Episodes

 • I udsendelsen omtaler vi det store spørgeskema om Mediano, vores eksperter, værter, udsendelsen og vores model. Det skema finder du her: https://forms.gle/NKR7fUycamxVdTjZ8

  **Partnere på udsendelsen er Xee og Samsung Q-LED TV**

  Her får du den store analyse af storkampen søndag eftermiddag mellem Liverpool og Manchester United, der sluttede, som den startede, nemlig 0-0. Heldigvis var der en række taktiske elementer, som vi går i dybden med i denne udsendelse

  Der var særdeles meget på spil søndag eftermiddag på Anfield, hvor nummer 1 og 2 i Premier League krydsede klinger. Det blev en låst og chancefattig affære, der da også endte 0-0.

  Fodboldspiller Jonas Hebo Rasmussen og Pro-Licens-Træner Rasmus Monnerup analyserer kampen, og kigger blandt andet på hvorfor den blev så låst.

  Du kan ydermere høre om:

  - De to holds plan

  - Spillet med og mod bolden

  - Pogbas rolle

  - Hvorfor Shaqiri var med hos Liverpool

  - Bruno Fernandes’ præstation

  - Thiagos rolle

  - Hvad holdene manglede

  - Ændringerne undervejs

  - De to holds bagkæde

  - Hvorfor vi fik så mange offside-kendelser

 • ** i Samarbejde med Arbejdernes Landsbank & Body is a Temple**

  Jonas Hebo Rasmussen har fået sit eget format på Mediano, som vi kalder Players Lounge. Her møder han fodboldspillere til en snak i øjenhøjde om personen bag spilleren, karrieren og taktik. Første udsendelse var en dummy med lillebror, Mathias Hebo, siden er det blevet til ni udsendelser i alt med Mads Juel Andersen, Anders 'AC' Christiansen, Mathias Ross, Mikkel Rygaard, Kasper Kusk, Casper Højer Nielsen, Sebastian Hausner og Jonathan Richter.

  Her kommer så afsnit nr. 10 med Jonas Wind fra F.C.København.
  Hør bl.a. om

  - Hvordan Jonas stadig går med materialer og fylder dunke
  - At få debut mod Atletico Madrid og står over for kampe med Godin og Gimenez
  - At score mod sydsiden og tankerne omkring sin jubel
  - Om at blive skadet til træning og være ude i mange måneder - i en periode hvor livet nu kørte på skinner
  - Og om Jonas er mest 9'er eller 10'er.
  Det og meget mere i dette afsnit af Players Lounge.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • **Partnere på udsendelsen er Xee og Samsung Q-LED TV**

  Der var topkamp onsdag aften på Anfield, hvor Liverpool havde besøg af Tottenham. En kamp, Liverpool vandt 2-1 på en sen scoring af Roberto Firmino. I denne episode af Det Taktiske Værksted dykker Monnerup og Hebo helt ned i kampen, der sendte Liverpool på førstepladsen i Premier League.

  Liverpools sejr over Tottenham onsdag aften på Anfield kom efter et ret markant kampbillede, hvor Liverpool havde bolden 76% af tiden og havde 17 afslutninger mod Tottenhams 8. Liverpool havde 11 afslutninger inden for rammen, mens Tottenham havde 2.

  Alligevel skabte Tottenham nogle store chancer, og kampen kunne meget vel være endt med et andet udfald.

  Her får du den store taktiske analyse, hvor du blandt andet kan høre om:

  - Trænernes plan

  - Hvorfor Tottenham forsvarede i 442

  - Liverpools brug af Curtis Jones

  - De to holds strategi med og mod bolden

  - Hvordan de to hold kom til chancer

  - Hvilke spillere, der sprang i øjnene

  - Hvorfor kampen ændrede sig i anden halvleg

  - Og meget mere

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank**

  Landstræner Kasper Hjulmand har givet Mediano et unikt indblik i den manual, som Simon Kjær, Christian Eriksen og Co. på landsholdet også arbejder efter. Få et unikt indblik i udviklingen af det hold, der skal til EM næste sommer.

