エピソード
-
I aftes brød Sissal Danmarks forbandelse, da hun sang sig til en plads i finalen ved det internationale melodigrandprix. Danmark har ikke været i Eurovision-finalen siden 2019, og det har fået TV-seerne til at slukke for sangfesten.
I Sverige taler de om at undgå at lave "en Danmark". Men hvad er en vindersang gjort af? Hvorfor er det så svært at finde melodien? Skal Danmark kapitulere og sige farvel og tak til Eurovision?
Er sangkonkurrencen vigtig for Danmark og for Europa? Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Medvirkende: Keld Heick, sangskriver, musiker, Maja Sophie Simonsen, podcastvært på Eurovision Unlocked, Jakob Steen Olsen, Berlingske kulturjournalist, Gustav Lützhøft, redaktionschef DR kultur, debat og musik, Julie Aagaard, sangskriver og producer og Benjamin Rosenbohm, vinder af dansk melodi grand prix 2020.
Tilrettelægger: Mathias Pedersen
Vært: Gitte Hansen -
Skal vi have Store bededag tilbage? Har du brug for skattelettelser? Og vil du tidligere på pension?
Siden Mette Frederiksen blev statsminister for SVM-regeringen, er det finanspolitiske råderum blevet opjusteret med omkring 45,5 milliarder kroner i 2030. Og der er flere penge på vej. Men går alle pengene til forsvaret, eller kan danskerne drømme om mere? Hvad skal pengene bruges til, hvis du kan bestemme?
Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind tirsdag til fredag fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Panel: Benny Engelbrecht (S), finansordfører, Jens Kristian Lütken (V), beskæftigelsesborgmester København, Dennis Flydtkjær (DD), finans- og kommunalordfører, Sigurd Agersnap (SF), finansordfører, Anders Overvad, cheføkonom IDA, Ingeniørforeningen, Niels Th. Dahl, politisk analytiker Jyllands-Posten og Troels Blicher Danielsen, Adm. direktør TEKNIQ.
Vært: Camilla Michelle Mikkelsen.
Tilrettelægger: Gitte Hansen.
Producer: Nina Lorenz. -
エピソードを見逃しましたか?
-
Skal vi have atomkraft i Danmark? Venstre og Moderaterne har åbnet op for at afskaffe forbuddet mod, at atomkraft må indgå i dansk energiplanlægning.
Derudover har regeringen besluttet at igangsætte en undersøgelse, der skal analysere risici og potentiale ved nye atomkraftteknologier.
Skal forbuddet mod atomkraft ophæves? Skal Danmark forske i og støtte nye teknologier med atomkraft? Eller bør vi fortsat holde fast i vind og solenergi som vores primære energikilde?
Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind på 70 21 19 19 eller sende en sms til 1212.
Medvirkende: Thomas Aarestrup Jepsen, politisk direktør i Green Power Denmark, Leila Stockmarr, klimaordfører, Enhedslisten, Christian Friis Bach, Energiordfører, Venstre, Pernille Vermund, erhvervs- og miljøordfører, Liberal Alliance, Klaus Nyengaard, adm. direktør, Saltfoss Energy, Franciska Rosenkilde, politisk leder, Alternativet.
Producer og tilrettelægger: Nina Lorenz Grimstrup.
Vært: Mathias Pedersen. -
Havde Dansk Folkeparti ret i store dele af deres udlændingepolitik? Er det helt umuligt at diskutere konflikten mellem Israel og Palæstina?
Er Woke-bevægelsen gået for langt? Ja, mener SFs rådmand på Frederiksberg, Lotte Kofoed, hun konkluderer, at venstrefløjen og hendes eget parti SF udøver selvcensur.
Har Lotte ret? Er der censur på venstrefløjen? Er der noget, man ikke kan sige højt? Er det et problem? Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Medvirkende: Lotte Kofoed (SF), rådmand, Frederiksberg, Frederik Vad (S), integrationsordfører, Christina Olumeko, (Å), minoritetsordfører, Morten Hammeken, redaktør på Europa Nyt og Trine Rønn, SF-kandidat, Lemvig byråd.
Tilrettelægger: Nina Lorenz Grimstrup.
Producer: Camilla Michelle Mikkelsen.
Vært: Gitte Hansen. -
USA og Donald Trump vil optrappe spionagen mod Grønland. Det kunne man til manges forfærdelse læse i den amerikanske avis Wall Street Journal. Det vakte bekymring hos udenrigsministeren, der efterfølgende mødtes med den amerikanske ambassadør. Andre mente, at man skulle reagere med at lukke amerikanernes konsulat i Grønland. Men hvad skal Danmark gøre? Skal vi ligge på ryggen eller spille hårdt mod hårdt over for USA? Og kan Danmark reelt stå imod USA? Det er dagens P1 Debat. Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind tirsdag til fredag fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Medvirkende: Christian Friis Bach, Udenrigsordfører, Venstre, Martin Lidegaard, politisk leder, Radikale Venstre, Anna Libak, udlandsredaktør, Weekendavisen, Niels Jespersen, chefredaktør for netavisen Pio og Pelle Dragsted, politisk ordfører, Enhedslisten.
