Episodes

  • Vi skal vĂŠre digitaliserede. Men det kan ofte vĂŠre lidt af en jungle at finde rundt i, nĂ„r man skal finde de rigtige vĂŠrktĂžjer. Vi drukner i muligheder af apps, lĂžsninger og samarbejdsvĂŠrktĂžjer – sĂ„ hvordan vĂŠlger man? Hvordan finder man ud af, hvad der passer til ens virksomhed, kultur og medarbejdere?

    I dette afsnit af TechIn dykker vi ned i selve udvÊlgelsesprocessen, nÄr der skal implementeres nye vÊrktÞjer. Med i studiet har vi inviteret Christian Hannibal fra Dansk Industri og Peter Suhr Olsen fra Topdanmak, der skal gÞre os klogere pÄ, hvad man skal vÊre opmÊrksom pÄ, nÄr man skal vÊlge digitale lÞsninger og vÊrktÞjer, og hvordan man sikrer sig at vÊlge rigtigt.

  • Hvordan kommer man i gang med digitaliseringsrejsen? At gennemgĂ„ en digital transformation er en kĂŠmpe opgave for enhver virksomhed. I dette afsnit af TechIn forsĂžger vi at gĂžre dig klogere pĂ„, hvordan man igangsĂŠtter en digitaliseringsrejse i sin virksomhed. Hvad krĂŠver det, og hvor skal man starte?

    I studiet har vi besĂžg af to vidt forskellige virksomheder, der hver isĂŠr har taget store skridt pĂ„ digitaliseringsrejsen de seneste Ă„r. De fortĂŠller, hvordan de gjorde – altsĂ„ sĂ„dan helt konkret – og giver dig deres allerbedste rĂ„d.

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Hvad er digitalisering? HvornĂ„r er man som virksomhed digitaliseret? Og hvad omfatter begrebet egentlig? I dette afsnit af TechIn fokuserer vi helt overordnet pĂ„ begrebet digitalisering. For selvom digitalisering lĂŠnge har vĂŠret et buzzword, sĂ„ er mange virksomheder stadig ikke helt med pĂ„, hvad det vil sige at vĂŠre digitaliseret, og hvad der egentlig ligger i begrebet.

    Til at gÞre os klogere pÄ digitalisering har vi inviteret Pernille KrÊmmergaard fra Digitaliseringsinstituttet og Erik FrÞkjÊr fra Datalogisk Institut ved KÞbenhavns Universitet med i studiet.

  • PĂ„ tĂŠrsklen til 2020 kaster vi et blik tilbage pĂ„ Ă„ret, der er gĂ„et, og vi kigger i krystalkuglen og ser pĂ„ de tendenser og trends, som virksomheder kommer til at forholde sig til i den nĂŠrmeste fremtid: Automatisering af tunge processer. Intelligente vĂŠrktĂžjer til kundebetjening. Kompleks databehandling i skyen, der stĂžtter virksomhedens beslutningsgrundlag. IoT og 5G. Kort sagt: Teknologi, der bringer dig tĂŠttere pĂ„ dine forretningsmĂ„l.

    Med i studiet har vi inviteret Daniel Aunvig fra Microsoft, Klaus Æ. Mogensen fra Instituttet for Fremtidsforskning og Christian Bering fra Holo, der skal spĂ„ om de mest markante tech trends i 2020.

    ”Fremtidens digitale vindere bliver dem, der forstĂ„r at bruge robotter og AI pĂ„ en mĂ„de, der vil fremme deres virksomhed. Det, som vi kommer til at se meget, er en polarisering mellem virksomheder, der kan spare en masse arbejdskraft pĂ„ at bruge AI og robotter. Hvis man fx tager arkitekturfirmaer, sĂ„ kan man bruge AI til at skabe bygninger, regne pĂ„ styrken af dem, visualisere dem, og dvs., at man meget hurtigere end tidligere kan lave et gennemarbejdet arkitektur- eller ingeniĂžrprojekt. Dvs. at de bedste tegnestuer, de vil kunne hĂ„ndtere langt flere opgaver, end det er tilfĂŠldet i dag.”
    - Klaus Æ. Mogensen

  • Hvordan garderer man sig mod it-kriminalitet?
    For langt de fleste virksomheder og organisationer er it og data i skudlinjen hver dag. Og det er ikke lÊngere kun hackere, der sidder i kÊlderen i de sene nattetimer og gÊtter passwords. Cyberkriminalitet er blevet en industri, hvor man for fÄ penge kan kÞbe sig til viden om sÄrbarheder i netvÊrk og organisationer verden over. I dette afsnit af TechIn ser vi nÊrmere pÄ det aktuelle trusselsbillede og nogle af de stÞrste sikkerhedshuller i virksomheder, som bl.a. inkluderer medarbejderne.

    Med os i studiet har vi Tommy Abrahamsson fra Secu og Thomas Lerche fra Gladsaxe Kommune til at gĂžre os klogere pĂ„, hvor truslerne kommer fra, hvordan de tager sig ud, og sidst – men ikke mindst – hvordan man kan gardere sig.

  • Forandringsledelse og adfĂŠrdsdesign er nĂžgleord i denne udgave af TechIn, hvor vi ser nĂŠrmere pĂ„ rejsen fra jern i kĂŠlderen til skyen. For nĂ„r beslutningen om at gĂ„ i skyen er truffet, skal cloudstrategien fĂžres ud i livet. Men hvordan fĂ„r man medarbejderne med pĂ„ rejsen? Og hvordan bliver den nye hverdag med cloudlĂžsninger forankret i hverdagen? I dette afsnit dykker vi med andre ord ned i, hvad der sker, nĂ„r beslutningen er taget, og medarbejderne skal i gang med at bruge nye applikationer, gemme deres data pĂ„ nye mĂ„der og dele viden pĂ„ nye platforme.

