Episódios
-
מירי בר נתן, מי שהקימה את תחום המיתוג מעסיק בחברת טאבולה, מספרת על הדרך שלה. היא מתארת את עצמה כהרבה דברים. כאישה, כאמא לשישה ילדים, כעובדת בטאבולה וכמירי, אישה שבכלל חלמה להיות שחקנית בהוליווד. דיברנו על הרצון להתבסס בקריירה לפני הקמת משפחה, ואיך אצלה זה קרה ההפך - היא נכנסה לעולם ההייטק כשהיא כבר אמא לארבעה ילדים. דיברנו על סוגי שאיפות, על זה שאין חוקים, על הבחירה לעבוד ארבעה ימים בשבוע ולא חמישה, כדי להקדיש לעצמה זמן. היא מדברת על ה"מירי שהיא רוצה להיות", על איך אנחנו מסתכלים על החלטות שאנחנו מקבלים, מה מניע אותנו, כמה אנחנו מודעים למה שבאמת עושה לנו טוב, בתוך כל המרוץ שאנחנו נתונים בו.
-
בפרק הזה אנחנו יושבים עם שלי בלוך, מייסדת ומנהלת קהילת FemTech ישראל.
שלי מדברת על הדרך שלה מהמגזר הציבורי לעולם ההייטק, ומשם על התקופה בה ניסתה לחפש עבודה בתחילת מגפת הקורונה, מה שדחף אותה לעשייה צידית שלימים הפכה להיות העשייה המקצועית, המרכזית והמשמעותית בחיים שלה.
שלי מספרת על המורכבות בשנה וחצי הראשונות בהקמת הקהילה, על תסמונת המתחזה שחוותה ועל זה שכל תואר או תפקיד שעשינו בעבר יכול לסייע ולקדם אותנו בתפקידים ובחלומות עתידיים. -
Estão a faltar episódios?
-
הצטרפו אלינו כשאנחנו מתעמקים במסע של בר מור, יזם שהפך את התשוקה שלו לסטארטאפ מצליח.
עם 80 עובדים בחברת אגורה, בר משתף סיפורים על משפחתו היזמית (האב חנן מור מקבוצת MORE והאם ממשפחת גינדי) וכיצד הוא ממנף את מה שלמד מהמשפחה כדי לבנות את עצמו באופן עצמאי.
אנחנו מדברים על חשבון האינסטגרם שלו שמציג טיולים עולם מצד אחד, ומדברים על המחיר של היזמות ומה בנה חישל אותו בדרך.
בר גם חולק את החזון שלו לעתיד אגורה ונותן טיפים חשובים ליזמים המחפשים הגשמה. -
ברוכים הבאים לפרק החדש שלנו, שבו אנחנו מארחים את שונית לקס-סוויסה, שעומדת בראש קמפני בוסטר, חברת ייעוץ לעסקים שהקימה אחרי קריירה ענפה בעולם ההייטק.
שונית תספר על התחנות בחיים המקצועיים שלה, כמקצוענית בכירה בתחומי המוצר, ואיך העובדה שקידום שחשקה בו, שנמנע ממנה, הכתיב את החלק האחרון במסע שלה בדרך לצמיחה אישית ומעמיקה תוך כדי קבלת היתרונות שלה והדגשתם ונתינת מקום נכון ומודע לחסרונות, שיש לכולנו.
לצד זאת שונית תספר על האיזון שכולנו רוצים בו, בין עבודה, בית, הורות וזוגיות, וכיצד לעמוד בציפיות, בעיקר הציפיות של אדם מעצמו. -
בפרק הנוכחי של ׳איך הגעתי לכאן׳, ישבנו עם יעל בן-אריה, מנכ״לית הסטארטאפ אוקטופאי (Octopai).
יעל, מפתחת בהכשרתה, מספרת על המסלול שלה לתפקיד המנכ״לית, ואיך ממנהלת שראתה בגישה קשוחה ובלתי מתפשרת את הדרך הנכונה היא הפכה למנהיגה שמקדשת גישה אמפטית, תוך בניית קשר אמיתי עם הכפופים לה - קשר מפרה שתמיד מוביל לתוצאה טובה ולא רק לאחד הצדדים.
