Episodes

 • In onze nieuwste aflevering nemen we je mee op onze 2400 kilometer lange roadtrip vanuit het rustige Lisserbroek naar het betoverende Conil de la Frontera.

  Terwijl Anita zichzelf een 'organisatorisch wonder' noemt en zich tot in de kleinste details voorbereidt, is Jop meer van het 'het komt wel goed' principe. Hoe gaan we hier samen mee om? En belangrijker nog, hoe houden we het gezellig tijdens zo'n lange rit?

  Ontdek hoe we onze eerste dagen in Conil de la Frontera beleefden, een dorpje waar we stiekem ons hart aan hebben verloren en dat voelt als thuiskomen. De rustige stranden, het heerlijke weer, de eenvoudige levensstijl. Iets dat heel erg bij ons past.

  Ook delen we hoe we ons coachwerk combineren met ons eenvoudige leven hier in Spanje, waarbij we streven naar balans tussen werk en gezin.

  Dus als je op zoek bent naar een podcast met een vleugje humor en zelfspot, maar ook het eerlijke en rauwe verhaal, dan is "Van Overleven Naar Leven" jouw podcast.

  Ik zou zeggen: Pak een kop koffie (of thee, mag natuurlijk ook ;)) en laat je meevoeren door onze avonturen!

  ----------------------------------------------------------------Aanmelden voor Coming Home

  Je plekje reserveren kan op: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome⁠⁠⁠⁠

  ----------------------------------------------------------------

  Website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  Instagram? ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠----------------------------------------------------------------

  Muziek intro & outro: Makana - A Hui Hou

 • Welkom bij een nieuwe aflevering van de podcast, waar Jop & Anita hun avontuurlijke reis met jou delen!

  Deze keer nemen ze je mee op een emotionele rollercoaster terwijl ze zich voorbereiden op hun volgende grote reis. Na een jaar van avontuurlijke reizen door Spanje en Portugal, gevolgd door een kort verblijf in Lisserbroek, is het tijd voor een nieuwe fase.

  In deze aflevering delen Jop en Anita hun opwinding over het aanstaande vertrek, waarbij ze voor 2 maanden terugkeren naar het prachtige Spanje en Portugal.

  Ze onthullen hoe ze hun coachwerk online voortzetten, ze alternatieve scholen gaan verkennen voor hun driejarige zoontje, en diepgravend onderzoek doen naar het leven in deze mooie landen. Het belooft een boeiende ontdekkingstocht te worden, vol experimenten en nieuwe ervaringen.

  Maar hoe bereiden ze zich eigenlijk voor op het afronden van hun verblijf in Lisserbroek? Wat moet er allemaal gebeuren voordat ze kunnen vertrekken? En belangrijker nog, hoe versterkt deze ervaring hun relatie?

  Luister mee terwijl Jop en Anita openhartig praten over de uitdagingen en opwinding van hun aanstaande reis. Ontdek of ze al in de stemming zijn voor vertrek, en laat je inspireren door hun optimisme en vastberadenheid.

  En wie weet welke spirituele boodschap er op Jop wacht in de adembenemende Picos de Europa?

  Dit en nog veel meer wacht op je in deze boeiende aflevering!

  Mis het niet en luister nu naar onze nieuwste aflevering.

  ----------------------------------------------------------------Wil je jezelf onderdompelen in een avond vol zelfliefde en zelfzorg? Meld je aan voor onze "Coming Home Avond", elke eerste dinsdag van de maand. Op deze avond creëren we samen een ruimte om thuis te komen bij jezelf!

  Je plekje reserveren kan op: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome⁠⁠⁠

  ----------------------------------------------------------------

  Website: https://www.overlevennaarleven.nl

  Instagram? ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/⁠⁠⁠⁠⁠⁠----------------------------------------------------------------

  Muziek intro & outro: Makana - A Hui Hou

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • In de nieuwste aflevering van "Van Overleven Naar Leven" verwelkomen we Bart Jong, een ondernemer met een aanstekelijke glimlach en een hart vol inspiratie.

  Bart deelt zijn ongelofelijke reis vanaf het moment dat hij als tiener begon in de supermarkt tot aan zijn huidige positie als fotograaf, videograaf en mede-compagnon van FIS Wear, een kledingmerk dat truien produceert van duurzaam materiaal en vanuit een duurzame visie.

  Zijn verhaal begint bij Scotch & Soda in Amsterdam, waar hij een keerpunt in zijn leven beleefde. Daar ontdekte hij niet alleen zijn passie voor mode, maar ook zijn eigen kracht en zelfvertrouwen.

  Van daaruit maakte hij een opmerkelijke sprong naar het stylen van beroemdheden en het werken in een zaak voor luxe herenpakken, dat aanvoelde als zijn eigen winkel.

  Tijdens ons gesprek verkennen we Bart zijn filosofie op de 'law of attraction' en hoe hij deze kracht heeft gebruikt om zijn dromen waar te maken. Hij vergelijkt het leven met surfen op golven.

  "Soms kan een golf stil liggen, waardoor je moet wachten op een nieuwe golf. Of je komt een rots tegen, die je moet beklimmen. En als je die rots weer hebt beklommen, is er weer verademing voor een nieuwe golf. "

  Maar hoe weet je nu of je op de juiste golf zit vraag je je af? Dat legt Bart je allemaal uit.

