Episodes

 • Afsnit 10 - Exit

  · Succes Kriteriet

  Morten Strunge har to gange scoret den helt store jackpot på at sælge sine virksomheder - Onfone og Mofibo. Iværksættere skal have en klar ide om en exit-strategi fra begyndelsen og få eventuelle købere hurtigt ind i netværket - det gør ideen skarpere og skaber en meget bedre forretning, fortæller han i afsnit 10 af podcasten »Succes Kriteriet«. Hvis man betragter det som et hjertebarn, man aldrig vil skille sig af med, så udvikler virksomheden sig ikke nødvendigvis i den rigtige retning, mener Morten Strunge. Ugens business angel er i »Succes Kriteriet« er Nicolaj Højer Nielsen, som har været med i opstarten af virksomheder som Sepior, CodeSealer, Penneo og MotilityCount. I dag er han investor i Mindsettr og CapDesk, og han tør ifølge eget udsagn at gå ind i en investering tidligt - man skal være klar til at tage en chance for at vinde stort, hvis man tror på ideen og kompetencerne på holdet bag. Til slut er der i »Det lukkede rum« gode råd til iværksættere fra Nordeas eksperter, denne gang med teamleder for erhvervsinitiativer Tom Carsten Jørgensen. Fokus er i dette program på styring af pengestrømme - altså at man får betalt sine egne regniner på det helt rigtige tidspunkt og får penge ind fra kunderne til rette tid! »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar
 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Afsnit 9 - Udlandet

  · Succes Kriteriet

  På under et år er »Too Good to Go« lanceret i otte lande, fordi de to unge stiftere tænkte både lokalt og globalt fra begyndelsen. Og med tre stjerne-investorer om bord er der flere lande på vej, siger Stian Olesen i afsnit 9 af podcasten »Succes Kriteriet«. Too Good To Go er et website og en app, hvor man billigt kan købe madvarer, der er til overs hos restaurationer og madbutikker, hvis man henter det lige inden lukketid. Idéen opstod ud fra en ideologisk tanke om at gøre noget bedre - men det er også blevet big business. I løbet af bare et år har de fået knap 800.000 registrerede bruger og omsat for 10 millioner kroner. Thomas Madsen-Mygdal er ugens business angel i »Succes Kriteriet«, og han tænker netop globalt. Efter 20 år som tech-iværksætter og -investor leder han efter ting, der virkelig kan gøre en global forskel og flytte noget i verden. Det kræver, at folkene bag også selv kan flytte sig fagligt og som personer. Hvis det kun skulle handle om penge, skulle man hellere arbejde i en bank. Til slut er der i »Det lukkede rum« gode råd til iværksættere fra Nordeas eksperter - denne gang teamleder for erhvervsinitiativer Tom Carsten Jørgensen. Han fortæller i afsnit 9 om netop at etablere forretning i udlandet. »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar
 • Afsnit 8 - Modgang

  · Succes Kriteriet

  Lad dig ikke slå ud af nederlag - modgang giver modenhed og kan være lige præcis det, der lærer dig at blive en succes. Martin Bjergegaard mislykkedes med fem forskellige virksomheder i en meget ung alder, men så kom gennembruddet, fortæller han i podcastserien om drømme og ambitioner. I dag er han medejer af »virksomhedsfabrikken« Rainmaking, som foreløbig har hjulpet 25 succesfulde firmaer til verden. Modgang er temaet for 8. afsnit, hvor Martin Bjergegaard forklarer, at nedture kan modne meget mere end letbenet succes. »Man forestiller sig alt muligt, for eksempel at andre tænker, at man er den største idiot i verden, men det gør de slet ikke - de har hørt om firmaer, der er startet op og gået ned før, og i øvrigt skal de ned og hente børn i børnehaven, og skal vi ikke også ud og have en øl på fredag? Livet går jo videre... Det er dybest set ens egen stolthed, man skal sluge.« Ugens investor i »Succes Kriteriet er Martin von Haller - advokat og business angel i supernetværket Nordic Makers. Han fortæller om den helt afgørende vigtige forskel på »kloge penge« og »dumme penge« at få med om bord i en opstartsvirksomhed. Selv om det kan være svært at sige nej... Til slut er der i »Det lukkede rum« gode råd til iværksættere fra Nordeas eksperter - denne gang digital leder Jan Sirich, som tager modeudtrykket »disruption« ved vingebenet. »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar
 • Afsnit7 - Gennemslagskraft

