Episódios


  •  ״החלטנו להתגרש מה עכשיו?״ לשקר אין רגליים בלא מעט מקרים כאשר בני זוג מרגישים שהגיעו לסוף מערכת ביחסים ביניהם, הם מתחילים לבצע פעולות חד צדדיות בזכויות ובכספים על מנת לנכס לעצמם חלק עודף ועל חשבון הצד השני. הברחות זכויות וכספים, לצערי נפוצות בקרב מתגרשים אך ברוב המקרים הן מתגלות, והנזק שייגרם למבריח יהיה רב על התועלת. יש לקחת בחשבון כי כאשר בני זוג מתגרשים, ולצורך פירוק השיתוף הרכושי ביניהם יש צורך בבדיקות של הרכוש הנצבר. זה כבר לא אתה מול אשתך- או את מול בעלך. אל תוך מערכת היחסים הפרטית, החשבונות המשותפים וההשקעות- נכנסים עורכי דין, רואי חשבון, מומחים, בתי משפט ומי לא?! הסיכוי להשלים הברחת כספים וזכויות מבלי שיעלו עליה - קטן וניסיון הברחה שלא צלח יגרור אחריו השבת הכספים נוסף על תחושות קשות שילוו את המשפחה כולה למשך שנים במקרה הטוב. א׳ וכ׳ הם בני זוג אשר החליטו להיפרד אחרי 20 שנות נישואין ו 3 ילדים משותפים. שניהם בעלי מקצועות חופשיים, שצברו מהלך חייהם כספים, נכסים והשקעות לרוב. המו״מ ביניהם מתנהל משך מספר חודשים, ונדמה היה כי הם עומדים לפני חתימה על הסכם גירושין, אלא שביישורת האחרונה גילינו כי א׳ ביצע הברחות של כספים רבים והעבירם על שם הוריו בדרכים בלתי חוקיות. עכשיו הוא יצטרך לתת דין וחשבון. לא רק לאשתו, גם לרשויות החוק. אם החלטתם להתגרש, זכרו, האדם שעומד מולכם לעד יהא חלק מחייכם, על אחת כמה וכמה כשיש ילדים משותפים. גם אם אין ביניכם רגשות, גם אם האהבה הפכה לשנאה, הסכם הוגן המחלק את הרכוש המשותף שווה בשווה יהא תמיד הפתרון הטוב ביותר. 


  •  ״בגידות״ יש מחיר לבגידה? לא מעט ביום יום אנחנו חשופית לסיפורי בגידה, בין אם מדובר ברומן סוער או סטוץ חולף- בגידה היא מחד אנושית ומנגד כל כך לא. בגידה זה טאבו, זה ייהרג ובל יעבור. כמעט כל אדם במערכת יחסים מחייבת יגיד בפה מלא שעל בגידה הוא לא יסלח. ומה בפועל? כמה עובדות על בגידה; - גברים מתחילים לבגוד בדרך כלל לשם ריגוש רגעי או חולף אך יכולים להחזיק מאהבת לתקופות ארוכות. הם לרוב לא מתוודים מעצמם. גבר בוגד שנתפס ועולמו לא חרב עליו על ידי אשתו הנבגדת- יחזור לבגוד תמיד. הבעיה היא שמי שטעם מאהבת מהי, יתקשה לחזור ולהתעניין באמת באישה החוקית. - נשים לעומתם- מחוברות לצד הרגשי ומבקשות אהבה וחום אנושי. נשים לא מנהלות חיים כפולים לאורך זמן. ברגע שהרגש שלהם למאהב מבוסס דיו, הן יעזבו גם אם יש להן בבית בעל ששום אמא פולניה לא הייתה מוותרת עליו. אבל הפריצות של העולם בשנים האחרונות, הטינדר, אובדן הבושה, הנגישות הבלתי נסבלת והרדיפה האינסופית אחרי הגשמה עצמית, הביאו לכך שיותר ויותר גברים ונשים סולחים על בגידה ביתר קלות והרבה פעמים טועמים את טעמה המר פעם אחר פעם. ״אני יודע שהיא בגדה בי- אבל אוהב אותה יותר מידי״. ״אני יודעת שהוא מנהל רומן כבר שנים אבל לא רוצה לפגוע בילדים ולפרק את הבית״. הם רק חלק ממשפטים ששגורים בפיות הנבגדים שהגיעו אלינו באחרונה. גברים כנועים, נשים כפופות - יכול להיות שמערכת יחסים מונוגמית נמצאת בסכנת הכחדה? 

  • Estão a faltar episódios?

    Clique aqui para atualizar o feed.


  • עו"ד שמעון חסקי - עורך דין ותיק עם ראש צעיר. עם ותק של כמעט 25 שנה כעורך דין, שותף במשרד ביאזי חסקי ושו"ת בהתמחות בדיני משפחה וירושה. בנוסף, מכהן כיו"ר הפורום המרכזי למשפחה וירושה - מחוז מרכז, מ"מ יו"ר מחוז מרכז לשכת עורכי הדין. 