  Bart deelt ook openhartig zijn persoonlijke uitdagingen, waaronder het einde van zijn vorige relatie en de zoektocht naar zijn ware identiteit en doel in het leven.

  Het was dit keerpunt dat hem aanmoedigde om zijn eigen pad te volgen als fotograaf en zijn 'purpose' te ontdekken, mede dankzij het werk van Anne van Laarhoven.

  We duiken ook in Bart's betrokkenheid bij FIS Wear en de visie van het bedrijf, waarbij duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid centraal staan.

  En uiteraard sluit Bart de podcast af met een mooie, liefdevolle boodschap uit zijn hart.

  Mis deze aflevering niet, waarin Bart Jong je zal inspireren met zijn verhaal, zijn wijsheid en zijn glimlach.

  Tune in en laat je leiden door zijn oprechte boodschap van groei, veerkracht en het omarmen van het onbekende.

  ----------------------------------------------------------------

  Meer over Bart Jong

  Website: https://www.bartjong.nl/

  Insta: https://www.instagram.com/bartjong_/

  ----------------------------------------------------------------

  Meer over Fis-Wear

  Website: https://fiswear.com/

  Insta: https://www.instagram.com/fis_wear/

  ----------------------------------------------------------------

  Meer over Van Overleven Naar Leven

  Website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  Insta: https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

  ----------------------------------------------------------------Schrijf je in voor de Eerstvolgende Coming Home avond https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome/

  ----------------------------------------------------------------

  Credits Muziek Intro: Makana - Ho'OmuaCredits Muziek outro: Makana - A Hui Hou

 • Welkom lieve luisteraar!

  Jop en Anita nodigen je uit voor een verhelderende reis door de complexe landschappen van menselijke relaties.

  Samen met je partner duik je diep in de kern van relationele dynamiek, terwijl we de drie universele pijnpunten van zowel mannen als vrouwen ontrafelen.

  Van de mannelijke uitdagingen zoals het gevoel van bekritiseerd worden, zich terugtrekken & afsluiten en het gevoel gecontroleerd te worden tot de vrouwelijke pijnpunten van onveiligheid, het gevoel niet gezien te worden en niet begrepen te worden.

  Maar deze aflevering is meer dan alleen een bespreking van theoretische concepten.

  Jop en Anita openen de deuren naar hun eigen relatie, waar ze persoonlijke voorbeelden delen die deze pijnpunten tastbaar maken. Door hun eigen ervaringen te delen, wordt de podcast persoonlijk en herkenbaar voor jou als luisteraar.

  Gewapend met een gezonde dosis zelfspot en humor, verkennen Jop en Anita hoe ze deze pijnpunten herkennen en effectief aanpakken.

  Ze delen niet alleen de uitdagingen, maar ook de triomfen die ze hebben ervaren terwijl ze samenwerken om een diepere verbondenheid te creëren.

  Het is een uitnodiging om niet alleen te luisteren, maar ook te reflecteren op je eigen relatie.

  Dus laat je inspireren en ontdek hoe je samen met je partner kunt groeien naar een dieper begrip en een sterkere band.

  ------------------------------------------------------------------------Wil je jezelf onderdompelen in avond vol zelfliefde en zelfzorg? Meld je aan voor onze "Coming Home", elke eerste dinsdag van de maand. Op deze avond creëren we samen een ruimte om thuis te komen bij jezelf!

  Je plekje reserveren kan op: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome⁠⁠

  ------------------------------------------------------------------------

  Onze website: https://www.overlevennaarleven.nl

  Instagram? ⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/⁠⁠⁠⁠⁠------------------------------------------------------------------------

  Muziek intro & outro: Makana - A Hui Hou

 • Welkom bij een nieuwe aflevering van De Levensreis Van!

  In deze aflevering nemen we je mee op de bijzondere reis van Michel van Loon, een ervaren sjamaan en lifecoach die de wildernis van het Duitse Sauerland gebruikt als perfecte plek voor innerlijke groei en transformatie.

  Luister mee hoe Michel zijn persoonlijke reis deelt, die begon met het achterlaten van een succesvolle carrière in het internationale bedrijfsleven om een dieper doel na te streven.

  Zijn ontdekkingstocht leidde hem naar afgelegen plekken in de natuur, waar hij een veilige haven creëerde voor mannen die zichzelf zijn kwijtgeraakt in de drukte en verwachtingen van het moderne leven.

  Ontdek hoe Michel mannen begeleidt om hun innerlijke rust te herstellen en de verantwoordelijkheid voor hun eigen geluk weer te omarmen, te midden van de druk van externe verwachtingen en persoonlijke angsten.

  Luister naar zijn wijze lessen over het belang van onthaasten, alleen zijn en het verdiepen van de verbinding met de natuur als middel tot zelfontdekking en groei.

  In ons gesprek onthult Michel ook hoe hij zelf blijft evolueren door de begeleiding van mentors en spirituele leiders, en hoe hij zijn eigen pad als sjamaan heeft gevonden, ondanks de weerstand van zijn directe omgeving.

  Of je nu een leider, ondernemer, directeur of CEO bent die op zoek is naar meer betekenis en vervulling, of gewoon iemand die verlangt naar een diepere verbinding met zichzelf en de wereld om hen heen, deze aflevering biedt een schat aan inzichten en praktische tips om jouw reis van overleven naar leven te beginnen.