  · Succes Kriteriet

  For Andrea Elisabeth Rudolph var det både en fordel og en ulempe at være kendt, da hun stiftede hudplejefirmaet Rudolph Care. »Jeg havde helt klart et troværdighedsproblem i starten, fordi jeg var kendt fra underholdningsbranchen, og vi kan godt lide at holde folk i én kasse, og så er det der, de hører til... Men jeg kan mere end bare stå i et fjernsyn og sige »God aften og velkommen«,« siger Andrea Elisabeth Rudolph. Hun trækker meget på et professionelt netværk: Der skal være god kemi, og de skal være gode mennesker, mener Andrea Elisabeth Rudolph. »Der er så meget bullshit, der er så meget smartness og snak...« Denne uges business angel - en engageret investor - er Jonathan Løw, som hos iværksættere kigger efter en blanding af business og idealisme: Det skal være en investering - han leder ikke efter emner til donationer - men de må meget gerne have et formål ud over det rent forretningsmæssige. Og så har han en lidt speciel test af, om der er kemi mellem parterne. Til slut i »Det lukkede rum« giver Nordeas eksperter gode råd til opstarten. Denne gang er det Tom Carsten Jørgensen, leder af et team for erhvervsinitiativer, der fortæller om digitalisering af kontakten med banken. »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar
 • Afsnit 6 - Professionalisering

  · Succes Kriteriet

  Peter Ahn og Ulrich Dehler mødte hinanden på CBS i 2004, og senere stiftede de burgerrestauranten Halifax. Det blev hurtigt en succes. Året efter åbnede de Halifax nummer to, og snart var der fire. Og så blev det for kompliceret for de to venner at drive alene. Sjette afsnit af »Succes Kriteriet« handler om professionalisering af den voksende virksomhed, når stifterne ikke længere kan have hænderne på det hele. I dag er der syv Halifax-restauranter. De to ejere af Halifax bruger i dag konsulenter til ansættelser, og når de bliver uvenner, bruger de mentorer eller erhvervspsykologer til at komme på god fod med hinanden igen. Dette programs business angel er Klaus Nyengaard, tidlige administrerende direktør i Just Eat, som afslører, hvad han primært kigger efter, hvis han skal sætte penge i en ny ide. Til slut giver eksperter fra Nordea i »Det lukkede rum« gode råd til iværksættere - denne gang fortæller Jan Sirich, Head of Experimentation & Learning, om at få investorer med om bord. »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar
 • Afsnit 5 - Vokseværk

  · Succes Kriteriet

  Da IT-konsulenterne fra Praqma var i krise, lånte Lars Kruse og hans medstifter yderligere penge i banken og stoppede udbetalingen af deres egen løn, så de i stedet kunne få råd til de rigtige spillere i virksomheden. De blev nødt til, som Lars Kruse selv beskriver det, selv at have penge med på arbejde. Det viste sig dog at være en rigtig satsning, for de er gået fra 8 ansatte for blot to år siden til 30. I dag ansætter de nye medarbejdere hver måned og har store virksomheder som Grundfos og Novo Nordisk som kunder. Denne uges business angel er Thomas Ryge. Han er blandt andet tidligere marketingdirektør i Pandora, i dag rådgiver og investor - og han har op til fem ting på sin tjekliste, før han kaster penge i en ny virksomhed. Til slut i »Det lukkede rum« giver eksperter fra Nordea gode råd til iværksættere - denne gang fortæller områdedirektør Frank Vestergaard Olsen om styring af indtægter og udgifter i en opstartsvirksomhed. »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar
 • Afsnit 4 - Markedsføring