  • רילוקיישן נשמע קרוב תמיד ?הנה כמה צעדים שאתם חייבים לעשות לפני-- הסכם אל מול בן הזוג (כן, גם אם הכל ממש ממש טוב בניכם) - ייפוי כוח מתמשך - צוואה. (קראתם נכון) - הסכם רילוקיישן הוא הסכם שלמעשה מגדר את הציפיות ביניכם לקראת המעבר המתוכנן. במסגרת הסכם כזה תוכלו מראש להגדיר מה יקרה במצב בו תרצו לחזור לארץ ביום מן הימים, מה אם יוולדו ילדים? איפה יגדלו ואיך? ומה אם לא הכל יסתדר כמו שחשבתם ותיפרדו חס וחלילה? איזה דין יחול עליכם במקרה כזה?  הדין במדינת המוצא או דין המדינה אליה אתם עוברים? - יפוי כוח מתמשך הוא מסמך חובה לכל אדם ולמי שמתכנן לנסות מזלו בחו״ל בפרט. המסמך הזה למעשה מאפשר לכם להגדיר מי יטפל בכם ובכל ענייני הרכוש, הבריאות, ובכלל באשר תהפכו בלתי כשירים לקבל החלטות בעצמכם. תוכלו להסמיך אדם קרוב לבחירתכם להחזיר אתכם לארץ או שלא וליתן לו הוראות ספיציפיות לעניין מה ייעשה ברכושכם ובזכויותיכם. המסמך לא נועד לסייע רק בידי מי שחלו בדימנציה- או לאנשים בגיל השלישי, אנחנו לעולם לא יודעים מה יוליד מחר ובטח לפני עזיבתכם את האקץ כדאי שתוציאו אחד חתום אחריכם. - צוואה, גם אם אתם צעירים וכל החיים לפניכם, ככל שצברתם רכוש טרם המעבר- כדאי מאוד שתערכו אחת, שתפרט את כלל רכושכם ואת שייעשה בו במקרה שחס וחלילה יקרה הנורא מכל, אחרת חוק הירושה יחול עליכם באופן אוטומטי ויעביר את רכושכם לבן/ בת הזוג ולילדים בחלקים שווים ואם אין ילדים אזי רק לבן/ בת הזוג.


  • קבלו כמה טיפים בעניין הסכמי ממון שכדאי לקחת בחשבון לפני חתונה:1. חתימה על הסכם ממון היא הדרך היחידה להתנות על חוק יחסי ממון בין בני זוג שקובע חלוקה שווה של ככל הרכוש הצבור מיום הנישואין ועד מועד פרידה. 2. הסכם ממון שנחתם לפני חתונה ניתן לאשר גם אצל רשם הנישואין או אצל עו״ד שהוא נוטריון, אחרי החתונה רק ביהמ״ש מוסמך לאשר הסכם ממון. 3. טרם חתימה על הסכם ממון וטרם פניה לעורך דין, כדאי לעשות תיאום ציפיות כללי. 4. הסכמי ממון הוא הסכם רגיש מאין כמותו, לכן נסו להשאיר מחוץ לתמונה הורים, אחים, דודים ושאר בני משפחה. 5. בחרו עורך דין עם ניסיון בעריכת הסכמים מסוג זה, שמחד ייגן עליכם ומנגד יפעל ברגישות הדרושה כדי שהחתונה תצא לפועל. 6. נסו שלא לחכות לרגע האחרון. הסכמים עדיף שלא יחתמו תחת לחץ, בטח לא כשמדובר בלחץ שלפני חתונה.  סופ״ש נעים דנה תירוש אליהו, עו״ד ליאת שקלרז הורוביץ, עו״ד

  • הפרק השבועי עם עירית המלכה!

    השבוע יש לנו אורחת מיוחדת בפודקאסט - אמא של ליאת שבאה לשתף אותנו בחווית הגירושין שלה ובתובנות היקרות מפז שרכשה לאורך התהליך. אישה מיוחדת במינה, לביאה אמיתית. אוהבים אותך עירית ❤️


