailija, psykiatrian erikoislääkäri Markku Siivola uskoo, että unien kautta päästään ihmisten puolustusmekanismien ja mielen kritiikin taakse. Keskustelemme unien ymmärtämisestä, uniryhmätyöskentelystä ja Siivolan kirjasta Unien opissa (Kirjapaja, 2020).

  Markku Siivola toimi uniryhmäfoorumin kouluttajana ja ohjaajana ja on Ruotsin uniryhmäforumin kunniajäsen. Lue lisää Siivolasta täällä: https://siivola.org/markku/. Unien opissa teos: https://www.adlibris.com/fi/kirja/unien-opissa-9789523541719

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä:

  ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä

  Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

 • Miten vahva johtaja näyttäytyy ympärillä oleville? Alaisille, organisaatiolle, läheisille? Vahva johtaminen on kaksiteräinen miekka. Tuloksien ja onnistumisen toisella puolella on negatiivisia piirteitä, jotka voivat oireilla ympärille, ellei niitä tiedosta. Keskustelen ilmiöstä ja vahvan johtajan piirteistä Juha Martikaisen kanssa. Keskustelemme myös Martikaisen yhdessä Taneli Tuokan kanssa kirjoittamasta kirjasta Vahvan johtajan tauti : kun vahvuudesta tuleekin suurin heikkous (Value books, 2022).

  Pitkän johtamistaustan omaava Juha Martikainen toimii Executive coachina ja esimiesvalmentajana. Voit lukea lisää täällä: https://halsa.fi/henkilo/juha-martikainen/

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä:

  ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä

  Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Jäsenyydet, yhteisöt ja palvelut: https://www.ok5.fi

 • Uraputkeen on helppo hukata itsensä. Kun menestystä tulee ja ihmiset ihailevat ammatillisia saavutuksia ympärilläsi, merkityksellisyyden tunne voi kadota ja elämä voi kaiken yltäkylläisyyden keskellä tuntua tyhjältä. Tällöin on hyvä tutkia omia arvojaan ja sitä, onko elämä niiden kanssa linjassa. Oli sitten tavoitteena muutos uralla, jaksamisessa, ihmissuhteissa, ei vielä ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa ja käyttää toista mahdollisuutta. Tämän inspiroivan viestin tarjoaa podcast-vieraani Petteri Kilpinen, joka ravisteli elämänsä vastaamaan arvojaan. Podcast-keskustelumme tästä teemasta antaa motivaatiota kaikille oman elämänsä irtiotosta ja muutoksesta haaveileville. Keskustelemme työelämässä jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

  Petteri Kilpinen tunnetaan erityisesti yritys- ja urheilujohtaja ja valmentajana. Perhe on kuitenkin se kirkkain arvo, joka Kilpistä motivoi. Tähän pureutuu hänen uusi kirjansa Irtiotto, Tarina toisesta mahdollisuudesta (Tuuma-kustannus, 2022).

  Lue lisää podcast-vieraastani täältä:http://petterikilpinen.com/

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhalapsykologi

  Instagramista löydät minut nimellä:

  ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

  #johtaminen #jaksaminen #irtiotto #ura

 • Itsetuntemus elää, muuttuu ja syvenee. Myös se mikä tuntuu mielekkäältä muuttuu ja onkin antoisaa kokeilla siipiään eri saroilla. Podcast-vieraani Anna Perho on inspiroiva esimerkki siitä, kuinka vain tekemällä enemmän voi oppia itsestään uutta. Keskustelemme Annan moninaisista projekteista, urasta ja asenteesta, tekemisen palkitsevuudesta ja toisaalta myös sen haasteista. Anna kertoo avoimesti ja samaistuttavasti valmentamisen yhteydessä kokeneistaan riittämättömyyden ja epävarmuuden tunteista, joista puhutaan myös paljon huijarisyndrooman merkkeinä.

