Episodes

 • We zitten voor deze podcast in de kleurrijke praktijk van Klaar Hammenecker in Puurs. Klaar is kinderpsycholoog en therapeut. Als mama van drie dochters is ze ook ervaringsdeskundige.

  Zet je schrap voor een energiek en enthousiast gesprek over kindjes en hun tranen, waarin je ontdekt dat er geen 'one size fits all' is voor het steunen van je kinderen in hun verdriet.

  Wat wel zeker is, is dat tranen van kinderen altijd een weg zoeken.

  Klaar nodigt je uit om te observeren in jouw gezin en te ontdekken wat jouw kind nodig heeft. Ze geeft tips rond hoe je een klimaat kan scheppen van 'alles mag er zijn'.

  En.. over hoe je kind een spiegel is, die de kwetsuren van je eigen innerlijk kind kan triggeren. En over beginnen met alles van jezelf toe te laten als ouder en dat voorleven voor je kinderen.

  En alvast een spoiler alert: alles komt goed 😉

  Je vindt meer info over Klaar, haar werk en haar boeken op www.klaarhammenecker.be en je kan haar ook volgen op Instagram: ⁠@klaar_hammeneckerHeb jij een suggestie of feedback? Die zijn heel erg welkom via een mailtje naar ⁠⁠⁠⁠⁠[email protected]⁠⁠⁠⁠⁠ of een DM op Instagram ⁠⁠⁠⁠⁠@Leadingmoms.be⁠⁠⁠⁠⁠

  Wil je graag zo'n superzachte Ween Maar zakdoek, een kaartje of een ander zacht cadeautje? Surf dan snel naar de webshop van Leadingmoms.⁠⁠⁠⁠⁠https://leadingmoms.be/pages/webshop⁠⁠⁠⁠⁠

  Music from #Uppbeat (free for Creators!): ⁠⁠⁠⁠⁠https://uppbeat.io/t/justin-lee/daybreak⁠⁠⁠⁠⁠⁠License code: BBSOBIUHAA1Q6TEK

  --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/ween-maar/message
 • Waarschuwing: deze aflevering kan triggerend zijn omdat we praten over emotioneel misbruik.*Wat Eline Catseman en ik gemeen hebben, is dat we dingen bespreekbaar maken. Dingen waar veel mensen niet over willen praten, of zelfs niet over willen denken. Eline is net als ik ook een voeler, en daar heeft ze haar werk van gemaakt. Ze is systemisch coach en werkt met allerlei vormen van opstellingen.We hebben het in deze podcast over hoeveel energie vechten tegen voelen kost, hoe we gebukt gaan onder conditionering, hoe emotioneel misbruik en toxisch gedrag vaak verpakt wordt in grapjes die niet grappig zijn. Hoe kan je emotioneel misbruik herkennen? Wat is het effect ervan? En wat kan je er zelf aan doen om het te stoppen? Je ontdekt het in deze aflevering. Eline vermeldt in de podcast de boeken van Els van Steijn: De fontein, vind je plek De fontein, maak wijze keuzes De fontein, vier je levenJe vindt meer info over Eline en haar werk op www.elinecatseman.nl en je kan haar ook volgen op Instagram: @elinecatsemanHeb jij een suggestie of feedback? Die zijn heel erg welkom via een mailtje naar ⁠⁠⁠⁠[email protected]⁠⁠⁠⁠ of een DM op Instagram ⁠⁠⁠⁠@Leadingmoms.be⁠⁠⁠⁠Wil je graag zo'n superzachte Ween Maar zakdoek, een kaartje of een ander zacht cadeautje? Surf dan snel naar de webshop van Leadingmoms.⁠⁠⁠⁠https://leadingmoms.be/pages/webshop⁠⁠⁠⁠

  Music from #Uppbeat (free for Creators!): ⁠⁠⁠⁠https://uppbeat.io/t/justin-lee/daybreak⁠⁠⁠⁠⁠License code: BBSOBIUHAA1Q6TEK

  __________________________*Als deze aflevering van alles bij je losmaakt, durf dan hulp te vragen. Neem mensen in vertrouwen en doe je verhaal. Familieleden, vrienden, of een therapeut kunnen je de emotionele steun bieden die je nodig hebt en vanuit hun perspectief helpen om de situatie beter te begrijpen. Overweeg om een therapeut in te schakelen die gespecialiseerd is in relationeel misbruik. Als je je fysiek bedreigd voelt of als het emotionele misbruik verder toeneemt, moet je je veiligheid prioriteit geven. Zoek een veilige plek, bel de hulpdiensten (noodnummer 112) of schakel een hulporganisatie in die je kan bijstaan in noodsituaties. Bijvoorbeeld de hulplijn ⁠1712.be⁠ (ook telefonisch bereikbaar op het nummer 1712).