  Richard Møller Nielsen udtog sine landshold med papirlapper på køkkenbordet i Over Holluf. Det kom der en masse godt ud af.
  Nu har Mediano besøgt nutidens landstræner, Kasper Hjulmand, i køkkenet hjemme i Allerød med taktikbord, magnetbrikker og masser af spørgsmål. Medianos prolicens-træner, Rasmus Monnerup, har helt unikt fået lov at se de videoer, som landsholdets spillere også arbejder efter. Det er en slags manual for landsholdets spillestil med masser af klip fra både træning og kamp. Så i denne udsendelse får du et usædvanligt indblik i det, der for de fleste hold er store ‘forretningshemmeligheder’. Men Kasper Hjulmand er ikke bange for at lukke offentligheden ind i sit arbejde og rammer en pæl gennem myten om, at lukkethed og hemmelighedskræmmeri kan overraske modstandere i 2020 - og 2021.

  Kom helt tæt på de taktiske overvejelser på enkelte positioner. Hør om, hvordan træningerne tilrettelægges og hvem der er involveret i at justere spillestilen.
  Hør også om emner som:
  - Hvor meget har sigtet været på helt kort bane med Nations League 2020 - og hvor meget på EM næste sommer eller endnu længere?
  - Hvor meget har Hjulmand valgt at bygge videre på et fundament fra Åge Hareide-tiden?
  - Hvordan taler han med spillerne mellem samlingerne?
  - Og meget andet.
  Vært: Peter Brüchmann

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Partnership - specialister i sponsorater og kommercielle partnerskaber.

  Her skal du høre en af de mest usædvanlige historier i moderne dansk sponsorhistorie. En historie om en million seere - og ingen tilskuere. Om en massebegivenhed - og corona.
  Sparekassen Kronjylland har taget tilløb i tre år. Været på vej sammen med det kvindelige landshold i håndbold som hovedpartner. Det hele skulle kulminere i Danmark på hjemmebane i 2020. Og det er så nu, hvor den ene dør efter den anden bliver lukket i på grund af corona-restriktioner.
  Så hvordan udnytter man et sponsorat, når man ikke kan have kunder med. Ikke kan lave attraktive arrangementer for mulige nye kunder. Og ikke kan have sine egne medarbejdere med på en oplevelse.
  Det har vi talt med Sparekassen Kronjylland om.
  Hør marketingschef Pernille Kempel Jensen og kommunikationschef Jan Salling fortælle om sponsoratet, samarbejdet, målene og ambtionerne.
  Vært Peter Brüchmann

 • Danmarks placering på diverse ranglister er for tid til anden et tema, når vi er ved at opnå eller miste en gunstig placering, eller i juli og august, når de danske hold spiller kvalifikationskampe til de europæiske turneringer.

  Men hvad er alle de her lister egentlig for nogle? For der er ikke bare én men hele tre lister, der har særdeles stor betydning for de danske klubber og selvfølgelig landsholdet.

  I denne udsendelse har Sture Sandø besøg af koefficient-nørd (i ordets fineste betydning!) Jonathan Holtegaard, der er en dem i kongeriget, der ved allermest om ranglisternes opbygning, udregning og betydning.

  De tre lister der bliver sat under lup i udsendelsen er FIFAs rangliste for landshold og UEFAs to lister for forbund og klubber. Ikke overraskende har alle tre lister forskellig betydning - til gengæld udregnes placeringerne på dem meget forskelligt.

  Så spids ører og lyt med, så du er klædt bedre på, næste gang diskussionen falder på "hvad der er godt for dansk fodbold".

 • ** Denne podcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank **


  I dette 9. afsnit af ‘Players Lounge’ snakker Jonas Hebo med Jonathan Richter.

Hør om vejen til debut hos FC Nordsjælland og hele drengedrømmen der blev forløst i Farum, men hvor det hele spirede i ungdomsårene i Brøndby.  Jonathan fortæller om sin nye bog ‘Ramt af lynet’ hvor han beskriver sit liv både før og efter den forfærdelige hændelse tilbage i 2009 mod Hebos tidligere klub Hvidovre.

