Episodes

 • Velkommen til Vakkert Arbeid, en podcast-serie i 8 deler, hvor jeg, Marte Vold, snakker med filmskapere om hvordan de arbeider, tenker og tviler i sitt virke. Jeg prøver å få svar på spørsmål jeg selv lurer på som filmskaper; hvor finnes det som gir filmen liv, hvordan griper man det, og hvordan overleve kunstnerisk, materielt og emosjonelt i randsonen mellom kunstverdenen og den kommersielle filmindustrien.

  Podcasten er et samarbeid med Kunstnernes Hus Kino.

  Om Episoden:

  Samtalen er med Ane Hjort Guttu, billedkunstner og filmskaper. Jeg har fotografert flere av hennes arbeider, senest spillefilmen Voice, som kommer på kino en gang i løpet av 2023. Samtalen ble spilt inn rett etter at vi hadde avsluttet opptakene til filmen, og mye av det vi snakker om refererer løst til problemstillinger og tanker vi hadde i arbeidet med akkurat den filmen.

  Ane arbeider innenfor en rekke ulike medier, men har i de siste årene hovedsakelig konsentrert seg om film- og videoverk — fra undersøkende dokumentarfilm til poetisk fiksjon og alt imellom. Ane er også aktiv som kurator og skribent, og hun er professor ved Kunstakademiet i Oslo.

  Hun har blant annet vært festspillkunstner, deltatt på 11th Gwangju biennale, Sør-Korea, stilt ut på South London Gallery og Musee de Joliette i Canada.

  Hennes siste filmer er Tiden går (2015), The Lost Dreams of Naoki Hayakawa (2016), Møbler er ikke bare møbler (2017), Manifest (2021) og VOICE (2023). 

  Linker til nevnte verk i samtalen:

  Metope (Olaf Bull)

  Voice (2022)

  Manifest (2021):

  Se traileren | Lei filmen på Kunstnernes Hus Hjemmekino

  Møbler er ikke bare møbler (2017)

  Tiden går (2015)

  The Lost Dreams of Naoki Hayakawa

  Germain Ngomas bok Photography & sculptural experiments

 • Vakkert Arbeid er en Podkast om hvordan filmkunstnere arbeider, tenker og tviler i sitt virke. Filmskaper Marte Vold snakker med 8 av sine kollegaer, og prøver å få svar på spørsmål hun selv baler med som filmskaper; hvor finnes det som gir filmen liv, hvordan griper man det, og hvordan overleve kunstnerisk, materielt og emosjonelt i randsonen mellom kunstverdenen og den kommersielle filmindustrien.

  Podkastenen er et samarbeid med Kunstnernes Hus Kino.

  Om Episoden:

  Dette er en samtale med Jumana Manna, billedkunstner og filmskaper, oppvokst i Jerusalem, nå bosatt i Berlin. Vi møtte hverandre første gang da vi begge gikk på kunstakademiet i Oslo i 2004, men vi begynte først å jobbe sammen på filmen hennes Wild Relatives i 2017, hvor jeg var filmfotograf.

  Jumana arbeider hovedsaklig med skulptur og film, og har de siste årene produsert separatutstillinger på blant annet Berkley Art Museum and Pacific Film Archives,  Hollybush Gardens i London og  Museum of Contemporary Art Antwerpen. Filmene hennes har blitt vist på blant annet Berlinalen, Tate Modern i London, Rotterdam filmfestival, og en drøss av andre steder.

  Om du er i new York i nærmeste fremtid, kan du se den nye utstillingen hennes på MoMa PS1, som heter Break, Take , Erase, Tally. Den står fra september 2022 til april 2023, og viser nesten 20 arbeider, deriblant en serie skulpturer, og hennes to siste filmer Wild Relatives og Foragers.

  Jumanas siste film, Foragers, vises den 14. oktober 2022 på Kunstnernes hus kino. Jumana vil være tilstede på visningen, og det blir samtale etter filmen.

  Linker til nevnte verk i samtalen:

  FORAGERS by Jumana Manna, 2022

  WILD RELATIVES by Jumana Manna, 2018

  THE CONNECTION by Shirley Clarke, 1961

  IZKOR (Slaves of Memory) by Eyal Sivan, 1990

  ATLANTICS by Mati Diop, 2019

  AS BOAS MANEIRAS (Good Manners) by Marco Dutra /Juliana Rojas, 2017

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.