דיברנו עם יעל על הצלחה בעולם גברי, איך היא מאמינה במציאת אפשרויות רבות ככל האפשר להשיג את המטרה, ואיך אפשר להישאר נאמן לעצמך וללכת אחרי האמת שלך. -
בפרק הזה, אנחנו מארחים את עינת בינג, שמספרת את הסיפור האישי שלה בראי הפוסטים שכתבה במהלך השנים בחשבון הפייסבוק שלה. הצטרף לראיון שלנו נגב, הבן של עינת שהיה אז בן ארבעה חודשים. בטח תוכלו לזהות את הקול שלו מבין הדיבורים שלנו.
אנחנו מדברות על המשמעות של משפחה ובית בעיצוב האופי והדרך שלה, המסע לגילוי עצמי, המעבר להיי-טק, על השאלה איך משלבים את היותנו עובדים בחברה תו"כ שמתרחש בחיים האישיים שלנו אירוע משמעותי, שמח או עצוב כאחד. במהלך השנים התמדה הייתה תכונה שחוזרת על עצמה אצל עינת, אפילו לאחר כשלונות. עינת מדברת על הכל, איך היא חזרה לעמוד על הרגליים אחרי כל משבר, ואיך זה אפשר לה להתקדם ולהשתפר. -
בפרק הזה של ״איך הגעתי לכאן״ מבית מייבנס, אנחנו מארחים את טופז איתן, מנהלת מוצר בכירה בחברת נמוגו, לשיחה על קריירה מאוד לא שגרתית - עורכת דין פלילית, שהפכה ליזמית, שהתגלגלה לעולמות של ניהול מוצר והקמת קהילה משגשגת.
טופז מתארת בפרק איך לא נתנה לתחנות בחייה להגדיר עבורה את השלב הבא, ואיך בעזרת התמדה ונחישות אפשר לבצע גם קפיצות שנראות בלתי אפשריות בחיים המקצועיים, גם מול הפחד המשתק לפעמים, או עם תינוקת חדשה.
בנוסף טופז גם מדברת על הסיפוק בליצור ולנהל קהילה בכירה ומוצלחת, שמאגדת אלפי בעלי מקצוע ונותנת להם ערך מיידי, וכיצד כל החלקים הנעים האלו של חיים די תובעניים על הנייר עושים בסוף שכל, אם מאמצים גישה נכונה. -
בפרק השני של הפודקאסט ״איך הגעתי לכאן״, שוחחנו עם נעה הוכברג צבר, מנהלת הכספים הראשית של חברת הקריאייטיב הטכנולוגי ארטליסט, על הדרישות והמחיר שנדרש לשלם גם במסלול קריירה שנראה על פניו מסודר וקבוע מראש.
כאשת כספים, נעה, שהחלה את הקריירה כרואת חשבון ב-EY, סימנה וי על כמה מהתפקידים הקלאסיים במסלול ההייטק הפיננסי, מהיותה אשת כספים בכירה בחברת LiveU, וכמה שנים כ-VP Finance בחברת Fiverr, שם ליוותה את הנפקת החברה בבורסת ניו יורק, עד הגעתה לארטליסט.
על פניו מדובר במסלול קריירה מאוד מבוסס והחלטי, אבל איך בכלל מסלול שכזה נראה מבפנים? איך משלבים ומאזנים גם חיי משפחה עם קריירה מקצועית תובענית, ואיזה צעדים יש לעשות כדי להצליח לתפעל את כל הזירות במקביל? -
בפרק הראשון של הפודקאסט שלנו - ״איך הגעתי לכאן״, ישבנו עם יניב ריבלין, האיש שאחראי על כניסתה של חברת הקורקינטים השיתופיים בירד לישראל, ומחבר רב המכר ״החיים כסטארפ אפ״, בו הוא חולק תובנות מהמסע הפרטי שלו ומציע כלים לצמיחה אישית ועסקית.
יניב משתף בפרק את המסלול שלו, כמי שמגדיר את עצמו כאדם שפשוט לא טוב במבחנים קלאסיים. עם תוצאת פסיכומטרי נמוכה וילדות בעיר קצרין, ליניב לא היה יתרון מובהק בתחילת דרכו המקצועית, אך הוא עדיין התקבל לתוכנית לימודים יוקרתית בקנדה, סיים תואר באוניברסיטת הארוורד, עבד בקרן שוסטרמן במטרה לחבר יהודים ברחבי העולם לישראל, ומשם נגנס לתפקיד הבכיר ביותר בחברת הסטארט אפ בירד בישראל - כמנכ״ל.
על הדרך פיתח יניב שיטה להסתכל על כל דבר שנקרה בדרכו כמתקן בלונה פארק, כחלק מהסיפור, מהבנייה של המסע שלנו.