  

Hør Jonathan fortælle om, hvordan han ser de unge spillere i dag være mere egoistiske og hvordan han selv, godt kunne have fokuseret mere på sig selv i sin karriere. 
Hør om hvordan en tunnel på Morten Wieghorst var for meget leg for træneren, og hvordan Morten som træner, forventede meget mere af spillerne med sin skotske mentalitet.

  Hør om hvordan det var, at spille med sin bror og oven i købet opleve at både score i samme kamp mod Horsens og lave en assist til sin bror.  Hør også hvordan Arsenal fylder meget hos Jonathan og hvordan det, at holde med en klub, selvom man var professionel fodboldspiller, stadig var og er en fornøjelse.   Richters 5-a-side:

Jesper Hansen
  Francis Dickoh
Patrice Bernier
  Morten Nordstrand
  (Fri) Simon Richter

 • Her får du en helt særlig udgave af Det Taktiske Værksted.
  Vi har bedt fodboldspiller Jonas Hebo Rasmussen og fodboldtræner Rasmus Monnerup se og analysere VM-kvartfinalen fra 1986 i Mexico City mellem Argentina og England.
  - Var Argentina en lille tæt nr. 10 og så et hold af arbejdsmænd eller er myten anderledes?
  - Hvad forsøgte England?
  - Hvad skete der omkring det der mål med hånden?
  - Hvorfor er 2-0 målet kåret til århundredets bedste mål - og hvad sker der præcist i de 12 magiske sekunder?
  - Hvad kunne Maradona som Messi ikke kan? Og omvendt?
  Vi taler taktik, men vi taler også perspektiv, kunst og fodboldhistorie.
  Vi lover - det er ikke en helt almindelig udsendelse.
  Vært: Peter Brüchmann

 • ** Denne podcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank**  Mediano besøger AGF og optager ialt fire udsendelser samme dag som et led i vores fokus på klubberne fra de store byer i provinsen. Tidligere har vi besøgt AaB, i denne uge er det så AGF, mens turen kommer til OB senere i år.

  I dette 8. afsnit af ‘Players Lounge’ snakker Jonas Hebo med Sebastian Hausner fra AGF.


  Hør om en kort og lidt underlig debut på 21-landsholdet mod Rumænien og om at have spillet på alle u-landsholdende op gennem rækkerne. 
Sebastian fortæller om det svære i at rykke op til seniorfodbold og hvordan det at aldersforskellene gjorde det relationelle svært.  Hør Sebastians hektiske Superliga debut og hvordan Jens Stage var en god makker på en uvant plads.  Hør blandt andet om hvordan Sebastian har en force i mediehåndtering, og hvordan det ikke var svært at stille sig op foran medierne efter et nederlag og erkende fejl, der kostede sejren.

  Hør om hvordan anførerbindet i en pokalkamp gav et stort boost i Sebastians karriere - noget som David Nielsen også havde gjort med Casper Højer.   Hør om en speciel kamp på udebane mod FC Midtjylland og hvordan en kold vinterkamp mod Brøndby blev afgjort af en masse passionerede AGF-fans.

  Vært: Jonas Hebo Rasmussen

 • ** Denne podcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank**  Mediano besøger AGF og optager ialt fire udsendelser samme dag som et led i vores fokus på klubberne fra de store byer i provinsen. Tidligere har vi besøgt AaB, i denne uge er det så AGF, mens turen kommer til OB senere i år.

  

I dette 7. afsnit af ‘Players Lounge’ snakker Jonas Hebo med Casper Højer fra AGF.


  Casper fortæller om sin tid gennem FCKs ungdomshold, via BK Skjold, Brønshøj og Lyngby.
 
Hør om hvordan det er, at være søn af en FCK profil og hvorfor det gjorde det svært i starten af karrieren.

  Casper fortæller blandt andet om hvem af Ståle Solbakken, Bo Henriksen og David Nielsen som er mest karismatisk og hvem der har haft størst betydning.  I dette afsnit af Players Lounge taler Casper om hvorfor presset i AGF er unikt og fantastisk. Casper fortæller om hvordan man kan mærke, at alle i byen elsker AGF og at folk henvender sig, når han skal i Rema1000. Noget som Casper har vænnet sig til, men stadig bliver overasket over når det sker.
  