Vært: Oliver Breum.
Producer: Nina Lorenz. -
Skal danske soldater kæmpe for kristendommen?
Er biblen en del af oprustningen i forsvaret?
Skal vi undgå at blande religion med krig og forsvar?
Risikerer vi religionskrig og korstog?
Panel:
Morten Dahlin (V), kirkeminister
Andreas Boas, Irak-veteran
Jens Worning, tidl. dansk generalkonsul i Sankt Petersborg og udenrigs- og sikkerhedspolitisk kommentator, Kristeligt Dagblad
Helle Bonnesen, (K) kirkeordfører
Trine Pertou Mach, (Ø) kirke- og udenrigsordfører
Andreas Skovbo Meng, feltpræst og sognepræst i Hornslet Kirke
Christian Bülow, DF-kandidat til Københavns borgerrepræsentation
Producer og tilrettelægger: Camilla Michelle Mikkelsen
Vært: Gitte Hansen -
Netflix-serien 'Adolescence' sendte chokbølger igennem Storbritannien, og antændte en debat om unge drenge og deres forhold til kvinder. Drenge, der sidder på internettet og hader på kvinder i den såkaldte manosfære. Og i visse tilfælde bliver kvinder dræbt i 'manosfærens navn'. Tilbage står spørgsmålet: bør vi tage seriens budskab alvorligt og tale mere om mænds internetfællesskaber? Eller skal vi i Danmark passe på ikke at stigmatisere og overdrive fænomener som 'incels', 'manosfæren' og 'Sigma-mænd'? Svigter forældrene, skolen eller hele samfundet, når mænd bliver kvindehadere på internettet?
Medvirkende:
Alexander Kvist Hansen, forfatter til bogen 'Mand kend din styrke'.
Christian Groes, antropolog og kønsforsker
Svend Aage Madsen, mandeforsker
Maia Kahlke Lorentzen, rådgiver i internetkultur hos Cybernauterne
Nicholas Woollhead, tidl. en del af manosfæren, nu bekæmper han den
Vært: Oliver Breum
Producer og tilrettelægger: Mathias Pedersen -
Der var lys i vindueskarme i hele Danmark, der var fællessang og "Altid frejdig når du går".
Der var ord om frihed og demokrati, som vi ikke længere kan tage for givet, og der var hyldest til de danskere, der kæmpede mod nazisterne under 2. Verdenskrig.
Har vi alt for længe taget friheden og demokratiet for givet?
Har vi brug for en ny modstandskamp i 2025?
Skal vi bruge milliarderne på våben og oprustning, eller på dialog og fredsforhandlinger?
Medvirkende:
Uffe Elbæk, tidl. kulturminister
Oscar Juul, litteraturstuderende
Lars Gustav Lindhardt, præst
Puk Lippmann, datter af modstandsmand
Philip Kjær Luscombe, direktør forsvar, Rasmussen Global
Torben Ørting, formand for folk og sikkerhed, pensioneret kontreadmiral
Producer og tilrettelægger: Camilla Michelle Mikkelsen
Vært: Gitte Hansen -
Mens der blev råbt fra ølkasser og skålet i øl til arbejdernes internationale kampdag i går, så forlader flere og flere fagbevægelsen. Skyldes det, at fagbevægelsen har sejret sig ihjel? Eller er det fordi fagbevægelsen er blevet for tætte venner med Christiansborg? Og mens arbejderkampen foregår, så får ministrene 12% mere i løn, pension som 60-årig og 12 måneders barsel. Er det fair? P1 Debat om arbejderkampen, flugten fra fagbevægelsen og ministrenes løn.
Medvirkende:
Nanna Højlund, næstformand FH.
Knud Brix, chefredaktør Ekstra-Bladet.
Niels Jespersen, chefredaktør ved netavisen Pio.
Jane Heitmann, formand for Krifa.
Tine Aurvig-Huggenberger, tidl kandidat til LO-formand, socialdemokrat.
Pelle Dragsted, politisk ordfører, Enhedslisten.
Vært: Oliver Breum.
Producer og tilrettelægger: Gitte Hansen. -
Et politisk flertal i Folketinget har sidste uge vedtaget en ny abortlovgivning, der træder i kraft den 1. juni, og som blandt andet giver 15-17-årige ret til at få en abort uden forældresamtykke. Men er det godt, at 15-17 årige ikke skal bruge forældresamtykke? Og er det problematisk at flytte abortgrænsen fra 12. til 18. uge?
