Episodes
-
Mange kender nok til Slaget på Reden, der udspillede sig i 1801, men færre kender nok til Hans Jonathan fra de Vestindiske øer, som deltog i slaget. Hans begivenhedsrige liv bliver kort gengivet i seriens sidste afsnit.
-
Vestindisk Pakhus er en bygning, der blev brugt til opmagasinering af varer fra de Vestindiske øer, bl.a. rom, sukker og kaffe. Foran bygningen er i 2018 kommet en ny statue til, en statue af en ganske særlig kvinde, Mary Thomas, også kendt som Queen Mary.
-
Missing episodes?
-
På adressen Amaliegade 23 bliver vi præsenteret for en af de mange velstillede familier, som havde bånd til de Vestindiske øer. Men fokuspunktet for afsnittet er familiens slaver, som blev bragt med fra de Vestindiske øer til Amaliegade 23.
-
I dag er Amalienborg hjem for vores kongehus. Fire prægtige palæer omkranser rytterstatuen af Frederik d. 5, og Det Gule Palæ i Amaliegade huser det Kongelige Hofmarskallat. Dette afsnit fortæller om bygningernes og rytterstatuens tilblivelse. Det er historien om hvor tæt forbundet Danmarks koloniale fortid er med nogen af Københavns mest ikoniske bygninger.
-
I dette afsnit er omdrejningspunktet to af Frederiksstadens mondæne palæer, der har huset personer, som har spillet væsentlige roller i dansk koloni-historie.
-
I dagbladet Politikens spæde år, rejste journalisten Henrik Cavling til de Vestindiske øer. Med hjem havde han en række historier om øerne, men han havde også den unge Sebastian Marwick, en sort dreng, som fik sin gang i Politikens hus.
-
I første afsnit af På tur i historien bliver vi præsenteret for fortidens underholdningsfænomen menneskeudstillinger, og to af de børn som blev udstillet i en af de over 50 menneskeudstillinger der blev holdt i Danmark.