Casper fortæller om hvordan fansenes passion gør, at han selv er blevet mere passioneret i AGF-tiden.  Hør blandt andet om Caspers tanker om udlandet, landshold og det, at fremtiden altid vil være uvis, og at nuet er klart det vigtigste. 

Hør også om hvordan Pierre-Emile Højbjerg lavede Caspers matematik lektier før træning og busturen til træning.

  Vært: Jonas Hebo Rasmussen

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og Just-Eat**

  Brøndby IF er kommet stærkt fra land i Superligaen i sæsonen 2020/2021. Efter 8 kampe er Brøndby blot 2 point efter Sønderjyske på førstepladsen. I denne udsendelse kan du høre cheftræner Niels Frederiksen fortælle om Brøndbys spillestil og udtryk samt om fremtiden for både klubben og ham selv

  I februar var vært og redaktør i Det Taktiske Værksted, Rasmus Monnerup, på besøg hos Brøndby IF for at tale med cheftræner Niels Frederiksen. Monnerup har nu igen været på besøg på Vestegnen for at nørde fodbold med Niels Frederiksen. De kommer godt rundt om Brøndbys spillestil - og meget andet.

  Du kan blandt høre om:

  - Overvejelserne om 3-back-kæden

  - Hvornår Brøndby spiller 532 og hvornår de spiller 352

  - Hvor langt Niels Frederiksen vurderer Brøndby er i jagten på det perfekte udtryk

  - Arven efter Alexander Zorniger

  - Balancen mellem det aggressive og afventende spil

  - Brøndby kan og skal spille på forskellige måder

  - Niels Frederiksen suverænt bestemmer spillestilen

  - Brøndby skal løbe mest for at få succes

  - Spillernes udvikling - blandt andet Jung, Frendrup, Lindstrøm og Corlu

  - Hvad Brøndby arbejder på at udvikle

  - Brøndby kan komme til at spille fast europæisk gruppespil

  - Fremtiden

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank**

  I denne udsendelsen er Rasmus Monnerup taget til Aalborg for at besøge sin trænerkollega Jacob Friis, der er cheftræner i AaB.

  De taler om de udfordringer, dilemmaer, tanker og valg man står med som Superliga-træner.
  Du kan blandt andet høre:
  - Om AaBs udvikling under Jacob Friis' ledelse
  - Om 3-4-3
  - Hvorfor AaB har ændret deres udtryk markant de seneste par år
  - Hvilke typer AaB kigger efter
  - Hvordan træningsmetodikken har ændret sig
  - Hvorfor pokalnederlaget i finalen gjorde ekstra ondt

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank & Body is a Temple**

  Her udkommer 5. udgave af 'Players Lounge' med Jonas Hebo Rasmussen - Denne gang i det nordjyske med Kasper Kusk i AaB
  Hør blandt andet om:
  - Mareridt-sæson i Twente
  - Om at være en af de helt store talenter i AaB’s historie
  - Tilliden fra Ståle i FCK-tiden
  - Om at smage på Champions League - men ikke at få hele måltidet
  - Om at komme tilbage til AaB og hvordan strukturen i klubben har ændret sig


  - Om omskolingen til venstre kant og angriber under Friis og co.
  - Hør også om hvordan Depay er den bedste Kasper har spillet imod- og niveau forskellen.
  - Hør om hvordan at pokalfinalerne i Danmark er de største kampe Kasper har været med i
  - Og hvorfor Stephan Andersen er en af de sjoveste og sureste holdkammerater Kasper har haft.


  Til sidst fortæller Kasper om sit lidt skøre, men imponerende 5-a-side hold af spillere han har spillet sammen med.

 • **Udsendelsener sponsoreret af Arbejdernes Landsbank & Body is a Temple**

  Her kommer sjette afsnit af Players Lounge med Jonas Hebo Rasmussen som vært. Denne gang med det store talent Mathias Ross fra AaB.

