Episodes
-
På hvilken måte kan man som kunstner formidle arbeidene sine gjennom fotografi? Under Oslo Negativ 2022 snakket programleder i Kunstpodden, Cecilie Tyri Holt om ulike formidlingsrom for fotografi med direktør i MELK galleri, Behzad Farazollahi, antikvarbokhandler fra Norlis antikvariat, Richard Sørbø og kunstner Jannik Abel.
Episoden er laget i samarbeid med Oslo Negativ. -
I september gjestet Kunstpodden fotofestivalen Oslo Negativ i Det gamle biblioteket i Oslo. Programleder Cecilie Tyri Holt dekonstruerer motefotografiet i samtale med mote- og kunsthistoriker Ragnhild Brochmann, fotograf Ida Fiskaa og motedesigner Kasper Giraffe.
Episoden er laget i samarbeid med Oslo Negativ. -
Missing episodes?
-
Kunstpodden tok med seg en gruppe meningsytrere til den kontroversielle utstillingen Not Today, Satan! i Bærum Kunsthall i 15. oktober for et samtalemaraton med fokus på om kunstneriske ytringsrom er for åpne eller for trange.
I episoden anmelder et kritikerpanel bestående av Meera Manjit Kaur, Ingvild Hammervoll og Tommy Olsson utstillingen. Cecilie Tyri Holt intervjuer utstillingens kurator, Tommy Johansson – og belyser rammer for kunstneriske ytringsrom i samtale med Frank Rossavik og Sandeep Singh.
Episoden er laget i samarbeid med Bærum Kunsthall. -
I september ble Kunstpodden invitert til Nitja senter for samtidskunst for å lage en episode med utgangspunkt i den kinetiske installasjonen Timekeepers av Meta Grgurevič fra utstillingen Everything is not what it seems.
I denne episoden hører du et live opptak med kunsthistoriker og programleder i Kunstpodden, Cecilie Tyri Holts samtale med professor i fysikk, Gaute Einevoll om møtepunkter mellom kunst og fysikk, optiske illusjoner, konspirasjonsteoretikere, aha-opplevelser og AI-kunst.
Denne episoden er lager i samarbeid med Nitja senter for samtidskunst. Kunstpodden lages med støtte fra Kulturrådet og Fritt Ord. -
Kunstpodden har fulgt Cato Løland og Siri Borge, to kunstnere som ble antatt på Høstutstillingen 2022, fra de fikk den hyggelige beskjeden i mars – og frem til åpningsfesten på Kunstnernes Hus i september.
Hva slags betydning har det å være en del av Statens kunstutstilling? Odd-Henry Lindtner er, ifølge seg selv, ikke en «kunstfyr». Vi tok en runde med ham i Høstutstillingen for å se hva han fikk ut av kunsten.
Denne episoden er laget i samarbeid med Norske Billedkunstnere i anledning Høstutstillingen 2022. -
Statens kunstutstilling, Høstutstillingen, har blitt arrangert svimlende 135 ganger. Hvordan fungerer egentlig dette maskineriet som dras i gang i begynnelsen av hvert år – som ender med åpningen av Høstutstillingen på Kunstnernes Hus? Er Den nasjonale jury – gjengen som avgjør hvilke kunstverk som kommer gjennom nåløyet – en slags homogen hjerne som definerer hva som er Kunst med stor K?
Kunstpodden har fulgt Den nasjonale jury i prosessen mot Høstutstillingen 2022. -
Oslo Art Weekend arrangeres fra 15. – 18. september 2022 for at du skal bli kjent med byens gallerier, museer, institusjoner og kunstnerdrevne visningsrom, i tillegg til kunstnerne.
Kunstpodden har laget en miniserie i samarbeid med OAW som fokuserer på tre visningssteder i Oslo med ulike profiler og formidlingsstrategier.
Siste ut er Hilde Lunde ved Tegnerforbundet, Norges eneste visningssted dedikert til tegning. Tegnerforbundet er en kunstnerstyrt fagorganisasjon stiftet i 1916, og er dermed også Norges eldste billedkunst-organisasjon. -
Oslo Art Weekend arrangeres fra 15. – 18. september 2022 for at du skal bli kjent med byens gallerier, museer, institusjoner og kunstnerdrevne visningsrom, i tillegg til kunstnerne.
Kunstpodden har laget en miniserie i samarbeid med OAW som fokuserer på tre visningssteder i Oslo med ulike profiler og formidlingsstrategier.
Neste ut er Jo Morten Weider på Kösk, et galleri for ung, norsk samtidskunst som ble startet for snart to år siden. Kösk har adresse Operagata 63A i Bjørvika. -
Oslo Art Weekend arrangeres fra 15.-18. september 2022 for at du skal bli kjent med byens gallerier, museer, institusjoner og kunstnerdrevne visningsrom, i tillegg til kunstnerne.
Kunstpodden har laget en miniserie i samarbeid med OAW som fokuserer på tre visningssteder i Oslo med ulike profiler og formidlingsstrategier.
Først ut er Behzad Farazollahi på MELK – new scandinavian photography som ligger i Hallings gate 5. -
Oslo Design Fair er en møteplass for design, arkitektur og håndverk som arrangeres hver høst. Som en del av messen kurateres Tendensutstillingen som skal vise design i kontekst.