  Luister nu naar deze aflevering met Michel van Loon en laat je inspireren om het pad van ware zelfontdekking te bewandelen.

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over Michel van Loon

  Website: https://re-energizer.com/

  LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/michel-van-loon/

  Insta: https://www.instagram.com/michelvanloon_re_energizer/

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over Van Overleven Naar Leven

  Website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  Insta: https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

  ------------------------------------------------------------------------Schrijf je in voor de Eerstvolgende Coming Home avond https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome/

  ------------------------------------------------------------------------

  Credits Muziek Intro: Makana - Ho'OmuaCredits Muziek outro: Makana - A Hui Hou

 • Stel je voor: een relatie die door alle stormen heen standhoudt, een ware reis van liefde en verbondenheid. In deze boeiende aflevering van Van Overleven Naar Leven nemen Jop en Anita je mee op een emotionele reis door hun 11-jarige liefdes reis.

  Ze onthullen dé geheimen achter hun blijvende liefde. Van de momenten van diepe vreugde tot de tranen van verdriet, elk moment heeft hen gevormd en dichter bij elkaar gebracht.

  Ontdek hoe ze samen door het leven dansen, lachen om de kleinste dingen en samen dromen najagen.

  Maar er is meer dan alleen maar oppervlakkige vreugde; er is een diepe verbondenheid die hen drijft, een gezamenlijke richting die hen voortstuwt.

  Wat zijn hun geheimen? Dat blijft voorlopig nog een mysterie, maar één ding is zeker: deze aflevering zal je hart verwarmen en je inspireren om liefde op een geheel nieuwe manier te ervaren.

  Luister nu naar "de 3 essentiële geheimen voor een langdurige liefdesrelatie" en laat je meevoeren op deze magische reis van romantiek en ontdekking.

  ------------------------------------------------------------------------Wil je jezelf onderdompelen in avond vol zelfliefde en zelfzorg? Meld je aan voor onze "Coming Home", elke eerste dinsdag van de maand. Op deze avond creëren we samen een ruimte om thuis te komen bij jezelf!

  Je plekje reserveren kan op: ⁠⁠⁠⁠⁠https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome⁠

  ------------------------------------------------------------------------

  Onze website: https://www.overlevennaarleven.nl

  Instagram? ⁠⁠⁠⁠⁠https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/⁠⁠⁠⁠------------------------------------------------------------------------

  Muziek intro & outro: Makana - A Hui Hou

 • Welkom bij een nieuwe aflevering van "Van Overleven Naar Leven"!

  In deze aflevering nemen we je mee naar de ongerepte wildernis van Zweden, waar Anne, haar man Martijn en hun twee jonge kinderen een leven leiden dat de meesten van ons alleen maar durven te dromen.

  We trappen af met het bijzondere verhaal hoe Anne en Martijn elkaar hebben ontmoet in een sneltrein, een ontmoeting die het begin markeerde van een avontuurlijk leven samen.

  Van daaruit duiken we dieper in hun inspirerende reis, beginnend met hun ervaring van lange reizen die ze samen in hun camper hebben gemaakt en later ook met hun baby. Je ontdekt welke uitdagingen dit met zich meebracht en hoe ze dit hebben aangepakt.

  Ontdek hoe Anne en Martijn de stap hebben gezet naar off-grid wonen in de Zweedse wildernis, zonder aansluiting op stroom, gemeentelijk water of wifi. Luister hoe ze hun leven voor een groot deel zelfvoorzienend hebben ingericht, van huisverwarming tot broodbakken, en hoe ze de taakverdeling in hun relatie hebben gevonden, waarbij ze samenwerken onder het motto: "Martijn maakt het en ik maak het mooi."

  We verkennen ook de magie van hun kleinschalige off-grid camping, omgeven door prachtige bossen, een schitterend meer en warme kampvuren en waar gasten de kans krijgen om weer in contact te komen met hun natuurlijke zelf. Al is dit laatste niet persé hun doel, maar vaak wel de uitkomst.

  Tijdens ons gesprek deelt Anne openhartig aan welke droom zij nu zelf bouwt. Een verlangen om geld te verdienen vanuit huis en hun camping nog meer op de kaart te zetten, ondanks de uitdagingen die dit soms kent en vergunningen waar ze soms heel lang op moeten wachten.

  We sluiten af met een waardevolle tip van Anne voor al onze luisteraars, en laten je achter met de vraag: leef je vanuit angst of vanuit vertrouwen?

  Dus pak je koptelefoon en laat je inspireren door het avontuurlijke verhaal van Anne en haar gezin, waar 'overleven' transformeert naar 'leven' te midden van de Zweedse wildernis.

  Veel luisterplezier!

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over Anne en Upgrid Experience

  Website: https://www.upgridexperience.com/

  Insta: https://www.instagram.com/upgrid_experience/

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over Van Overleven Naar Leven

  Website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  Insta: https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

  Schrijf je in voor de Eerstvolgende Coming Home avond https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome/

  ------------------------------------------------------------------------

  Credits Muziek Intro: Makana - Ho'OmuaCredits Muziek outro: Makana - A Hui Hou

 • Ben je klaar om de eerste stappen te zetten naar jouw droomleven? In deze inspirerende aflevering van "Van Overleven naar Leven" duiken we dieper in op hoe je jouw droomleven kunt creëren en stappen kunt zetten om daar te komen.