  Hør om hvordan Mathias håber på Premier League en dag, og hvordan det har været AaB hele livet
  - Hør om transaktionen til senior-fodbold og hvordan livet som 2.g’er og fast mand i AaB er.
  - Om at rykke tilbage på U19 holdet, og skulle acceptere at man ikke var fast i Superliga truppen.
  - Hør hvordan den taktisk ændring med tre bagi, har gjort en kæmpe forskel for Mathias Ross.
  - Hør også om hvordan det er at være på U19 landsholdet og den fremtidige slutrunde
  - Om hvordan det er at omstille sig i 3-mands forsvar, hvor man skal kunne flere roller

  Mathias forklarer hvordan han elsker duelspillet og gerne tager kampen mod en stor angriber - og hør historien, om hvordan han blev sat på bagdelen et par gange, da han skulle stå over for Huntelaar i en træningskamp.

 • ** i Samarbejde med Body is a Temple & Arbejdernes Landsbank**

  Jonas Hebo Rasmussen har fået sit eget format på Mediano, som vi kalder Players Lounge. Her møder han fodboldspillere til en snak i øjenhøjde om personen bag spilleren, karrieren og taktik. Første udsendelse var en dummy med lillebror, Mathias Hebo, nummer to udsendelse var med Mads Juel Andersen, tredje afsnit var i Malmö hos Anders 'AC' Christiansen.
  Her kommer så fjerde afsnit fra Farum i en snak med Mikkel Rygaard.

  Hør om hvordan det var at træne med Jonjo Shelvey, og hvordan det var ikke at lykkedes i Charlton - og så starte ‘forfra’ i Danmark og bygge op fra bunden.  Hør samtidig om hvordan Mikkel tjente til føden som rengøringsmand på et sygehus mens han spillede i de lavere divisioner, og hvordan drømmen om at leve af fodbold stadig var intakt på trods.


  Mikkel fortæller om hvordan det er, at træne sammen med Essien og Djourou og hvordan deres historier i Premier League, smitter af i omklædningsrummet.  Hør også om hvorfor, det netop er en tidligere FCN spiller i Lobotka, der er en de bedste spillere Mikkel har spillet imod.

  
Til sidst fortæller Mikkel om sit ekstremt imponerende 5-a-side hold af spillere han har spillet sammen med.

 • **Mediano Marketing er skabt i samarbejde med og sponsoreret af Partnership**

  I det nyeste afsnit af Mediano Marketing kan du møde F.C. Københavns nye kommercielle direktør, Jacob Lauesen, der er ansvarlig for Danmarks største sponsorbudget og for at fylde så meget af Parken som muligt, når der ellers er tilladelse til at lukke tilskuere ind.

  I en samtale optaget på det, der engang var Flemming Østergaards kontor med smuk udsigt over Fælledparken, fortæller Jacob Lauesen om den arv, han har fået og går så tæt på de planer, der er ved at blive eksekveret som han kan.

  I dette afsnit kan du høre om:
  - F.C. Københavns kommercielle strategi
  - Hvorvidt Parken skal have et nyt navn
  - Hvor går F.C. København Champions League i beddene (når man nu kan komme ind i turneringen..)
  - Hvor meget betyder de sportslige resultater, når man skal sælge sponsorater
  - Hvorfor hans værste dag i FCK var den dag, han cyklede ind mod byen fra en mesterskabsfest med 25.000 mennesker
  - Om det er vigtigt at sælge flere sæsonkort end Brøndby
  - Hvor hos konkurrenterne, han sender dagens skulderklap hen
  - Hvor sidder håndtaget på det der data, som alle taler om.
  - Og meget mere
  Vært: Peter Brüchmann

 • ** i Samarbejde med Arbejdernes Landsbank & Body is a Temple**

  Jonas Hebo Rasmussen har fået sit eget format på Mediano, som vi kalder Players Lounge. Her møder han fodboldspillere til en snak i øjenhøjde om personen bag spilleren, karrieren og taktik. Første udsendelse var en dummy med lillebror, Mathias Hebo, nummer to udsendelse var med Mads Juel Andersen, og nu kommer så tredje afsnit i rækken med Anders 'AC' Christiansen.

  Det er dermed første gang Players Lounge tager for alvor til udlandet, hvor Jonas Hebo tager turen over sundet til Malmö og snakker med en ny gæst i form af 30-årige Anders 'AC' Christiansen.

