Episodes

 • Linklaters drengerøvsfest, ’Game of Thrones’-finalen og HBO’s krimiserie ’The Night Of’

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Sofie Lykke Stenstrop diskuterer alt fra øl, fisse og indiefilm til et mystisk mord i 50 nuancer af grå. Den nye udgave af Soundvenue Filmcast handler nemlig først om Richard Linklaters opfølger til ’Boyhood’, collegefilmen ’Everybody Wants Some!!’ om et spraglet drengerøvsfællesskab, der nyder livet tre dage før skolestart. Kan filmen leve op til Linklaters mange klassikere, eller er den kun for ensporede drengerøve? Sjældent har uenigheden været så stor i podboksen. Mere dyster er HBO’s nye ventede miniserie, ’The Night Of’, om en artig ung mand, der efter en tilfældig vild nat bliver anholdt for et mord, han (så vidt vides) ikke har begået. Serien var James Gandolfinis passionsprojekt, før han døde, og hans rolle som smålurvet forsvarsadvokat bliver nu spillet af John Turturro. Trioen diskuterer, om serien formår at skille sig ud i hoben af krimiserier. Og til sidst i programmet endevender de selvfølgelig også finalen på sjette sæson ’Game of Thrones’, men bare rolig: De advarer grundigt først til ære for dem, der man ikke allerede skulle have set afsnittet. Som altid står den også på hurtigrunde og streaminganbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank. Omtalte film/serier ud over ovennævnte: 'Dazed and Confused', 'Election', 'Before Sunrise' og efterfølgerne, 'Pitch Perfect', 'Bring It On', 'Rushmore', 'Damsels in Distress', 'Metropolitan', 'Beau Travail', 'American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson, 'R', 'Making a Murderer', 'Serial', The Missing', 'Magic Mike XXL'.

  starstarstarstarstar
 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • 'The Nice Guys’, O.J. Simpson og amerikanske seriers aktuelle raceopgør

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Sofie Lykke Stenstrop diskuterer fjollet buddy-komik og en af menneskehedens største forbrydelser i den nye udgave af Soundvenue Filmcast.  ’The Nice Guys’ er den nye film fra kongen af Hollywoods buddy-actionkomedier, Shane Black, og den har Russell Crowe og Ryan Gosling i hovedrollerne som et umage efterforskerpar. Filmen har delt vandene, og heller ikke i podboksen er der enighed om, hvorvidt filmen er en værdig opfølger til Shane Blacks nyklassiker ’Kiss Kiss Bang Bang’. Dernæst skal det handle om en særlig aktuel tendens i amerikanske serier i disse år: Behandlingen af landets forhold til race og den afroamerikanske minoritet. ’American Crime Story: O.J. Simpson vs. the People’ er blevet en af årets mest hypede serier i USA, og nu kan den også ses herhjemme. Med udgangspunkt i den måske mest omtalte retssag i amerikansk historie sætter den race på dagsordenen med folk som Cuba Gooding Jr., John Travolta og Sarah Paulsen i hovedrollerne, mens landets mørke slavefortid kommer under brutal behandling i de nye serier ’Roots’ og ’Underground’. Men hvorfor oplever vi denne bølge af serier lige nu, siger de noget nyt, og hvilke af dem bør man først kaste sig over? Det diskuterer trioen, der også løfter sløret for, hvilke film de glæder sig mest til over sommeren, blotter sig i hurtigrunden og kommer med streaminganbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernenes Landsbank. Omtalte film/serier ud over ovennævnte: ’The Lobster’, ’Everybody Wants Some!!’, ’Captain Fantastic’, ’Wiener Dog’, ’Ghostbusters’, ’Jason Bourne’, ’Suicide Squad’, ’The Other Guys’, ’21 Jump Street’, 'Tango & Cash', ’12 Years a Slave’, ’O.J. Made in America’, ’Blackish’, 'Empire'.

