Episodes
-
Maria Syvertsen (@aksstudent_frusyvertsen) videreutdanner seg til å bli avansert klinisk allmennsykepleier.
I denne episoden forteller hun om denne spennende nye masterutdanningen og hva man lærer av praktiske og teoretiske ferdigheter som ledd i utdanningen. Maria forklarer hvordan man kan kombinere jobb og studier og snakker engasjert om fremtidens samarbeid mellom leger og sykepleiere utenfor sykehus. -
Funket ikke plan A? Husk at alfabetet har veldig mange flere bokstaver! Ukens episode handler om å ta konteeksamen.
Nils Christian besøk av sykepleierstudent Kamilla Isaksen som på en forbilledlig måte deler sine erfaringer med å stryke på nasjonal eksamen to ganger før hun gjorde tidenes comeback denne gang på tredje forsøk!
Kamilla er nå mage erfaringer rikere og har kommet styrket og smilende ut av en krevende periode med motgang i anatomi og fysiologi. Hun deler sine beste tips for å lykkes med konte i april! -
Missing episodes?
-
NOKUT har offentliggjort tallene fra nasjonal eksamen 2022.
Hva kjennetegner de som havnet i begge ender av karakterskalaen?
Hva gjør man hvis man ikke klarte eksamen på første forsøk.
Gjennomgang av nasjonal statistikk som publiseres på medeasy.no/blog i løpet av helgen!
Har du ønsker til tema i sykdomslære eller farma vi skal diskutere i podden i vår, så send mail til [email protected] -
Er det mulig å kombinere småbarnsliv og lang reisevei til skolen med sykepleierstudier?
I denne episoden får du høre at det er fullt mulig å starte med å studere sykepleie senere i livet enn 20-årene.
Ikke bare er det mulig, det er kanskje også en fordel på flere områder
I denne episoden snakker vi med Lisa Nøkland som kombinerer både jobb, småbarnsliv og sykepleiestudier ved UiA, og som tross hektisk hverdag endte opp med nesten maksimalt antall poeng og toppkarakter på sykepleierstudiets antatte vanskeligste eksamen i anatomi og fysiologi.
Lisa deler sine beste tips både for de som skal ta eksamen i anatomi og fysiologi. Hun avslører også planene for å gjøre det bra i sykdomslære denne våren, og utfordrer Nils Christian på å få opp farta med kompendium i sykdomslære. -
Gjennomgang av nasjonal eksamen og sensorveiledning 2022.
Hva kjennetegner de som får toppkarakter?
Hva er topp tre systematiske feil som går igjen?
Bør man klage hvis man ikke er ening med sensor?
Hvordan foregår begrunnelses- og klageprosessen?
Hvorfor er konteeksamen en bra ting og ikke noe å være flau for?
+ masse andre svar på spørsmål fra studenter som tok eksamen.
Så snart statistikken på nasjonalt nivå offentliggjøres fra NOKUT følger vi opp med del 2! -
Vi har sjelden opplevd så mange tilbakemeldinger på rekordtid på Instagram som da vi publiserte bilde av Maria Lavik sine anatomiske hjertepepperkakeform. Responsen var faktisk så massiv at vi måtte invitere Maria i vår podkast for å diskutere 3D-printing av pepperkaker. Siden det er eksamenstid må hun også hjelpe Nils Christian å behandle to pepperkakemenn med hver sin stoffskiftesykdom, og hun deler også sine beste eksamenstips!
Les oppskriften og se bildene her: https://blogg.medeasy.no/pepperkakeform -
Vi ringer Heddas kollokviegruppe ved LDH. De forbereder seg til nasjonal eksamen og har spørsmål om nedbrytning av næringsstoffer og anabol vs katabol stoffomsetning. De deler sine beste studietips for innspurten og bidrar også når Nils Christian og Erik trenger hjelp til å forklare.Tusen takk til Hedda Olivia Langlien, Gina Sørlie, Synne Sjøvik, Celine Madeleine Amundsen og Nicoline Sæther som alle kan ta eksamen i Duodenum-t-skjorte som takk for innsatsen!
-
Erik og Nils Christian svarer på spørsmål fra Instagram og kommer med sine beste tips for hva man bør prioritere siste uka før eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi som veldig mange av våre lyttere skal ha neste uke. Kan man få minuspoeng på eksamen? Andre tema: Pepperkakeform, blodtrykk, minuttvolum, total perifer motstand og internevroner. Mer av dette? Send oss en DM på instagram!
-
Sinusknutesangen er noe av det største som har skjedd innen kunst og kultur.
Bak denne nydelige hitten står Hanne Intelhus Markegård og Vilde Haugland Kristiansen.
Vi er nå så heldige at vi har fått Vilde inn i studio som ekspert innen hjertets elektriske ledningssystem.
I denne episoden tar Nils Christian og Vilde deg med på en magisk reise igjennom hjertes elektriske ledningssystem! -
Vi får mange spørsmål om hva man bør prioritere og hvordan man bør strukturere tiden de siste ukene før eksamen.
I denne episoden deler Nils Christian sine beste tips til alle som er i Tante Olga-modus! -
Alt du trenger å kunne om muskel-venepumpa til eksamen og grundig forklaring på hvorfor manglende funksjon i muskel-venepumpa kan lede til alvorlig og potensielt livstruende sykdom.