  Ontdek in deze aflevering:

  Het creëren van je droomleven: We bespreken praktische strategieën om jouw droomleven vorm te geven en hoe je kunt bouwen richting dit doel.

  Helderheid verkrijgen: Leer hoe je helderheid kunt krijgen over wat jouw droomleven inhoudt, zelfs als je nu nog niet precies weet hoe dat eruit ziet. Ontdek welke ingrediënten essentieel zijn voor jouw ideale leven.

  Leven in "taartstukjes": Ontdek hoe je jouw leven kunt opdelen in verschillende aspecten zoals werk, relaties, gezondheid, en meer, om gericht te werken aan elk onderdeel.

  Stappen blijven zetten: Leer waarom het belangrijk is om in beweging te blijven, zelfs als je nog niet alle details van jouw droomleven helder hebt.

  Omgaan met gevoelens van vastigheid: Ontdek wat je kunt doen als je het gevoel hebt vast te zitten in je leven en hoe je kunt beginnen met het veranderen van de dingen die niet meer kloppen.

  Plus, we delen onze eigen ervaringen en inzichten over hoe ons droomleven er op dit moment uitziet op het gebied van wonen, werken, en relaties/gezin, en wat we denken dat nodig is om deze visie te realiseren.

  Klaar om jouw reis naar een vervullend leven te beginnen? Luister nu naar onze nieuwste aflevering en laat je inspireren!

  P.S. Wil je jezelf onderdompelen in avond vol zelfliefde en zelfzorg? Meld je aan voor onze "Coming Home" sessie van 5 maart. Op deze avond creëren we samen een ruimte om thuis te komen bij jezelf!

  Je plekje reserveren kan op: ⁠⁠⁠⁠https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome

  ------------------------------------------------------------------------

  Onze website: https://www.overlevennaarleven.nl

  Instagram? ⁠⁠⁠⁠https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/⁠⁠⁠------------------------------------------------------------------------

  Muziek intro & outro: Makana - A Hui Hou

 • Lieve luisteraar, welkom bij een nieuwe aflevering!

  Ontdek vandaag het diepgaande en heilige werk met plantmedicijnen in de nieuwste aflevering van "De Levensreis Van."

  In dit prachtige tweede deel van ons gesprek met YolenthaRam delen we inzichten die je niet wilt missen.

  Verdiepende Innerlijke Reizen met Plantmedicijnen: Diepe heling en bewustzijnstransformatie

  Ontdek de heiligheid en diepgang van het werken met plantmedicijnen, waar Yolentha de waarde deelt die cruciaalis voor een veilige en deskundige begeleiding wanneer je een plantmedicijn ceremonie wilt ervaren.

  Het was een Roeping Vanuit Hogere Wil: Het Pad van Yolentha

  Leer hoe Yolentha haar roeping ontdekte om met plantmedicijnen te werken en waar ze haar onschatbare ervaring heeft opgedaan, waardoor ze haar ceremonies op een unieke en professionele wijze vormgeeft.

  Ayahuasca Ceremonies: Voorbereiding en Waarschuwingen

  Begrijp waarom een Ayahuasca ceremonie niet zomaar iets is om te ontdekken en hoe je kan voelen wanneer het voor jou het juiste moment is om je hiervoor aan te melden.

  Lessen uit Innerlijke Pijn: Anita's Ayahuasca Ervaring

  Duik in Anita's minder fijne Ayahuasca ervaring van 3 jaar geleden. Yolentha legt uit waar het soms misgaat bij het faciliteren van plantmedicijn ceremonies.

  Collectieve Trauma's: De Geschiedenis van onze Voorouders

  Verken de impact van collectieve trauma's, met de focus op de Tweede Wereldoorlog, en begrijp hoe deze ons, en onze maatschappij, nog steeds beïnvloeden.

  Dans van Energieën: Onze Relaties als Spiegel voor Innerlijke Groei

  Ontdek de dans tussen vrouwelijke en mannelijke energieën in relaties, hoe ze pijn kunnen triggeren én hoe we samen kunnen helen.

  Mannen en Vrouwen als één: Hoe we Groeien naar Eenheid

  Ontdek de harmonie tussen mannenwerk en vrouwenwerk, en deimpact hiervan op het collectieve bewustzijn.

  Geniet van dit waardevolle gesprek en vind antwoorden op vragen die je misschien nog niet hebt durven stellen. Het is een uitnodiging om kennis op te doen, te leren en voor zelfontplooiing.

  Dus, pak je koptelefoon, zoek een comfortabele plek enlaat je inspireren om deze mooie levensreis met elkaar te maken.

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over Yolentha Ram:

  Website: https://www.yolentharam.com/

  Insta: https://www.instagram.com/yolentharam/

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over Van Overleven Naar Leven

  Schrijf je in voor de Eerstvolgende Coming Home avond https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome/

  Website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  Insta: https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

  ------------------------------------------------------------------------

  Credits Muziek Intro: Makana - Ho'OmuaCredits Muziek outro: Makana - A Hui Hou

 • Welkom lieve luisteraar!

  In deze bijzondere aflevering van "De Levensreis Van" hebben we de eer om Yolentha Ram te verwelkomen, een moderne medicijnvrouw, energetisch healer en zielscoach.

  Samen verkennen we de diepten van haar inspirerende reis en ontdekken we de kracht van plantmedicijnen, verbinding, heling en spiritualiteit.