  starstarstarstarstar
 • ’Preacher’, ’Money Monster’, Zlatan og sportsfilmens store udfordring

  · Soundvenue Filmcast

  I denne udgave af Soundvenue Filmcast diskuterer vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Thomas Spejlborg Sejersen Jodie Fosters finanskrisethriller ’Money Monster’, hvor Jack O’Connells vrede arbejderdreng tager George Clooneys selvfede tv-vært som gidsel for rullende kameraer. Det bliver til en besk kritik af de grådige kapitalister, men spørgsmålet er, om Foster & co. går over stregen? Kan ’Money Monster’ overhovedet forsvares moralsk? Det skal også handle om sportsfilm – på en måde så også sportshaderne forhåbentligt får noget ud af at lytte med. Den nye dokumentarfiom ’Zlatans unge år’ skildrer den svenske fodboldener Zlatan Ibrahimovic’ vej fra Malmøs ghetto til fuldfed verdensberømmelse. Men siger den også noget om det skandinaviske velfærdssystems forhold til enere, der stikker ud og går mod konventionerne? Og hvad skal der til for, at en film om sportens store personligheder bliver relevant for andre end sportstosserne? Vi dykker ned i genren, men allerførst skal det handle om den nye, længe ventede serie ’Preacher’. Den bygger på en anerkendt tegneserie, har Seth Rogen og Evan Goldberg (’Pineapple Express’, ’This Is the End’) som bagmænd og er både mystisk, overnaturlig og ekstremt voldelig. Som altid kommer trioen også omkring hurtigrunden og streaminganbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

  starstarstarstarstar
 • Film, skandaler og detaljer fra Cannes Film Festival

  · Soundvenue Filmcast

  Soundvenue Filmcast er rejst til Cannes, hvor de i denne særudgave rapporterer fra verdens vigtigste filmfestival. Vært Martin Bunk og filmredaktør Jacob Ludvigsen får selskab af Politikens udsendte anmelder Katrine Hornstrup Yde, og sammen snakker de om festivalens største positive overraskelser, negative overraskelser og skæve detaljer. Undervejs kommer de både omkring Kristen Stewart, Mads Mikkelsen, 'The Neon Demon', kønskamp, frivol sex, potentielle Guldpalme-vindere, befriende humor og den traditionsrige hurtigrunde, som naturligvis står i Cannes-festivalens tegn. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

  starstarstarstarstar
 • ’The Diary of a Teenage Girl’ / ’Game of Thrones’ og cliffhanger-tv

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Sofie Lykke Stenstrop diskuterer teenageseksualitet og klippehængere i den nye udgave af Soundvenue Filmcast. Sofie gav allerede sidste år, i forbindelse med Buster-festivalen, seks stjerner til amerikanske Marielle Hellers debutfilm ’The Diary of a Teenage Girl’ med Alexander Skarsgård, Kristen Wiig og stortalentet Bel Powley. Nu får filmen – om en sexhungrende teenagepige, der indleder en affære med sin mors kæreste – endelig dansk premiere som månedens film i Cinemateket, og Sofie får mulighed for at uddybe sine svimlende roser, mens Martin og Jacob afslører, om de er enige. Dernæst skal det handle om en lille serie ved navn ’Game of Thrones’ – og nærmere bestemt dens forkærlighed for fængslende cliffhangers. I næsten et år diskuterede en hel verden Jon Snows skæbne, men var det en velfungerende spændingsmotor, og er fremtiden for klassiske cliffhangers mørk i storhedstiden for binging? Podridderne kaster sig ud over klippen – bemærk dog, at udsendelsen blev optaget før afsnit to i den nye sæson. Endelig går vejen også forbi ny fragmentation i streaminglandskabet, den langsomme hurtigrunde og streaminganbefalinger på 60 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

  starstarstarstarstar
 • Susanne Biers 'Natportieren', 'Silicon Valley' sæson 3 og nørdernes hævn anno 2016

