Episodes

 • Hvordan fremmer man bedst muligt diversitet og inklusion på sin arbejdsplads? Og hvilke konkrete initiativer har to større virksomheder taget for netop at fremme disse områder hos dem?

  Det er, hvad vi taler om i dagens afsnit, hvor vi har fået besøg af CEO i dentsu, Ulrik Petersen, og CSR-manager i IBM, Sanne Urbak Rasmussen.

  Vi dykker ned i, hvorfor det er vigtigt, at man som virksomhed arbejder med diversitet og inklusion, og vi diskuterer, hvordan større virksomheders diversitets- og inklusionstiltag kan være med til at fremme diversitet og inklusion i fremtiden generelt.

  Slutteligt giver både UIrik Petersen og Sanne Urbak Rasmussen deres bedste råd til at fremme diversitet og inklusion på arbejdspladsen videre til andre virksomheder, som ønsker at fremme dette område i endnu højere grad.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er produceret og udgivet af Think PR.

 • Diversitet og inklusion har de seneste år fundet vej ind i samtaler på højeste politiske niveau og helt til skoler, arbejdspladser og frivillige foreninger, men nogle vil mene, at det mange steder kun bliver ved snakken. Så hvordan får man gjort ord til handling og skabt resultater?

  Inklusions- og diversitetsrådgiverne Marie Valentin Beck og Fahad Saeed fortæller i dette afsnit om udfordringer, misforståelser og gode grunde til aktivt at arbejde med DNI: diversity and inclusion.

  En vigtig pointe er, at det ikke primært er en opgave for den kommunikationsprofessionelle at sørge for diversitet og inklusion i sin virksomhed. Måske kan det endda nogle gange se godt ud slet ikke at fortælle om emnet, selv hvis man gør det godt.

  Med udgangspunkt i, at godt inklusions- og diversitetsarbejde sikrer flere bundlinjer end kun den sociale, fortæller gæsterne, hvilke konkrete tiltag der er gode at starte med, og at god kommunikation om emnet skal huske tommelfingerreglen: Nothing about us without us.

  Vært: Mikkel Poulsen. Podcasten er produceret af Think PR.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • "Generationen der skal redde verden... med lidt hjælp fra os andre" er titlen på kultursociolog, Emilia van Hauens nyeste bog.

  I dette afsnit taler vi med Emilia van Hauen om Generation Z, der for alvor er ved at etablere sig på arbejdsmarkedet. Hvilke udfordringer står ledere overfor i mødet med Generation Z? Hvorfor er Generation Z så anderledes end andre generationer? Og hvad kan man egentlig lære af dem?

  Vi kommer omkring udtryk som "quiet quitting" og "work-life-balance", og så tager vi en snak om, hvorfor Generation Z's måde at anskue arbejdsmarkedet på slet ikke er så dum.

  Slutteligt giver Emilia van Hauen sit bedste råd med videre til både de Generation Z'er, der er eller er på vej på arbejdsmarkedet, men også til de ledere, der skal arbejde med Generation Z.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • "Jeg føler" er blevet et mantra for en hel generation, hvor fakta betyder stadig mindre, og nyheder i høj grad bliver læst på de sociale medier. Generationen kaldes for Z, og som dagens gæst skrev på sin LinkedIn i december:

  "Gen Z er ikke bare optændt af den ild, der brænder under enhver ungdom, men også af et nyhedsbillede, der i stigende grad udelukkende stammer fra sociale medier. De føler, mens fakta betyder stadig mindre."

  Det har skabt to forskellige forståelsesrammer mellem Generation Z og Generation X. Men hvorfor forholder det sig sådan? Og kan de to generationer i virkeligheden lære en masse af hinanden?

  Det taler vi i dette afsnit med Birgitte Borup om. Hun er kulturredaktør og redaktionschef på Berlingske, og hun fortæller, hvordan især Israel-Palæstina-konflikten har været med til at skabe en kløft mellem de to generationer.

  Vi kommer ind på, hvordan man mest effektivt kommunikerer til Generation Z, og så giver hun til sidst et godt råd med videre til både Generation Z og Generation X.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • Likes på LinkedIn er overrated, og kommentarer er underrated. Sådan lyder det i den helt nye undersøgelse, Algorithms Insight 2024. Men hvorfor forholder det sig sådan? Og kan det egentlig passe?

  Dette og meget mere undersøger vi i dagens afsnit af Think About It, hvor vi sammen med strategisk kommunikationsrådgiver og ekspert i sociale medier, Troels Johannesen, dykker ned i hele LinkedIn-universet.