  Waar gaat dit gesprek over? Lees mee :)!

  Cacao Ceremonie als AftrapHet gesprek begint met een uniek ritueel - een ceremoniële cacao drank die de toon zet voor ons diepgaande gesprek. Yolentha deelt hoe deze cacao drank een verdieping kan geven voor het gesprek dat we gaan hebben.

  Reis naar Bali en Herontdekking van Natuur en SpiritualiteitDuik in Yolentha's reis naar Bali, waar ze opnieuw in contact kwam met de natuur en ontdekte dat er meer is dan wat we fysiek kunnen waarnemen. Haar reis begon met yoga en groeide uit tot een verbinding met spiritualiteit, bewustwording en de ziel.

  Diepgaande Ayahuasca ErvaringErvaar met Yolentha haar transformatieve Ayahuasca ceremonie in 2018. Ontdek hoe deze ervaring een gamechanger was, waardoor ze een diepe verbinding met haar overleden vader herontdekte. Een ontmoeting die haar in staat stelde hem opnieuw te voelen, ruiken en zelfs aan te raken.

  Energetische Lading van Verdriet en TraumaOntdek hoe onverwerkt verdriet en trauma nog steeds energetisch in ons allemaal leven en hoe we hiermee kunnen omgaan. Yolentha deelt inzichten over de verbinding tussen onze eigen trauma's, die van onze (voor)ouders en zelfs de vorige levens van onze zielen.

  Herstellen van Contact met het Innerlijk KindYolentha neemt ons mee op een reis naar het herstellen van contact met ons innerlijk kind, een sleutel tot heling en groei.

  Ontwaken en Helen in Een OvergangsfaseOntdek samen met ons hoe we ons bevinden in een wereldwijde overgangsfase. Yolentha deelt haar waarnemingen over de bewuste keuzes van de huidige generatie (mensen tussen de 30-40 jaar) om te ontwaken en te helen, waardoor een pad wordt gelegd voor een helende toekomst.

  Luister nu naar deze diepgaande en inspirerende aflevering waarin Yolentha haar wijsheid deelt over het werken met plantmedicijnen, het helen van trauma's en het vormgeven van een bewuste toekomst.

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over Yolentha Ram:

  Website: https://www.yolentharam.com/

  Insta: https://www.instagram.com/yolentharam/

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over Van Overleven Naar Leven

  Schrijf je in voor de Eerstvolgende Coming Home avond https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome/

  Website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  Insta: https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

  ------------------------------------------------------------------------

  Credits Muziek Intro: Makana - Ho'OmuaCredits Muziek outro: Makana - A Hui Hou

 • In deze inspirerende podcast onthullen we het geheim achterde formule voor duurzaam geluk. We nemen je mee op een reis naar zelfontdekking en zelfliefde.

  Wat kun je verwachten?

  1. Je eigen waarden helder krijgen:Ontdek hoe het identificeren van je hoogste waarden de sleutel is tot het vinden van richting en betekenis in je leven. We delen praktische tips over hoe je deze waarden kunt herkennen en omarmen en delen die van ons.

  2. Jezelf toestemming geven:Het is tijd om jezelf toestemming te geven om ook daadwerkelijk te leven volgens je hoogste waarden. Leer hoe je belemmerende overtuigingen kunt loslaten en ruimte kunt maken voor een levendat in lijn is met jouw authentieke zelf.

  3. Zelfliefde als sleutel voor een vreugdevol leven:

  Verdiep je in het krachtige concept van zelfliefde enbegrijp waarom het essentieel is voor een leven vol vreugde. Ontdek hoe je jezelf kunt omarmen, inclusief de delen van jezelf die je nu misschien nog uitdagend vindt.

  4. Jezelf oké vinden zoals je bent: Leer hoe je jezelf volledig kunt accepteren, met al je unieke eigenschappen en uitdagingen. Ontdek waarom dit de sleutel is tot innerlijke rust en geluk.

  Deze aflevering is een bron van inzicht en praktische tips die je direct kunt toepassen.

  Je verdient het om volledig te floreren, en wij zijn hierom je te begeleiden op deze reis naar een liefdevol en vreugdevol leven!

  Dus waar wacht je nog op? Druk op afspelen en ontdek hoe je de formule voor duurzaam geluk toe kunt passen.

  P.S. Wil je je onderdompelen in avond vol zelfliefde en zelfzorg? Meld je aan voor onze "Coming Home" sessie op 23 januari 2024. Op deze avond creëren we samen een ruimte om thuis te komen bij jezelf! Deze avond wordt begeleid door Anita.

  Je plekje reserveren kan op: ⁠⁠⁠https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome/⁠⁠⁠

  ------------------------------------------------------------------------

  Onze website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  Instagram? ⁠⁠⁠https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/⁠⁠------------------------------------------------------------------------

  Muziek intro & outro: Makana - A Hui Hou

 • Welkom bij de eerste aflevering van 2024 van

  In deze sprankelende podcast duiken we diep in het thema: intenties zetten voor het nieuwe jaar en onthullen we hoe je ze kunt omzetten in een nieuwe realiteit.

  Wat kun je verwachten:

  Intenties Zetten en Waarmaken: Ontdek het krachtige belang van het stellen van intenties. Leer hoe bewuste keuzes leiden tot ander gedrag en uiteindelijk tot tastbare resultaten. Wij delen persoonlijke ervaringen en praktische tips over hoe wij dit in ons eigen leven toepassen.