Vi har snakket med interiørdesigner og stylist – samt kurator for Tendensutstillingen, Kirsten Visdal om hvordan hun jobber frem en utstilling av design, hvordan hun forholder seg til tendensbegrepet – og viktigheten med å bevare kulturarv om enn i ny drakt.
Denne episoden er laget i samarbeid med Oslo Design Fair. -
Kunstpodden har ledet en diatribe på Bastard Kunstbokmesse 2022. Cecilie Tyri Holt leder en kritikersamtaler med Hanne Skogvang Stork og Tommy Olsson om tre kunst- og kunstnerbøker: Lisa Him Jensens Sifonofor, Ane Thons Blue and Green og de tre nyeste utgivelsene av Krafts serier Parallell. Denne episoden er laget i samarbeid med Oppland Kunstsenter.
-
På Kunstbanken, Hedmark Kunstsenter vises det nå en tredelt utstilling som – helt enkelt sagt – viser arbeider som på forskjellig vis handler om natur. Det er et stort tema med en lang tradisjon i kunsthistorien. Vi skal snakke om økologi og nære omgivelser i arbeider av Tone Bjordam, Hans Kristian Borchgrevink Hansen og det finske kunstnerkollektivet nabbteeri.
Denne episoden er laget i samarbeid med Kunstbanken som en del av Diatribe-serien. Diatribe er en serie med samtaler om kunst, som retter søkelyset mot aktuelle utstillinger i Innlandet.
-
Har du hørt om hauntology? Det handler stor grad om at den sosiale eller kulturelle fortiden hjemsøker samtiden.
Cecilie Tyri Holt snakker med Hanna Hattrem om årets utstilling i The Twist på Kistefos: Her Hauntology – Slavic Whispers av Paulina Olowska, lydleksikonet Johnny Herbert forklarer hva hauntology er og hvem Mark Fisher var – og Cathrine Alice Liberg forteller om sin kinesiske bestemor som klippet hennes avdøde bestefar ut av gamle bilder for å unngå dårlig feng shui. -
I denne episoden av Kunstpodden snakker vi om bøker som handler om kunst – men som ikke er skrevet på fagspråket. Anders Malm ga ut boken Krysset på Flamme Forlag i 2016. Den handler om Bas, som har en følelsesmessig og sanselig besettelse av designstoler generelt, og Fredrik Kaysers stol Krysset fra 1955 spesielt. Tyra Teodora Tronstad kom ut med Det finnes ingen grenser for gult på Aschehoug i år. Her forteller hun historien om Sigrid, 38 år, som skriver dikt tidlig på morgenen, før familien våkner – men kaller seg ikke forfatter, og Marika, 80 år, som har malt bilder hele livet. «Jeg maler, alt er som det skal.» sier Marika.
-
Eline Mugaas i samtale med Lotte Konow Lund om utstillingen I tilknyttede rom / New Objects and Photographs på Galleri Riis i Oslo 21. april 2022.
-
Ingeborg Lindahl tok initiativ til aksjonen Kunstnere for fred og Kunstauksjon Ukraina som avholdes på Blomqvist.no i perioden 7. – 17. april 2022. Alle inntektene går til Røde Kors sitt arbeid for de som er rammet av krigen i Ukraina.
Ivan Galuzin er født i Murmansk i Russland. Han kom til Norge som 11-åring. Vi snakker med ham om Russland, propaganda og myter – og en halv million plastnøkler til Paradis.
Har støtteerklæringer som «Beskytt kulturminnene i Ukraina!» egentlig noen effekt? Generalsekretær i Norges museumsforbund, Liv Ramskjær kommenterer.
Hans Petter Blad leser fra diktsamlingen Museum (2014, Flamme Forlag). -
På hvilken måte kan mat brukes som maktmiddel – og på hvilken måte kan vårt forhold til mat bety både kontroll og frihetsfølelse?
Vi ser nærmere på Fredsprisutstillingen 2020 Roads of Glory av Aida Muluneh – og snakker med psykiater og ekspert på spiseforstyrrelser Finn Skårderud om den norske fotografen Lene Marie Fossen og den finske samtidskunstneren Iiu Susiraja som begge forholder seg til mat og kropp i sine selvportretter. -
Hvorfor er det vanlig å hovedsakelig fokusere på interiør, design og arkitektur i «hjemme hos»-reportasjer, mens kunsten så vidt blir nevnt i billedtekstene?
Vi har vært hjemme hos arkitekt og kunstsamler Harald Lode i Oslo – og vi snakker bare om kunsten han har på vegger og bord, i skaper og sofa – og på gulv. -
I anledning Årsutstillingen 2021 på Sørlandets Kunstmuseum koblet redaktør for tidsskriftet Kunsthåndverk og programleder i Kunstpodden, Cecilie Tyri Holt sammen to interessante stemmer tilknyttet Kristiansand: forfatter Edy Poppy og tekstilkunstnestor Elisabeth Haarr.Det ble en samtale om det tekstile språket, politisk engasjement og muligheter forkledd som begrensninger.Opptaket er gjort på Sørlandets Kunstmuseum 10. november 2021. See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
På hvilken måte kan kunst gjøre det lettere å forholde seg til sin egen forgjengelighet? Vi snakker med Kjetil Røed om hans nye bok Kunsten og døden, og vi snakker både med og om smykkekunstner Jorge Manilla om å vokse opp i en meksikansk kultur som er mye nærmere tilknyttet døden enn den norske kulturen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
- Show more