  Anna Perho on työelämän teemoihin kuten itsensä johtamiseen, ajanhallintaan ja vuorovaikutukseen keskittynyt valmentaja, puhuja ja kirjailija. Anna tunnetaan monimediavaikuttajana, joka on ollut monessa mukana. Nyt Anna puuhaa taloprojektin parissa, jonka remontoimista voi seurata Instagramissa: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo ja Annan uudessa podcastissa: https://www.storytel.com/fi/fi/books/olipa-kerran-eli-miten-t%C3%A4h%C3%A4n-p%C3%A4%C3%A4dyttiin-1623906

  Tutustu Anna Perhoon: https://annaperho.fi/

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhalapsykologi

  Instagramista löydät minut nimellä:

  ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Ihmisläheisyys ja inhimillinen tapa johtaa tunnistetaan menestystekijöinä tämän päivän moderneissa organisaatioissa. Paula Kilpisen kirja Inhimillinen Strategia (Alma Talent, 2022) avaa inhimillisyyttä strategioiden takana. Samalla se antaa johtajille ajatuksia ja työkaluja kasvuun ja inhimillisempään johtamiseen. Podcast-jaksossa Paula Kilpinen avaa inhimillisen strategian ja johtamisen teemaa ja tärkeyttä.

  On yrityksen intresseissä ja vastuulla huolehtia työntekijöidensä osaamisesta. Näihin sanoihin tiivistyy hienosti koko ilmiö. Kyky reagoida muutoksiin ja tuoda inhimillisyys osaksi sitä on yrityksen etu. Ihmiset haluavat tulla kohdelluksi ihmisinä ja myös vaativat muutosta perinteiseen kilpailuajatteluun, jossa ihmiset nähdään vain resursseina.

  Kauppatieteiden tohtori Paula Kilpinen toimii muun muassa johdon strategisena neuvonantajana ja arvostettuna johtamisen asiantuntijana. Tutustu Kilpiseen ja kirjaan Inhimillinen Strategia Alma Talentin sivuilla: https://shop.almatalent.fi/kirjailija...

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Turvallisuuden ja turvattomuuden tunne lähtee syvältä autonomisesta hermostosta. Sisäinen vaaratutkamme skannaa jatkuvasti ympäristömme sisäisten aistituntemusten, ympäristön ja sosiaalisten vuorovaikutusten osalta. Tiedostamattamme arvioimme siis jokaista tilannetta ja kysymme: voinko olla turvassa vai täytyykö minun pelätä?

  Psykoterapeutti, kouluttaja ja valmentaja Henriika Maikku keskustelee kanssamme podcastissa polyvagaalisesta teoriasta.

  Mukana keskustelussa valmentajakollegani Ira Lange.

  Tutustu Henriika Maikkuun täällä: https://www.soulteam.fi/

  Soulteamin youtube kanava: https://www.youtube.com/channel/UCs_i...

  Henriikan loistavat videot polyvagaalisesta teoriasta: osa 1: https://youtu.be/Nw6uxcJVq20 ¨

  osa 2: https://youtu.be/njmrbDzcSOg

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi.

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Vaikeita kohtaamisia ja keskusteluja käy läpi meistä jokainen jossain elämän vaiheessa. Se miten vaikeassakin tilanteessa voi pysyä rauhallisena ja kohdata toisen, lähtee lopulta itsestä, omasta mielestä. Jos meillä ei ole mielenrauhaa, ei meillä ole mitään, vaikka meillä olisi kaikkea muuta. Näistä teemoista keskustelen podcastissa vaikeiden tilanteiden ja neuvottelujen konkarin Harri Gustafsbergin kanssa.

  Harri Gustafsberg on poliisin Karhu-ryhmässä vaikuttanut tietokirjailija, valmentaja, filosofian tohtori ja turvallisuushallinnon maisteri. Itse hän tituleeraa itseään sekatyömieheksi. Hän on keskittynyt tutkimaan ja kehittämään mielen suorituskykyä. Kirjassa Taktinen neuvottelu - Hallitse haastavat kohtaamiset (Otava, 2021) Gustafsberg yhdessä Sami Sallisen kanssa jakavat kokemuksiaan ja metodejaan vaikeissa tilanteissa, kohtaamisissa ja neuvotteluissa pärjäämiseen.

  Lue lisää Harrista täällä: https://www.harrigustafsberg.fi/ Tutustu kirjaan täällä: https://otava.fi/kirjat/taktinen-neuv...