  Onze Intenties voor 2024: Luister naar onze eigen doelen en verlangens voor het komende jaar. Een eerlijk en open gesprek over onze persoonlijke groei en de uitdagingen die we aangaan.

  Diepere Verbinding en Zelfliefde: Ontdek hoe je écht aanwezig kunt zijn, zelfs te midden van de hectiek van het dagelijks leven. Wij delen inzichten over het aangaan van een diepere verbinding met jezelf, het cultiveren van zelfliefde en het vergroten van vertrouwen in zowel jezelf als het leven.

  Luister naar deze aflevering en laat je inspireren om jouw intenties om te zetten in een leven vol vervulling en groei.

  P.S. Wil je je onderdompelen in avond vol zelfliefde en zelfzorg? Meld je aan voor onze "Coming Home" sessie op 23 januari 2024. Op deze avond creëren we samen een ruimte om thuis te komen bij jezelf! Deze avond wordt begeleid door Anita.

  Je plekje reserveren kan op: ⁠⁠https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome/⁠⁠

  ------------------------------------------------------------------------

  Onze website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  Instagram? ⁠⁠https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/⁠------------------------------------------------------------------------

  Muziek intro & outro: Makana - A Hui Hou

 • Welkom bij een nieuwe inspirerende aflevering van "De levensreis van".

  In deze aflevering duiken we diep in de persoonlijke reis van Merel Burger, oprichtster van "Breathing Inn", een plek om op adem te komen. Een onderneming die de kracht van o.a. de ademhaling gebruikt voor transformatie en empowerment

  Samen met Merel verkennen we cruciale thema's die velen van ons bekend zullen voorkomen.

  We beginnen met Merels moedige verhaal over het zich bevinden in toxische relaties, niet alleen met anderen maar ook met zichzelf. Ontdek hoe ze deze cycli doorbrak en de kunst van loslaten en acceptatie meester werd.

  Merel deelt openhartig haar zoektocht naar betekenis en haar innerlijke kompas nadat ze een toxische baan achter zich liet. Hoe vind je je volgende stap wanneer alles openligt? Ontdek hoe Merel steeds dichter bij haar ware zelf kwam door meerdere keren van baan te veranderen en angst te overwinnen door te kiezen voor haar eigen welzijn.

  Luister naar Merels ervaringen met het volgen van haar intuïtie en hoe deze haar altijd de juiste richting wijst, ongeacht de omstandigheden.

  Ontdek de kracht van spreken vanuit het hart en waarom het stellen van de "waarom vraag" zo essentieel is in het vormgeven van een vervullend leven.

  Merel onthult de transformerende inzichten die ze opdeed tijdens vipassana retraite, waarbij observatie de sleutel is tot verandering.

  Ze deelt ook haar persoonlijke reis met haar vader die herhaaldelijk tegen kanker vecht en hoe ze omgaat met alternatieve geneeswijzen zonder verstrikt te raken in angst.

  De podcast onthult ook Merels diepgaande ervaringen met breathwork en haar opleiding bij Lars Faber, waar ademhaling niet alleen wordt gezien als een fysiologisch proces, maar als een avontuurlijke reis naar zelfontdekking.

  Luister naar de inspirerende verhalen van transformatie die mensen doormaken tijdens haar breathwork sessies.

  Deze aflevering eindigt met een boeiend gesprek over Merels ontmoeting met het taoïsme en kundalini yoga, waarbij spirituele praktijken samenkomen met persoonlijke groei.

  Ben je klaar om jezelf onder te dompelen in een reis van transformatie en zelfontdekking?

  Luister dan nu naar deze diepgaande aflevering met Merel Burger en laat je inspireren door haar wijsheid en ervaringen.

  Druk nu op play en ontdek de kracht van jouw eigen ademhaling.

  ------------------------------------------------------------------------

  Muziek tijdens intro & outro: Makana - Ho'Omua

  ------------------------------------------------------------------------Meer over Merel:

  - website: https://breathinginn.nl/

  - Instagram: https://www.instagram.com/breathinginn/

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over ons:

  - website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  - Instagram: https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

  - Inschrijven voor de Coming Home avond: https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome/

  Gebruik voor 50% korting de code: cominghome50

 • In deze aflevering pellen we samen de lagen van de ui af, op zoek naar de kern van wie je werkelijk bent.

  Is het mogelijk om je ware zelf te vinden door de beschermende lagen los te laten? Ontdek het met ons!

  In deze podcast stellen we vragen over de functie van de lagen die we in onze (jonge) levensjaren hebben opgebouwd.

  Dienen ze een doel in je leven? Kunnen ze je helpen bij het vervullen van je taken en verantwoordelijkheden? Of vormen ze juist obstakels op weg naar het zijn van wie je écht bent?

  Laat je inspireren terwijl we samen verkennen hoe het is om steeds dichter bij je authentieke zelf te komen.

  Ervaar de vrijheid en kracht die gepaard gaan met het gebruik van je lichaam als een radar, als een instrument om bewuste keuzes te maken. Wat wil je werkelijk? Wat dient jou? Welke stappen kun je zetten om te leven in lijn met je diepste verlangens?

  Maar, zoals bij elke reis, zijn er ook uitdagingen. Wat zijn de obstakels bij het volledig openstaan voor alles? Hoe navigeer je door de complexiteit van het leven zonder beschermende schilden?

