Эпизоды
-
I andet afsnit deler Shahab Milani, salgschef i Krifa i Aarhus, åbent og ærligt om sine indsigter og erfaringer med liv, trivsel og frihed på arbejdspladsen. Det gør han sammen med vores seniorkonsulent Ann Graugaard Pedersen.
Lyt med og bliv inspireret til at tænke nyt om ledelse!
Producer: Augusta Dam-Nielsen og Emily Lodberg
Speak: Emily Lodberg
Credit: Redctv - Corporate Technology Piano
Lic: CCBY CCBYSA -
I første afsnit deler Henrik Stenmann, grundlægger af det digitale bureau IIH Nordic, sine indsigter om liv, trivsel og frihed sammen med vores seniorkonsulent Majken Juel Heskjær.
Lyt med og bliv inspireret til at tænke nyt om ledelse!
Producer: Augusta Dam-Nielsen og Emily Lodberg
Speak: Emily Lodberg
Credit: Redctv - Corporate Technology Piano
Lic: CCBY CCBYSA -
Пропущенные эпизоды?
-
I dette afsnit af 'Lyden af Promentum' har vi Mikkel Flod Storgaard på besøg til en snak om inspirationsværktøjet ’Den regenerative ledelsesstjerne’.
Selvom mange nok allerede har hørt om regenerativ ledelse, giver Mikkel her en dybdegående opfriskning af denne ledelsestilgang, der henter inspiration fra naturens evige cyklus af fornyelse og vækst, og som foreslår en ny måde at tænke organisation og lederskab på.
’Den regenerative ledelsesstjerne’ er inspireret af naturens økosystemer som model for organisatorisk design, hvor nøglen til langvarig succes er evnen til at genoplive og forny. Mikkel deler sine indsigter i, hvordan denne tilgang ikke kun kan forbedre trivsel og produktivitet, men også skabe dybere mening og formål inden for organisationen.
Kernen i denne tilgang er et fokus på samspil og udveksling. Det handler om at skabe et arbejdsmiljø, hvor viden flyder frit, og hvor medarbejdere og ledere sammen arbejder mod en fælles vision, og Mikkel forklarer, hvordan et sådant miljø understøtter organisatorisk livskraft og innovation.
Gennem samtalen deler Mikkel konkrete eksempler på, hvordan 'Den regenerative ledelsesstjerne' kan implementeres i praksis, og fra at skabe rammer for faglighedens frie udfoldelse til at understøtte medarbejdernes engagement og velvære, giver han et indblik i, hvordan principperne bag denne ledelsesform kan omsættes til håndgribelige strategier og handlinger.
Dyk ned i en samtale, der ikke bare kaster lys over ’Den regenerative ledelsesstjerne’ som koncept, men også tilbyder værdifulde indsigter i, hvordan det kan forme fremtidens organisationer. -
Processer af en hver karakter foregår hele tiden omkring os på vores arbejdspladser. En af de processer, og som du måske ikke har tænkt over er en proces, er de møder, som de fleste her i 2023 bruger rigtig meget tid på at deltage i.
I dagens afsnit møder du Klaus Bakdal og Sebastian Rasmusson, og de ved begge to enormt meget om processer og særligt om procesledelse. Faktisk ved de så meget om procesledelse, at de netop har udgivet en bog, der hedder ’Den praktiske procesleder’.
Med udgangspunkt i den bog kommer de i dag ind på nogle af de faldgruber der er, når man driver processer, vi vender vigtigheden af at have en procesleder, så fortæller Klaus og Sebastian lidt om de store forskelle på en facilitator og en procesleder og så forklarer de deres to procesledelsesmodeller fra bogen, der bl.a. kan understøtte proceslederen i arbejdet med at gøre kedelige møder mere spændende.
Rigtig god fornøjelse
-
Der kan være mange helt åbenlyse fordele ved at styre sin angst frem for at lade den styre en selv, men en fordel, som mange måske ikke kender til er, at hvis du formår at få ro på nervesystemet og kontrollere din angst, så kan angst faktisk give dig øget energi og opmærksomhed, hvilket kan være gavnligt i bl.a. en ledelseskontekst.
Dagens gæst er Lars Worning. Han er seniorkonsulent hos Promentum, og så ved han en hel masse om angst og opmærksomhed i ledelse, hvilket er heldigt, og det er det, dagens podcast handler om.
Lars fortæller bl.a. om forskellen på at være beredt og forberedt, og hvad forskellen betyder for din ledelse.
Derudover kommer Lars ind på to former for opmærksomhed, der skal bruges til forskellige lejligheder. Jeg kan løfte sløret for, at den ene er rigtig nyttig, hvis du kommer kørende og nogen hopper ud foran din bil, men den er måske knapt så hensigtsmæssig i en presset ledelsessituation.
Så fortæller Lars lidt om vigtigheden af at være opmærksom på sit eget stressniveau, og han fortæller, hvad vi bl.a. kan gøre for at få ro på nervesystemet, hvis vi oplever at vores stressniveau er lidt for højt.
Lars fortæller også om forskellen på angst og frygt – og der er virkelig en vigtig forskel – og så kommer han til slut med de tre vigtigste ting, du som opmærksom leder skal være opmærksom på.