Panel:
Mette Abildgaard, politisk ordfører og familieordfører (K).
Lea Wermelin, sundhedsordfører (S).
Majbrit Berlau, generalsekretær i Sex & Samfund.
Morten Bangsgaard, tidl. medlem af Etisk Råd, bestyrelsesmedlem i Prospekt.
Vært: Mathias Pedersen.
Tilrettelæggere: Camilla Michelle Mikkelsen & Nina Lorenz. -
Hvad får danskerne fra Danmarks Radio med Bjarne Corydon på toppen? Hvad betyder det, at Bjarne er tidligere finansminister og socialdemokrat?
Kommer der en spareplan? Bliver det blå eller røde Bjarne, der kommer til at lede hele Danmarks Radio? Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Medvirkende: Lotte Folke Kaarsholm, opinionsredaktør Politiken, Anders Lund Madsen, TV-vært, Mogens Jensen, kulturordfører (S), Katrine Daugaard, kulturordfører (LA), Niels Peder Ravn (K) FT-kandidat / medlem af borgerrepræsentationen København og Pia Kjærsgaard, værdiordfører (DF).
Tilrettelægger: Oliver Breum, Nina Lorenz Grimstrup.
Vært: Gitte Hansen. -
Har de amerikanske vælgere fået, som de har stemt på? Hvilken retning har Trump sat for USA i de første 100 dage som præsident? Og hvad kan amerikanerne forvente de næste 100 dage med Trump? Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Medvirkende: Erik Seifert, iværksætter og dansk-amerikaner, Sandra Brovall, kulturkorrespondent, DR, tidl. USA-korrespondent for Politiken. Matias Seidelin, forsvars- og sikkerhedspolitisk seniorkorrespondent, OLFI og forfatter til "Game Over There". Jens Haulund, Connecticut, dansk-amerikaner, IT-konsulent. Jacob Heinel, USA-korrespondent, Berlingske.
Vært: Mathias Pedersen.
Tilrettelægger og producer: Camilla Michelle Mikkelsen. -
Danmarks diplomatiske forhold til USA er udfordret, efter præsident Donald Trump truede med at købe Grønland og lagde an til handelskrig. Flere danskere boykotter amerikanske varer, mens den danske regering taler for at styrke et fælles Europa. Men er Trump et retvisende billede på de værdier og idealer, som USA står for? Skal Danmark stræbe efter amerikanske værdier? Og falder MAGA-bevægelsen med Trump, eller har den dybere rødder? Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Panel: Dennis Nørmark, antropolog og forfatter til 'Ufrihedens pris', Anna Libak, udlandsredaktør, Weekendavisen, Pelle Dragsted, politisk ordfører (Ø), Gry Inger Reiter, Debat- og kronikredaktør, Information og Matias Seidelin, forsvars- og sikkerhedspolitisk seniorkorrespondent, OLFI og forfatter til "Game over there".
Vært: Mathias Pedersen.
Tilrettelægger: Nina Lorenz.
Producer: Camilla Michelle Mikkelsen. -
2. påskedag døde Pave Frans. Katolikkernes overhoved og direkte vej til Gud. Og mens der er sorg blandt katolikkerne, så bliver det debatteret, hvem der skal afløse ham, og hvordan fremtidens katolske kirke skal se ud. Hvordan forholder kirken sig til overgreb på børn og cølibat? Skal kirken og paven stadig placere sig selv i politiske kampe som klima og fred? Og skal der være mere plads til homoseksualitet? Det er dagens P1 Debat. Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Medvirkende: Daniel Nørgaard, katolsk præst, William Salicath, præst i Vesterbro Sogn, Iben Thranholm, teolog og katolik, Mette Bock, præst i Horsens, Linh Than Thuy Nguyen, "Danmarks Unge Katolikker" og Nik Bredholt, sekretariatsleder Religion og samfund.
Vært: Oliver Breum.
Producer og tilrettelægger: Gitte Hansen. -
Politikerne skal stemme om, hvorvidt pensionsalderen skal hæves til 70 år i 2040. Der er et flertal for at hæve pensionsalderen, men fagbevægelsen siger stop.
Hvor længe skal danskerne blive på arbejdsmarkedet? Hvordan får vi råd til mere forsvar, velfærd og grøn omstilling, hvis pensionsalderen ikke må stige? Vil du arbejde, til du er 70 år?
Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Panel: Rasmus Bredde, Formand for Servicegruppen i 3F BJMF, Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører, SF, Jens Joel, beskæftigelsesordfører, S, Troels Blicher Danielsen, Adm. direktør i TEKNIQ og Nick Zimmermann, beskæftigelsesordfører, DF.