  Hvad er god og effektiv kommunikation på LinkedIn? Hvordan skiller man sig ud? Hvornår er det bedst at poste sine opslag? Og hvordan engagerer man det såkaldte tavse flertal, som udgør 57% af alle LinkedIn-brugere?

  Slutteligt giver Troels Johannesen sit bedste råd med videre til alle dem, som gerne vil være endnu stærkere i at bruge LinkedIn.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • Når teknologien tager kvantespring fremad, kan man godt blive lidt nervøs. For kan man holde styr på det, og kender vi alle risici? Flere er derfor stadig kritiske over for kunstig intelligens. Men der ligger selvfølgelig også en masse fordele i brugen, som må agere modvægt i debatten.

  I dette afsnit bliver vi klogere på de mange fordele sammen med Barbara Isaksen, grundlægger af Women In AI Denmark og Senior AI Strategy Manager hos AI-konsulenthuset Todai.

  Hvilke potentialer ligger der i brugen af kunstig intelligens? Har vi opdaget dem alle endnu? Og hvordan bruger man bedst de mange værktøjer, vel vidende at de hverken er perfekte eller uproblematiske?

  Barbara Isaksen giver både råd til, hvordan man helt konkret tager fat på værktøjer som ChatGPT og Midjourney, og hvad man kan gøre for ikke at kopiere og videreføre tidligere tiders fordomme os bias, når man trækker på de enorme ressourcer, kunstig intelligens er gjort af.

  Vært: Mikkel Poulsen. Podcasten er produceret af Think PR.

 • Den nyeste rapport om medieudviklingen fra DR fortæller blandt andet om et fald i danskeres brug af sociale medier. Facebook har det særligt hårdt, men også et nyere medie som TikTok bliver brugt mindre. Hvad er forklaringen på den tendens?

  Til gengæld går det stadig godt på podcastmarkedet. Så hvordan tilrettelægger man bedst sin PR-strategi for de to medier?

  I dette afsnit har vi besøg af medieanalytikerne Ea Hansen og Malene Christiansen fra DR Analyse, som forklarer, hvor medieudviklingen bærer hen. Det handler blandt andet om en mere fragmenteret brug af medier på tværs af aldersgrupper, hvor det gyldne mantra om at kommunikere specifikt til målgruppen – og specifikt på det enkelte medies præmisser – er godt at være ekstra opmærksom på.

  De to gæster spår ikke sociale mediers død i nogen nær fremtid, men der kan anes en tendens til, at mediebrugerne har nået et mætningspunkt, siger de.

  Så det er måske tid til at lægge strategien om. Og selvom podcastmarkedet kan synes mættet, er der måske alligevel et potentiale for vækst gemt et sted.

  Vært: Mikkel Poulsen. Podcasten er produceret af Think PR.

 • Hvorfor daler brugen af sociale medier nu? Og betyder det, at vi er ved at lægge SoMe helt fra os? Udmattelsen har både en etisk og en opmærksomhedsmæssig grund, fortæller dagens gæst. Så hvordan ser fremtiden ud for kommunikationsfolks brug af sociale medier?

  I dagens afsnit af Think About It har vi besøg af Camilla Mehlsen, digital medieanalytiker, forfatter, foredragsholder og indehaver af Mehlsen Media.

  Samtalen kommer omkring unges had/kærligheds-forhold til sociale medier, Mark Zuckerbergs seneste undskyldning for Metas negative påvirkning af særligt børn og unge og teknologiens magt over mennesker, ligesom den handler om Camilla Mehlsens nyligt udgivne bog "Opmærksomhedstyveriet".

  Camilla Mehlsens gode råd går blandt andet på at være bevidst om den store indvirkning, techvirksomhederne har på os hver især, at forsøge at tage en digital detox i ny og næ og i øvrigt som professionel kommunikatør at få indført en mere etisk brug af sociale medier.

  Vært: Mikkel Poulsen. Podcasten er produceret af Think PR.

 • Hvorfor er det vigtigt at have styr på ESG? Hvordan kan man med ESG tiltrække medarbejdere til sin virksomhed? Og hvordan kan man bedst kommunikere sine ESG-budskaber ud til offentligheden?

  Dét, og meget mere, taler vi om i dagens afsnit af Think About It. Vi har denne gang fået besøg af Peter Agergaard og Kenneth Mikkelsen, som er henholdsvis CEO og CCO i Board Education.

  En ekstra særlig detalje ved dette besøg er, at Board Education er en af vores kære kunder hos Think PR.