  Ontdek het antwoord op deze vragen in deze aflevering!

  We hebben, speciaal voor jou, ook nog een hele mooie aanbieding, namelijk: 10% korting op AL onze coachtrajecten! Deze actie loopt tot en met 26 december 2023!

  En reserveer alvast de datum voor onze "Coming Home" sessie op 23 januari 2024. Op deze avond creëren we samen een ruimte om thuis te komen bij jezelf! Deze avond wordt begeleid door Anita.

  Je plekje reserveren kan op: https://www.overlevennaarleven.nl/cominghome/

  Muziek intro & outro: Makana - A Hui Hou

  ------------------------------------------------------------------------

  Onze website: www.overlevennaarleven.nl

  Volg je ons al op Instagram? @vanoverlevennaarleven

 • In deze inspirerende aflevering van "De levensreis van" verwelkom ik Odilia, de oprichter van "YouGrow".
  We duiken diep in Odilia's levensverhaal, beginnend bij haar moederschap op 17-jarige leeftijd en de impact daarvan op haar leven.
  Odilia deelt openhartig haar zoektocht naar zelfontdekking in een fase vol vragen zoals: Wie ben ik eigenlijk? Wat kom ik hier doen? Wat is mijn waarde? En, misschien wel het belangrijkste, hoe leer ik van mezelf te houden?
  We verkennen ook de emotionele rollercoaster van maar liefst 20 keer verhuizen, het gevoel van "er niet bij te horen" en de uitdaging om jezelf anders te voelen dan anderen. Odilia deelt hoe deze ervaringen haar hebben gevormd en welke lessen ze hieruit heeft geleerd.
  Van haar werk bij de GGZ tot het besef dat het huidige gezondheidssysteem op vele fronten tekortschiet, nemen we een diepe duik in Odilia's groeiende bewustwording. Dit heeft haar uiteindelijk geleid tot het oprichten van haar eigen bedrijf "YouGrow", die zich richt op natuurlijke gezondheid door middel van verschillende cursussen. De eerste cursus richt zich op het volledig leren maken van natuurlijke verzorgingsproducten en zelfgemaakte EHBO-artikelen.
  Met een missie om mensen de regie over hun gezondheid terug te geven, deelt Odilia haar passie voor het maken van onder andere: crèmes, balsems, zalven, shampoo en ook het werken met planten door te leren macereren, tincturen maken of een infusie maken.
  Luister mee naar deze boeiende aflevering vol persoonlijke inzichten, veerkracht en de kracht van zelfredzaamheid. Een reis die je inspireert om ook de regie over je eigen leven in handen te nemen.

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer Over Odilia:

  www.wemovetogrow.nl

  https://www.instagram.com/odiliayougrow/

  https://www.instagram.com/we.move.to.grow/

  Meer over ons:

  www.overlevennaarleven.nl

  https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

  Inschrijven voor de Coming Home avond op 23-01-2024:

  www.overlevennaarleven.nl/cominghome

  Gebruik de kortingscode: cominghome50 voor 50% korting.

 • Lieve luisteraar, Welkom terug!

  In deze inspirerende aflevering van "Van Overleven Naar Leven" onderzoeken Anita en Jop het delicate evenwicht tussen het respecteren van de grenzen van hun zoontje Wolf van 3 en zijn behoeftes en het nastreven van hun eigen levens- en professionele doelen.

  Met openhartige gesprekken delen Anita en Jop hun persoonlijke ervaringen en worstelingen. Ze stellen zichzelf de vraag of kinderen de vrijheid hebben om hun grenzen aan te geven, en of volwassenen werkelijk in staat zijn om naar die signalen te luisteren. Is het mogelijk om een balans te vinden tussen het respecteren van de behoeften van het kind en het streven naar professioneel succes?

  De aflevering onderzoekt ook de bredere vraag over hoe onze samenleving omgaat met de gevoelens en grenzen van kinderen. In een wereld die vaak gericht is op efficiëntie en prestaties, rijst de vraag: leren we kinderen te snel om hun gevoelens opzij te zetten en gewoon door te gaan?

  Ontdek met Anita en Jop hoe zij proberen deze balans te vinden in hun eigen leven en gezin, en hoe ze streven naar een leven waarin zowel het welzijn van hun kind als hun eigen ambities tot hun recht komen. Een must-listen voor ouders, ondernemers en iedereen die streeft naar een leven waarin je voelt dat je écht leeft!

  Muziek: Makana - A Hui Hou

  ------------------------------------------------------------------------

  Website: www.overlevennaarleven.nl

  Instagram: https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

 • In deze nieuwste aflevering van "De Levensreis van" hebben we weer een inspirerende gast mogen verwelkomen: Ilse Jaspers. Ilse is spreker, leefstijltrainer en gepassioneerde leefstijlcoach gespecialiseerd in slaapverbetering, stressvermindering en optimale voeding.

  Ilse deelt in ons gesprek openhartig haar persoonlijke reis en de uitdagingen waar ze tegenaan liep. Ze neemt ons mee op haar pad van vastlopen naar bloeien, en benadrukt dat het leven niet maakbaar is, maar wel stuurbaar.

  Een boeiend onderwerp dat Ilse aanstipt, is het belang van een ondersteunende ochtendroutine. Ze legt uit waarom het hebben van een bewuste start van de dag van waarde is voor een gezond en evenwichtig leven.