-
Vår lege Erik Øydna er gjest i podkasten og hjelper Nils Christian med å finne ut av forskjellen på motoriske og sensoriske baner.
Få full kontroll på dette tema og unngå en vanlig feil på eksamen ved å bruke 15 min på denne nerdeepisoden! -
I denne podcasten har Nils Christian rotet seg inn på en operasjonsstue for å repetere den øvre luftveis anatomien når han skal intubere en pasient sammen med MedEasy anestesilege Anders Saso. Stressnivået bygger seg opp hos Nils Christian når pasienten er i så dyp narkose at han har sluttet å puste. Nå er det avgjørende at anatomiekstremisten sin kunnskap sitter når han skal ta over pustearbeidet for den sovende pasienten. I det gutta åpner munnen til pasienten og kikker ned med laryngoskopet åpenbarer det seg en masse anatomiske strukturer som gjennomgås i det pusterøret plasseres trygt på plass. Men hvordan kan de være sikre på at de tuben er korrekt plassert? Kunnskap redder liv. Sørg for at dine medarbeidere er faglig oppdatert med bedriftstilgang til MedEasy for alle dine ansatte. Sjekk ut medeasy.no/bedrift for mer informasjon og motta uforpliktende tilbud.
-
Nils Christian og Erik ringer sykepleierstudenter i Namsos og Stavanger for å høre hvordan stemningen er en knapp måned før eksamen.
I tillegg til studietips besvares spørsmål om blant annet hemoglobin, oksygentransport, hjertets elektriske ledningssystem, negativ feedback og vev.
Vil du at vi skal ringe din kollokviegruppe neste uke? Skriv til oss på DM på Instagram! -
Vi får mange spørsmål som handler om konsentrasjon og studietips akkurat nå.
I denne episoden svarer Nils Christian på en mail fra en frustrert student som finner på 500 andre ting å gjøre (inkludert å vaske hele huset) istedenfor å jobbe med anatomi og fysiologi. Det er tre veier videre, hvilken velger du?
1) Revurdere alt?
2) Skjerpe seg og gi full gass?
3) Krisemodus? -
Immunforsvaret vs korona
-
Vetle og Nils Christian gjennomgår immunsystemets hovedoppgaver og alt det viktigste man må kunne om immunsystemets funksjon til eksamen.
-
I denne podcasten snakker Nils Christian med MedEasy sin egen anestesilege Anders om hva CPAP egentlig er og hvorfor det kan være et genialt behandlingsverktøy når man jobber prehospitalt. For diagnosene KOLS, astma og lungeødem er det rett og slett god og helt riktig behandling å starte CPAP så raskt man kan, hvis man har CPAP tilgjengelig der man jobber. Men hvorfor fungerer CPAP så bra akkurat ved disse tilstandene? Svaret forsøker de to nerdene å resonere seg frem til, avbrutt av prompelyder og musikk fra Nils Christian sitt miksebord som går helt bananas. Til slutt ror Anders det hele i land med noen praktiske tips og tips for hvordan du skal lykkes med CPAP behandling av akkurat din pasient. Kunnskap redder liv. Sørg for at dine medarbeidere er faglig oppdatert med bedriftstilgang til MedEasy for alle dine ansatte. Sjekk ut medeasy.no/bedrift for mer informasjon og motta uforpliktende tilbud.
-
Her får du en episode spekket med praktisk, konkret og livreddende fakta fra farmakologiens verden!
Vemund Varg (Helsebrosjan) deler noen av sine beste tips, triks og aha-opplevelser når det gjelder farmakologi og medikamenter. Her lærer du om noen av de vanligste tabbene man gjør som nyutdannet i møte med medikamenter med forvirrende navn som skal håndteres rett under tidspress.
06:50 Forskjell på preparat og virkestoff
11:00 Livsviktig forskjell på hurtigvirkende og langtidsvirkende medisiner og forvirrende benevnelser av disse
13:15 Hvordan bruke felleskatalogen og byttelisten til legemiddelverket
17:50 Forskningsbasert og produsentuavhengig legemiddelinformasjon: Relis.no
22:40 Kan paracetamol IV (perfalgan) kan være blodtrykkssenkende?
25:00 Kan paracetamol skjule feber? (25:00)
27:30 Ulemper med utstrakt bruk av sovetabletter hos eldre
30:00 Livsviktig geekout på halveringstid med praktiske eksempler med blant annet diazepam, nalokson, morfin og antihistamin
39:00 Praktiske utfordringer med parkinson medisiner (sinemet, madopar) som kan gi hallusinasjoner (39:00)
42:00 Interaksjonsanalyse redder liv og løser medisinske "mysterier"
Rådene Vemund deler med oss er i stor grad basert på egen erfaring fra hjemmesykepleie og kommunal døgnenhet, men mange av rådene er også hentet fra nylig dialog med > 50 000 følgere på TikTok og Instagram. -
Vetle elsker tipsene våre lyttere har sendt inn for å øke motivasjonen, men Nils Christian tøffer seg og sier han vet fasiten!
Hør de beste tipsene for å øke motivasjon for å maksimere læringsprosessen! - Show more