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Hyvinvointi ja itsensä näköisen elämän eläminen ovat yleisiä tavoitteita. Monesti kuitenkin tarvitsee tapahtua jotain pysäyttävää, ennen kuin elämää alkaa todella elämään heittäytyen ja hyvinvointia tuottavia asioita tehden. Elämä tapahtuu kuitenkin nyt. Tähän suureen teemaan pureudutaan uusimmassa podcast-keskustelussani vapaataiteilija, kirjailija Oskari Saaren kanssa. Puhumme elämästä ja kuolemasta Saaren uusimman kirjan teeman mukaisesti.

  Aki Hintsa - Tänään olen elossa: Kuolevan miehen päiväkirja (WSOY, 2021) on saanut aikaan palautevyöryn, sillä kirja on koskettanut monia syvästi. Kirja kertoo Hintsan tarinan taistelusta syöpää vastaan, ja lopulta yhden miehen tarinan kuolemasta. Keskustelemme podcastissa Saaren kirjasta ja sen kirjoittamisen prosessista. Kuoleman teema vie lopulta lohdullisesti elämästä iloitsemisen ja täysillä elämisen äärelle.

  Vapaataiteilija Oskari Saari tunnetaan kirjojen lisäksi muun muassa tuottajana, urheilutoimittajana ja Formula 1 -selostajana. Tutustu Saaren kirjoihin täällä: https://www.wsoy.fi/kirjailija/oskari....

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Työn merkityksellisyyden ja mielekkyyden tärkeydestä puhutaan paljon. Samalla työelämä on monella alalla murroksessa. Organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa on suuren mediahuomion ja näkyvyyden saavuttaneen Koeaika-projektin kautta saanut näköalapaikan monelle eri alalle. Tässä podcast-jaksossa keskustelemme Sahimaan havainnoista työn merkityksellisyydestä, mielekkyydestä ja työarjen muutoksista.

  Podcast-vieraani Jaakko Sahimaa on organisaatiopsykologi ja tuotantotalouden diplomi-insinööri, joka vaikuttaa muun muassa työyhteisövalmentajana ja kirjailijana. Sahimaan Koeaika-projekti lähti ajatuksesta tehdä tutkimusmatka suomalaiseen työelämään. Projekti toteutettiin yhteistyössä Duunitorin ja Vantaan kaupungin kanssa. Sarjassa Sahimaa tutustuu työelämään 12 eri aloilla toimivan organisaation kautta jakaen kokemuksensa eri kanavissa somejulkaisujen, videoiden ja blogikirjoitussarjan muodossa.

  Lue lisää Koeaika-projektista: https://duunitori.fi/koeaika

  Lue lisää Jaakko Sahimaasta: https://www.jaakkosahimaa.fi/

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • On suuri houkutus jämähtää siihen mitä jo tiedämme. On myös helppoa tiedon hankkimisen sijaan olettaa asioita. Samoin on valitettavan helppoa keskittyä tavoitteluun tai menneiden murehtimiseen tässä hetkessä elämisen ja iloitsemisen sijasta. Tätä kaikkea kyseenalaistaa podcast-vieraani, tieteen kansaintajuistajana tunnettu Esko Valtaoja, kun keskustelemme tieteestä, tiedosta ja hetkessä elämisessä. Pääsemme keskustelussa suurten filosofisten kysymysten ääreen muun muassa tietoisuuden ja elämän ihmeen teemoihin liittyen.

  Valtaoja on Turun yliopiston avaruustähtitieteen professori emeritus ja palkittu kirjailija. Hän vastustaa nykyiseen tietoon jämähtämistä ja koittaa avoimin mielin oppia ja lukea mahdollisimman paljon eri aloilta erityisesti tietokirjallisuutta. Tähtitiede on osaltaan antanut Valtaojan ajattelun avaruutta ja perspektiiviä. Tiedon haaliminen oman alan ja piirien ulkopuolelta on yleissivistävää ja ajatuksia laajentavaa. Voit lukea lisää Valtaojasta täällä: https://www.speakersforum.fi/esko.val...

  Mukana keskustelussa palomacoaching-kollegani Ira Lange.