  --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/ween-maar/message
 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Je vindt me voor deze aflevering in Boortmeerbeek, waar ik warm ontvangen werd door Elke Notebaert, bezielster van Vroedvrouwenpraktijk De Wolk, en nog zoveel meer... Een enthousiaste ideeënfontein, soms een beetje chaotisch, altijd positief ingesteld, en een echte wener zegt ze zelf.

  Elke en ik hebben dezelfde zielenmissie: vrouwen in hun kracht zetten. Elke werd niet alleen vroedvrouw om de hele dag in de buurt van schattige baby's te vertoeven. Voor haar gaat het vooral over de prachtige transitie van een vrouw die moeder wordt. En daar horen babyblues en kraamtranen bij.

  We hebben het in deze podcast over wat die babyblues nu precies zijn, van waar ze komen, hoe je je erop kan voorbereiden, en waarom het belangrijk is om er open over te praten, en de kraamtranen er te laten zijn.

  Want ook voor nieuwe mama's, en papa's, geldt: ween maar!

  We verwijzen in deze aflevering naar 2 boeken die een must have zijn in elk kraampakket:

  Wat baby's nodig hebben van Melanie Visscher en Dagboek van een vroedvrouw van Elke Notebaert zelf.

  Je vindt meer info over Elke en haar praktijk op ⁠⁠www.de-wolk.be en je kan De Wolk ook volgen op Instagram: ⁠@dewolk_groepspraktijk

  Heb jij een suggestie of feedback? Die zijn heel erg welkom via een mailtje naar ⁠⁠⁠[email protected]⁠⁠⁠ of een DM op Instagram ⁠⁠⁠@Leadingmoms.be⁠⁠⁠

  Wil je graag zo'n superzachte Ween Maar zakdoek, een kaartje of een ander zacht cadeautje? Surf dan snel naar de webshop van Leadingmoms.

  ⁠⁠⁠https://leadingmoms.be/pages/webshop⁠⁠⁠

  Music from #Uppbeat (free for Creators!):⁠⁠⁠https://uppbeat.io/t/justin-lee/daybreak⁠⁠⁠⁠

  License code: BBSOBIUHAA1Q6TEK

  --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/ween-maar/message
 • Voor deze aflevering trok naar Huis UP, de psychotherapie praktijk van Uschi Poesmans in Bilzen.

  Uschi en ik kennen elkaar al een tijdje. Toen we voor het eerst samenwerkten ontdekten we al vrij snel dat ons hart en onze missie heel hard overeen komen.

  Het was Uschi die de schematherapie op mijn pad bracht, een therapievorm die vertrekt vanuit onze basisbehoeften, en de blauwe plekken die we meenemen uit onze kindertijd.

  En daar hebben we het over in deze podcast. Want naast het Ween Maar verhaal, emoties er laten zijn, is het ook belangrijk om voor het boze kind of het gekwetste kind in jezelf te zorgen, zodat je kan terugkeren naar de blije kind modus.

  Je komt meer te weten over schematherapie, wat het is, hoe blauwe plekken ontstaan, en wat er gebeurt als een blauwe plek aangeraakt wordt.

  We nemen je ook mee in de blije kind modus. Je ontdekt wat het betekent, waarom het belangrijk is om er zo vaak mogelijk in te vertoeven, en wat de kleine en grote dingen zijn die je zelf kan doen om het blije kind in jezelf terug aan te wakkeren.

  Wij werden er alvast blij van. We hopen jij ook!

  Disclaimer: de audio is in deze aflevering iets minder goed dan je van me gewend bent. Laat je daardoor niet tegenhouden om te luisteren. De inhoud is top!