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Partnership**

  Mediano Marketing #16: Her kommer en special-udgave af Mediano Marketing, hvor fokus er på bæredygtighed. Chefredaktør Peter Brüchmann fra Mediano har været på besøg hos Rockwool i Hedehusene for at tale om bæredygtighed og hvorfor det er vigtigt.

  I denne udsendelse har vi besøgt Mirella Vitale, der er senior vicepresident for marketing, communications and public affairs hos Rockwool.

  Hende kan du høre i denne udsendelse, hvor hun taler om:
  - Hvorfor bæredygtighed er vigtigt
  - Hvor meget det driver en stor danskbaseret - og global - virksomhed som Rockwool
  - Hvordan man skelner mellem den formålsbaserede bæredygtighed og den, der er lavet for at tjene penge. Eller måske endda undgå at tabe penge til konkurrenterne
  - Hør, hvor Rockwool får sin inspiration fra
  - Og meget mere.
  Hvis du vil læse mere om SailGP, så kan du se, hvornår arrangementet kommer til Danmark, hvor Aarhus bliver havnen, der får glæde af de hurtige sejlbåde her: https://sailgp.com/news/aarhus-selected-to-host-fourth-sailgp-event-of-season-2/

 • **Udsendelsen i denne artikel er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og Just-Eat**

  Superliga-sæsonen 2020/2021 er netop blevet sparket i gang, og det betyder også at Det taktiske værksted igen retter fokus mod landets bedste række, når Rasmus Monnerup besøger Superliga-trænerne til en snak om spillestil og taktiske overvejelser. Denne gang er der FC Nordsjælland, som har stiller op med både chef- og assistenttræner i form af Flemming Pedersen og Frank Hjortebjerg.

  FC Nordsjælland er efterhånden blevet en fast del af mesterskabsspillet i den danske Superliga. På trods af at klubben før og under hver eneste sæson skiller sig af med adskillige profiler, er man alligevel i stand til gang på gang at spille med blandt de bedste hold i Danmark.

  I denne udsendelse kan du blive klogere på FC Nordsjællands spillestil, og blandt andet høre:

  - Om premieren mod Brøndby ud fra et taktisk perspektiv

  - Hvorvidt formationer eksisterer i FC Nordsjælland

  - Hvordan rollefordelingen i trænerteamet er og om tilføjelsen af Michael Essien

  - Hvordan man arbejder i en klub, der hele tiden sælger spillere

  - Om erstatningerne for blandt andet Kudus, Munin og Damsgaard

  - Hvordan prioriteterne er for FCN med og mod bold

  - Om standardsituationer i FCN

  - Hvilke tanker FCN har om alsidighed og fleksibilitet

  - Om FCN igen kan blive mestre

  - Flemming Pedersens tanker om en markspiller på mål

  - Om perspektiverne for FCN

 • **Udsendelsen i denne artikel er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og Just-Eat**

  En ny Superliga-sæson står for døren, og det betyder at Pro-licens-træner Rasmus Monnerup igen får mulighed for at nørde spillestil og taktik med Superliga-trænerne. I sæsonens første afsnit er det Lyngby Boldklub, der er under lup, når assisterende træner Jonathan Hartmann fortæller om Lyngbys spillestil

  Lyngby Boldklub sikrede sig lige netop en ny sæson i Superligaen, da det lykkes at slå Hobro over to kampe. Men grundet en ændringen af strukturen, skal Lyngby præstere endnu bedre i den kommende sæson, hvis de ikke skal rykke ud af Superligaen.

  I dette afsnit kan du høre, hvad det betyder for udviklingen af Lyngbys spillestil, og hvilke ting de har været tilfredse med samt hvilke ting, der skal ændres til denne sæson.

  Derudover kan du blandt andet høre om:

  - Overvejelserne om 343 og 433

  - Forskellen på de to formationer

  - Hvordan en opstart forløber

  - Hvilken kamp, der bedst viser Lyngbys spillestil i praksis

  - Lyngbys opbygningsspil

  - Balance mellem possession og det direkte spil

  - Hvorfor Lyngby i højere grad vil forsøge sig med brede gennembrud

  - Det aggressive presspil og de offensive omstillinger

  - Hvorfor gennemsnitsalderen på et hold ikke fortæller den hele sandhed