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

  NÄYTÄ VÄHEMMÄN

 • Maailman tilanne huolestuttaa. Merien roskaantuminen ja muoviroskan valtava määrä on ongelma, joka kasvaa päivittäin tonnikaupalla. Podcast-vieraani, sarjayrittäjä, RiverRecycle Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Anssi Mikola kertoo keskustelussamme ratkaisustaan muoviongelmaan. Mikola kertoo podcastissa ratkaisunhakuisesta asenteestaan, jota kautta myös jokia puhdistava RiverRecyclen jokiputsari syntyi. Keskustelemme paitsi kyvystä ratkaista ympärillä olevia ongelmia innovaatioiden avulla, myös yrittäjän kuplivasta mielestä ja asenteesta ylipäätään.

  Muun muassa miljoonan dollarin innovaatiokilpailun voittaneen ja muuta rahoitusta saaneen RiverRecyclen idea on olla itseään rahoittava järjestelmä ja projekti, joka panostaa muovin uusiokäyttöön. Voit lukea RiverCyclesta lisää täällä: https://www.riverrecycle.com/

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä

  Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Koti tai tila ei ole vain fyysinen paikka, vaan se vaikuttaa kaikkiin aisteihin, mieleen ja hyvinvointiin. Parhaimmillaan koti on suunniteltu niin, että se mahdollistaa haluttua olemista ja tapaa elää, ja siten tukee hyvinvointia. Podcast-vieraani, tietokirjailija Maaretta Tukiainen keskusteli kanssani tilan vaikutuksesta hyvinvointiin ja teeman äärelle sukeltavasta uudesta kirjastaan Hyvän mielen koti (Tuuma-kustannus, 2021). Keskustelemme podcastissa tilan ja paikkojen vaikutuksista hyvinvointiin sekä sisustamisen trendeistä, joissa kierrättäminen ja kestävä kehitys kulkevat mukana ajan mukaisesti.

  Useita kirjoja julkaisseen Tukiaisen tausta on sisustussuunnittelijana, valmentajana ja monipuolisesti yrityselämässä. Voit lukea lisää Maaretta Tukiaisesta täällä: www.maaretta.com.

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Verkkovalmennukset ja yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Coaching on tutkitusti hyvä työväline johtajille. Tämän hetken trendinä coaching on yleistymässä, eikä se enää ole pelkästään organisaatioiden ylimmän johdon käytöstä. Keskustelin coachingin eli suomalaisittain valmentamisen teemasta kokeneen senior executive coachin Raija Salomaan kanssa. Väitöskirjansa executive coachingsta kansainvälisessä kontekstissa tehnyt Salomaa kuvaa coachingia kasvun ja kehityksen prosessina, jota tulee organisaatioissa tehdä business-lähtöisesti. Keskustelemme Salomaan väitöskirjatutkimuksen aiheesta, löydöksistä sekä valmentamisesta yleisesti.

  Senior executive coachina toimiva Salomaa on filosofian tohtori ja väitellyt kansainvälisten johtajien coachauksesta. Hän on itse tehnyt aikoinaan pitkän uran eri johtotehtävissä kansainvälisellä matkailualalla. Salomaa väitteli vuonna 2017 aiheella Coaching of international managers. Voit lukea Salomaasta lisää täällä: http://www.crossnomads.com/team

  Ammatiltani olen laillisesttu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Alkoholismi on sairaus, joka koskettaa monia. Se aiheuttaa ympärilleen kipua ja hätää, josta kärsivät erityisesti läheiset. Se voi viedä riippuvaiselta itseltään terveyden, perheen, uran ja lopulta hengen. Podcast-vieraani Christer Schoultz avaa rehellisesti paitsi omia kokemuksiaan riippuvuudesta ja raitistumisesta, myös herättäviä totuuksia alkoholismista.

  Menestyksekkään uran rahoitusalan johdossa tehnyt Schoultz haluaa poistaa alkoholismiin liittyvää leimaa ja häpeää. Hän jätti työnsä finanssialalla toimitusjohtajana raitistumisen jälkeen, sillä silloinen työ ei enää tuntunut olevan linjassa hänen arvojensa kanssa. Nyt häntä ohjaa halu auttaa ja vaikuttaa hyvinvointiin. Schoultz toimi neljä vuotta Minnesota-hoitoon perustuvan Kantamo päihdekeskuksen hallituksen perustajajäsenenä. Schoultzin tarinaa kuvattiin koskettavasti Miehiä ja poikia -dokumenttielokuvassa.