  Sammen med Peter og Kenneth dykker vi ned i emnet ESG og forsøger at gøre det til et mere simpelt og forståeligt område. For som der bliver nævnt i afsnittet, er ESG noget, der er kommet for at blive.

  Derfor giver Peter og Kenneth også deres bedste råd med videre til virksomheder, om hvordan man bedst muligt vender ESG-rapporteringen til sin fordel.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • I denne uges "Think About It" har vi seniorforsker Marianne Rathje fra Dansk Sprognævn med.

  Vi diskuterer dansk sprogs retning, påvirkning af engelsk, diversitet, og hvordan man som kommunikatør navigerer. Rathje ser dog ingen grund til panik over engelsk indflydelse.

  Vi udforsker desuden generationers sprogpræferencer, woke sprogbrug, retstavning, og om det danske sprog er truet.

  Vært: Mikkel Poulsen. Podcasten er produceret af Think PR.

 • I denne uges afsnit af 'Think About It' har vi inviteret seniorforsker fra DTU, Kasper Edwards, i studiet. Kasper har blandt andet skrevet ph.d. i økonomi og open source-software og forsker til daglig i konsekvenser af nye arbejdsformer, intervention, evaluering og performance management.

  Sammen dykker vi ned i diskussionen om udfordringer ved kunstig intelligens. Afsnittet berører implementeringen af KI ikke kun i kommunikationsbranchen, men også i andre sektorer, og hvordan dette potentielt kan påvirke beskæftigelsen.

  En central tematik i episoden er det etiske dilemma ved brugen af kunstig intelligens. Diskussionen kredser om, hvordan vi optimalt kan drage fordel af disse systemer samtidig med, at vi bevarer en kritisk tilgang til den information, vi modtager.

  Dette rejser spørgsmålet om, hvordan man bedst håndterer det nye landskab, hvor kunstig intelligens spiller en stadig større rolle.

  Lyt med, når vi afdækker de komplekse spørgsmål omkring kunstig intelligens, arbejdsmarkedet og etik, og hvordan disse faktorer samspiller i forskellige brancher, herunder kommunikationsbranchen.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • I dette afsnit af "Think About It" har vi fornøjelsen af at have ledelsesrådgiver, forfatter og foredragsholder, Bastian Overgaard, i studiet. Vi dykker ned i et emne, der ofte overses, men som har stor indflydelse på arbejdsmiljøet og ledelseskvaliteten – nemlig stilhed og støjfri ledelse.

  Mange ledere føler ikke, at de udnytter møder tilstrækkeligt til at bringe deres team tættere sammen. Dette fører os til det centrale spørgsmål: Kan vi skabe mere effektive og meningsfulde møder ved at integrere mere stilhed?

  Samtidig diskuterer vi, hvorfor samtaler ikke altid fører til bedre forståelse, og vi tager fat på, hvordan vi bryder med vanetænkning og udfordrer mønstre, der begrænser os.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • I dette afsnit af Think About It har vi fået besøg af kommunikationsekspert, Birgitte Dam Jensen, som har en lang baggrund inden for blandt andet retorik, personlig gennemslagskraft og kropssprog.

  Og det er netop kropssprog, vi dykker ned i i dette afsnit.

  Vi taler om, hvilken betydning kropssproget har for ens kommunikation, og Birgitte Dam Jensen deler ud af sin erfaring med, hvordan man bruger sit kropssprog bedst, når man kommunikerer og laver præsentationer. Både fysisk, men også online.

  Slutteligt giver hun sine bedste råd med videre til dig, der gerne vil blive bedre til at bruge dit kropssprog på en effektiv måde, når du præsenterer og kommunikerer.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • Hvad har H&M, Danske Bank og Tivoli Friheden tilfælles?

  De har alle stået i en situation, hvor de har haft brug for krisekommunikation. Men hvordan gør man egentlig det på en fornuftig måde?

  Det taler vi med professor ved Institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus Universitet, Winni Johansen, om i dette afsnit af Think About It.

  Vi diskuterer, hvilke strategier der findes inden for krisekommunikation, hvilke der er de bedste, og hvordan man kan måle succesen af sin krisekommunikationsstrategi.

  Derudover giver Winni Johansen gode råd til, hvordan man styrker sin krisekommunikation, og hvordan man som virksomhed bedst muligt håndterer det, hvis man ender i en krise eller shitstorm.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • (Psst, der har været en lille drillenisse på spil, som har skruet på knapperne. Det betyder, at lyden er lidt mere sprød, end vi egentlig gerne ville have den. Vi håber dog, at I kan bære over med det for denne gang, og så lover vi, at det bliver bedre i næste afsnit).