  • לבתי הדין הרבניים מגיעות מידי שנה מספר בלתי מבוטל של נשים עגונות, נשים מסורבות גט שבעליהן מסרבים לשחרר אותן. מאחר וגט לא ניתן לכפות, אלא המדובר באקט רצוני, ישנם בעלים שמטעמים שונים מסרבים ליתן לנשותיהם את גיטן. בתי הדין מוסמכים להטיל סנקציות כספיות, חברתיות ואף פקודות מאסר בכדי לזרז את הגט ולגרום לאותם בעלים ליתן אותו. ישנם מי שנכנסים ויוצאים ממעצרים ועודם מסרבים ליצן לנשותיהם את הגט המיוחל. תופעת סרבנות הגט היא תופעה פסולה ומכוערת שכופה על אותן נשים להישאר נשואות בניגוד לרצונן, כשהן אינן יכולות להמשיך בחייהן, אינן יכולות להביא ילדים לאחר- שאז הילדים יתממזרו ולמעשה כולאות את אותן נשים בקשר הקלוקל, לעיתים למשך שנים ארוכות.נשים רבות נאלצו להילחם על חירותן כמו אסתר. בימים כתיקונם אין להמשיך וליתן מקום לתופעה הפסולה הזאת וניכר כי יש לשנות ולהתאים את ההלכות המוסדיות לתקופה ולחברה בת ימינו, על אחת כמה וכמה לאור המודעות המתפתחת שפוגעת במוסד הנישואין פגיעה אנושה. אין אף אישה שצריכה להיות עגונה. ואין אף בעל שבזכותו לעגן את אשתו. ככלל. משרדינו אינו מייצג סרבני גט ולא משנות הסיבות שבהן טמון הסירוב. ויותר מכך, עד היום נלחמנו בעבור עשרות מסורבות גט שהגיעו למשרדנו, ואנו גאות על שבתוך תקופה קצרה הצלחנו לשחרר כל אחת ואחת מקשר הנישואין הכובל עד שקיבלו את גיטן. בברכת סופ״ש נעים דנה תירוש אליהו, עו״דשקלרז תירוש משרד עורכי דין וגישור.


  • למי שחוו גירושין עם ילדים, נגלה פתאום עולם שלם של מושגים חדשים, הרגלים חדשים, דברים שמעולם לא חשבו עליהם ושהפכו את חייהם מקצה לקצה. מחציות רפואיות וחינוכיות, סדר חגים וסדר שבתות, שינוי מקום מגורים ומי אוסף כשהילד חולה באמצע היום- אלה רק חלק קטן מהם. אבל מי שהתגרש ומצוי בזוגיות בפרק ב, יסכים איתי, שהדבר הכי חשוב (שלמרבה הצער אינו זוכה להתייחסות בהרבה הסכמי גירושין), הוא בהחלט שמירה על סדר קבוע של שבתות. הורים גרושים שחולקים זמנם עם הילדים המשותפים, מחלקים את סופי השבוע ביניהם לסירוגין. פעם אצל אבא ופעם אצל אמא. נשמע פשוט. אבל אז מגיע חג שנופל על סופש ומשבש את כל הסדר! מאחר וחג גובר על סדר השבתות הקבוע, כך שאם הילדים היו אצל אמא בחג, בשבוע שלאחריו הם יהיו אצל האב. בהיעדר סעיף מפורש שמתייחס לכך שסופי השבוע ישארו בבדר קבוע ולאחר החג יוחזרו למתכונתם המקורית- בכל פעם שחג יוצא בסופ״ש, ישתנה סדר השבתות הקבוע.למה זה חשוב?? כי אם יש פעם בשבועיים שכל המשפחה המורחבת מתכנסת יחד- הילדים לא יוכלו להגיע.כי אם התאמת עם בן/ בת הזוג החדש/ה את הסופשים כל ששניכם תהיו נטולי ילדים באותו סופ״ש- זה עלול לשבש לכם את התכניות לחלוטין.אז יש בהחלט זוגות גרושים שיודעים להידבר ביניהם ומצליחים להגיע להבנות בעצמם.. אבל ברוב המקרים גרושים הם לא החברים הכי טובים ובלא מעט מקרים יעשו כל שביכולתם על מנת להציק ולהזיק לגרוש/ה שלהם. כמעט בכל סופ״ש אנחנו מקבלות הודעות מלקוחות שמצויים בתוך הליך גירושין וזוגות שכבר התגרשו, שמבקשים לקבע את סדר סופי השבוע. הודעות כמו: ״זה היה אצור להיות הסופ״ש שלי והוא לא נותן לי את הילדים״״הזמנתי חופשה זוגית עם בת הזוג שלי אבל הגרושה טוענת שהסדר התחלף והילדים אמורים להיות אצלי״״יש לנו ארוחה משפחתית ביום שישי קבוע אחת לשבועיים, מה הילדים יתנתקו מהמשפחה שלהם כי הסדר השתנה בחג?״ כל אלה ודומיהם יכלו להיחסך באמצעות סעיף קטן בהסכם הגירושין. זאת הסיבה שהסכמי גירושין עושים אצל מי שמכיר ויוכל להגן מפני כל התרחישים האפשריים שיכולים להתעורר בעתיד. סופ״ש נעים ובריאדנה תירוש אליהו, עו״דליאת שקלרז הורוביץ, עו״ד

  • סיפור האהבה שלנו
    הכרנו בגן של הילדים
    משם הכל התחיל
    ושלא ייגמר לעולם
    כעורכות דין לענייני משפחה יש תמיד מי שרואה אותנו כמחרחרות ריב, מיליטנטיות מידי, מפרקות משפחות (למרות שאין בזה ממש). לא הרבה יודעים, אבל יש לא מעט משפחות שאנחנו דווקא הצלנו ושיזכרו אותנו לתמיד כמי שהצליחו בניגוד לכל הסיכויים לאחד אותן.