Vært: Mathias Pedersen.
Tilrettelægger og producer: Nina Lorenz Grimstrup. -
Bør iværksættere med ADHD have assistenter betalt af kommunekassen? Uanset indkomst? Er det velfærdsstaten opgave?
Er der en gevinst for både den enkelte og samfundet? Har vi brug for nye regler for støtte betalt med skattekroner? Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Medvirkende: Simone Skovshoved, politisk chef, Danske Iværksættere, Lotte Kofoed (SF), rådmand, Frederiksberg, Anders Storgaard (K), Kommunalbestyrelsen Frederiksberg, Manu Sareen, forfatter/coach/ tidligere formand, ADHD-foreningen, Jens Kristian Lütken (V) beskæftigelsesborgmester København og Rasmus Lund-Nielsen (M) psykiatriordfører.
Tilrettelægger: Nina Lorenz Grimstrup.
Vært: Gitte Hansen. -
Der bliver løjet som aldrig før, når du tænder for TV'et. Programmer som Forræder, Paradise Hotel og Spillet har alle løgne som centrum. Og lige så store seertallene er, lige så stor er den efterfølgende debat om, hvad man kan tillade sig på TV. Må man lyve alt man vil, så længe det er et spil? Eller er løgnene med til at fordærve samfundet? P1 Debat Special om løgn og reality.
Medvirkende: Tine Gøtzsche, journalist og tidl. deltager i 'Forræder', Rikke Göransson, vært på 'Paradise Hotel', Jim Lyngvild, designer, iværksætter og deltager i 'Spillet', Keld Reinicke, tidl. programdirektør og TV producer, Marlene Weybøll, forfatter og tidl. caster og Stefan Ovith Dølby, deltager i 'Forræder - Ukendt Grund'.
Vært: Oliver Breum.
Producer og tilrettelægger: Jeppe Ørregaard.
I dag kan du hverken skrive eller ringe til P1Debat, da programmet er optaget på forhånd. -
Har influencere for meget magt? For lidt ansvar?
Hvad er følelser, hvad er fakta, hvad er big business? Er det okay at bede influencere forlade konferencer, muséer og kirker?
Hvordan skelner alle vi andre, når der postes om konferencer, museer, hoteller, kager, chips og brugen af Rexona?
Medvirkende:
Anne Sophia Hermansen, kulturkommentator Weekendavisen.
Rikke Kristine Østergaard, forfatter og podcaster, Ditto.
Kirstine Bjerre, udviklingskonsulent Børsen.
Anders Lund Madsen, TV-vært.
Rasmus Andersen, influencer, fartilbo.
Eva Svavars, Partner, Lead Agency.
Tilrettelægger: Louise Reumert, Jeppe Ørregaard.
Producer: Jeppe Ørregaard.
Vært: Gitte Hansen. -
Woke er død. Æret være dens minde. Trump-administrationens kamp mod woke og højrefløjens fremgang i Europa har fået flere meningsdannere, politikere og medier til at begrave woke. P1 Debat inviterer til begravelsesceremoni og debat om, hvorvidt det rent faktisk er woke, der ligger i kisten? Genopstår woke, når vi fjerner stenen foran graven? Og er det måske i virkeligheden anti-woke, der skal begraves? P1 Debat Special om wokes død.
Medvirkende: Kristian Ditlev Jensen, præst, forfatter og radiovært, Naima Yasin - sekretariatsleder for ungdomsorganisationen SAGA, Mikkel Lind Sorgenfrey, journalist og modeskribent, Camma Okami - musiker, influencer og psykolog-studerende, Anna Thygesen, ejer WeDo Communication og Jakob Fauerby, næstformand skuespillerforbundet.
Vært: Oliver Breum.
Producer og tilrettelægger: Jeppe Ørregaard.
I dag kan du hverken skrive eller ringe til P1Debat, da programmet er optaget på forhånd. -
Statsminister Mette Frederiksen har været på Danmarksturne og taler for mere åndelig oprustning, bl.a. fra folkekirken. Er du enig med statsministeren? Hvad er åndelig oprustning for dig? Hvad betyder det midt i en krisetid, at ånd og folkekirke træder tydeligt frem?
Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind fra 12:15-13:30 på 7021 1919 eller send en sms til 1212.
Panel: Lotte Mørk, præst på Rigshospitalet, Morten Dahlin, Kirkeminister, Ulla Thorbjørn Hansen, biskop Roskilde Stift, Sascha Faxe, kirkeordfører (Å), Sinem Demir, borgerrepræsentationen KBH (Ø) og Thorkild Svendsen, talsperson Humanistisk samfund.
Producer og tilrettelægger: Camilla-Michelle Mikkelsen.
Vært: Gitte Hansen. - もっと表示する