  Hvad har influencerrobotter, AI-generede billeder, nye medier og et større fokus på etik tilfælles?

  De er alle på skemaet for, hvad der kommer til at røre sig i kommunikationsbranchen i 2024.

  I dette afsnit afsnit af Think About It har vi fået besøg af lektor ved Københavns Universitet, Brian Due, og sammen tager vi et kig ind i krystalkuglen for 2024 og undersøger, hvilke trends der kommer til at være de mest fremtrædende i kommunikationsbranchen.

  Vi kommer desuden omkring, hvordan fremtiden for sociale medier ser ud, og vi undersøger, hvordan man bedst muligt kan kommunikere på tværs af kanaler og platforme i 2024.

  Afsnittet er det sidste af Think About It i 2023, og vi vil gerne sende en stor tak - både til alle, der har været med som gæster i podcasten, men også til alle jer, som har lyttet med indtil videre. Vi vender stærkt tilbage i januar med friske afsnit, som vi håber, I vil lytte med på.

  God jul og godt nytår!

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • "Nok om mig, hvad med dig, hvad synes du om mig" er titlen på professor i formel filosofi, Vincent F. Hendricks, nyeste bog.

  En bog, som har ligget og summet i hans hoved i næsten 40 år, og som er den mest personlige bog, han indtil nu har skrevet.

  Sammen vender vi i dette afsnit af Think About It Vincent F. Hendricks begreb “whataboutmeism”, også kendt som "hvad med mig"-kulturen, og vi diskuterer, hvordan den kommer til udtryk i samfundet og på de sociale medier.

  Vi taler om, hvordan Vincent F. Hendricks har oplevet "hvad med mig"-tendenserne i sit eget liv, og vi undersøger om præstationskultur, stigende ensomhed i samfundet og "hvad med mig"-kulturen hænger sammen.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • De fleste af os kender til at kunne føle sig både pressede og stressede i hverdagen, og mange af os oplever også, hvordan overtænkning og bekymringstanker hurtigt kan overtage ens hoved.

  Men frygt ej!

  I dette afsnit af Think About It taler vi med Martin Kastrup og Mads Hyldig, der er to af stifterne bag Mindcamp og forfatterne til bogen "Hjernero".

  De giver indsigt i, hvad hjernero er, hvordan du kan opnå det, og vigtigst af alt, hvordan det kan hjælpe dig med at tackle bekymringer og stress.

  Så læn dig tilbage, lyt med, og lad os sammen udforske vejen til en roligere og mere bevidst hverdag.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • I dette afsnit har Think About It fået besøg af medieforsker og partner i reklamebureauet Nørgård Mikkelsen, Henrik Rewes, til en snak om influencermarketing og influencertroværdighed.

  For hvordan hænger det sammen, når en nylig undersøgelse fra Nørgård Mikkelsen viser, at influencermarketing vil komme til at boome i 2024, men en anden undersøgelse foretaget af Radius CPH viser, at influencere ligger nederst på troværdighedsskalaen, når man kigger på forskellige erhverv?

  Dette diskuterer vi i afsnittet, ligesom vi også kommer ind på de fordele og ulemper, der følger med at bruge influencere som en del af sin marketing. Alt sammen suppleret af bureauchef hos Think PR, Lise Hvid Holm.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udgivet og udviklet af Think PR.

 • Vi har fået besøg af senioranalytiker Stanis Elsborg til en snak om begrebet sportswashing.

  I afsnittet kommer vi omkring, hvorvidt sportswashing egentlig er et dækkende begreb for, hvad problemet egentlig indebærer, vi kommer med konkrete eksempler på sportswashing, og vi taler om, hvordan man kan komme sportswashing til livs.

  Alt sammen suppleret af journalist og kommunikationsrådgiver ved Think PR, Jacob Staehelin.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udviklet og udgivet af Think PR.

 • Dagens gæst i Think About It er Naja Helene Hørup Hertzum. Sammen dykker vi ned i emnet pinkwashing, og vi diskuterer hvorfor pinkwashing er et problem, og hvordan det kan skade LGBTQIA-fællesskabet.

  Vi fremhæver konkrete eksempler på virksomheder, der har formået at tage stilling og vise sin støtte til LGBTQIA-området med inkluderende tiltag, ligesom vi også taler om sager, der har været mindre heldige.

  Til slut kommer vi med gode råd til, hvordan man kan undgå pinkwashing og skabe et positivt samarbejde mellem virksomheder og LGBTQIA-området.

  Vært: Emilie Søndergaard Christiansen. Podcasten er udgivet og udviklet af Think PR.