  · Soundvenue Filmcast

  I denne udgave af Soundvenue Filmcast diskuterer vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Thomas Spejlborg Sejersen to serier, der ikke kunne være mere forskellige. ’The Night Manager’ – eller på dansk: ’Natportieren’ – er noget så usædvanligt som en udenlandsk serie, der har fået den eftertragtede position kl. 20 på DR1 søndag aften. Det er en spionserie efter John Le Carré-forlæg med Tom Hiddleston og Hugh ’Dr. House’ Laurie i hovedrollerne, og så er der da også et markant dansk islæt: Susanne Bier har instrueret alle seks afsnit. Podbokserne stikker som en bi til Biers tv-debut, for er serien den danske instruktørs comeback efter forbierne ’Serena’ og ’En chance til’, hvordan klarer hun springet fra melodramaet til spionthrilleren, og kører Tom Hiddleston sig i stilling til at blive den nye James Bond? Derefter går turen til technørdernes mekka i USA, Silicon Valley. Tredje sæson af HBO-serien om de driftige übergeeks fra Pied Piper er på vej med nye vanvittige indfald som eksplicit dyresex og The Conjoining Triangles of Succes. Holder serien niveauet, og hvad er nørdens position i populærkulturen her 32 år efter ’Revenge of the Nerds’? Soundvenue Filmcast nørder igennem, men allerførst vender trioen det nyligt offentliggjorte Cannes-program, ligesom de kommer omkring den faste hurtigrunde og streaminganbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

  starstarstarstarstar
 • Soderberghs prostitutionsserie ’The Girlfriend Experience / dødsridtet ’Hardcore’ og fornyelse i actiongenren

  · Soundvenue Filmcast

  I denne udgave af Soundvenue Filmcast svælger vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Sofie Lykke Stenstrop i luksusprostitution og voldsorgier, intet mindre. De diskuterer nemlig Steven Soderberghs nye serie ’The Girlfriend Experience’, der handler om en ung, målrettet kvinde, der beslutter sig for at bijobbe som callgirl for de rige. Tegner serien et reaktionært eller fordomsfrit billede af livet som prostitueret, og er det i det hele taget en seværdig serie? Trioen endevender begge dele, før det skal handle om ramasjang af en uventet karakter. ’Hardcore’ er et veritabelt dødsridt af en actionfilm og ikke mindst opsigtsvækkende, fordi den er fortalt i førsteperson a la et computerspil, og vi således aldrig ser hovedpersonen. Spørgsmålet er, om det er en gimmick eller en hæsblæsende fornyelse af actiongenren – og om actiongenren i det hele taget trænger til nye toner. Ugens Filmcast gør status på actiongenren anno 2016, og som vanligt er den akavede hurtigrunde og streaminganbefalinger på 30 sekunder også i spil. Allerførst tager podbokserne dog et tidligt og bekymret blik på det danske filmår. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

  starstarstarstarstar
 • 'Room's cute klaustrofobi og spoiler-fest med 'House of Cards'

  · Soundvenue Filmcast

  I denne udgave af Soundvenue Filmcast handler det om klaustrofobi og kynisme med vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Lise Ulrich i manegen. De begynder med den firdobbelt Oscar-nominerede ’Room’ med pragtpræstationer af unge Brie Larson og purunge Jacob Tremblay som mor og søn indespærret i et diminutivt værelse. Lever filmen op til de tårnhøje forventninger, eller tager den for let på et dystert emne? Derefter går trioen spoiler-amok. De har set hele fjerde sæson ’House of Cards’ og sætter tænderne i hvert et twist and turn. Man bør derfor ikke høre segmentet, før man selv har set sæsonen til ende, men bare rolig: Der bliver advaret behørigt, før vi når så langt. Podbokserne vender også niveauet i DR’s nylige dramaserier, og så står den på hurtigrunde og streaminganbefalinger under tidspres. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

  starstarstarstarstar
 • 'Fetter' og den danske webserierevolution / Charlie Kaufmans overraskende 'Anomalisa'