    Med i studiet har vi inviteret adfÊrdsekspert Louise Neel HÞyer fra Human Univerz, Mickey Jervin fra FLSmidth og Karsten Vang fra HB Trapper, der skal gÞre os klogere pÄ, hvordan man motiverer sine medarbejdere til at adoptere nye tech-lÞsninger.

    ”Sender du bare en mail, sĂ„ er sandsynligheden for, at du kommer i mĂ„l med din forandring kun 15%. Hvis du arbejder med professionel forandringsledelse, sĂ„ er du helt oppe i 94%. Men det krĂŠver selvfĂžlgelig en indsats at lave forandringsledelsen, og det koster. Til gengĂŠld fĂ„r du ogsĂ„ fuld brug af dit system efterfĂžlgende. (
) Hvis man bruger mange penge pĂ„ en cloudplatform, sĂ„ vil man jo ogsĂ„ gerne have folk til at bruge det. Ellers er det jo ligesom at kĂžbe Netflix uden at se film.”
    - Louise Neel HĂžyer & Mickey Jervin

  • Kigger vi ud over kontorlandskabet for 20 Ă„r siden, sad de fleste ved deres skriveborde. Computeren stod pĂ„ gulvet, og telefonen sad fast i vĂŠggen med en ledning. I dag er billedet mere broget. Telefon, computer, skrivebord, kontor og mĂždelokale er blevet mere flydende med onlinemĂžder og free seatings. I dette afsnit af TechIn dykker vi ned i, hvordan virksomheder agerer i forhold til medarbejdernes Ăžgede onlinevaner og mĂ„de at kommunikere samt vĂŠre tilgĂŠngelige pĂ„. Og hvilke vaner og krav har generation Z – de kommende medarbejdere?

    Med i studiet har vi inviteret Mads Thimmer fra Innovation Lab, Gert Christensen fra Velux og Emma Lykke, studerende pÄ IT Universitet, der skal gÞre os klogere pÄ fremtidens arbejdsplads.

    ”Vi har fĂ„et en tsunami af nye redskaber til at hjĂŠlpe os med bĂ„de kommunikation og interaktion med vores kundegrupper og samarbejdspartnere. Vi har ikke lĂŠngere den luksus, som vi havde i gamle dage, hvor vi skulle tage stilling til, hvad der kunne lade sig gĂžre. I dag kan alt lade sig gĂžre. Derfor skal vi definere, hvad vi gerne vil have. Og det handler om et kodeord, der hedder ”kultur”. NĂ„r man har dechifreret, hvilken kultur man vil have, kan man tage stilling, hvilket blend af teknologier, man gerne vil bruge – understĂžtter de den mĂ„de, vi gerne vil udĂžve vores kultur?”
    - Mads Thimmer

  • IoT er kommet for at blive, og flere danske virksomheder begynder at adoptere teknologien for at optimere, effektivisere eller tilfĂžje yderligere vĂŠrdi til deres forretning. Enhver IoT-lĂžsning understĂžttes af en forbindelse, som muliggĂžr, at data bliver leveret, sĂ„ det kan omdannes til reel vĂŠrdi. I dette afsnit af TechIn gĂ„r vi i dybden med mobilteknologi for at blive klogere pĂ„, hvordan man vĂŠlger den rette forbindelse og datasammensĂŠtning til sin IoT-lĂžsning.

    Med i studiet har vi inviteret Anders Mynster fra FORCE Technology, Kim Bejstrup fra Acubit og Christian Bering fra Autonomous Mobility, der med deres store viden og praktiske erfaringer kan gÞre os klogere pÄ mobilteknologi og dets samspil med IoT.

    ”Vi opdagede hurtigt, at der var mange forskellige teknologier til rĂ„dighed, og det var svĂŠrt for os at finde ud af, hvilken teknologi der var den bedste til vores produkt. Vi forstod ret hurtigt, at der var plads til alle de forskellige teknologier, men at det handler om opgaven, der skal lĂžses.”
    - Kim Bejstrup

  • I fĂžrste afsnit af TechIn sĂŠtter vi fokus pĂ„ IoT (Internet of Things). For mange er IoT noget, der kommer i fremtiden, og som kun henvender sig til store virksomheder. Med flere end 9 milliarder enheder koblet op pĂ„ nettet, kan vi konstatere, at det ikke er tilfĂŠldet. IoT er en realitet her og nu, og virksomheder af alle stĂžrrelser kan bruge det til at optimere deres forretning. Det handler om ambitioner og behov.

    Sammen med Kim BrostrÞm fra DOLL (Danish Outdoor Lighting Lab) og Jakob Ødum fra TracTrac forsÞger vi at komme tÊttere pÄ IoT og dets muligheder, fordele og faldgrupper, nÄr vi diskuterer deres praktiske erfaringer med IoT.

    ”Det er vigtigt, at man springer ud i det. De virksomheder, kommuner og byer, som rent faktisk tager IoT til sig, begynder at eksperimentere og fĂ„r implementeret nogle forskellige lĂžsninger og lĂŠrer af dem, er typisk foran.”
    - Kim BrostrĂžm