  Ilse deelt haar inzichten over het belang van een goede nachtrust en vertelt haar ervaring met de Oersterk coachopleiding van Richard de Leth die ze volgde. Ze benadrukt hoe kleine leefstijlaanpassingen een groot verschil kunnen maken in de kwaliteit van ons dagelijks leven.

  Een ander hoogtepunt van de aflevering is Ilse's visie op zelfzorg. Ze legt uit waarom jezelf op de eerste plaats zetten helemaal niet egoïstisch is, maar juist essentieel voor het welzijn van jezelf en anderen.

  Luister naar deze aflevering en ontdek samen met Ilse Jaspers hoe je met eenvoudige leefstijlveranderingen een groot verschil kunt maken in jouw reis van overleven naar leven.

  Vond je deze podcast waardevol? Deel hem dan met anderen.

  Muziek: Makana - Ho'omua

  ------------------------------------------------------------------------

  Meer over Ilse Jaspers

  - Website: https://stapsgewijzer.nl/

  - LinkedIn: ⁠www.linkedin.com/in/ilse-jaspers-8a999281/⁠

  Meer over Jop & Anita:

  - Website: www.overlevennaarleven.nl

  - Instagram: www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

 • Welkom bij de nieuwste aflevering van "Van Overleven Naar Leven"!

  In deze aflevering duiken we dieper in het belang van zelfzorg en ontdekken we waarom het zo essentieel is als het gaat om het verminderen van stress en werkdruk.

  We onderscheiden 2 typen zelfzorg. Tijdelijke zelfzorg en ....... (verrassing ;)).

  Ontdek waarom het investeren in je eigen zelfzorg en dus welzijn niet alleen jou ten goede komt, maar ook een positieve impact heeft op alle aspecten van je leven.

  Dus, als je klaar bent om stress en werkdruk achter je te laten en te streven naar een leven waarin je écht kunt floreren, dan is deze aflevering een absolute must-listen!

  Luister de aflevering nu en laat je meeslepen door waardevolle inzichten en de praktische stappen die je kunt nemen om jouw zelfzorg te integreren in je dagelijks leven en ontdek hoe je jouw leven kunt transformeren!

  It's time to break free!! Let's do it together!

  ------------------------------------------------------------------------

  * Muziek: Makana - A Hui Hou

  * Website: www.overlevennaarleven.nl

  * Instagram: https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

 • Welkom bij de eerste aflevering van een nieuwe podcastserie, genaamd: "De Levensreis Van"

  In deze inspirerende podcastserie duiken we diep in de levensreis van ondernemers die werkzaam zijn binnen het bewustzijnsverspreidingsveld.

  Ontdek de verhalen achter de ondernemers, hun inspiraties, en waarom ze geloven dat hun werk van onschatbare waarde is.

  Vandaag in de show: Marieke Nijland!

  Marieke werkt als Luisterkindtrainer, waarbij ze mensen opleidt tot Luisterkindwerker. Een methode om energetisch af te stemmen op kinderen en op volwassenen.

  Een afstemming kan inzicht geven in vragen waar jij (onbewust) mee rondloopt en waar je de antwoorden nog niet op hebt.

  "Die antwoorden weten we allemaal. We weten diep van binnen wat we nodig hebben en waarom we hier staan, maar door dedrukte van alledag kom je hier vaak moeilijk bij. De Luisterkindmethode is hier een mooie brug in. Een brug tussen het energetische en het fysieke. Wat je eigenlijk weet enallemaal voelt. Maar niet de vinger op kan leggen. De afstemming kan een bevestiging zijn voor wat je diep van binnen voelt."

  Benieuwd naar Luisterkind én het verhaal van Marieke Nijland? Luister dan zeker deze aflevering.

  Maak een prachtige dag van vandaag. Je leeft hem maar één keer!

  Meer info over Marieke:

  Website: https://mariekenijland.com/

  Instagram: https://www.instagram.com/marieke.nijland/

  Meer info over Van Overleven Naar Leven:

  Website: https://www.overlevennaarleven.nl/

  Instagram: https://www.instagram.com/vanoverlevennaarleven/

  Muziek intro & outro:

  Makana: Ho'omua

 • Ken je het gevoel dat je vastzit in jezelf? En dat je een leven leeft dat niet helemaal bij je past? In deze aflevering gaan we dieper in op drie cruciale elementen voor verandering: zelfkennis, zelfliefde en het maken van krachtige keuzes!

  We bespreken hoe zelfliefde de basis vormt voor een leven vol vrijheid en voldoening. Ook delen we persoonlijke voorbeelden en praktische tips over hoe je meer vrijheid kunt ervaren in jouw leven. Dit doen we naar aanleiding van de 4 stappen naar bevrijding. Deze stappen geven jou de sleutel in handen om, elke keer wanneer je vastzit, jezelf weer te bevrijden.

  Laten we samen op reis gaan! En, wil ne na deze aflevering meer?! Kijk dan zeker op: https://www.overlevennaarleven.nl/vrijheid/En claim tot 20 november jouw 50% korting on onze online training 'Jouw sleutel naar Vrijheid'!

  Veel luisterplezier!

  * Muziek: Makana - A Hui Hou

  * Onze Website: www.overlevennaarleven.nl

  * Onze online training, tot 20-11-2023 met 50% korting: https://www.overlevennaarleven.nl/vrijheid/