  · Soundvenue Filmcast

  I denne udgave af Soundvenue Filmcast runder vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Sofie Lykke Stenstrop naturligvis #OscarsSoBlack, men ellers skal det handle om opsigtsvækkende anderledes måder at fortælle film og serier på. De dykker nemlig ned i det dystre, krøllede hoved, der sidder på halsen af en af amerikansk films største originaler: Charlie Kaufman. Efter film som ’Being John Malkovich’, ’Eternal Sunshine of a Spotless Mind’ og instruktørdebuten ’Synecdoche New York’ er han nu tilbage med ’Anomalisa’, der er noget så absurd som et romancedrama om en deprimeret kundeserviceguru – i stop motion-animation. Lever filmen op til Kaufmans ualmindeligt høje niveau, hvorfor ser vi ikke flere voksenanimationsfilm i biograferne, og hvorfor i alverden minder alle de mennesker, hovedpersonen møder i ’Anomalisa’, til forveksling om hinanden? Derefter skal det handle om noget andet, men på sin egen måde ligeledes grænsesøgende. I den nye danske webserie ’Fetter’ spiller Frederik Fetterlein i bedste ’Klovn’-stil en fiktionaliseret udgave af sig selv omgivet af folk som Uffe Holm, Lina Rafn, Jonas Schmidt og Oliver Bjerrehuus. Serien lanceres på en helt ny streamingtjeneste og er det seneste eksempel på danske webserier, der måske ryster ved det danske seriefirmament. Hvad har ’Fetter’ at byde på, og hvor ligger mulighederne i webserieformatet? Panelet snakker afdankede reality-stjerner og nye talenter, og så kommer vi naturligvis også omkring den faste hurtigrunde og streaminganbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar
 • Scorseses 'Vinyl' – og har Oscar dårlig smag?

  · Soundvenue Filmcast

  I denne udgave af Soundvenue Filmcast behandler vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og film- og musikskribent Mads Kjær Larsen den absolutte elite af amerikansk film- og tv-kunst. Forventningerne har været skyhøje til HBO’s ’Vinyl’, der er skabt af så prominente kræfter som Martin Scorsese og Mick Jagger og er en tour de force gennem 70’ernes musikscene i New York med alt, hvad dertil hører af coke, sex, vold og punk. Trioen har grådigt sniffet de første fem afsnit og diskuterer, om ’Vinyl’ er Scorsese på automatpilot eller i frydefuldt frigear. Derefter skal det handle om attråværdige gyldne mænd – og deres smag. Det er nemlig blevet en udbredt holdning, at Oscar har elendig smag, men passer det egentlig? Hvad siger årets favoritter – ’The Big Short’, ’The Revenant’ og ’Spotlight’ – om akademiets præferencer, har deres smag udviklet sig gennem årene, og er det i det hele taget blevet for smart at udbrede sine fordomme om Oscar? Som altid skal podbokserne naturligvis også omkring (en langsom udgave af) hurtigrunden og streaminganbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar
 • Oscar-favoritten 'The Big Short' / 'X-Files' og reboot-tsunamien på tv