  · Succes Kriteriet

  Mads Paaskesen og Kristian Larsen begyndte egentlig med en webshop, hvor de solgte kinesiske ure. I dag er PL & Partners en succesfuld konsulentvirksomhed, der hjælper firmaer med at lave Facebook-annoncer - og de er så gode til det, at Facebook har inviteret dem til det europæiske hovedsæde i Dublin for at lære fra sig og modtage nye input om, hvordan virksomheder skal markedsføre sig på det sociale medie. Denne uges Business Angel i »Succes Kriteriet« er Jesper Jarlbæk. Han investerer selv i vækstvirksomheder, og så er han formand for et netværk af 100 »engle« i Danish Business Angels - hør i podcasten hvordan man bedst kommer i kontakt med denne »ærkeengel«! Til slut i programmet kan du i »Det lukkede rum« få direkte rådgivning til iværksættere fra Nordea. I fjerde afsnit sætter forbrugerøkonom Ann Lehman Erichsen fokus på deleøkonomi. »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar
 • Afsnit 3 - Produktudvikling

  · Succes Kriteriet

  Det er sjældent den første ide, der er den helt rigtige. Der skal lægges hårdt arbejde i produktudviklingen. Det mener Habib Frost, som er lidt af en wonderboy. Som 23-årig blev han den yngste nyuddannede læge i Danmark. To år senere blev han først optaget på Berlingske Business Talent 100 - listen over de mest talentfulde unge erhvervsfolk, og nogle måneder senere kåret som vinder af iværksætterkonkurrencen Guldæg 2016 for sit firma NeuRescue. Ideen kom til ham, da først en fire måneder gammel baby og en 30-årig kvinde omkom af hjertestop. Denne uges Business Angel er Birgit Aaby, som er stifter af CombiService, har været direktør for Superliga-klubben Lyngby, har været med i panelet i DR-udsendelsen »Løvens Hule«, og hun er nu angel investor i andre startups. Birgit Aaby fortæller om, hvad hun vil sætte penge og lægge sit engagement i Til sidst får du i »Det lukkede rum« direkte rådgivning til iværksættere fra Nordeas eksperter; denne gang fortæller Jan Sirich, Head of Experimentation & Learning, om bankens muligheder for at støtte startups. »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar
 • Afsnit 2 - Find kapital

  · Succes Kriteriet

  Hvordan skaffer man kapital til at komme i gang med sit projekt? En af metoderne er crowdfunding: Christian Adel Michael og Julie Kronstrøm Carton indsamlede 23 millioner kroner på under 50 dage til deres elcykel Mate Bike. Denne uges Business Angel er Preben Damgaard, som giver tips til iværksættere på jagt efter kapital - og han afslører et af sine ultimative krav, hvis han selv skal skyde penge i en startup. I »Det Lukkede Rum« giver Frank Vestergaard-Olsen, områdedirektør i Nordea, gode råd til mødet med banken. »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar
 • Den Gode Ide

  · Succes Kriteriet

  Hvordan opstår den gode idé, og skal man opfinde noget helt nyt eller gribe fat på noget velkendt og gøre tingene på en anderledes måde? Anders Laustsen fortæller om Famly-appen, som hovedsagligt blev udviklet med papir og blyant, og om at stille skarpt på den kommercielt bæredygtige ide med det samme. Denne uges Business Angel er Toke Kruse, som afslører, hvad han kigger efter for at beslutte, om han vil kaste penge efter et opstartsprojekt. I »Det Lukkede Rum« guider Nordeas forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen nye iværksættere gennem etableringen. »Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business i samarbejde med Nordea. Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.

  starstarstarstarstar