Rigtig god fornøjelse
-
Hvordan ser en regenerativ organisation egentlig ud? Tja, det kan der jo være mange bud på. I dag får du et af dem, når Promentums administrerende direktør, Mikkel Flod Storgaard, fortæller lidt om arbejdet med at etablere Promentum som en regenerativ organisation.
Som du kan høre , så er Mikkel meget optaget af det frisættende element i ledelse, og han ser det som én af tilgangene til, hvordan man kan arbejde med at skabe og implementere en regenerativ organisation.
God fornøjelse.
-
For cirka 20 år siden stødte Ole Jepsen på det agile manifest, og det blev lidt af et vendepunkt for ham.
Siden da har Ole positioneret sig som en af landets førende eksperter inden for agil projektledelse, og det er et held , for dette afsnit af 'Lyden af Promentum' handler om agil projektledelse.
Ole fortæller om, hvorfor mødet med det agile manifest blev den øjenåbner, som det gjorde, og så kommer han ind på nogle af forskellene på agil og traditionel projektledelse – og der er nogle ret markante forskelle ifølge Ole.
Til slut i podcasten får Ole et sæt fordomme om agil projektledelse, som han skal af- eller bekræfte. Fordommene lyder sådan her:
- Man bruger ikke planer inden for agil projektledelse
- Der er stor mangel på disciplin i agil projektledelse
- Agile teams beslutter helt selv, hvad de vil lave
Hvordan Ole reagerer på de fordomme, må du selv høre :)
God lyttelyst -
Det er efterhånden en gammel nyhed, at vores klima er ekstremt hårdt belastet, og udledning af drivhusgasser er en af de helt store syndere.
Regeringen har derfor sat et mål, der hedder, at vi skal have reduceret vores nationale drivhusgasudledning med 70% i 2030. Og for at nå det mål, kommer affaldssektoren til at spille en stor rolle.
Affaldssortering er derfor mere relevant end nogensinde før, og i dette af afsnit af ’Lyden af Promentum’ gør Sille Brøste os meget klogere på – ja, affaldssortering.
Sille er uddannet designingeniør i bæredygtighed og hun ved en hel masse om affaldssortering, hvilket du kan høre om lidt, når Sille deler ud af sin viden
Sille kommer bl.a. ind på affaldshierarkiet, hun fortæller om forskellene på genbrug og genanvendelse, og så fortæller hun om nogle af de muligheder der ligger i at affaldssortere. Og de er ikke helt små. For der ligger et stort potentiale i at bruge de ressourcer, vi har til rådighed, både klogere og bedre.
-
Du er formentlig stødt på begrebet ’regenerativ eller det regenerative ’ før - især hvis du har lyttet til de tidligere afsnit af ’Lyden af Promentum.’
I dagens afsnit får du endnu flere aspekter af det regenerative, når Kim Gørtz tager dig med på en ren filosofisk tour de force.
Kim er erhvervsfilosof og centerleder af det nyligt oprettede Center for Regenerativ Filosofi, og så har han skrevet knapt 50 bøger om bl.a. filosofi, ledelse og protreptik, og dagens afsnit handler om filosofi og særligt den regenerative filosofi, som Kim har besluttet sig for at kortlægge i en kommende bog.
I podcasten fortæller Kim bl.a. om, hvordan man overhovedet kortlægger en filosofi for noget, han kommer ind på hvilke filosofiske retninger, den regenerative filosofi trækker på og så løfter han sløret for, nogle af de fagfilosofiske prægninger, som han ser i den regenerative bevægelse.
Til slut kommer Kim med en anbefaling af, hvor du skal starte, hvis du gerne vil forstå den regenerative filosofi endnu bedre, hvis du altså ikke kan vente på at hans bog udkommer.
Rigtig god lyttelyst -
I mange år har vi kørt efter den samme økonomiske model, nemlig den lineære. Den går ud på, at vi udvinder råstoffer, forarbejder dem, laver produkter af dem, forbruger og smider ud.
Det er ikke en særlig bæredygtig tilgang til jordens ressourcer, så tiden er derfor inde til at vi skifter til en ny økonomisk model – og den nye model hedder cirkulær økonomi.
I dagens afsnit er Magnus Cramer Storgaard gæst i podcasten. Han er konsulent og designingeniør i bæredygtighed, og så ved han ret meget om cirkulær økonomi, som ’lyden af Promentum’ handler om i dag.
I afsnittet kan du høre Magnus fortælle om forskellige cirkulære designstrategier, om produkters livscyklusser og om den helt nye industri, der er dukket op i kølvandet på den cirkulære økonomi.
Derudover har han en håndfuld ret konkrete og interessante eksempler.
Rigtig god lyttelyst. -
'Faglighed på farten' er vores servicepodcast til dig, der tit er på farten og derfor ikke kan grave øjnene ned i alle vores blods og artikler.
Dagens artikel er skrevet af Ann Graugaard Pedersen, der med udgangspunkt i filmen Top Gun: Maverick forklarer, hvordan konstruktiv feedback, planlægning og en tillidsfuld wingman alle er essentielle elementer for at skabe stærke resultater.Hvis du vil læse artiklen, finder du den her:
https://promentum.dk/7-vigtige-pointer-om-staerkt-samarbejde-som-vi-kan-laere-fra-top-gun-maverick/ - Показать больше