  · Soundvenue Filmcast

  I denne udgave af Soundvenue Filmcast lader vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmanmelder Thomas Spejlborg Sejersen sig rive med af konspirationer i alle afskygninger. ’The Big Short’ udfolder usædvanligt underholdende bankverdenens grådige svindel, der ledte en hel verden i økonomisk kollaps. Er dens originale påfund med Margot Robbie i et boblebad og store stjerner på rollelisten en gal eller genial måde at forklare det komplekse emne? Hvad får Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gosling og Steve Carell ud af deres roller? Og fortjener den sin Oscar-favoritstatus? Vi runder det legesyge finansdrama fra instruktøren bag ’Anchorman’, før vi hopper med hovedet først ned i den hypede genoplivning af ’The X-Files’. Retfærdiggør de første afsnit den nye sæson? Er det et sygdomstræk midt i seriernes guldalder, at reboots og adaptioner af kendte film oversvømmer tv-skærmene for tiden? Lever vi simpelthen i nostalgiens tidsalder – og er det i så fald et problem? Vi fælder også en lyndom over ’The Revenant’, og så vender vi en sjælden bølge af gode nyheder fra mangfoldighedsfronten i USA oven på uger med hård kritik af det blegnæbede Hollywood. Som altid går det også hurtigt i hurtigrunden og streaminganbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar
 • Skyldig eller ikke skyldig – ’The Hateful Eight’ og ’Making a Murderer’

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmanmelder Sofie Lykke Stenstrop er sneet inde i podboksen og danner alliancer på kryds og tværs i diskussionen af Quentin Tarantinos nye western, ’The Hateful Eight’. Lever den op til forventningerne, og hvor placerer den sig på den ganske særlige Tarantino-skala? Endnu mere hedt går det for sig, når trioen vender blikket mod disse ugers mest omdiskuterede serie, ’Making a Murderer’. Netflix’ true crime-serie om den – måske – to gange uskyldigt dømte Steven Avery har fået seere i hobetal til at tale for hans frifindelse. Men er serien ensidig, tror vi på Averys uskyld, hvor står ’Making a Murderer’ i forhold til ’Serial’ og ’The Jinx’, og bliver vi nogensinde træt af true crime-fortællingerne?De tre podcast-kombattanter lever sig stærkt ind i historien, men når da nødtvungent også omkring årets Bodil-nomineringer, den ydmygende hurtigrunde og streaming-anbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar
 • Den ultimative 2015-special – årets film og serier, quiz, grin, gråd og choks

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelderne Sofie Lykke Stenstrop og Thomas Spejlborg Sejersen tørner sammen om året, der gik i film- og serieverdenen. De fire udråber selvfølgelig hver deres bud på årets film og tv-serie, men først kommer de omkring så forskellige kategorier som årets afbrænder, fund, sure opstød, chok og største samt mest overvurderede oplevelse. Det kan afsløres, at både ’Magic Mike’, Mad Max’ guitarmand, Peter Plaugborg, ’Fargo’, ’Sommeren ’92’ og Scientology kommer i spil, og at der opstår flere ophedede diskussioner undervejs, ikke mindst om Amy Schumer. Martin Bunk quizzer også den øvrige trio i filmviden anno 2015, ligesom han har forberedt en års-udgave af den ydmygende hurtigrunde – indtil the tables are turned.Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar
 • En lille film ved navn 'Star Wars' og 'Transparent' sæson 2

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Thomas Spejlborg Sejersen fælder deres uforbeholdne dom over en lille overset film ved navn 'Star Wars: The Force Awakens' i den nye udgave af Soundvenue Filmcast. Til sidst i udsendelsen laver de tilmed for første gang en spoiler special, hvor de snakker om alle filmens twists, turns og overraskelser, men bare rolig: De advarer grundigt forinden, så du kan nå at slukke, hvis du endnu har filmen til gode. Ugens filmcast står dog ikke kun i stjernekrigens tegn. Panelet har nemlig glædet sig lige så meget til anden sæson af Soundvenues officielle førsteplads på sidste års liste over bedste serier: 'Transparent'. Jill Soloways Amazon-serie sparkede benene væk under mange, men kan fortællingen om transkvinden Maura og hendes tre narcissistiske voksne børn holde niveauet? Og hvilken betydning har 'Transparent' for mangfoldigheden på amerikansk tv? Som sædvanligt står den naturligvis også på den faste hurtigrunde, hvor det bliver akavet med gravrøveri, hvalsex og Michelin-stjerner til kæresternes kulinariske evner. Til allersidst anbefaler podridderne gode sager fra streamingtjenesterne på blot 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne episode af Soundvenue Filmcast er præsenteret i samarbejde med Viaplay og serien ‘Empire’

  starstarstarstarstar
 • Den storhypede 'Under sandet', Joachim Trier og den farefulde filmfærd til USA