  Meer info over de Mom's Up 2 daagse retreat die we samen organiseren vind je hier: https://leadingmoms.be/pages/2-daagse-goed-van-gothem

  Je vindt meer info over Uschi en haar praktijk op ⁠www.huis-up.be en voor alle details over de online cursus Be YOU surf je naar www.huis-up.be/beyou

  Je kan Huis UP ook volgen op Instagram: @huis.up

  Heb jij een suggestie of feedback? Die zijn heel erg welkom via een mailtje naar ⁠⁠[email protected]⁠⁠ of een DM op Instagram ⁠⁠@Leadingmoms.be⁠⁠

  Wil je graag zo'n superzachte Ween Maar zakdoek, een kaartje of een ander zacht cadeautje? Surf dan snel naar de webshop van Leadingmoms.

  ⁠⁠https://leadingmoms.be/pages/webshop⁠⁠

  Music from #Uppbeat (free for Creators!):⁠⁠https://uppbeat.io/t/justin-lee/daybreak⁠⁠⁠

  License code: BBSOBIUHAA1Q6TEK

  --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/ween-maar/message
 • Ik mocht al twee keer te gast zijn bij Kelly Deriemaeker in de podcast Kelly zegt foert, en het was Kelly die zei: "Lies als je een podcast wil maken, dan moet je dat doen."

  Dus dat deed ik, en Kelly mag de spits afbijten en mijn eerste gast zijn.

  Kelly omschrijft zichzelf als nieuwsgierig en enthousiast in alles, soms een beetje veel, soms heel energiek, soms heel introvert en op zichzelf.

  We hebben het over emoties, wanneer Kelly voor het laatst gehuild heeft, jezelf leren wenen, trukjes om emoties weg te steken, wat therapie heeft losgemaakt bij haar, hoe het moederschap haar heeft veranderd, en over journaling als tool om de relatie met jezelf te verbeteren.

  Je vindt meer info over Kelly op www.kellyderiemaeker.be en voor alle details over de cursus Note to Self surf je naar www.notetoself.info.

  Heb jij een suggestie of feedback? Die zijn heel erg welkom via een mailtje naar ⁠[email protected]⁠ of een DM op Instagram ⁠@Leadingmoms.be⁠

  Wil je graag zo'n superzachte Ween Maar zakdoek, een kaartje of een ander zacht cadeautje? Surf dan snel naar de webshop van Leadingmoms.

  ⁠https://leadingmoms.be/pages/webshop⁠

  Music from #Uppbeat (free for Creators!):⁠https://uppbeat.io/t/justin-lee/daybreak⁠⁠

  License code: BBSOBIUHAA1Q6TEK

  --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/ween-maar/message
 • Ik bruis van de zotte ideeën en deze podcast is er daar eentje van. Eentje die me helpt bij mijn missie om taboes bespreekbaar te maken. En één van die taboes is praten over emoties.

  Deze podcast nodigt je uit om emoties bespreekbaar te maken, om de dialoog te openen, om écht eens te kijken hoe jij je vanbinnen voelt. Want alle emoties hebben bestaansrecht, ook degene waar we liever niet over praten.

  Ik deel in deze aflevering mijn eigen verhaal. Ruw en onversneden.

  En je komt te weten hoe het Ween Maar verhaal begon, en waarom ik er zoveel tijd in wil stoppen.

  Heb jij een suggestie of feedback? Die zijn heel erg welkom via een mailtje naar [email protected] of een DM op Instagram @Leadingmoms.be

  Wil je graag zo'n superzachte Ween Maar zakdoek, een kaartje of een ander zacht cadeautje? Surf dan snel naar de webshop van Leadingmoms.

  https://leadingmoms.be/pages/webshop

  Music from #Uppbeat (free for Creators!):https://uppbeat.io/t/justin-lee/daybreak⁠

  License code: BBSOBIUHAA1Q6TEK

  --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/ween-maar/message
 • Op 19 februari - de dag dat mijn jongste kuiken voor het eerst door de schoolpoort zal stappen - laat ik mijn podcast "Ween Maar" op je los. Spannend!

  Met de podcast wil ik je dichter bij je eigen binnenwereld brengen, zodat je nog meer kan gaan voelen wat er allemaal speelt en daar in alle rust de ruimte voor kan gaan nemen.

  Luister alvast naar deze korte opwarmer.

  Veel liefs en tot snel!

  Lies - Leadingmoms.be

  Music from #Uppbeat (free for Creators!):
  https://uppbeat.io/t/justin-lee/daybreak
  License code: BBSOBIUHAA1Q6TEK

  --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/ween-maar/message