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä:

  ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Hanna Brotheruksen esikoiskirja Ainoa kotini (WSOY, 2021) on saanut upean vastaanoton! Se on saanut kiitosta tärkeiden ja samaistuttavien aiheiden rehellisestä käsittelemisestä. Keho on koti, jossa vietämme koko elämämme. Kehollisuuteen liittyy tärkeitä teemoja, ehkä suurimpana itsensä hyväksyminen ja rakastaminen. Näiden teemojen pariin sukelsimme Hannan kanssa podcast-keskustelussamme.

  Keskustelemme podcastissa kirjan teemoista, kuten syömishäiriöistä ja itsetuntemuksesta. Pääsemme myös valtavan tärkeiden oivallusten pariin itsensä löytämisestä, rakkaudesta ja keskeneräisyyden hyväksymisestä.

  Hanna toimii koreografina ja tanssitaiteilijana sekä pitää myös kehotietoisuus-vastaanottoa. Voit lukea lisää Hannasta hänen sivuillaan: http://www.hannabrotherus.com/

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala...

  Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala

  Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi

  Itsensä kehittämisen yhteisöt: https://www.palomacoaching.fi

 • Tunteet yksinäisyydestä tai ulkopuolisuudesta vaivaavat suurinta osaa ihmisistä jossain vaiheessa elämää. Podcast-vieraani Matti Pikkujämsä ja Antti Ervasti tuovat yksinäisyyden teemaa näkyväksi herkän uutuuskirjansa Yksi näistä hetkistä: 100 ajatusta yksinäisyydestä ja yksinolosta (Gummerus 2021) kautta. Antti ja Matti jakavat keskustelussamme samaistuttavia tarinoita ja kokemuksia yksinäisyydestä ja epävarmuuksista, jotka ovat toimineet inspiraationa koskettavien kuvatekstiparien takana. Lopulta sävy on täynnä toivoa: vaikka olet joskus ollut yksinäinen, sinun ei tarvitse olla aina yksinäinen. Jokainen voi löytää paikkansa taustasta ja kokemuksista huolimatta.

  Matti Pikkujämsä on palkittu kuvittaja sekä taiteilija, jonka kuvitukset tunnetaan monesta kontekstista. Antti Ervasti on perhe-, pari- ja seksuaaliterapiaan erikoistunut psykoterapeutti sekä luennoitsija. Heidän yhteinen projektinsa CupOfTherapy sai alkunsa sosiaalisesta mediasta, josta kuvat levisivät kansainväliseksi konseptiksi, joka tuo mielenterveyttä ja hyvinvointia näkyväksi suloisten eläinhahmojen ja rohkaisevien voimatekstien kautta. Uusimman kirjan oikeudet on myyty jo 25 maahan, joka kertoo konseptin suosiosta ja myös käsiteltävien teemojen tärkeydestä. Voit lukea lisää konseptista ja ajatuksista sen takana täällä: https://cupoftherapy.net/.

  Ammatiltani olen laillistettu psykologi ja työkseni valmennan yksilöitä ja organisaatioita muutostilanteissa. Puhun, keskustelen ja kirjoitan mielelläni muutokseen, työssä onnistumiseen, huippusuoriutumiseen ja hyvään elämään liittyvistä teemoista. Löydät tietoni osoitteesta http://www.ilonarauhala.fi

  Yhteisöt ja verkkovalmennukset: https://www.palomacoaching.fi

  Facebookissa minulla on sivut: https://www.facebook.com/ilonarauhala... Instagramista löydät minut nimellä: ilonarauhala https://www.instagram.com/ilonarauhala/

  Twitteristä löydät minut nimellä Ilona Rauhala https://twitter.com/IlonaRauhala Blogini löydät täältä: https://www.palomacorento.fi/blogi

  Valmennussivustoni on: https://www.palomacorento.fi