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Thomas Spejlborg Sejersen tager fat på Martin Zandvliets stærkt imødesete drama, ’Under sandet’, hvor Roland Møller spiller en dansk sergent, som får til opgave at lede et kompagni af purunge tyske krigsfanger, der skal rydde miner på den jyske vestkyst efter Anden Verdenskrigs ophør. Filmen har allerede fået så meget hype i udlandet, at Zandvliet er hyret til en stor Hollywood-film med Liam Neeson i hovedrollen. Turen over Atlanten har en anden markant nordisk instruktør, Joachim Trier, allerede taget med den aktuelle ’Louder Than Bombs’, der har Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne og Isabelle Huppert på plakaten. Med de norske hvis ’Reprise’ og ’Oslo, 31. august’ har fået filmfans på stribe til at falde i svime, men klarer Trier så springet, som så mange instruktører før ham har knækket nakken på? Og hvad skal der egentlig til for ikke at blive opslugt af amerikansk films pengefikserede kynisme? Også den opsigtsvækkende lukning af TV 2’s ’Norskov’ er på dagsordenen, og det samme er – som altid – den ydmygende hurtigrunde og streaminganbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup. Denne episode af Soundvenue Filmcast er præsenteret i samarbejde med Viaplay og serien 'Empire'.

  starstarstarstarstar
 • Hollywood-brandet Brangelina / Pulp Fiction' genbesøgt / Shia LaBeoufs maraton

  · Soundvenue Filmcast

  I denne udgave af Soundvenue Filmcast tager vært Martin Bunk, Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Sofie Lykke Stenstrop Angelina Jolie og Brad Pitts hjertebarn, 'By the Sea', under kærlig behandling. Jolie har instrueret, Pitt produceret, og de er begge foran kameraet for første gang, siden de mødtes under 'Mr. and Ms. Smith' – tilmed som et ægtepar i opløsning. Filmen er alt andet end ærkeamerikansk bulder og brag, så hvad siger det om det celebre par, at det netop er dette projekt, de kaster sig over? Er de overforkælede celebs eller sympatiske undtagelser i et hjerteløst Hollywood? Derefter går der nostalgi i den. I denne uge kører vi et stort tema om 90'erne på Soundvenue.com, og i den anledning genbesøger Soundvenue Filmcast årtiets mest ikoniske film: 'Pulp Fiction'. Trioen har genset Tarantinos gennembrud og fælder en dugfrisk dom, før de kigger nærmere på, om 'Pulp Fiction' og 90'ernes markante indiefilm overhovedet har sat aftryk på filmkunsten i dag. Allerførst runder de dog lige Shia LaBeoufs vidt og bredt omtalte maratonprojekt, og som altid dyrker de også pinlighederne i hurtigrunden, mens de slutter af med at anbefale film fra streamingtjenesterne på blot 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar
 • Aziz Ansaris nye Netflix-komedie / Moralske gråzoner på CPH:DOX / En smule om 'Spectre'

