İlgili
-
Psykologipodden blandar intervjuer, samtal och faktapresentation med experter, organisationer och andra framstående personer för att tillgängliggöra psykologisk kunskap. Vi pratar om allt från stress och ångest till ätstörningar och självmord i ett försök att öka förståelsen och minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa. Drivs av leg. psykolog Jacqueline Levi.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
En podcast om hälsa och hur kroppen fungerar.
-
Viggo Cavling är handelsresande i det talade, skrivna och digitala ordet. Chefredaktör på Travel News sedan februari 2018.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Mellan öronen - berättelser om hjärnan. Vi är neurologer och hjärnforskare och djupdyker i hjärnans alla märkliga mysterier. Kontakta oss på mellanöronen.se om du vill ställa en fråga eller sponsra oss! Podden är av och med Daniel Jons, Pontus Wasling och Helena Backlund Wasling.
-
I Hjärtats Gäster bjuder Apotek Hjärtats chefsapotekare, Annika Svedberg, in olika experter för att prata om intressanta och aktuella ämnen knutna till hälsa och välbefinnande.
-
Lösningar som knyter ihop teknik med hälso- och sjukvård, för ditt och mitt bästa. Podcasten Hälsotech, med leg. läkare C-O.
-
Alla kan vi behöva lite mer pepp i vardagen – och det är här vi kommer in! I PeppPodden blandar vi hejvilt mellan olika ämnen, alla kopplade till hälsa på något sätt. Vi tar upp de senaste trenderna inom träning, mat, livsbalans, välmående … Och testar mat, prylar och olika motionsformer. Ibland bjuder vi in gäster som vi själva inspireras av, hoppas du också gillar att lyssna till dem, och till oss. Till vardags gör vi tidningen ToppHälsa. Hälsa är alltså något vi brinner för! Vi hörs, kram från Pamela & Sandra.
-
Varför är det så få som pratar om klimakteriet på ett positivt och konstruktivt sätt? Visste du att de första symptomen börjar redan vid 40? I Klimakteriepodden intervjuar Åsa Melin och gäster intressanta och spännande personer som har kunskap och erfarenhet av olika aspekter av kvinnohälsa och åren kring menopaus. Avsnitten handlar om vad som händer i kroppen och psyket, varför och hur du själv kan påverka ditt mående och din hälsa på alla plan. Du får veta allt om hormoner, humörsvängningar, sexlust, relationer, kost, motion, hjärnan, tarmarna och mycket mer. Allt för att du ska känna dig stark, ha livslust, energi och en hållbar kropp. Det finns mycket okunskap och myter kring klimakteriet och kvinnligt åldrande som förtjänar att redas ut. Klimakteriepodden erbjuder allsidig kunskap och vetenskaplig fakta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Här talar vi om berättelsens centrala roll inom hälso- och sjukvården. Om mötet mellan naturvetenskap och humanism samt hur berättelsen är nödvändig för att skapa sammanhang, helhet och mening.
-
Med start i september 2014 ger vi nyheter, möten med människor, tävlingar, skratt och allvar. – Det här är radio om livet som frisk och livet som sjuk. Reumatikervärlden podd är radio för alla som vet vad en reumatisk sjukdom kan betyda. Om vardag och kampen för att leva så bra som möjligt, efter de egna förutsättningarna. Redaktionen diskuterar mat, sex, träning och läkemedel – hör gärna av dig till Maja Aase och Fredrik Hed med dina tankar och idéer: [email protected]
-
En podcast för dig som har MS, känner någon som har MS, eller helt enkelt bara vill lära dig mer om MS.
Livsberättelser från människor med ms blandas med intervjuer från yrkesverksamma inom neurologi, rehab etc. -
A top international science-focused podcast about health, psychology, human nature and more with André Sturesson.
Listen to explore, learn and affect your life in a positive way. -
Fasciaguiden är en podcast som handlar om kroppen, om ny forskning och om en förändrad syn på hälsa, värk och smärta. Fasicaguiden görs av och med Hans Bohlin, innovatör och fascia-expert, Per Johansson, doktor i humanekologi och idéhistoriker – och Axel Bohlin, programledare.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Medicinpodden belyser handläggning av de vanligaste symptomen och bakomliggande sjukdomarna. Detta sker i dialog mellan far och dotter som också blir ett samtal mellan en underläkare precis i början av sin karriär och en med mer än 30 års erfarenhet i sitt bagage. Syftet är att på ett lättsamt och samtidigt pedagogiskt sätt fördjupa sig i vardagssjukvård.
-
Kemikaliepodden är en samtalspodd för en kemikaliesmart vardag. I podden lär du dig om kemikalier i vardagen för att du ska kunna göra medvetna val. Kemikaliepodden produceras av Kemikalieinspektionen, en myndighet som arbetar för att minska riskerna för att människor och miljön skadas av kemikalier.
-
Realizing Global Health podcast takes a look at how to improve the Effectiveness in Global Health policy and programming, and to ensure the success of SDG #3.
-
Med över 100 år av samlad forskning och erfarenhet går Amerikaanalys på djupet med de svåra frågorna som rör amerikansk politik och samhällsutveckling. Här diskuteras aktuella händelser – men även ämnen som inte riktigt får plats i det vanliga nyhetsflödet. Profilerade gäster blir intervjuade om sin relation till Amerika, Trump och delar med sig av sina analyser. Podden produceras av forskarna Frida Stranne vid Högskolan i Halmstad, Dag Blanck och Erik Åsard vid Uppsala universitet samt USA-baserade journalisten Karin Henriksson.
-
Forskningen går fort framåt och varje dag går forskare över hela Sverige till jobbet för att hitta nya sätt att förstå, behandla och besegra cancer. Möt några av dem i vår podd GLÖD - forskarna som ska besegra cancer.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
För psykisk hälsa
-
I Sverige finns cirka 500 000 personer som lever med en neurologisk diagnos. Räknar man med närstående är det betydligt fler som påverkas av sjukdomen. För att uppmärksamma hur det är att leva med en diagnos, både som drabbad men också som anhörig, har Neuroförbundet producerat podden Diagnoser på djupet. I det första avsnittet hör vi Louise Hoffsten, hennes man och deras son.
- Kunskap om neurologiska diagnoser måste spridas. Så många är drabbade och vi måste uppmärksamma hur det påverkar. Därför är det viktigt att både den drabbade och deras närstående får berätta om sina erfarenheter, säger Louise Hoffsten.
Ambitionsnivån är hög med podden. Berättelserna korsklipps och bearbetas så att upplevelsen blir stor.
- Genom att vi korsklipper berättelserna, och genom att vi arbetar med ljudeffekter och musik så hoppas jag att podden pedagogiskt och känslomässigt förmedlar hur det är att leva med en neurologisk diagnos, säger Alfred Skogberg, kommunikatör på Neuroförbundet och producent till podden.
Närstående är en grupp som ofta glöms bort. Men deras upplevelse av hur det är att stå bredvid någon med en diagnos är oerhört viktig att förmedla, inte minst för vårdpersonal.
- När fler förstår hur olika personer påverkas av en diagnos kan vården fatta bättre beslut. Det blir en win win, säger Louise Hoffsten.