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Sofie Lykke Stenstrop er rygende uenige om Aziz Ansaris nye komedieserie for Netflix, 'Master of None'.  Er serien - skabt af den populære ’Parks and Recreation’-komiker – ulidelig newyorkernarcissisme præget af dårligt skuespil og halvhjertet dialog? Eller er det en stærkt seværdig, ’Louie-inspireret sag tilsat befriende politisk kant fra en af tv-branchens oversete etniske minoriteter? Trioen dykker ned i ’Master of None’, før det skal handle om en af årets helt store filmbegivenheder på dansk grund: Dokumentarfestivalen CPH:DOX. Flere af årets film udfordrer de moralske grænser, og den nye Soundvenue Filmcast tager diskussionen om, hvor langt dokumentarfilmene må gå i jagten på den gode historie. Hvornår har vi selv følt os taget ved næsen, og er vi nået til et tidspunkt i dokumentargenrens liv, hvor næsten alt er tilladt? Podcasterne foreslår også, hvilke film du bør se under årets festival, men allerførst kommer de ikke uden om at fælde en hurtig dom over en film, som rigtigt mange har set i de forgangne dage: James Bond nr. 24, ’Spectre’. Som altid dyrker de også pinlighederne i hurtigrunden, og så anbefaler de film fra streamingtjenesterne på blot 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar
 • Johnny Depp og det mytologiske comeback / 'Beasts of No Nation' og status på Netflix

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk og anmelderne Thomas Spejlborg Sejersen og Sofie Lykke Stenstrop diskuterer en af de grundpiller, Hollywood er bygget op omkring: Comebackfortællingen. Vi elsker nemlig at se stjerner i frit fald mod afgrunden, men endnu mere at se dem genopstå som Fugl Føniks fra asken, og podboksen dissekerer comebackets kunst med udgangspunkt i 'tilfældet Johnny Depp' – manden, der er gået fra at være en af filmbyens cooleste cats til at blive en parodi på sig selv og nu – måske – har genfundet formen i gangsterfilmen 'Black Mass'. Er det nok til, at vi tilgiver ham for rækken af excentriske karikaturer, hvad skal der i det hele taget til, før fallerede skuespillere genvinder folkets accept, og hvem kunne vi godt tænke os at se i fornyet raketfart mod toppen? Det skal også handle om Netflix, som netop er trådt ind på spillefilmområdet med 'True Detective'-instruktør Cary Fukunagas 'Beasts of No Nation', der har fået verdenspremiere direkte på tjenesten. Har Netflix en kunstnerisk profil – eller er det kommerciel kalkule det hele, og gør det noget, hvis det er? Men før status på streaminggiganten runder podcasttrioen Jennifer Lawrences stærkt omtalte, skarptungede debatindlæg om Hollywoods mandschauvinisme, og de kommer naturligvis også forbi hurtigrunden og streaminganbefalinger på 30 sekunder. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar
 • 'The Martian', 'Fargo' sæson 2 og Mikkel Munch-Fals' spark i nosserne på dansk film

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Kenneth McNeil diskuterer rumfilmen ’The Martian’, hvor Matt Damon igen er på afveje i rummet. Derefter handler det om anden sæson 'Fargo', som mindst ét af podboksens medlemmer udråber som intet mindre end et mesterværk. Men allerførst afvejer trioen Mikkel Munch-Fals’ opsigtsvækkende spark i nosserne på dansk film. Og så runder de naturligvis også den faste hurtigrunde og anbefalinger på streaming-tjenesterne. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar
 • 'Klovn Forever', TV 2's dramagennembrud med 'Norskov' og Emmy Awards

  · Soundvenue Filmcast

  Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Thomas Spejlborg Sejersen diskuterer den ventede 'Klovn Forever', hvor Casper Christensen og Frank Hvam igen går helt til grænsen. Holder duoens pinlighedskomik stadig, eller føles det som midaldrende mandschauvinistisk drengerøvshumor her i 2015? Derefter skal det handle om TV 2, der i årevis forgæves har forsøgt at hamle op med DR på dramafronten. Er den helt nye satsning 'Norskov' TV 2's første store succes? Endelig kommer panelet også omkring tv-verdenens svar på Oscar, Emmy-uddelingen, hvor 'Game of Thrones' var den store sejrherre, og som i år kan siges at have taget et markant skridt fremad. Også hurtigrunden og streaminganbefalinger på 30 sekunder er som altid i spil. Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

  starstarstarstarstar